- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsana
senior tag
Innen küldött hozzám valaki egy Poljot Sturmanskie-t, aminek kitört a tokcsöve, és kiszakadt a koronája? Ha igen, dobjon már rám legyen kedves egy privit.
-
Dzsana
senior tag
Omegák nagy tudói az alábbi oldal a kamu, vagy az órák?
Tudom, higy csodák nincsenek, ezérr biztos, hoy valamelyik nem igaz, de érdekes, hogy nins feltüntetve, jogy replika.
-
Dzsana
senior tag
válasz
thorstrong #134855 üzenetére
Olyan sokoldalú vagyok, hogy az már gömb.
Perzse ez csak vicc, de ilyet még nem csináltam, megpróbáltam, s sikerült. -
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
válasz
Deskdiver #133878 üzenetére
Kiderült, hogy a külső centrálkerék csapja félig bele volt törve a centrálkerékbe, ezért nem futott síkban a külső kerék. Ehhez csapfúrást kellett eszközölni, amit a kollégám és a barátom elvállalt. A csapfúrás megtörtént, de sajnos így is megáll randomszerűen, és egyenlőre nincs meg az oka.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Rundumdi Úr #132929 üzenetére
Pont a Seiko5 koronája akadt be, amikor azoknak rejtett koronája van?
-
Dzsana
senior tag
válasz
pulutodurumo #132677 üzenetére
Szia, az alsó kismásodperces Marvinnal mindenképpen érdemes foglalkozni, az ritkább. A Doxa már a Synchron csoport felvásárlása utáni időben született, szerintem ETA lesz benne. Mivel mindkettőnek szép a lapja, én mindkettőt helyre rakatnám.
És igen, szerintem is Dzsanához lenne érdemes elvinned Szegeden. -
Dzsana
senior tag
válasz
Rundumdi Úr #132557 üzenetére
Akkor ez lenne a megfejtés, hogy direkt szárazon rakják össze, és a kereskedőnek kellene üzembe helyezni?
-
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
Ezen hirdetés miatt eszembe jutott az itteni sok szíj készítő. Lehet tanulni srácok, mert ezt a szíjat teljesen új kéz varrta, nem ám valami régi kéz!
-
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
válasz
tucsok. #131785 üzenetére
Egyem a kis szíved, bejáratott hely erre nem lehet, mert nem vásárolnak az emberek tömegével óraforgatót. Tényleg az a megfejtés, hogy megnézed, hol lehet kapni, és megrendeled netről, vagy elmész. Olyan nagy trükk nincs benne, mindegyikben van egy villanymotor, meg egy kis vezérlő elektronika, a ciklusokban van különbség, de oly mindegy, mind jó. Az ebayen egyébként van egy csomó, ha nem kell dizájnos, olyan is van, amit mi órások használunk, asszem 6-os forgató. Se fa doboz, se vitrin, csak egy motor ha karral.
-
Dzsana
senior tag
válasz
alphaville #131758 üzenetére
Ugyan így fel lehetne újítani!
-
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
válasz
busman #129905 üzenetére
Nincs, és megmondom őszintén, be is fejeztem azt a mókát, hogy légyszi, fényképezz már ilyen meg olyan órákat, dúrom a dobozaimat, fényképezek egy csomó órát, kiválogatom az értékelhető képeket, lementem, átméretezem, elküldöm, majd az esetek 99,99%-ában nem történik vásárlás. Majd meggondolom, megkérdezem a pénzügyminisztert, meg nincs-e még más, stb. Nem vagyok én senkinek a bohóca, csak egy csomó időt szúrok el vele mindig. Az lesz az eladó órám, ami felkerül a netre. Max. esetleg mikor elkészülök velük, és eladásra készen állnak, előtte feltölthetem valahová őket.
-
Dzsana
senior tag
válasz
5-ös kezelő #129903 üzenetére
Nekem a 2016-os tervem, hogy legalább 300 db órámat eladjam. Venni már csak ritkaságokat, vagy nagyon visszautasíthatatlan ajánlatokat.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Jenne #129830 üzenetére
Érdekes, ahonnan szoktam vásárolni, Orient tokokhoz nem hoz semmit. Egész pontosan Orienthez csak a szerkezethez találok alkatrészeket, azt is szűkített számban, míg pl. Seiko-hoz a tokokhoz is van sok minden. Egyébként ezt máskor is tapasztaltam már, hogy Orienthez nem egyszerű szerezni üveget. Vajon mi lehet ennek az oka, hogy ők nem annyira kényeztetnek el...
-
Dzsana
senior tag
válasz
Dzsana #129832 üzenetére
Ja, és még egy titok, bár Te biztosan tudod, mert oly jól ismered az órás szakmát, de sokan meglepődnénk, ha tudnák, hogy jó pár nagynevű órásnak bedolgoznak ilyen otthon dolgozó órások. Sok munkát bevállalnak, nem haladnak, s kiadják alvállalkozásba, mindezt az ügyfél tudta nélkül.
-
Dzsana
senior tag
válasz
@mriya@ #129831 üzenetére
Ennek semmi köze ehhez. Írok egy egyszerű hasonlatot, hátha akkor megérted. Ha egy gumiszerelö műhelybe begurul egy Rolls Roys kereket cserélni, vagy egy Suzuki, pontosan ugyan annyiért fogják kicserélni mindkettőn a kereket. Pontosan ugyan ez lenne a helyzet pl. egy 2824-2-essel szerelt Tag Heuer, és egy Tissot közt is. Erre mit csinál az órás? Hú, ez egy Tag, drága óra, húzzuk le a tulajt! Egy tisztességes órás bizony ugyan annyiért csinálná meg mindkét órát, de sajnos nem ez tötténik. Ha bemész egy ilyen általad tisztességes órásnak nevezett üzletbe, a kötelezően kifüggesztendő árjegyzéken azt fogod látni, hogy szerviz díj x ezer forinttól. Magyarán ez azt jelenti, bármennyit elkérhet. Pedig igen is meg lehetne konkrétan határozni, hogy pl. szovjet kézi húzós ennyi, automata annyi, svájci kézi húzós ennyi, automata annyi, saját werkkel szerelt óra megint mennyi, és így tovább. Ez az órás szakma nagyon bizalmi elvre alapul, de azért nem ennyire, hog bámennyit el lehessen kérni. Azzal meg nincs semmi baj, ha valaki otthon dolgozik, legalább 3 ilyen órást ismerek. Ettől még ők nem rosszabbak, sőt! Továbbá nem kell üzletet fenntartani, alkalmazottat, stb., vagy KATA rendszerben adóznak, vagy kisadózók, és még az otthoni rezsi egy részét is el lehet számolni. Úgyhogy megint semmi köze az olcsóbb, de minőségi és tisztességes munkabégzésnek ahhoz, amit írtál.
-
Dzsana
senior tag
-
-
Dzsana
senior tag
válasz
@mriya@ #129823 üzenetére
Butaság, attól, mert valaki tisztességes, és nincs pofája elkérni irteálisan magasabb összeget pl. egy ETA 2824-2-es szervizéért, mint egy Slava automatáért, az nem jelenti egyenesen azt, hogy nem csinálja meg tisztességesen. Ezt visszautasítom a magam nevében is, és legalább még két szegedi kollégám nevében is. Akkora hülyeség ezt a csak a drága a jó elméletet mindenre ráhúzni!
-
Dzsana
senior tag
válasz
Rüszmő #129808 üzenetére
Egy óra hiába komolyabb, egy sima autama tekintetében ugyan az a mutatvány, akár olcsó, akár drága óráról beszélünk. Órása, és fellelési helye válogatja, mi mennyibe kerül. Vidéken nem tudnak annyit elkérni az órások, mint a fővárosban. Itt ha egy Seiko5 szervizére 15.000 Ft-ot mondanának, rosszul lenne az ügyfél, és nem is csináltatná meg. Szóval nagyon szórtak az árak, ajánlatot kell kérni.
-
Dzsana
senior tag
BÚJJÉK!
-
Dzsana
senior tag
válasz
condy #129307 üzenetére
Nem, ezek teljesen fellelési állapotúak, még le se szervizeltem őket. Sőt, még ki se nyitottam őket. A fehér ma jött meg. Mindhárom lapja hibátlan, a fehér tokja a legviseltesebb, azt mindenképp felújítom. A zöld lapos viszonylag sűrűbb darab a másik kettőhöz képest, a fehér ritkább, ilyen állapotában meg pláne, a fekete megaritka.
-
Dzsana
senior tag
KKÜ és BUÉK mindenkinek.
-
-
Dzsana
senior tag
válasz
fagyalllo #128578 üzenetére
Így van, annyi a különbség, hogy ennél párhuzamos a szára.
A Novodiachoz hasonlót használ a Seiko is, azzal a különbséggel, hogy a három lábhoz csak egy bemarás van, s így könnyen be lehet forgatni, hogy közben mindig csak egy lábat kell beakasztani. Nem is feszül annyira, könnyen is forog.
Ez meg a Duofix, Marvinok kerekeinek a kövei van így biztosítva, meg a Helvetiáknál is ilyen. -
Dzsana
senior tag
válasz
fagyalllo #128576 üzenetére
Sok féle ütésbiztosítás létezik. Az Incabloc ütésbiztosítás a legjobban elterjedt, amikor egy villa alakú rugó szorítja le a lyukas és a fedőkövet. A svájciaknál általában ez kinyitható, így nm repül el kivétel közben, és könnyebb is visszarakni. A szovjeteknek nem akarták eladni a licencet, így azok kivehetősek, kivéve a 2409-es Pöljotot, annál kinyitható. Az előző Hamilton posztomnál látható kinyitva az Incabloc rugó. Aztán van a Novodiac ütésbiztosítás, egy három lábú csillag rugó, amit úgy kell beforgatni a fészkébe. A fészekben is van három bemarás, a három lábnak. Ez azért utálatos, mert egyszerre kell a három lábat lenyomni, és elforgatni az egész rugót. Mindjárt keresek képeket.
A jobb oldali az Incabloc, a bal oldali teljesen ugyan az az elv, a KIF, ezt a Longines használja. Picit utálatosabb, mert könnyen eltörik a szára kiakasztásnál, a merevítés miatt.Ez pedig az utálatos Novodiac:
-
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
válasz
7s26c #128000 üzenetére
ha egy automatát ritkán használsz, felesleges óraforgatón csapágyasra hajtani. Elég, ha havonta/kéthavonta egyszer megjáratod. Ez azért kell, hogy az olaj ne sűrűsödjön be, egyéb jelentősége nincs. Még arra érdemes odafigyelni, hogy ha nincs rajta gyors dátumváltó, akkor ha 14.-ét írunk, és 13.-áról akarod áttekertetni, az nem lesz szerencsés. A kuplung nem olyan igénybevételnek van kitalálva, hogy a normál mozgásához képest sokszoros sebességgel körbe tekertesd 31-szer.
-
Dzsana
senior tag
válasz
fagyalllo #127936 üzenetére
Akkor egy újabb olvasnivaló, bár rövid, de egy kis órás hír a búvárvilágból.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Wg5113 #127932 üzenetére
Csak tessék, csak tessék, a lehetőség ott van mindenki előtt.
fagyallo: Köszi, igyekszem mindig más szempontból megközelíteni az adott témát. Egy idő után unalmas lenne, ha mindig ugyan úgy mutatnám be a dolgokat, egyik werk olyan, mint a másik. Inkább a különbségekre próbálok koncentrálni, hátha így elolvassa valaki. -
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
válasz
szbalogh #126138 üzenetére
Pedig van jó pár ilyen werk. Amikor a Tissot meg az Omega összeházasodott, akkor alkottak ilyeneket, így Omegában is vannak ilyen werkek. pl. Cal. 360, 361, 370-372, 28, 30T2SC, stb. Aztán a kő nélküli Ruhla is ilyen, és pl. vadászcsiga Eternája is, amivel hónapok óta szopunk, mert kóválygott a helyén ez a külső centrálkerék.
-
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
válasz
5-ös kezelő #125964 üzenetére
Sea-gull van benne, az nem is olyan rossz. Mármint a Nomos replikában.
-
Dzsana
senior tag
A Tudor az egy angol királyi uralkodóház volt.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Synology NAS
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házimozi haladó szinten
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Call of Duty: Black Ops 6
- Mindenki Z Fold7-et akar
- További aktív témák...
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest