Új hozzászólás Aktív témák
-
KaraDani
addikt
válasz rolixyz #7549 üzenetére
1,4V körül simán kaphat az a proci. A biosból beállított feszből droppol az alaplap, úgyhogy a valós kicsit kevesebb lesz, mint amit biosban beállítassz.
A fent említett hűtő kiváló, ha jól emléxem olyan 8000 körül mozog, lightosabb tuninghoz elég simán egy hyper tx2, vagy egy AC Freezer 7pro, ezek olyan 4-5k körül kaphatóak. -
rolixyz
tag
Köszi, megnézem ezeket a hűtőket. Amúgy ennek a p5bnek a biosában nem lehet állitani hogy a ram stabilan 800mhz legyen? Mert igy is az alap 667es beállitással nyomom, az is már 825mhz-et ad ehhez az fsbhez(már 330 ) , igy még ugyan nincs semmi baja de ha még emelnék rajta, akkor sztem sok lenne a ramnak.
Ja és az op.rendszeres kérdésemhez visszatérve, akkor nem tudjátok hogy mi annak az oka hogy csak a windows 7 indul el a tuningolt beállítások mellett, a vista csak olyan 280-290-es fsb-ig indul el, utána meghal induláskor..
Ja és egy fontos kérdés: Ha kb így hagyom a procit tehát terheléssel olyan 61-62 fok (amíg nem veszek hűtőt), 2,6ghz-en, nem kárositja? Nem szeretnék egy hónap múlva új procit venni.[ Szerkesztve ]
-
kulerr
őstag
válasz KaraDani #7551 üzenetére
ez így van...lehet h rosszul emlékszem de mintha valahol láttam volna 6K-ért
Arctic Cooling Freezer Xtreme-t...na ha az elfér az tényleg pöpec brutál hűtő , habár ha meg itt tartunk +2,5K és egy Xigmatek ami sztem most a a top 5-ben bennvan főleg ha az ár/értéket is nézzük.[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
rolixyz
tag
Az természetes, hogy minden újraindításnál előbb kikapcsol a gép egy pár mp-re aztán meg vissza?
-
trémobil
tag
Hell!
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de az a helyzet, h egyenlőre csak 2GB RAM van a gépemben(kingmax 1066os) ganged vagy unganged módban ér többet??? A gépen sima XP fut... phenom x3 8750, giga GA-MA780GM-S2H, Sapphire 48301 sör 1 szög a koporsóba, engem sündisznónak fognak nézni... :-D
-
riolobo
tag
Hello!
Már korábban írtam ,hogy szeretném felhúzni az e6550es procimat de még eléggé új vagyok a témába úgyhogy egyelőre próbálok kupálódni kicsit,nem akarok csak úgy belecsapni a lecsóba.
A konfigom:
alaplap: Gigabyte ga-p35-ds3l
proci:c2d e6550
ram : 2x1 gb geil ultra 1066 mhz
2x1 gb corsair 800 mhz
Azt gondolom ha komolyabban fel akarom húzni a processzort akkor kéne rá tenni vmi komolyabb hűtőt,így van?
Végülis annyit csináltam kiváncsiságból hogy a cpu host frequencyt 333ról 343 állítottam.Igazából annyi történt hogy 2333 mhz helyett most 2401 mhz-n megy móka.Semmi mást nem állítgattam még.Viszont CPU-z ben észrevettem hogy a rated fsb is 1333ról 1472re ugrott,a dram frekvencia pedig 411,6ra ,400ról.Ez azért van mer a biosban az spd autora van állítva és ezért automatikusan húzza vele azt is?Gondolom ha a procit jobban meg akarom húzni akkor úgy kell hogy ne állítsa vele felfelé ezeket az értékeket is hanem azt is külön állítsam?Meg igazából egyelőre csak a procival akarok foglalkozni.Bocs ha kicsit fárasztó kérdések de tényleg most próbálok okosodni(: -
bogyo33
tag
válasz riolobo #7564 üzenetére
Igen ha jobban húzni akarod akkor nem árt egy jobb hűtőt is beszerezni, meg ha auto-n van akkor az fsb növelésével is automatikusan a ramot is húzza, annyit tudsz tenni ez ellen hogy nem auto-ra rakod hanem te beállítod a ram mhz-ét, és akkor csak a procit fogja húzni! Meg ha még kezdő vagy akkor sztem ne adj plusz feszt a procinak csak szépen alapfeszen húzzad!
XFX Play Hard!!!
-
riolobo
tag
válasz bogyo33 #7565 üzenetére
Kösz a segítséged.A feszültség egyébként valszeg egyik következő kérdésem lett volna,egyelőre semmiképp nem akartam hozányúlni.A hűtőbeszerzésig most mindenesetre nem bolygatom a dolgot.Még annyi hogy alapfeszen vajon meddig lehet húzni ezt a processzort? És mi az a hőmérséklet ami fölé már ne nagyon engedjem cpu-t?
ja és gondolom a ratiohoz se nyúljak bár ott csak 6 meg 7 között lehet válaszatni ,de alapból 7.[ Szerkesztve ]
-
rolixyz
tag
Nálam (Asus P5B) nemtudom megadni a ramok frekvenciáját, csak van vagy 4féle beállitás és azokból választok egy 800mhz-hez hasonlót.. Van hogy 750 van hogy 825, szóval fsbvel kalkulálja.. Én vagyok béna vagy ilyen gagyi ez a lap?
-
dan390
aktív tag
valakinek volt mar dolga egy foxconn 45cm/45gm alaplappal?
-
KaraDani
addikt
válasz riolobo #7566 üzenetére
Ha a procit szeretnéd kipróbálni, meddig megy, akkor a memóriákat oszd vissza amennyire lehet, tehát minél lasabbak legyenek, így nem zavarnak be a proci húzásánál. Feszt adhatsz neki egész nyugodtan 0,05 ös lépésenként, 1,4V ig vagy amíg nem túl meleg. (azt tudod nézni real tempel, core tempel)
Jah a meleg 70 foknál nagyon több ne legyen.
[ Szerkesztve ]
-
trémobil
tag
Hell!
Van egy phenom x3 8750-em GByte GA-MA78GM-S2H lapban és húzni szeretném! Biosban alapból 40°C-on megy a proci. Mivel kezdő vagyok szeretném kikérni a tanácsotokat! Hogy álljak neki? Gondolom nagyobb hűtő a minimum...
Ha lehet pontos, "szájbarágós" leírást adjatok!nem akarom kifingatni...
Előre is kösz!
[ Szerkesztve ]
1 sör 1 szög a koporsóba, engem sündisznónak fognak nézni... :-D
-
trémobil
tag
válasz zsolt1129 #7574 üzenetére
Gondoltam, hogy kevés lesz, főleg h alapbol 40°C-on ketyeg...Nem sok ez egy kicsit??adatlapján úgy látom 70°C-nál kidől.
Ajánljatok légyszi hűtőt+egyéb kellékeket, és mondjátok meg, hogyan csináljam!
Kösz!
1 sör 1 szög a koporsóba, engem sündisznónak fognak nézni... :-D
-
dcsabesz
tag
Hali!
A hétvégén próbálkoztam kis tuninggal. Egy 939-es 4200x2 volt az alany. És az történt, hogy stabilnak tűnik a rendszer, de néha lassú is. Pl: indulás 2-3 perc. Feszt nem emeltem csak FSB-t és memóriát húztam. Ezek azt hiszem szinkronban vannak. FSB 233-ra lett feltornászva, szorzója a procinak 11.
Mi lehet az oka, hogy néha döcög? Futattam proci tesztet és az hibátlanul futott. -
dcsabesz
tag
CPUstabtest nevezetű progval teszteltem 10 percig mehetett. Memteszt nem volt. Van egy DOS-os rendszerteszt lemezem amin van memteszt és CPU burn. Ilyen dos-os progik mennyire jók a mai hardvare-okhoz? Ha és a hűtés bizti elégséges mert nem ment 55 fok fölé a proci a 10 perc alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Alienwar
tag
Előre is bocs az amatőr kérdésért de az orthos-t mennyi ideig kell futtatni hogy a cpu-m 'átmennyen' a teszten? köszi
AMD = Anonim Meaningless Dust ---: The result of irresponsibility :---
-
Alienwar
tag
még csak 2.5 ig húztam de már 70 fokos
-
dcsabesz
tag
És annak lehet értelme, hogy a szorzót lejebb viszem, mondjuk 10-re és af FSB-n még tolok? Most 11x233=2563 vagy 10xvalmennyi>2563? És akkor hogy szinkronban menjenek a mmók azon is tolnék, mert szerintem elbírná.
-
Alienwar
tag
Nekem tudna valaki segíteni?
-
Alienwar
tag
Az első hozzászólásnál nem is volt húzva a procija az embernek?
-
Alienwar
tag
Tehát ha pl fölhúzom 2.8 ra és 6 óra elteltével hibázik akkor vegyem vissza egy kicsit a dolgokat?
-
Alienwar
tag
válasz bogyo33 #7590 üzenetére
Hali! Van everestem is onnan néztem hogy hány fokos! ezt a hűtőt (zalman cnps7700cu)
Ideiglenesen vettem 4k ér, mit ajánlanál hogy komolyabban tudjak foglalkozni a tuningal?
Feszemelést még nem mertem csinálni, félek hogy elcseszek valamitAMD = Anonim Meaningless Dust ---: The result of irresponsibility :---
-
Alienwar
tag
-
Alienwar
tag
válasz bogyo33 #7597 üzenetére
Amúgy pont mostanába gondolkoztam hogy ez miatt lehet hogy lecserélem a lapomat egy MSI Neo2-FR-re azt olvastam róla hogy nagyon jó kis tuning deszka , ha megkérhetlek leírnád a véleményedet hogy jók ez az MSI lapok és érdemes e belefogni ebbe a típusába
-
dcsabesz
tag
fut az Orthos. már 74C a CPU. Mennyit bír egy 939-es x2 4200-es?
-
Alienwar
tag
bocsi P35 Neo2-FR
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs