Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
!GHz-hez is elég az a fesz,hidd el.
Everest jól mutatja,real és Core temp is,csak állítsd be,hogy a T.J Max érték 105 legyen(asszem annyi)
Most mennem kell!
Majd este jövök!
Hali!Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
wrox
őstag
Nos közben megnéztem, van a Giga-nak egy olyanja, hogy EasyTunePro.
Ott van egy olyan, Pc Health, és a CPU hőmérséklete most teljes terhelés alatt, 3,6 Ghz-re húzva 51 fok, ami az everestben az alaplapi hőmérsékletnek felel meg, Amit az Everest AUX néven mutat, az EasyTune szerint az alaplapi hőmérséklet -
Celithrandi
addikt
kérdés, van olyan oldal vagy táblázat weben ahol meg lehet nézni, hogy adott órajelen futó cpu maximun milyen órajelen futó ramot tud kihasználi + ugyan ez gpu esetén?
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
jaja1981
addikt
válasz Celithrandi #7511 üzenetére
Ez érdekes kérdés, hogy kihasználni.
Általánosságban a minél gyorsabb ram jó.
Sokszor a ramok sebessége csak kis mértékben, szinte elhanyagolhatóan befolyásolja egy rendszer össz sebességét.
Ez alkalmazás függő, mert van, hogy nagy mértékben. -
Celithrandi
addikt
válasz jaja1981 #7512 üzenetére
hát elvileg én úgy tudtam, hogy ha pl 3ghzn dolgozik egy proci, legyen az cpu vagy gpu akkor egy bizonyos órajel felé már nem érdemes vinni a ramot, mert úgy sem tudja a rendszer azt a sebességet kihasználni a cpu sebessége miatt.
szóval kb ra lenne érdemes belőnöm, hogy pl ha 3,5 ön megy a procim akkor mi az ami fölé már felesleges vinni egy ramot.
gpu nál is nagyon lényeges lenne hogy mit érdemes jobban kihajtani ha 700on megy pl a gpu órajele akkor a ramjait mennyire érdemes feltornászni, inkább érdemes mégvisszább venni a prociját és a ramokat fejlebb, vagy pont fordítva.
szóval hogy kb milyen értékeket érdemes párosítani azt lenne jó megfejteni és lehetőség szerint nem egy több hetes tesztsorozattal, amire nincs jelenleg időmi9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
nagyúr
válasz Celithrandi #7513 üzenetére
Az alkalmazások által használt sávszélességtől, az adott kódtól, optimalizáltságtól függ, tehát nincs nomotetikus megállapítás.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Celithrandi
addikt
hát köszönöm, akkor megkűzdök
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Zoleee93
csendes tag
oksa de mi az az MCH és plusz fesznél mennyit kb???mert nemtom mennyi az alap fesz
[ Szerkesztve ]
ASUS P5K/EPU ; Intel Core 2 Quad Q6600 @2406mhz (REKORD:3,87Ghz /léghűtés/ 3d mark 06 STABIL) ; Galaxy GF 9600 GT OC 512MB ; FSP Bluestorm2 500W ; 2GB Ram ; Thermaltake Big Typhoon VX120 ; AeroCool AeroEngine2 (fekete)
-
dan390
aktív tag
na most lesz egy nagyon alap kerdesem
eddig csak amd-t tuningoltam
na szoval az intel-nel hogy van a tuning?
vagyis allitom az fsb-t esetleg a feszt, vissza osztom aramokat, es meg mi is?
marmint az amd-s lapoknal a HT szorzot is vissza kell venni, az intelesnel mit kell vissza venni? -
nagyúr
Intelnél ien nincs, hogy HT, ellenben a RAM-okat sem tudod visszaosztani, a többi az kb. ja. Sokszor leírtuk, keresgélj!
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
DjPremier
aktív tag
Stét. AMD Phenom X4 9550 quad Core 2.2 Ghz-es procim van,most 2.6 Ghz-re lett felhuzva.Everestel nézem a höfokot és elég érdekes.Ez normális szerintetek? Elöre is köszi.
Hőmérsékletek:
Alaplap 44 °C (111 °F)
CPU 121 °C (250 °F)
1. CPU / 1. mag 45 °C (113 °F)
1. CPU / 2. mag 45 °C (113 °F)
1. CPU / 3. mag 45 °C (113 °F)
1. CPU / 4. mag 45 °C (113 °F)
MCP 60 °C (140 °F)
Aux 54 °C (129 °F)
GPU dióda 64 °C (147 °F)
SAMSUNG HD642JJ 25 °C (77 °F)''A mennyország szép hely, de a pokolban több az ismerős.''
-
csucsbicep
nagyúr
Hello! a gépem a köv.: asus p5ql pro(intel p43), sapphire hd4830 1gb, 2x1 gb kingston ddr2 800, intel core 2 duo e7300 2,66ghz(gyári hűtóvel). Na most azt szeretném tudni, hogy ha emelem a cpu magórajelét, akkor ahhoz milyen fesz kell(honnan tudom megállapítani(max fesz: 1,36v)? és a proci tuning esetén mire kell ügyelnem az alaplapnál és a ramnál? köszi a választ
-
pgeri
tag
válasz csucsbicep #7522 üzenetére
Nos A PCI freki fix 100. A ramok 800-900 mhz körül menjenek. ehhez +0,2 volt kell nekik a proci frekit meg tod nézni az intel honlapján h mennyi a max amit lehet neki adni. nyilván nem érdemes a max feszültség környékén hajtani vmivel alatta kell. a procid olyan 3,5öt megy simán komolyabb fesz emelés nélkül
-
-
lipi67
nagyúr
Hali!Ja.Eladtam az Abitot (van még 2 )mert nem csak gyors,hanem sok ramot is akartam,és ennek az UD3R-nek jobb a memkezelése.Kár,hogy eddig ramkat nem találtam hozzá.(Csak szinkron jöhet szóba,min.570-es FSB-n,és..4giga.(2x2)-Nem 1xű
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
csucsbicep
nagyúr
köszi a választ! gondolom azért gyári hűtővel nem bír 3,5ghz-t, majd a hőjét figyelni fogom, hogy 70fok fölé ne menjen terhelés alatt. max 1,36v bír a proci. ha emelem, akkor az a ramok órajele nem változik?
-
nbl2
senior tag
válasz csucsbicep #7526 üzenetére
Van egy olyam. hogy FSBRAM ratio: 1:1-ben legyen akkor nem lesz gond a ramokkal.
Nekem is P43-as lapom van, és 400FSB-ig úgy megy, hogy semmit nem kellett állítanom. A proci fesz-e auto-n volt(1,37V). Ezt viszavettem 1,33V-ra és most így stabil a E6400 @3200 FSB 400Mhz -en. Tuninghoz nekem nagyon bejött ez a lap.Never give up!
-
pgeri
tag
válasz csucsbicep #7526 üzenetére
attól függ mennyi fesz emeléssel éri el a 3,5 ghz-t 3,2-őt biztosan megy gyári hűtővel!!!!
-
csucsu1
csendes tag
Üdv!
Volt egy problémám már amit leírtam ide nektek egy p45-ud3-as alaplappal. Csak ki be kapcsolgat, a monitoron nem jelenik meg semmi, próbáltam már új tápot is, akkor is ez a gond van, reseteltem is és akkor is ez van, viszont azt figyeltem meg hogy ha a procit kiveszem, akkor nem indul újra, de viszont a monitoron akkor sem jelenik meg semmi, lehet hogy a procim halt meg (Core 2 6550), vagy egyáltalán a monitornak be kellene-e kapcsolni ha nincs proci a lapon? már teljesen kész vagyok.Egyik ismerősöm mondta hogy egyszer neki is volt ilyen gondja és visszavitte a lapot, és nem volt semmi baja, mondták neki a szervízben, hanem valamit csinálni kellett vele, csak már ő sem tudja
Segítsetek légyszi!!!Samsung SM981 NVME 1Tb SSD, Western Digital Red pro 4TB, Toshiba 4TB, Western Digital Green 3.5" 6TB, NearLine, Core i9 9900K, Asus Rog Z390-F gaming, Asus front base panel, Corsair Vengeance LPX 64Gb DDR4 3600Mhz, Asus strix geforce gtx 1060 6Gb, SB X-Fi Xtreme Audio, A4Tech X750F, iiyama ProLite B
-
nbl2
senior tag
válasz csucsu1 #7529 üzenetére
Proci nélkül nem kellene bekapcsolni ez tuti, és nem is fog! Biztos, hogy nem a vga a hibás, vagy a memória? Próbáltad már kiszedni őket, és egyesével megpróbálni. Vga-t másik gépben megy?
Bocsi csak ötletek gyorsba mert nem tudom mit írtál az előző leveledben.Never give up!
-
camillo
csendes tag
Üdv!
A gépem csinál olyat hogy valamikor fogja magát azt újraindul.
(1.7 celeron-->2.1 celeron)
Mitől lehet ez?
Túlhúztam volna? (ja és a feszt maxon kapja)[ Szerkesztve ]
-
csucsu1
csendes tag
Kipróbáltam, kivettem a ramot is, meg a vga-t is de semmi.
Nemtom!Samsung SM981 NVME 1Tb SSD, Western Digital Red pro 4TB, Toshiba 4TB, Western Digital Green 3.5" 6TB, NearLine, Core i9 9900K, Asus Rog Z390-F gaming, Asus front base panel, Corsair Vengeance LPX 64Gb DDR4 3600Mhz, Asus strix geforce gtx 1060 6Gb, SB X-Fi Xtreme Audio, A4Tech X750F, iiyama ProLite B
-
riolobo
tag
Üdv!
E6550esem akarom húzni,a végeredmény szempontjából van jelentősége hogy biosból húzom vagy easy tune 5-el?Még csak most ismerkedek a témával úgyhogy ne lepődjetek meg ha teszek majd fel fura kérdéseket((: -
rolixyz
tag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne, egyik: Van egy C2D E6420 2,13 ghz-es procim Asus P5B alaplapban. Ma gondoltam egyet, és szépen lassan kezdtem emelgetni az fsb értéket, 266ról egészen 320ig. Az everest a cpu magnak 1,41V-t ír, és olyan 50-55fok körül van átlagban a proci a gyári hűtővel. Szerintetek nem lesz-e igy baja a processzornak, illetve esetleg még mennyit lehet rajta emelni? Most 2,56ghznél vagyok. Én egyszerően csak az fsb-t emeltem, a többit mind auto-n csinálta az alaplap, ja és a ramokat hagytam 800on mert azok nemigazán birják a tuningot .
A másik dolog, hogy igy ezekkel a beállitásokkbal a Windows 7be simán belép és szépen dolgozik, nem fagy, játszottam is egy időt vele, semmi baja nincs. Viszont mikor a vistába lépnék vagy kékhalál jön egyböl, vagy mikor beléptem kiirja, hogy vmi sulyos hiba van és egy percen belül ujraindit... Ez miért van?
Előre is köszi![ Szerkesztve ]
-
rolixyz
tag
Időközben elinditottam egy ilyen system stability testet everestben, itt már felment 62 fokra a cpu, kb 15perce megy nincs semmi hiba, bár nem tudom hogy honnan látnám meg ha lenne hiba, vagy akkor ujraindul az egész? A teljes configom amugy:
Asus p5b
Intel C2D E6420
4gb kingmax ddr2 800mhz RAM
GeForce 8800gts 320 videókari
Nem igazán vágom ezt a dolgot, ha eddig nem derült ki , csak gondoltam lesz ami lesz bepróbálkozok csak nem szeretném hogy besüljön a proci.[ Szerkesztve ]
-
rolixyz
tag
Ok, kipróbálom azokat is. És az előző hsz-emre? Jók a beállitások? Bár nem sokat állitottam, de nyugtalanit hogy a vista nem akar elindulni, ezzel szemben a Win 7 simán fut. Ezt a 60fokos hőmérsékletet birja még a cpu? Mert igy megy 2,13 helyett 2,56ot, nekem ez már elég lenne ha nem kárositja nagyon.
-
Nyiscsák
aktív tag
válasz rolixyz #7543 üzenetére
Nem nagyon ismerem az asus biost de a lényeg hogy a ramot oszd vissza hogy mindig 800 körül menjenek, ha van olyan hogy pci frekvencia az fixáld 100-ra! Szerintem az 1.4 volt az kicsit sok a procinak de ezt majd a többiek megmondják! Én azt javaslom hogy rakj a procira egy jobb hűtőt és úgy már biztonságosan használhatod magasabb órajelen is!
-
KaraDani
addikt
válasz rolixyz #7543 üzenetére
Összességébe ez lehet teljesen jó... De, én inkább azt javasolnám, hogy lehetőleg minél kevesebb dolgot hagyj auton, főleg a feszt ne, a lapod így szépen össze vissza túl fogja feszelni a procit, ami értelemszerűen nem jó neki...
A hőmérséklettel semmi gond, az még bőven jó. -
rolixyz
tag
Értem, köszi a segitséget! Esetleg tudnáok segiteni, hogy mennyire állitsam a feszt (és a többi dolgot)? Eddig ezeket állitottam: CPU freq. > 320 DRAM freq. > DDR2 - 800 PCI-e freq. > 100
A feszt gondolom a CPU VCore voltagenál kell állitani. Itt kb mennyi adjak meg? Ja és vannak itt számomra ismeretlen dolgok is, pl Spread Spectrum. Ez mi ?
Ja és az továbbra is fennáll, hogy a vista egyszerűen nemmegy a tuningolt beállitásaimmal, csak a Windows 7...[ Szerkesztve ]
-
rolixyz
tag
Adtam a procinak 1,38-at, erre everestben 1,32-1,34 közt mozog. Most próbálgatom hogy jó-e..
-
rolixyz
tag
hoppá Akkor még ez is sok..
Amugy ti milyen hűtőt javasoltok ami esetleg nem tul drága de jól hűt? Mert így gyárival már nem nagyon akarom feljebb vinni, nehogy nagyon melege legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest