- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Aktív témák
-
zap
csendes tag
Ami erdekes, hogy a ramokon levo hutoket siman tudom ujjal tologatni, forgatni!
Vajon nem fog lepottyanni idovel magatol??
Esetleg szedjem le, es nyomjak valami jobban ragado pasztat ala??
===
Szoval ezzel lehet rogziteni (elmeletileg).
Nos ez nekem azonnal 10000 kerdest vet fel. (hogyan,mivel,mikor,stb...)
:DD -
-
-
zap
csendes tag
Sziasztok, ujra belefutottam a fenti dologba!
Szoval az olembe pottyant egy Chaintech Gf4Ti4200 (gx21)
[L]http://www.chaintechusa.com/tw/eng/product_spec.asp?MPSNo=14&PISNo=29[/L]
Osszekotnem a TVvel az S-video out-on, ilyen van a regi gf4mx440-en is,
es tok mas a csatlakozo!!! :O!
A regin: 4 tus, plusz egy muanyag fulecske. Ilyen az SVideo kabelem, es tokeletes kepet ad a TVre.
Ezen meg 9 tus van. Ez most mi? Ilyet en meg nem lattam! Ehhez is kaphato barhol atalakito RCA-ra?
Miert nem 4 tus van rajta??
Es mi a kulonbseg a 4 tus es a 9 tus kozott?? -
jeges
senior tag
válasz
strike-force #43 üzenetére
nekem most kb 15m kábelen van (rca-rca), plusz egy s-video-rca átalakító - mindkettőt házilag ''gyártottam'', és semmi bajom vele :)
egy másik topikban ''igazítottak el'', hogyan köll összekötni, csak lusta vagyok megkeresni :U -
-
alga
tag
válasz
strike-force #48 üzenetére
Szerintem is megpróbálhatod, nekem egy R9600-ról 10 méteres Hama dróton és vagy 5! átalakítón keresztül megy a jel, és semmi komoly problémát nem látok rajta (se szellemkép, se torzulás), szóval van esélyed.
Alga -
-
borely
tag
válasz
strike-force #46 üzenetére
Nálam 6 méter. és tökéletetes. Szerintem 10 m sem gond: jó minőségü árnyékolt kábel, jó csatlakozókkal. (ps: igaz, nekem Matrox kártyám van :) )
-
válasz
up. talán majd most...
-
válasz
strike-force #44 üzenetére
8up :)
-
válasz
7up!
-
NNNnnnnna. Nincs kedven uj topikot nyitni neki, ezért ide írok.
Nekem tvout 9100-em van. Vmelyik nap megirigyelte écsapám, hogy mindig muvit nézek és elkezdett kérdezgetni, hogy ezt a tv-n is lehetne-e esetleg.Mondom igen, de akkor át kell hurcolni a gépet a másik szobába. Ezt nem akarnám.
Szal a kérdés adott:
A [vga rca kábele + hang (az is rca-n menne)]-eket átvezetném a másik szobába egy kb. 10 m-es szakaszon, akkor az még műxene-e ? Nem lenne rajta nagy a jelesés, torzítás, külső zavar meg ilyenek (ha van ilyen ebben az esetben)?
Thx elore is. -
zap
csendes tag
Sziasztok!
Csak annyit a sztorihoz, hogy emlitettem szellemkepes volt.
Egyszer a gep tok fekete kepet kuldott, en mit latok a szellemkepben: egy foszer ul es dumal nekem.
Nosza vegigneztem, es latom: ez az MTV1 musora.
TV leirasat nezegettem, mit ir? Ha Scart-ba + video-in -be is van csatlakoztatva valami egyszerre, akkor zavarhatjak egymast.
Scart kihuz (video volt oda dugva): lass csodat: kep kristalytiszra, gyonyoru, nem remeg, vibral,stb. Tokeletes!
Ezaltal az ossze tv-out-os problemam megoldotott.
Udv,zap -
törölt tag
Meselj pliz a kepminosegrol. Nalam most kolcsonben van egy mx440 (jo-jo, nem egy kategoria a ti4200-vel), de a tv-out kepminosege finoman szolva is csapnivalo. Kicsit szellemkepes a kep, kicsit hullamzik, a szinek meg fakok, akarmit is csinalok a masodlagos monitor beallitasaival. Ugyanazt a madzagot hasznalom, ugyanakkora tavolsagra, mint eddig, csak a kartya valtozott :( Vegulis par napig kibirom, de azt hittem, manapsag mar nincs ekkora kulonbseg a tv-kimenet minosegeben.
-
zap
csendes tag
Megoldottam sracok!
Koszi mindenkinek, de HW-hiba volt :).
Az atalakitonak hitt Y kabel csak disznek volt a lancban.
Tegnap voltam tescoban, mondom ha mar ott vagyok szetnezek atalakito ugyben.
Volt vagy 500 kabel/alakito/hosszabito/eloszto, de SVHS-->RCA nem.
Na ha mar ott vagyok, atnezek az elektro-worldbe.
Ott kb 1000 kabel volt, es talaltam egy, azaz egy fele svhs->rca atalakitot. Semmi hosszabbitas, stb, egy egyszeru dugasz 2 kulonbozo veggel. 1700 FT !!! :-O ! Allitolag aranyozott...
Mindegy, megvettem. Es milyen jol tettem ==> Y kivag, uj atalakito berak --> van kimenet, minden mukodik!
A kep szep, eles, gyonyoru szinek, igaz neha, haaat, hogy is irjam le: mintha valami szellemkep lassan atsuhanna balrol jobbra.
De annyira nem zavaro, meg van egy rakat allitasi lehetoseg, meg jatszok vele. Lehet leveszem a TV felbontasat 1024*768-rol valami kisebbre, akkor nem lesz. De nem szamit, a lenyeg, van kep, es szep!!
hurra! Koszi megegyszer!
udv, zap
PS: ez az SVHS annyira fekete barany itthon, hogy alig van valami hozza??? -
Pusigod
csendes tag
Kérdés: ha veszek egy ATI 9600-ost akkor ugye nem lesz ennyi próblémám, könnyen össze tudom kötni a TV-vel és akár DVD-zhetek is?
-
LJoE
senior tag
Milyen TV-d van?
Mert pl enyémen 3 db csatorna van AV-n belül is (elején 1+hátul 2 scart) és sajnos nem igazán úgy van számozva a leírásban, mint ténylegesen.
Legtisztább próba egy sima RCA kábellel. Esetleg még adtak is hozzá, ha dobozos kártya. (Nekem legalábbis van hozzá)
Részemről egy ASUS Geforce 2 MX400 asom van. Nekem sem működött az S-video kimenet, csak az RCA, de a kép így is megfelelő.
Csak akkor kap képet a TV, amikor már teljesen bejött a windows, tehát látom az asztalt az ikonokkal.
Ja és ami a legfontosabb nálam klónozással nem megy a műsor, csak úgy, hogy váltogatok a két kijelző között.
Újabban meg úgy nézem, hogy egy scartos átalakítóval bedugtam a videó AV1 bemenetére, mert így az is elkerülhető, hogy a TV közvetlenül túl nagy frekvenciájú jelet kapjon.
Ennyi. Ha segít segít, ha nem nem. :)
Üdv -
zap
csendes tag
Hat ezt mashogy osszedugni nem lehet.
A sok tuskest nem lehet a vid.kariba dugni, mert az nem s-video.
Az s_videonak van kb 4-5 tuskeje, ennek meg vagy 8.
Raadasul az Y-nak az S-video resze nem is dugo, hanem huvely.
Remelem azzal van a gond.
Holnap tovabbi reszleteket kozlok...
Nagyon remelem nem a kari rossz. -
ISZOLE
senior tag
válasz
CounterBoci #29 üzenetére
''A kábeleket rosszul összedugni elég nagytudásúnak kell lenni''
Olvasd el a #26-ot szerintem ott van leírva a rossz összedugás. -
CounterBoci
senior tag
A kábeleket rosszul összedugni elég nagytudásúnak kell lenni, biztos nem az a gond. Amennyit már kínylódtál vele sztem egyszerűen szar a video out. Van ilyen. Én nem kínlódanék vele tovább. Esetleg másik tv-n megnézném, meg videon keresztül, és kész. Ha garos vidd vissza nézzék meg, ha nekik jó akkor hívd ki a szerelőt csinálja meg.
Egyebet nem tudok elmondani :)) -
zap
csendes tag
Nos eddig semmi sem segitett. Kiprobaltam minden beallitast, minden osszedugast, a TV-t vegig az AV-n neztem, mindig csak
kek hatter es ''signal=0'' felirat fogadott. (TV leirasa szerint ha bedugok valamit a ''video in''-be,akkor AV-n jon az adas!!)
Kiprobaltam a TV-toolt, a nview-t. Mar kinomban a TV ''left audio in''-be bedugtam, hatha osszekevertek a TV gyaraban :).
Most mar csak egy valamire gyanakszom. Kaptam egy havertol egy s-video <--> rca ''atalakitot''. Ez egy Y alaku kabel.
Az Y felso ket szarat nevezzuk A-nak es B-nek, az alsot Z-nek.
Szoval ez ugy nez ki, hogy az S-VIDeo bemegy az A-ba, es az RCA a B-n jon ki(?). A Z egy fura csatlakozo. Szinten kor alaku
a dugasz, de van benne vagy 8 tuske. (NEM s_video, annal tobb).
Szoval jelenleg az Y ket felso szaraba van bedugva a bemenet/kimenet. Logikusnak ugy tunne, hogy bemegy valami az Y felso ket szaraba (A es B dugasz), es kimegy valami a Z-n.
Ismeros alitotta, hogy ez igy jo atalakito, de en masra mar nem tudok gyanakodni. Ma beszerzek egy masik atalakitot, de ha
ez sem segit, akkor ???
''videotükrözés''-t nem talaltam (vagy nem emlekszek ra).
Beraktam TV-t elsodlegesnek is, de hiaba ''OK''eztam le, csak a monditoron volt kep.
A ''a Windows kiterjesztése erre a kijelzőre'' nem pipaltam ki, mert en a ''klon'' modot probalgattam, hogy ugyanaz legyen a TV-n, mint a gepen, ne pedig dupla asztalom legyen.
Remelem az atalakitoval van a gond. -
rdi
veterán
Sőt composit csart is jó!
Nálam mindenesetre tyúkbéleken megy a compozit jel + a hang, a tv-én scart átalakítóba be és voila' -
zap
csendes tag
Koszi sracok!
Este probalkozok, holnap leirom a tapasztalatokat!
(Azert ha van meg valami tipp, ne tartsatok magatokba! :)) -
-
vallas
őstag
Hali
Próbáld úg , hogy nincs rádugva a monitor,csak az s-*video kábllel legyen öszekötve a kép,ilyenkor automatikusan átvált a megfelelő üzemmódba.
Nekem így megy,mert nem akarom a ,másik szobából mindig átvinni a monitotr,a gép már éppen elég.
Gép s-video kábel euro scart svideo átalakító ez mind összedug. gép bekapcs a tv-n átvált AV-re es a boot képernyő már meg is jelent.
Nálam ezután még a kimenő jel típusát kellett átállítani,mert fekete fehér volt a kép ,de ilyen menü van a detonator mrghajtóban.
Remélem segített. -
zap
csendes tag
''Elvileg a gépnek és a TV-nek már összeköttetésben kell lennie mielőtt bekapcsolod a gépet, mert ha nem, nincs kép.''
Ugy remlik igen. Biztos volt ilyen kombinacio is, mert vagy 1 orat molyoltam vele tegnap ejjel, amig el nem almosodtam...
''Driver le-driver fel. Nekem kb 3 óra után sikerült.''
Szarul hangzik... de hat lehet ram is ez vat
''Nem kell hogy a TV legyen az elsődleges kijelző csak nview-be klónozni kell a monitort másodlagos kijelzőre.''
Ugy volt, klon view, es masodlagos a TV, elsodleges a monitor. ->nem ment.
Azert kiprobalom majd, hogy berakom elsodlegesbe a TV-t. Hatha...
''Ha van rajta kompozit kimenet próbáld azzal''
Mennyivel egyszerubb is lenne... sajnos nincs.
''A hosszabbító kábel árnyékolt?''
Valoszinuleg, mert egy hi-fi boltban vettem, ahol pont azzal volt osszedugva egy kiallitott TV es (talan)DVD.
Ott szepen ment, nem hinnem ,hogy ott lehet a problema.
Ha a kabel lesz a ludas, szerintem a S-VIDEO<-->RCA atalakito a rossz, de HW cseret :) (ertsd kabel) szeretnek utoljara.
''Van olyan beállítás, hogy a videotükrözés ''
Megnezem!
''Ha végképp nem működik és van video a tv-re kötve akkor a videoba kösd a tv-outot, videobol scart-rca a tv-be, (kapcsold be a videot) és akkor garantáltan az av-n kell lennie a képnek (de csak ha scart-rca van video és tv között)''
Csak az a gond, hogy (ha jol emlekszek), hogy nincs RCA bemenet a videon. :-(
video - TV kozott scart-scart van.
(De talan van scart-RCA kabelem is, kiprobalom. Mar csak a VID-karit kene a videohoz kotnom valahogy. Felteve, ha nincs rajta RCA bemenet...)
''A színházmódról beszélsz. A tv teljesképernyős eszköznek van beállítva.''
???
Koszi, maris van par tipp, amivel tudok probalkozni, de ha meg van valami varom! -
CounterBoci
senior tag
Ha végképp nem működik és van video a tv-re kötve akkor a videoba kösd a tv-outot, videobol scart-rca a tv-be, (kapcsold be a videot) és akkor garantáltan az av-n kell lennie a képnek (de csak ha scart-rca van video és tv között)
-
ranger
csendes tag
Az is lehet, hogy kiadja a képet, de csak a videojelet, teljesképernyőn.
Van olyan beállítás, hogy a videotükrözés vagy ilyesmi, ami azt takarja (legalábbi nálam), hogy ha csak sima windows kép van, akkor a TV-n nincs kép, de ha elinul valamilyen videolejátszás, akkor megjelenik a kép a TV-n. -
ranger
csendes tag
Ja!
A hosszabbító kábel árnyékolt? Egy adott hossz után az kell, mert ha nem, attól is lehet, hogy nincs kép mert zavarva van a jel. Vagy nem? -
CounterBoci
senior tag
Nem kell hogy a TV legyen az elsődleges kijelző csak nview-be klónozni kell a monitort másodlagos kijelzőre.
Ha van rajta kompozit kimenet próbáld azzal, nekem is szar volt az svideo anno geforce kártyámon. -
ranger
csendes tag
Elvileg a gépnek és a TV-nek már összeköttetésben kell lennie mielőtt bekapcsolod a gépet, mert ha nem, nincs kép.
Így indítottál?
Driver le-driver fel. Nekem kb 3 óra után sikerült. Install-uninstall vagy nyolcszor, de sikerült. -
SYZYGY
tag
Na mégegyszer:
Vidd át a hangot a hangkártyádból a TV-be, és ahol (amelyik csatornán ) a hangot hallod, azon kell a képnek is bejönni(ez egyébként kihagyható lépés, de hasznos lehet), tehát utána a TV-vel nem kell gyíkolni, megvan a csatorna.
Utána már csak a formátumokat kell próbálgatnod, de elsődleges kijelződ a TV legyen. -
zap
csendes tag
>Sztem a TV-n AV-vel is próbáld ki.
Probaltam, meg az S-AV-t is, de ott sem volt semmi!
>Próbáld meg a TV-t elsődleges kijelzőnek beállítani.
Ezt kiprobalom!! Elsodeleges mindig a monitor volt, masodlagos a TV
>A hang átmegy?
?? At kene mennie?? Hiszen a TV-n a ''video in''-be dugom az RCA-t (most mar tudom :) ). Ott hogy megy at hang??
A hangot a jo kis hangkartyamon szeretnem majd lejatszani.
>A kijelző beállításnál aktivál a 2. monitort és pipáld ki a Windows kiterjesztése erre a kijelzőre, vagy valami hasonló mezőt.
Valami ilyesmi van, de be van pipalva. Enelkul nem is tudtam volna formatumot / felbontast allitani a TV-nek.
Ha megnyomom a ''kijelzok keresese'' gombot==> felismeri, hogy elsodleges: analog monitor, masodlagos TV.
Csak hat ba*ik kirakni a kepet.
Koszi az addigi infokat! -
Taky
senior tag
A kijelző beállításnál aktivál a 2. monitort és pipáld ki a Windows kiterjesztése erre a kijelzőre, vagy valami hasonló mezőt.
-
Taky
senior tag
TV Tool-t használj!
-
zap
csendes tag
Segitsetek legyszi!
Vegre beszereztem egy TV-out-os kartyat! (Inno gf4 mx440se).
Beraktam, felraktam egy eleg friss detonatrot 4x.xx. (win98se).
S-VIDEO kimenet van rajta!
Ebbe bedug egy ~1meteres S-VIDEO hosszabbito.
Ebbe bedug egy S-VIDEO <-> xxxx(? hivjak? ami dugasza egy vekony fem henger) atalakito.
Ebbe bedug egy ~5meteres hosszabbito.
Ezt bedugom a TV be: ''video in'' dugaszba.
TV leiras szerint at kell rakni AV-be, es ott is van a kep.
Nem volt ott.
Kiprobaltam mindent a nview driver-ben: beallitottam kimeneti formatumot: PAL, alitottam desktop felbontast: 640*480.
Alitottam a TV (2. kijelzo) felbontasat: 640*480. Semmi sem jon be a TVn.
A TV-n megneztem osszes csatornat, vegigkerestem mindent, de semmi. :-(((
Van meg valami tipp, mi lehet a gond?
Esetleg a S-VIDEO <->xxxx atalakito rossz??
Udv, zap
Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- EAFC 25
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Google Pixel topik
- Formula-1
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Akciókamerák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HBO Max
- További aktív témák...
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- GIGABYTE GTX 1050 OC 2GB videókártya
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB M.2 SSD
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest