Új hozzászólás Aktív témák
-
ádikácska
aktív tag
köszi
és mekkora lépésekben állítsam az fsb-t? mert a procnak 7 a szorzózára és most is azon megy.."Én egy időben kézilabdáztam és mellette órákat CoD-oztam, ezek szerint én Dobókocka voltam?" by szab0729 // "És milyen egy ilyen PH!-találkozó? Valaki bemond egy konfigot, a többiek meg AAAHH, UUHHH?''- by unknown
-
nagyúr
válasz ádikácska #7303 üzenetére
Kezdésnek mehet 15MHz-enként, de először a lapot és a memókat teszteld ki, ahogy már többször leírtuk. A CPU-t akkor érdemes kitesztelni, ha biztos vagy benne, hogy minden más bírja a tuningot. RAM-okat pl. helyből tedd szinkronba, aztán, ha megvan a CPU órajel, meg az FSB, ráérsz belőni a RAm szorzót és a késleltetéseket.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
aktív tag
Valaki "7299-hsz?...
**Kedvenc állatfajom a napokig nem válaszoló de minden nap többször belépő majmok !!!**
-
lumx
csendes tag
ééértem...köszi szépen
-
nagyúr
válasz szmolcsi #7309 üzenetére
Az még nem jelenti, hogy a tiéd is bírná. Mi a max FSB, ami eddig megvolt, és mien CPU szorzóval?
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
-
barnam_
nagyúr
válasz szmolcsi #7313 üzenetére
Az hogy másnál megy 4.1Ghz-en, nem jelenti azt hogy nálad is megy...
Tedd 6-ra a szorzót, ramokat szinkronba, és kezdd el emelni az fsb-t. A biztonság kedvéért a procinak adj 1.4V-t. Ha már nem indul el a gép, adj az mch-nak egy kis feszt.
Aztán külön meg kellene nézni mennyit bírnak a ramok. Ha tudod mennyi a max fsb, és mennyit mhz-t mennek a ramok, akkor nem vaktában próbálsz tuningolni. -
L4R$()n
tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám tuning téren
Van egy Giga EP35C-DS3R alaplapom, egy c2d e7200 procim, meg 2x2Gb 1066 (amúgy alapból 800-on megy) os kingmax RAM om. Belépek a BIOS-ba kilövöm a C1E és EIST funkciókat, beállítom az fsb-t, szorzót, mentem és kilépek a biosból. A gép kikapcs egy másodpercre és indul faszán DE csak 2,9Ghz-ig, ettől följebb nem tudom tornázni a proci órajelét. Ez a 2,9Ghz alap feszültséggel van, minden normalra állítva a biosban. Gondoltam biztos a RAM nem bírja, adtam neki +0,2-őt, kilépek a biosból a gép kikapcsol utána be majd megint ki és megint be(magától) és a default bios-al indul a gép. Utána adtam még az MCH-nak +0,1-et de megint ugyanaz Egy antituningos procim lenne vagy mi lehet a baj? A proci feszültségéhez nem nyúltam, az mindig normalon van, de egy kis tuningot (9x333 ez lenne a cél ) álmában is bírni kéne. Most 9.5x306-on megy.
Valakinek valami ötlet? -
ádikácska
aktív tag
-
-
barnam_
nagyúr
válasz ádikácska #7319 üzenetére
M.I.T. menü, System Memory Multiplier.
-
GodHeart
senior tag
Üdv mindenkinek!
Adott egy Intel Pentium Mobil Celeron M430-as processzor, és szeretném kicsit húzni, mert 1-2 helyen olyanokat olvastam róla, hogy bírja az ilyen irányú gyűrődést.. viszont foggalmam sincs mivel álljak hozzá.. mert a jó öreg módszerek nem működnek. Mint a pl menjünk be a biosba és toljunk rajta, mivel ott semmit nem enged csinálni. Továbbá Notebook Hardware Control nevű program ami szintén nem enged a szorzó választásban. A proci egy Lenovo 3000 N100-as gépben van benne. Előre is köszi minden helpet!
-
-
ádikácska
aktív tag
válasz barnam_ #7326 üzenetére
szóval a cpu fsb-jét állítsam 400-ra? feszt nem kell emelni és elfüstölni sem fog gyári hűtővel ugye?
[ Szerkesztve ]
"Én egy időben kézilabdáztam és mellette órákat CoD-oztam, ezek szerint én Dobókocka voltam?" by szab0729 // "És milyen egy ilyen PH!-találkozó? Valaki bemond egy konfigot, a többiek meg AAAHH, UUHHH?''- by unknown
-
ádikácska
aktív tag
-
aktív tag
És velem mi leccc...
**Kedvenc állatfajom a napokig nem válaszoló de minden nap többször belépő majmok !!!**
-
ádikácska
aktív tag
válasz barnam_ #7330 üzenetére
2800 mhzen nem indult el csak csökkentett módba és nemjó 400as fsb belőttem meg a ramokat 2xes szorozra és nemjóóó nem lehet hogy kisebb lépcsőkbe kellett volna emelni? vagy mi lehet a baja?
vagy a ramok miatt nem volt jó?[ Szerkesztve ]
"Én egy időben kézilabdáztam és mellette órákat CoD-oztam, ezek szerint én Dobókocka voltam?" by szab0729 // "És milyen egy ilyen PH!-találkozó? Valaki bemond egy konfigot, a többiek meg AAAHH, UUHHH?''- by unknown
-
ádikácska
aktív tag
-
barnam_
nagyúr
válasz ádikácska #7335 üzenetére
Így állítsd be a bios-ban:
Robust Graphics Booster----------auto
CPU Clock Ratio------------------7
CPU Host Clock Control-----------enabled
CPU Host Frequency--------------400
PCIe Frequency------------------100
CIA 2----------------------------disabled
System Memory Multiplier---------2
Performance Enhance-------------standardDram Timing Selectable-----------manual
Cas Latency Time----------------5
Dram Ras to Cas------------------5
Ras Precharge--------------------5
Precharge Delay------------------18
Act to Act Delay------------------auto
Rank Write to Read Delay----------auto
Write to Precharge Delay----------auto
Refresh to Act Delay---------------auto
Read to Precharge-----------------auto
trd-------------------------------auto
trd Phase Adjustment-------------autoSystem Voltage Control------------manual
DDR2 Overvoltage Control----------normal
PCIe Overvoltage Control-----------normal
FSB Overvoltage Control------------normal
MCH Overvoltage Control----------normal
V Core-----------------------------normalha nem megy, akkor +0.1V az MCH-nak, és a DDR2-nek.
-
ádikácska
aktív tag
válasz barnam_ #7337 üzenetére
ELINDUUUULT!!!!!
Köszi szépen Aggregátor
(és még feszt sem kellett emelnem)szerinted stabil most?
[ Szerkesztve ]
-
ádikácska
aktív tag
-
ádikácska
aktív tag
2 perce megy az orthos és 73 fokos a cpu nem lesz baja?
-
trialboy
tag
szasztok!
cpu-t húzok, memória 350-ról már 428-ra van húzva, probléma az, hogy az orthos már hibát ír egészen az elején, memóira 1.9 v-ot kap proci 1.33 (athlonx2 4800+ 2.5). időzítések 5-5-518-24-2T (gyári beállítások) min állítsak?
[ Szerkesztve ]
-
ádikácska
aktív tag
válasz barnam_ #7340 üzenetére
50 percig teszteltem, és szépen végigfutott, semmi hiba, szal atomstabil
Köszi a segítséget, de még visszatérek"Én egy időben kézilabdáztam és mellette órákat CoD-oztam, ezek szerint én Dobókocka voltam?" by szab0729 // "És milyen egy ilyen PH!-találkozó? Valaki bemond egy konfigot, a többiek meg AAAHH, UUHHH?''- by unknown
-
CsodaPOK
senior tag
válasz CsodaPOK #7288 üzenetére
Sikerült kicsit tuningolni a procit, de a végét nem tudtam megnézni sajna.
A következőket állítottam be:
FSB: 400
MCM Frequency Latch: 400MHz
System Memory Multipler: 2.00DÍgy stabilan elindult a rendszer, orthos is futott, de az Intel gyári hűtő nem állt a helyzet magaslatán, elérte a proci a 80 fokot, aztán leállítottam.
Gondoltam kipróbálom, hogy elindul-e egyáltalán magasabb frekin. Ezt sajnos nem sikerült véghez vinni, mert a ramok nem engedték. Visszább venni nem tudtam őket, és már 420-as FSB-vel se akart elindulni a rendszer. Pedig kíváncsi lettem volna, hogy a 4GHz-t viszi-e
Ez van
[ Szerkesztve ]
-
Brucehun
aktív tag
Sziasztok!
Megszeretném tőletek kérdezni, hogy szerintetek milyen a Dual Core E2200 -as processzor?HALF-LIFE FOREVER! 3dfx & Glide power!
Új hozzászólás Aktív témák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Farming Simulator 25
- Spórolós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest