- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SOAD19
addikt
válasz g0n21 #219745 üzenetére
"hulladékszarfosszakmaiatlangennyszart nézi."
Egyre szimpatikusabb vagy."Az első évadnak még mi csináltuk az utómunkáját, a második-harmadiknak már csak Dancsón keresztül tudom a tartalmát... "
Erről lehet tudni egy kicsit bővebben? Főállásban ilyesmivel foglalkozol?
Valamelyik nap pont belebotlottam az egyik részébe yt-on, és hát elég borzadály, mindig is szerettem az ilyen megrendezett csuda realityket.[ Szerkesztve ]
-
g0n21
senior tag
válasz Sir Pocok #219749 üzenetére
2010 óta nem volt tévém, nem is néztem, elég volt amit csináltunk. karácsony után most vettem egyet, de csak netflix és hbo go megy rajta, tévé előfizetésünk nincs.
Kellett a pénz a cégnek az életbenmaradáshoz
(#219752) csabulaxi
hát, rendesebb... a köztévénél még a szar is rendesebb, pinokkió pedig a bölcs igazmondó.(#219751) SOAD19
Hosszú lesz, akit nem érdekel a filmipari helyzet, görgessen tova.
tv és filmutómunkával a 4CUT-ban 2010-2018, reklám utómunkával a 235 productions-nél 2018-2020.
Főiskolán komm-médiát végeztem, és ott maradtam a gyakorlati helyemen 2010-től a 4CUT utómunka stúdiónál. Családi vállalkozás volt, megboldogult Győrffy és fia csinálták 2001 óta.
Voltak jó tévéműsorok, reklámok, dok.filmek (Vad Magyarország pl.) aztán jött a válság. Épp azután kerültem oda. Elég kevés munka volt, ilyen Pesti fekete doboz pl., egy-két doksi utómunka, meg ugye a médiaképzés a kodolányinak.
Aztán jött egy fazon, aki korábban tv2 valamilyen igazgató volt (továbbiakban copfos f.szkalap, de otthagyta a tévét már, és "felkarolta" a céget, ami kb fél éven belül elhalt volna ). Aztán amekkora megmentés volt, akkora isten csapása, mert a fasziról kiderült, hogy egy kényszeres autokrata f.sz. Az egyetlen szerethető dolog az volt benne, hogy sajnáltad, hogy ilyen lett. Mindegyis, az oktogonnál az oktogon irodaházban építhettünk magunkank új stúdiót. Akkor csináltunk tök jó dolgokat (link), mert az új, jobb hely, és a hírverés, a jópofizás hozta az új munkákat. A filmes vonal a Győrffyken és a hangmérnökökön keresztül, a tévés vonal meg a copfos f.szkalapon keresztül. Ő azt gondolta, hogy mint tv2-es hűbérúr, lekötelezett annyi embert és céget, hogy azokat a szívességeket majd ellövöldözze. De benézte, mert csak néhányan "emlékeztek" rá, vagyis akartak emlékezni, így nem lett beáradó munkadömping. Mondjuk mi csináltuk a Maradj Talpon!, a Következő!, a Keresem a családom utómunkáját is, egyikre sem tudom azt mondani, hogy rossz lett volna, sőt, a tévéműsorok jobbjai közé tartoznak.
De közben megismertem a filmesdit, tévésdit rendesen. Nagyon nagyon bosszantotta az igazságérzetem az, hogy hogy szétalkudoznak mindent. Volt egy film, a Szerdai gyerek. A rendező nő terhes volt. Amikor szült, már a hangutómunka a 90%-ánál járt - csak a hangutómunkája volt nálunk. Nagyon jó, pörgős, izgalmas film volt. Szülés után újravágatta a filmet, nyilván a hangutómunka csak részben tudta lekövetni, visszaestünk a 35-40%-os állásra. És a producert hetekig, talán hónapokig kellett basztatni, hogy legalább valamit, legalább a hangmérnökök gázsiját fizesse ki (Ja, és az újravágott film már nem volt olyan jó és izgalmas.). Aztán nagy nehezen sikerült némi pénzt kicsiholni. Közben meg pályára épített speedmotorral járt pályanapozni szlovákiába hétvégente. És tegyük hozzá a plusz, amit kisírtunk, 900e forint volt ha jól emlékszem, az "alap" előtte meg valami kétmillió volt. Egy több száz milliós filmben. MINDIG az utómunkán spórolnak.
Mert azt gondolják, hogy meg lehet vágni ölben laptoppal, meg majd így szívesség-úgy szívesség. Mindig ment a hazudozás, hogy "figyeljetek, van most egy ilyen, rövidfilm, ha megcsináljátok minimáláron, vagy mégjobb lenne ingyen, akkor ha kapunk pénzt a nagyra, akkor ti csináljátok".
Többször hallottam ezt, mint ahányszor végül létrejött. Amikor létrejött, akkor viszont a Répa c. kisfilm volt a bevezető, és a Lajkó - cigány az űrben a nagy.
És rendesen a producerek sokszor nem értik, hogy mi kerül egy 90 perces ótvarul felvett dokumentumfilm hangutómunkáján 3 millió forintba... Miközben készül két-három hónapig, nettó 30 munkanap, hangmérnök, asszisztens, stúdió, koordinátor, stb. És néznek, hogy "dehát, ez egy doksi" Persze, a hangmérnök meg csinálja napi 5 ezerért? A stúdió építsen hangszobát könyöradományokból, vagy mi?
(Aztán idővel a filmesek észbe kaptak, és minenki szépen abbahagyta a szívességmelókat, és elkezdtek összefogni, ársávokat megszabni... van egy-két retardált aki erre sz.rik, a többiek meg kapnak rendes munkát. )
Persze a több hónap szívást, meg hadakozást simán kiüti a díszvetítés, amikor megnézed a kész terméket azokkal az emberekkel, akikkel együtt csináltad, és a végén ott a neved, és érted miért csináltad.
Meg a beszélgetések a rendezőkkel pl. Mészáros Mártával, aki azért egy filmipari matuzsálem, vagy a vágója, a 70+-os Pataki Éva, isten nyugosztalja, aki úgy pattant le az AVID elé vágni, hogy csak pislogtam. Vagy Almássy Tamás például, Szász Attila (Berni követ, Félvilág, Apró mesék) és a többi. A Brazilok utómunkáját szerettem. Néha bejöttek a rendezők is , mindkettő régóta a szakmában van, ott ugye azért is volt két rendező, mert a tévés M.Kiss nem kapott volna kreditet ekkora filmre egyedül, de az acsai cigányok az ő témája/ötlete volt.
Mai napig néha újranézem a filmet, van, hogy csak a végét, és boldogan gondolok vissza az egyébként szívatós alkalmakra. Amikor elkészítettem az utómunka ajánlatot egy X részes tévéműsorra, és az jön vissza a copfostól, hogy "elment az eszetek, hogy a xcvyc produkciós cégnek ilyen árat küldtök ki? Hát felhívot a cxsc, hogy Zsolikám, ugye elírtatok valamit" és csak azt tudtam mondani, hogy "de hát 70% kedvezmény van rajta, és 10%-kal vagyunk az önköltség fölött most."
Szóval mindenhol csak az alku, meg a férjen bele, meg a csak most az egyszer, meg a 24/7-es készenlét.
volt olyan - mondjuk erre a produkcióra szívesen emlékszem bármikor -, amikor a Hadas Kriszta vasárnap reggel 4:50-kor hívott, hogy 9-re mennek forgatni a moszkvában/szentpétervárott levő megtalált csalátaghoz, és a videóüzenet, amit a kereső családtaggal készítettek, azt elfelejtették odaadni, hogy rakjuk össze. De fel van másolva.
És akkor koordinátor létemre össze kellett tudjam rakni, hogy amikor 8-kor elindulnak, már a tabletjükön legyen. Ez legalább szórakoztató volt. Amikor az asszisztens otthagyta a gépet egy egész éjszakára konvertálni, és éjfélkor, amikor benéztem, le volt fagyva minden, és láttam, hogy már b.szhatjuk a határidőt, nem lesz kész időben, úgyhogy szedjük szét három projektre, és csináljuk három munkaállomáson egyszerre, az már annyira nem volt vicces.
Aztán a cég elkezdett a copfos nyomása alatt szétesni, ő nem értette, hogy a stúdió attól az ami, hogy azok az emberek vannak benne, akik. Akárki elmegy, annyival kevesebb lesz a cég is, mert annak az alkotónak a holdudvara, barátai, stb, nem jönnek hozzánk. Ő nem értette meg, 5 hónap alatt nullára hullott a cég. Ekkoriban jöttek az ilyen csodaprodukciók, mint a feleségek luxuskivitelben, vagy pl a honfoglaló. Mondjuk az nem volt annyira gáz. Annál pl. megcsináltam felmondási idő alatt a komplett első szezon utómunkatervét. Épp elköltözött a stúdió az oktognoról, zuglóba. Volt két, vagy három montírozó szoba. Szóltam, hogy ha ilyen ütemben kell csinálni a honfoglalót, meg a feleségeket és még lehet, hogy becsúszik a keresem a családom hanyadik évadja, akkor 8 munkaállomás kell majd, ebből 3 vágni, 2 importálni, 2 csapózni, előkészíteni, 1 adásellenőrzni. Azt mondta copfos ez hülyeség, elég lesz maximum 4. Pár hónappal később visszamentem megnézni mi újság, maxon pörgött 8 gép.
Szóval Copfos elvesztette az emberek nagyrészét, de megtartotta kicsiny tévés lehetőségeit, visszaédesgette a két nagyon jó hangmérnököt, és így elpöfögnek alapjáraton.
Reklám:
Én úgy mondtam fel 17 decemberében, hogy nem tudtam hova megyek tovább, vagy mi lesz velem. A kronométert már csináltam akkor majd' 1 éve, volt költség vele rendesen (most is), és akkor, amikor elkezdett terjedni, hogy felmondtam, jöttem rá, hogy nemigazán vannak olyan utómunka koordinátorok itthon, akik nem csak koordinálnak, hanem értenek is hozzá, ha muszáj, meg is tudják csinálni a feladatokat - nem kreatív vágásra gondolok, hanem snittcsere, export, konvertálások, anyagfeldolgozás, szalagos technika, blablabla. És amikor rövid idő alatt a negyedik ajánlatot kaptam, akkor megnyugodtam. Mentem a pénz felé, mint dzsudzsák, és elmentem egy reklámgyártó céghez. Elég jó dolgokat csináltak addig (pl) és meggyőző volt, főleg ez az SZRT reklám. Még mindig libabőrös vagyok, amikor végignézem.Ott aztán volt szar szappan szalámi, ahogy szokták volt mondani. Szerencsére csak utómunkát koordináltam ott is, de amikor a forgatási igények olyanok voltak, hogy páva, OT-s rolls, és a többi (SZRT), vagy pl több képből kellett egyet építeni, mert nem volt biztonságos a farkast és a színészt egy jelenetben felvenni (kalinka), vagy amikor a piros gömbök piros árnyalatán és egyéb animációs fingreszeléseken 3 hétig max 4 órákat aludtam és éjfélkor még a megrendelő valóban gyökér, az előző környi kérésével ellentétes kérdéseket és kéréseket hallgattam... (béres)... De voltak jó dolgok: MVM Solar, SZRT - Tippmix 2018 nyár (ehhez köthető pl hogy Szabó Sipos Barna lett az őszintén-órákról főcímhangja is (aki nem ismeri: George Clooney hanjga), Burger king - pöttyös guru king fusion satöbbi, World Urban Games. Persze van Voda reklám is, amire nem vagyok büszke.
A reklámoknál megtanultam, hogy bármit lehet. Ha kell, simán építesz bármit, bárhonnan eltüntethető bármi. Egyszer a "házi" vfx cégtől azt kértem, hogy ha épp ráérnek, akkor az egyik jelenetből ne az ugródeszkát tüntessék el, hanem a markolót, ami tartja a palánkot... (az alsó fényeletlen, a felső a kész, fényelt anyag, a dobbantó, meg a pályán hagyott nagy szemetesek már mindegyikről ki van retusálva)Az, hogy egy-egy reklámkampány videós részében, mondjuk 2-3 30sec, 1 60sec és egy 90 sec teljes büdzsébe tud annyiba kerülni, mint egy játékfilm, az nagyon kemény. Amikor inkubátor programban csináltuk a Hetedik alabárdos c. részben saját producálású filmet (még a 4cut) ott asszem 80-90 millió volt a keret és majd egy hónapig forgott debrecenben.
Ehhez képest egy fél perces reklámszpot simán belecsúszik 30-40 millióba, de volt 100 millió fölötti is. És ez a cégeknek megtérül. És emellett még megy az alkudozás. A Voda ebből a szempontból a legrosszabb. Van egy cost controller néni, aki pontosan tudja a napidíjakat, meg minden egyebet, és ha látja a briefet, és mondjuk a vfx-re mindegyik cég 2 hónapot ír és 8-12 millió forintot, akkor is kijelenti, hogy 5-ből el kell készüljön, és szerinte max 5 hét. És nincs mese. Vagy csinálod, vagy nem. De ha nem, akkor számíts arra, hogy legfeljebb azért keresnek majd később meg, hogy legyen plusz 1 ajánlat az új kampánynál.
És ugyanígy mindent tud. "a vágó miért kap a 4 vágat megvágására 600 ezret?" Miért-miért? Mert színműt végzett A kategóriás vágó, és ő az egyik láncszem, akitől majd olyan lesz a spot, hogy eladjátok a szar terméketeket. Whatever.Annyira megutáltam, mint a sz.rt. Mindenkivel mindig alkudozni, hogy beleférjek a büdzsébe, amit persze nem én írtam, és bár megkérdeztek, de végül a fele, kétharmada lett beírva; úgy matekozni több produkció között (amit nem lett volna szabad, mert produkciónkénti elszám volt), hogy ha az egyiknél mondjuk ingyen, vagy viccpénzért kell kérjek valakitől, azt a másik produkcióban "megháláljam", vagyis inkább ott kifizessem neki, az olyan kínos esetekről nem is beszélve, amikor a megrendelő - reklámügynökség - folyamatosan pluszt kér, pluszt kér, pluszt kér, majd közlöm, hogy oké, ez már pénz, és leordítja a hajam, hogy mi mit képzelünk, hogy pénzt kérünk, hiszen el lett fogadva a költségvetés. Az már nem érdekli, hogy nincs 14. kör... és nem, ezt nem lehet szerződésbe, mert vagy elfogadod az ő formanyomtatványukat, vagy menj legózni.
Egyik kedvenc történetem, ami azért jellemzi a helyzetet: ketchup reklám. A forgatás során már volt pár olyan rész a kompnált képekben, hogy többlet clean-up kellett. Tehát az omladozó vakolatot helyre tenni, belógó kislóf.szkát eltünteni, stb. Aztán a sült spenótra vfx majonézt kellett rajzolni, és kiírni ketchuppal egy szöveget. Ezek még jók is lettek, de volt nézeteltérés bőven. client's brief vs. client's budget.
De a lényeg a hangnál volt. Kikötötték, hogy ki kell legyen a reklámhang. Mondtuk a spotra, pár mutációra és egy szlogenre valami 900 ezer forintot. Megmondta az ügynökségi nagyszájú - aki tegyük hozzá 2 éve a filmarchívumban volt még... -, hogy az férjen bele 500-ba. Mivel mindenki bólogatott körülötte, 500 lett.
Én nagynehezen kisírtam a hangnál, hogy lécci lécci. ok. De csak x TV spot, y online és z mutáció.
Fontos: a hangfelvétel előtti estén még nem tudtam, hogy hány spot van, hogy mire kell megállapodjak a hanggal. este 11-éjfél körül kaptam meg a szövegeket, és több volt ott, mint amiről szó volt korábban, másfélszer annyi. Na, éjfél, email a hangnak, tessék itt vannak a szövegek, kicsit több lett, maradhat? Egyből hív: Viktor, azért ez legalább 250ezer plusz. Mondom ne csináld már, mennyire jó, hogy ketchup hang lehetsz, hát nem voltál még elég színesbőrű hangja? Már csak ennyi kell, hogy jó legyen... Végül 680 körül állapodtunk meg.
Aztán másnap reggel hangfelvétel. Nem elég, hogy minden verziót átírtak reggelre, azt felmondatták százféleképpen, és kivételesen egy építkezés miatt külső stúdióban kellett lenni, nem a sajátban, és így a költségvetett 3 óra helyett 8 óra lett summa, de közben kisírta az ügynökség, hogy mondja fel a szlogent ehhez, ahhoz, satöbbi. Ha tényleg mindent, amit felmondott, ki kellett volna fizetni, az legalább 900 ezer lett volna.
Egyből írtam a levelet az ügynökségnek - hogy legyen nyoma- hogy drágáim, most mondattatok fel vele +180ezernyi szöveget... Jött a felháborodás, a hívom a főnöködet, és a többi. A vége az lett, hogy a + 5 óra hangstúdiót (5*25k) és a 180k hangot le kellett szépen nyeljük, elnézést kellett kérjek a kellemetlenségért, és lejött az én büdzsémből - ezt pedig utána valahol be kellett hozni, ha nem akartam, hogy az én díjazásomból égjen. Melyik kezembe harapjak? Keressek kevesebbet, vagy bökjek rá egy sorra, ahol még lehet spuroskodni... Ez egy példa, de voltak ennél meredekebbek, főleg a forgatási résznél, ahol a ktgvetésből kiveteti az ügyfél, de aztán így-úgy mégis el kell végezni, és milliós kérdőjelek vannak... Ennél csak az rosszabb, ha a te munkádról a cégen belül valaki más ígér valamit az ügyfélnek, és utána hetekig szigszalgozod, hogy egyben tartsd a kamut, ahelyett, hogy írj annyit, hogy: "az elején, amikor azt mondtuk, hogy ilyenolyan technológiával csináljuk, az végül nem lett, mert jobb, ha mással csináljuk. De ahogy látom tetszik, szóval örülünk"
hamburgerlánc reklámnál csoda volt, hogy az ügyfélprezin megbeszéljük a végén, hogy akkor aznap nem küldünk megtekintőt, hanem kijavítjuk a kijavítani valót, és utána másnap du küldjük. Még aznap este kaptunk egy e-mailt valami ilyen szöveggel: GYEREKEK!!! HOL AZ ANYAG???A kaput egy ecigi reklám csukta be a ketchupossal párhuzamban, nem tudtam tolerálni a dohányreklámot sem és a megbízó reklámügynökségi embereknek a stílusát. Ezért vettem egy nagy levegőt és tavaly júliusban felmondtam, október 1-gyel. December 1 lett belőle. Azóta csak kronométer, meg vlog, meg órák. Az egyetlen dolog, amit megtartottam a filmesdiből, hogy továbbra is feliratozok filmeket és tévéműsorokat. Van olyan ismeretterjesztő, amit most asszem 5. éve már. Heti adás, mondhatni az életem része Mint a vasárnap esti vlog vágás...
Hát, SOAD19, azt kérdezted, lehet-e tudni erről egy kicsit bővebben. Tessék, legközelebb majd kétszer meggondolod mit kérsz[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
jocoka75
tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni hogy óra vízállósság teszt hogyan működik, károsodhat e az óra szerkezete ? automata óráról beszélek.
Előre is köszönöm a választ!
-
g0n21
senior tag
válasz jocoka75 #219754 üzenetére
Van száraz és vizes teszt. A száraznál megnyomják az órát adott nyomással, és a tok/üveg torzulásából kiderül nagyjából, hogy bírja-e.
A vízest inkább hézagkeresésre használják. Y barra felpumpálják a kis izét, majd beengedik az órát a vízbe, és ahogy lassan engedik ki a nyomást, nézik, hogy hol szökik a levegő a tokból...Alapvetően nem árt.
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
-
g0n21
senior tag
válasz @mriya@ #219757 üzenetére
Van olyan masszív állat, ami mondjuk nem torzul 3 baron egyáltalán, legalábbis a gép nem mutatott eltérést, 6 és 10 baron már igen.. Meg nem mondom már pontosan mi, de volt valami még ápr. elején. Legközelebb ilyen van, megjegyzem.
u.i.: nem merem biztosra mondani, de ha jól emlékszem, a domború zafíros Panerai volt ilyen (00233).[ Szerkesztve ]
-
Eugene Roe
őstag
-
g0n21
senior tag
válasz Eugene Roe #219760 üzenetére
Ezzel többen voltak így, de az, hogy a 21. után már elfogadtad, az jó jel, és arra utal, hogy át tudtál siklani a személyes jegyeken a tartalom érdekében. Órab.zik rulz!
[ Szerkesztve ]
-
g0n21
senior tag
válasz petipetya #219759 üzenetére
(#219762) @mriya@
Akikkel beszélgettem órásokkal - így a miénk is -, azt mondják, hogy a legtöbb hiba, vagy szivárgás, ázás nem a nagy nyomáson fordul elő, mert ott a nyomásnak van egy olyan szerepe, hogy összenyomja a tokot-hátlapot-üveget, sokkal inkább "egyben van", mintsem kis nyomáson. A dinamikus nyomást egyszer kiszámolta nekem egy ismerősöm, és elenyésző. És ezért - meg persze a biztonság miatt is -először 2-3 baron nézzük, aztán 5-6, és utána 10. De eddig öttben néztek rám furcsán, hogy a 30 éves Datejustom betettem 10 barra... Pedig az Oyster tok az bírja ki szépen... kibírta.(#219763) vadászcsiga szakmailag alátámasztható, hogy ők a legnagobb hazudozók, ha független médiatanács és NMHH (Nemzeti Média-, és Hírközlési Hatóság) lenne itthon, akkor mint hírszolgáltató, pl az M1, mint humor-kóceráj már nem létezne, a helyén zöldségeket, egyéb dolgokat termeszthetnének. Arra leszek kíváncsi, hogyha egyszer más rendszer lesz, akkor vajon lesz-e annyira bajtársias a média-világ, hogy kirekesztik azokat, akik ebben most részt vesznek.
Nyilván csomó jó rész volt, örömteli pillanatok, amikor az ügynökségi elfogadás után az ügyfélelfogadáson megnézik a reklám első verzióját, és fél perc csönd után annyit mond a fő megrendelő, hogy "ez kész, megvettem, zseniális". És tényleg kész volt. Máskor meg volt 10-15 módosítási kör. Minél távolabb volt a deadline, annál tovább tartott a módosítgatás. Volt olyan reklám, ahol ködöltek a leadási határidővel, hogy legyen elég idejük tuszujgatni értelmetlenül.
De a legmegalázóbbat még hadd írjam le nektek, tegnap éjjel annyi emlék gyűlt fel, hogy ezt ignorálta az agyam.
Tele kommunikációs cég, lefedettséget terjesztő reklám. valahonnan túrtak egy jó török rendezőt, aki Németországban él, éppen csak a büdzsé nem volt ny-európai. Meredek elképzelései voltak a srácnak. VFX cégnek 4 lehetőség volt. 1 ki volt ezek közül zárva a céggeé való korábbi feszkó miatt. Egyet én zártam ki, mert nem szeretek velük együtt dolgozni. A maradék kettővel bármikor bármit, és elfogadható volt az ajánlat is.
Hát nem azt választották nálunk, cégen belül, fölöttem, akikre mondtam, hogy nem akarok velük együtt dolgozni, mert szó szerint fáj?! De. Hát olyan is lett. Az együtt dolgozás is, meg az eredmény is. Katasztrófa.
Hát hogy a jó életbe néz ki ez?!?!
No mindegy, rengeteg VFX para volt végig, nyilván mindig minden módosítás egyből kellett az ügynökségnek, és nagyon nehéz volt minden alkalommal elmagyarázni, hogy ha kérnek egy minmiális módosítást, akkor a rendernek kb az elejéről kell abban a szegmensben futni és kb 8-10 óra. Sok vita volt ebből, a zenén is sokminden elcsúzott, a kitalált timingot néhányszor picit megborították. A vége az lett, hogy a vfx-ben és utómunkában úgy általánosan eléggé tré account "hibáit" - amik természetesn nem léteznek - gyakorlatilag rám tolták, és levélben el kellett ismerjük, hogy a csúszások és felmerült félreértések a mi oldalunkon, az utómunka koordinációban felmerült hibák miatt történtek.
Na most, ha hibázom, akkor bármikor elismerem, ebből nem csinálok egó-kérdést. Ha megoldható, inkább akkor szólok még, hogy valamit elrontottam, amikor még senki nem vette észre. Ezért mélységesen felháborított, hogy nekem szó nélkül be kell nyelnem ezt, el kell fogadnom, hogy "én hibáztam", csak azért, hogy az ügynökséggel megmaradhasson a jó viszony. És előtte a nagyfőnink és a producer is odajött, hogy Viktor, ezt a levelet ne vedd magadra, ismerjük őket, te is, ezt el kell küldeni.
Az is egy nagy lépés volt lelkileg.
És ezen reklám során gurítottak még olyat, hogy a szemem kigúvadt, de azt nem írom le, mert már sok lenne. Minden szempontból.
A videoklip pedig mindennek a csúcsa... ja nem. Mindig, minden ingyen. Ha valamelyik brigádnak van 1-2-4 milliója, már taps és örömújjongás. Azt ilyenkor elfelejtik, hogy a kliptől nézik/hallgatják őket sokan, és mennek el sramlizni, hogy sok pénzük legyen.
Na, de elég az ilyen történetekből, én egyébként tök kíváncsi vagyok, hogy más szakmákban is mennek-e/hogy mennek az ilyen világi g..iskedések. Csak az nem ez a topik, már így is félek, hogy moderálni fognak... Órázzunk inkább[ Szerkesztve ]
-
KKG
csendes tag
válasz @mriya@ #219762 üzenetére
Ezzel kapcsolatban volt egy kellemetlen élményem, ami miatt évekig nem hordtam órát.
2000-ben bátyámtól diplomaosztómra kaptam egy 2000 darabra limitált kvarc Certina Alex Criville sportórát, hazai kisker ára 100ezer forint volt. A. Criville motorversenyző volt, az óra szíja motorláncot idézett - egyedi, de szokatlan is. Ez volt az első "komoly" órám. Heti 1-3 nap hordtam jellemzően.
Három évig tette a dolgát, aztán 2003-ban elemcsere. Kértem az órást (oda vittem, akitől vettem az órát), hogy legyen nyomáspróba is. Kérdeztem is, hogy garancia van e a nyomáspróbára, illetve, hogy megmarad e a vízállóképesség. A hölgy kissé felháborodva mondta, hogy erre nincs garancia. (?)
Vízbe egyébként nem vittem soha. De 2007-ben úgy adódott, hogy Tunéziában nyaraltam, bementem vele a tengerbe (gondoltam mégsem hagyom a parton a cipőben), mikor kijöttem, látom, hogy megállt. Na, mondom magamban megint az elem, mert eltelt a legutolsó elemcsere óta 4 év. De sajnos itthon kiderült, hogy beázott. Nem merültem, csak úsztam egy rövidet.
Egy amatőr szinten óráskodó munkatársam is megnézte és azt mondta, kb. 35ezer lenne a szerkezet, kicseréli, ha akarom, aztán valamiért nem került rá sor. Máig megvan, (szinte teljesen) hibátlan a tok és az üveg, nem csapkodtam semmihez.
2014-ben vettem rá magam, hogy vegyek új órát... (G-Shock Mudman G-9300) Na, ezután kvarcban csak solart veszek, vagy víznek még a közelébe se megyek vele.
[ Szerkesztve ]
-
Sir Pocok
őstag
válasz g0n21 #219753 üzenetére
Nem puncsolás, de ez tényleg érdekes volt.
Én is szívesen mesélnék, de nagyon szenzitív területen dolgozok (adózás, számvitel).
Én úgy látom ezt a kérdést, hogy aki szolgáltatási területen dolgozik, annak az a legfontosabb cél, hogy közvetlenül már ügyfelekkel ne kelljen dolgoznia. Szerencsére nekem ezt sikerült elérnem és ennél jobb nincs. Nagyon ki tudja csinálni az embert ha hülyékkel kell dolgoznia, akik úgy ugráltatják ahogy nekik tetszik. Vagyis azt hiszik, hogy ugráltathatják...
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Mercutio_
félisten
-
Empsepo
senior tag
-
g0n21
senior tag
válasz Polarstar #219768 üzenetére
Eddig csak jót lehettt olvasni/hallani róla. Nekem még nem volt vele dolgom. A modell lehet, hogy új, de a werk 2014íes, ha jól emlékszem a 110. évfordulójukra adták ki. Egyébként az órába képek és leírások alpaján nehéz belekötni, sajnálom, hogy itthon egyáltalán nem képviseltetik magukat...
-
fagyalllo
őstag
Doohan mellett kemény élete volt!
Ha mégis rászánnád magad a javításra, olcsóbban is megúszható, ha magadnak beszerzed a szerkezetet és csak a beszerelést bízod órásra.- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
Fall-N
veterán
válasz g0n21 #219748 üzenetére
Én meg csak a kronometert nézem, meg más témában bírom a Magyarósi Csabát. TV-t nem nézem ott a Netflix előfizum. TV csak a gyerek miatt megy az M2-vel, de sokszor inkább a YT megy ott is.
Szóval hogy ON legyek itthon hiánypótlóak vagytok, mert nincs másik magyar nyelvű színvonalas órás YT csatorna vagy más média.
-
csaba1203
addikt
Ez valami brutálisan jól néz ki...
A neten nem találtam lehet, hogy valaki sk összerakta különböző Seiko elemekből?
- [link][ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
Innye! Mit tettem?! Kiengedtem a szellemet a palackból. De, hátha jobban érzed magad, hogy kicsit kibeszélhetted magából, ezt a sok felgyülemlett feszkót. Szívesen!
Nem egy leányálom, ez a filmes szakma, megy a cigánykodás ezerrel. Külföldön is ennyire gáz a helyzet, vagy csak idehaza ilyen, a kis piac miatt, és hogy ezáltal azt gondolják a megrendelők, hogy bármit megtehetnek, úgyis kénytelenek vagytok elvállalni a melót?
Azt hiszem nemsokára keresni fognak a ph! üzemeltetői, hogy ezek után (ilyen terjedelmű hsz generálás a részemről) jó lenne, ha hozzájárulnék a szerver tárhely fejlesztéséhez.[ Szerkesztve ]
-
g0n21
senior tag
válasz SOAD19 #219777 üzenetére
Nem tudom mi megy külföldön, nem dolgoztam kint még. Nem gondolom, hogy ennyire gáz lenne. Egyébként egyszerű a megoldás. A fő-fő megrendelő mellett van egy ember, aki nem mer szembemenni a főnivel. Mindig. Innen származik a bajok nagyrésze.Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
nebancsa
senior tag
"a köztévénél még a szar is rendesebb" ízlések és pofonok, nekem az m5 kifejezetten tetszik... Azért mert te csak a híradó általad elképzelt színvonalával tudod értékelni egy adó minőségét, ami valójában a sugárzott műsoridő talán 2% teszi ki, szegénységi bizonyítványnak tartom. Így nagy következtetéseket nem is lehet levonni. Sok műsor ami számomra érdekes, az nem fér bele a trendi kereskedelmi adók "színvonalába", ami nem is baj mindenki azt néz amit akar. Viszont Te egyiket se nézed mégis leszarozod...
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz nebancsa #219781 üzenetére
Nem a műsorok témájával van a baj mindig. Sok jó ismeretterjesztő műsor is van a "köz"tévében. A gond a műsorok közötti uszító, agymosó, hazug propagandával van, még a sportadón is. Mindez közpénzekből, közérdekre hivatkozva a köz megkérdezése nélkül. Ezért is nem nézem, még idegen helyen is rögtön csatornát vált/at/ok, ha M1 megy. Abban igazad van, h a független kereskedelmi csatorna tele van ízléstelen, igénytelen, agyrohasztó szappanoperákkal és nívótlan vetélkedőkkel, "valóság" show-kkal - itt többnyire csak a híradó jó, meg a mozifilmek. A másik, nem független nagy kanális ugyanez pepitában, csak a híradójában hiányosabb a politikai tartalom. A tulajdonos személye itt is kitalálható a szünetekben arcunkba tolt propagandából.
Reklám ügyében csak annyit, hogy a jól sikerült klip az ritka, mint a fehér holló. Nincs összefüggés a látvány és a termék között, nem marad meg, mit is reklámoztak. Sok csicsa, semmi beltartalom. Hiányoznak a jó ötletek. Ellenpélda : Vörös csillagos kishordós ital reklámja, amikor az alacsony színésznő nem éri el a felső polcon elhelyezett terméket - na az reklám ! Jó zene, jó ötlet, vicces és a terméket is megjegyzi az ember.
De beszéljünk órákról. Még mindig nem vettem fehér festéket a sok Vosztok mutató átfestéséhez, és az óratokokat sem vittem el gyöngyszórásra a XIII-ba. Nagy az én vétkem.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
SOAD19
addikt
válasz 5-ös kezelő #219785 üzenetére
Nem csak műsorok között van uszítás, ill. propaganda. Itt van ez a műsor is, az ember csak néz ki a fejéből: [link]
Nem lenne ezzel probléma, ha a fidesz csinált volna magának egy tv-t, ahol nyomatnák, ezt a szennyet. De az, hogy a közmédiát használják fel erre, az vérlázító. -
csabulaxi
senior tag
Kérem mindenki húzzon innen a politikával a picsába!
Az én kedvenc "zeném" mostanában: [link]"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
Karcsiiik
csendes tag
Sziasztok.Seiko Snzg15höz létezik fémszíj?
-
fagyalllo
őstag
Csak tippeltem, több Criville modell is készült, de talán ez volt a legelterjedtebb és a 35.000-es árajánlat is reálisnak tűnt.
Ilyen az óra?Az ETA G10 egy inkább hírhedt, mint híres szerkezet, a Swatch csoporton belül és azon kívül is rengeteg óra készült- készül még ma is vele, a legolcsóbb ETA kvarc kronó. Nem lehet szétszedni, javítani, az olcsósága miatt hamisítók is nagyon szerették, egy időben nagy sláger volt a kamu Tissot. A mutató nagy kedvvel másznak el a nulla pozícióból és amúgy is csúnyán, lötyögősen járnak, pofátlanul drága órákba is belerakták.
Karcsiiik: Gyárilag csak nejlonszatyorral kapható, rá lehet rakni másik SNZG szíját, de nem illik hozzá az eltérő felületkezelés miatt.
csabulaxi: Ami szimpátiát az első sorral felépítettél, a másodikkal majdnem le is romboltad
[ Szerkesztve ]
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
petipetya
nagyúr
Felismeri valaki a youtube videón látható órát? Nem is értem, hogy miért nincs valami gyűjtőhely az ismertebb emberek viselt óráiról (vagy csak én nem tudok róla), mivel a gugli és a watchuseek keresője sem adott rá találatot. Az úriember Lynn Thompson (övé a Cold Steel).
720p-n nézve és pengeélesen ki tudtam olvasni az időt az órájáról, ezért megtetszett ez a nagy feketeség a hófehér mutatókkal. Ha nagy is az óra egy madárcsuklóra, de a név alapján már el tudnék indulni.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
g0n21
senior tag
válasz nebancsa #219781 üzenetére
Igaz, az M3-on és M5-ön van pár jó műsor. Én alapvetően az m1re gondoltam, aminek a hírműsorok a 95%-át teszik ki. Ott viszont nem egy általam elképzelt színvonalról van szó, hanem a szakma meggyalázásáról. És ezt mint szakmabeli mondom, nem mint tévénéző.
-
Ubulhun
tag
válasz fagyalllo #219797 üzenetére
Köszi!
Egyébként fém szíjban nem is nagyon létezik, nem is nagyon divat homokszórt, vagy más módon mattított verzió?
Végül is nekem is most egy SNZG07 lett a befutó. Olyan olcsón jött szembe, hogy nem tudtam ellenállni. Mondjuk nekem nincs tervem fémszíj hozzá, pusztán csak teoretikusan érdeklődtem.[ Szerkesztve ]
"Ahogy bármit csinálsz, úgy csinálsz mindent."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest