- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android szakmai topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Instagram közösségi fényképezés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
L3on!d4$
tag
1.36v fesz elég egy E5200-asnak ( 12×266,3192mhz) ?
Most stabilan megy. -
user321
csendes tag
Sziasztok
azért írtam ide, mert szerettem volna a proci + RAM képességeit egy kicsit optimalizálni (bár a lap vásárlásakor tudtam, hogy nem jó választás a tuninghoz, de azért arra nem gondoltam, hogy egy abszolút antituning darab lenne ASUS révén).Szóval adott egy asus p5vd2-vm lap, benne egy celeron (Conroe L) 1,8 proci + 2 gb ram (800Mhz). A lap az Asus hivatalos legújabb biosszával lett felvértezve (mivel csak ezzel kezelte a Conroe L procit).
Problémák a tuning során
1. Habár hivatalosan állítható az FSB 200 és 300között, valójában a 800-as FSB-s procik esetén 200-232 között állítható csak (vélhetően az 1066-os prociknál mehet 300-ig húzni az FSB-t).2. Hivatalosan 667-es RAM-okat kezel a lap. Gondoltam, hogy az FSB növelésével (még akár a max.232 esetén is szinkronban fogom majd hajtani a procival a memókat, de ez is csak elképzelés maradt, mivel 700 fölött vmiért fagy az egész rendszer.
Kérdéseim:
Tud-e vki olyan trükköt amivel ezzel a lappal a CPU/mem páros hajtható szinkronban?
Lehet-e emelni vhogy a proci feszültségét?
Van-e arra mód, hogy 232 fölé lehessen emelni a proci FSB-jét?
üdv -
Auser
csendes tag
Üdv Nektek!
Lenne egy számotokra egyszerű kérdésem, mégpedig az, hogy a biosban be szeretném állítani a memory multipliert(SPD), csak nem értem pontosan a számok jelentését.
Gigabyte EP43-DS3L(F5) lapom van és a következő lenne a kérdés.
Mit jelentenek ezek:
x.xxA -> FSB 266Mhz
x.xxB -> FSB 333Mhz
x.xxC -> FSB 200Mhz
x.xxD -> FSB 400MhzA beállítható értékek: Auto, 2.00A, 2.50A, 3.00A, 4.00A, 2.00D, 2.66D, 2.00B, 2.40B, 3.20B, 2.66C, 3.33C, 4.00C
Azt szeretném beállítani, hogy a 800Mhzes Geil Ultra ramok (2x1GB 4-4-4-12@2.1V) menjenek kb. 300as FSB mellett 400on, hogy az E7300as proci 10x300as értékekkel fusson 3Ghz-en. (lehetőleg fesz. emelés nélkül, hogy menjen a szorzócsökkentés idleben). Remélem érthetően írtam le, amit kérdezek és, hogy segít is valaki
Előre is köszönöm a segítségeteket![ Szerkesztve ]
Elkészült az http://users.atw.hu/eliteclockers/index.html gyertek, nézzetek szét és regisztráljatok! ;)
-
Auser
csendes tag
válasz kicsigeri #7456 üzenetére
Köszi, én is azt néztem, hogy 2.66D-n, meg 2.66C-n lesz 800on a bios szerint. Azt már nem tudom mi a különbség a C és D közt. Azt még megválaszolnád, hogy mi a különbség az A,B,C,D közt?
Elkészült az http://users.atw.hu/eliteclockers/index.html gyertek, nézzetek szét és regisztráljatok! ;)
-
kicsigeri
senior tag
-
-
baleee89
aktív tag
hello mit gondoltok erröl a lapról tuning szempntjából: [link] 5400BE procit és 2x1 giga 1200mhz ocz reaper ramot szeretnék bele tenni!
VESZEK rossz, javíthatatlan, fizikai sérült (6fele tört), alkatrész hiányos pc cuccokat http://www.eh-pc.eu/
-
-
csucsu1
csendes tag
Üdv!
TEgnap géppel kapcsolatban írtam. Sajnos a gép még most sem javultmeg. Ki be kapcsolgat. Nem sípol. Csak ki be. Kivettem a VGA-t akkor is azt csinálja, kivettem a memóriát, akkor is, kiveszem a pricit akkor is, természetesen egyesével. Akkor sem sípol.
Mi lehet a baja????Már tiszta ideg vagyok400 -as tápom van, codegen.
Légysszi ha tudtok segítsetek!!!
Norbi![ Szerkesztve ]
Samsung SM981 NVME 1Tb SSD, Western Digital Red pro 4TB, Toshiba 4TB, Western Digital Green 3.5" 6TB, NearLine, Core i9 9900K, Asus Rog Z390-F gaming, Asus front base panel, Corsair Vengeance LPX 64Gb DDR4 3600Mhz, Asus strix geforce gtx 1060 6Gb, SB X-Fi Xtreme Audio, A4Tech X750F, iiyama ProLite B
-
csucsu1
csendes tag
Azon is gondolkodtam lehet hogy a tápcsatlakozóm 4 tűs és az alaplap, pedig 8tűs már, ez miatt is lehet?
üdv!Samsung SM981 NVME 1Tb SSD, Western Digital Red pro 4TB, Toshiba 4TB, Western Digital Green 3.5" 6TB, NearLine, Core i9 9900K, Asus Rog Z390-F gaming, Asus front base panel, Corsair Vengeance LPX 64Gb DDR4 3600Mhz, Asus strix geforce gtx 1060 6Gb, SB X-Fi Xtreme Audio, A4Tech X750F, iiyama ProLite B
-
R1200GS
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Phenom 9600 Black-em egy Asus M3a sAm2-es lapban. Szeretnék egy kicsit többet kihozni a prociból. A bios-ban miket kell megváltoztatnom ehhez? Most 2500 Mhz-en megy, 12,5 szorzóval, 13-nál fagy, pedig a hőmérséklet stabilan30-35 fok között van.
-
R1200GS
aktív tag
A szorzót levettem 11-re, az Fsb-t felvittem 227-re. Így is 2497 lett az órajel, de viszont jobb lett a memória kezelés(a 800 memória így 908 MHz-en megy). 2500 felet fagy a gép, sehogy nem tudtam feljebb vinni, pedig a hűtés rendben van, a táp se kicsi. Gondolom az alaplap miatt van.
A feszültség állításával mit lehet elérni? Nagyobb órajelnél csökkenteni, vagy növelni kell? Automatán hagytam így 1,36v.
A hyper transport 2043, az NB frekvencia 2270. Ezek az értékek jók, nem lesz baja a gépnek. Úgy tudom hétköznapi használatban nincs jelentőségük(nem lesz gyorsabb a gép).
-
lipi67
nagyúr
válasz csucsu1 #7466 üzenetére
Membeállítás.Cmos-elemkivétel-cmos.
Ezeknél a lapoknál kvra nehéz jól belőni,és hamar hazavághatod a procidat,ramodat egy rossz beállítással!Nézd meg másik gépben,hogy nem tetted-e már meg![ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Bertiee
senior tag
Sziasztok!
Nekem tényleg szájbarágósságra van szükségem. Annó a S478-as lapok-procikban még ismerős voltam, de a ddr2 -ből és az újabb chipsetekből teljesen kimaradtamGigabyte G31M-S2C lapban E2200 -as procival DDR667 ramokkal kb mennyi tuningra számíthatok. Egyenlőre nincs lehetőségem gyorsabb ramra, jobb alaplapra.. .
Szóval kb. "tól - ig" mennyit lehet elérni egy fenti konfiggal?
Köszönöm előre is!
-
Gyufaaa
veterán
válasz R1200GS #7473 üzenetére
Ne hagyd automatán a feszt. Te adagold neki. 1.36v kap alapból akkor adj neki 1.4v de max 1.45-öt. Ha tuningolni akarsz az feszemeléssel is jár. A Ramoknak adj fix 0.2v-ot a PCI-E frekit lődd be fix 100hz-re. Sajna az a 4*1gb ram sem a legjobb a tuninghoz. Ha netán nem bírják az iramot oszd vissza őket.12.5 szorzón próbáld meg előbb a tuningot, hogy mekkora frekit tudsz a procból kisajtolni. (előbb a szorzóval állítsd). Ha meg van a legmagasabb órajel akkor ahhoz mérten próbáld visszavenni a szorzót és az fsb-t emelni.
-
dcsabesz
tag
Sziasztok!
Eddig még nem próbálkoztam proci húzásával most jött el az ideje. Egy 939-es 4200X2-röl van szó. Az topic elején már elolvastam az útmutatót, de azért még egy-két dologban megerősítést szeretnék kérni. Szóval, ha jól tudom ezek a procik szorzózárasak, tehát ha a sebességét akarom növelni akkor az FSB-vel kell játszanom. Ha ezt feljebb tornázom akkor a memóriát is szinkronban kell járatnom az FSB-vel? És Még azt szeretném kérdezni, hogy kb mennyi plusz frekit lehet kicsalni átlagban egy ilyen prociból feszemelés és h2o nélkül. A levegős hűtése elbírná a tuningot, mert egy Thermaltake TMG A2-es cooler.
köszke -
-
Zoleee93
csendes tag
Ha húzom a procimat akkor nem kell (extrém húzás esetén q6600 3.6ghz felett) akkor északi és déli hidnak nem kell nagyobb feszültség??? Alaplapom: ASUS p5K/EPU...
KöszöntemASUS P5K/EPU ; Intel Core 2 Quad Q6600 @2406mhz (REKORD:3,87Ghz /léghűtés/ 3d mark 06 STABIL) ; Galaxy GF 9600 GT OC 512MB ; FSP Bluestorm2 500W ; 2GB Ram ; Thermaltake Big Typhoon VX120 ; AeroCool AeroEngine2 (fekete)
-
nagyúr
válasz Zoleee93 #7483 üzenetére
SB-nek nem, de NB-nek kelleni fog a plusz fesz, mivel az MCH magasabb FSB-n nem lesz stabil alapfeszen.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
wrox
őstag
Sziasztok.
Kellene egy kis segítség, próbáltam már húzni a gépem, de nem nagyon jött össze.
Nos van egy Giga EP35 DS3R alaplap, E8500 proci, 2*2GB Crossair ram. Szerintetek mi az a freki, amit stabilan el kellene bírnia? Illetve mit kellene állítgatni, hogy feljebb kússzon a Mhz. ? Jah, egy GigaByte Volar hűtő van fent. Azt hol tudom megnézni a hűtő levételén kívűl, hogy C0 vagy E0 a proci? Illetve mi a különbség a 2 közt?[ Szerkesztve ]
-
Bazsó
tag
Sziasztok
Segítségre lenne szükségem,szeretném kicsit felhúzni a processzorom teljesítményét.De fogalmam sincs hogy hogy kellene.
Alaplapom: asus p5kc
proc: Core2Duo E 6750előre is köszönöm: Bazsó
□ "Ha küzdesz veszíthetsz, ha nem küzdesz veszítettél" □
-
szilva01
őstag
Az 1. hozzászólást elolvastad?
-
camillo
csendes tag
Hi!
A régi gépemben van egy MS-6566E(chipset:i845E) lap és egy 1,7 celeron(180nm, Willamette=code name)
Ha 10% emelek az fsb-n akkor 2700 at fordul a venti(gyári) és 50-60 fok körül van a proci(everest) 1,73 V-t kap.
Van benne 512 mb ddr ram.
DRAM frequency:147 mhz
2ghz-et ki lehet belőle csikarni? -
lipi67
nagyúr
válasz Bertiee #7480 üzenetére
Nem mondod .(nem arra értettem)
KMTAz a 40MHz valóban esélyes! (bocs,nem bírtam ki )[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
Energiakütyük miatt.Terheld,s majd látod,hogy felugrik .Ha nem,bosban 6-os szorzóval állítottad be..
-
R1200GS
aktív tag
válasz Gyufaaa #7476 üzenetére
Fesz emeléssel sem tudtam 2550 fölé menni. így hosszas próbálkozás után FSb 229, 11 szorzóval 2519 MHz. Memória 916 MHz, e fölött már csak rosszabb eredményeket produkált. Azt hittem ki lehet hozni a prociból legalább 2700-2800 MHz-t. Ahhoz lehet alaplapot kellene cserélnem?
-
wrox
őstag
Nah, elindítottam az Orthost, akkor tényleg felugrott a Mhz, de csak 3000-re, nézem, csak 9 a szorzo, Bios, ott meg van egy olyan, plus 0,5 a szorzóhoz, csak ezt nem látja a vista Mivel a szorzón már nem lehet feljebb menni, ezért az FSB-t felvittem 366*9-re, s most terhelés alatt 3294 Mhz. Az Orthost rajtahagyom 1 óráig, mennyire stabil. Még valami, a feszültséggel érdemes babrálni? Most 1,290 V. Köszönöm a segítséget.
-
lipi67
nagyúr
Akkor auto-n hagytad a feszt!1,29V-hol?Ezt mutatja a cpuZ?
Ezen a feszen..tedd nyugodtan 9*425-re.
Lehet,hogy a 9*445-öt is viszi itt!.Ha nem kell 4GHz,akkor tedd manuálisan a feszt 1,2-1,25v közé,ott is viszi a 9*400-at!Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
wrox
őstag
Igen, auto-n hagytam a feszt. A CPU-z mutatja hogy 1,280-1,290-és 1,294 közt váltakozik a fesz. Az orthos 1 óra 6 perce megy a 366-os FSb, tehát ez stabilnak mondható. Van olyan program, ami pontosan megmondja a proci hőmérsékletét? Mennyi az a max hőmérséklet, ami miatt még nem kell aggódni? A Volar le tudja rendesen hűteni a procit, ha felcsavarom 4 Ghz-re?
Új hozzászólás Aktív témák
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Tőzsde és gazdaság
- Bitcoin topic
- Milyen egeret válasszak?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest