- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Android szakmai topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
petipetya
nagyúr
válasz Cseri0058 #200229 üzenetére
Neked kell tudnod, ezért jó ha van kéznél egy-két filléres kínai óra is több méretben. Nekem például nem vastag a csuklóm, de mégis jól mutat rajta a 42-es Lorus. A méreten kívül mindez függ az óra stílusától, a tokfülek közti távolságtól, a szíj fajtájától anyagától stb.
"nincs rá lezsóidő"
-
sztikac
őstag
Kinéztem magamnak ezt a Hamiltont...
Kb. mire számítsak kidolgozás / minőség terén?
Esetleg mit ajánlanátok ebben az az árkategóriában (~250 EUR) ami kicsit minőségibb és kvarc (köszi egy automata elég itthonra )?
#200264: jah, valamelyik megnézegettem pár Lorust, egyáltalán nem keltették fillére szar benyomását Merném azt mondani, hogy Seiko szint.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz petipetya #200262 üzenetére
A Lorus nem filléres kínai szár, hanem egy nagyobb japán brand olcsóbb fazon órája. Sok esetben hoznak olyan darabot, ami a nagyok mellett is megállja magát. Kidolgozottság és minőség a kifejezetten jó árral párosítva.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Cseri0058
őstag
Köszi a válaszokat.
Nem vagyok nagy órás, de szeretnék már egyet. Az a fossil amit linkeltem nekem nagyon tetszik, csak félek, hogy az is nagy lesz még...
Van egy 46mm-es órám amit nem használok, de így néz ki a kezemen: [link]
A fossil pedig 42mm-es... -
petipetya
nagyúr
válasz Polarstar #200264 üzenetére
Félreértetted. A Lorus az elsődleges órám, és ezenkívül vannak a filléres kínaiak (és a Vostok). Annyira kedvelem ezt a Lorust, hogy szeptemberben vettem egy ugyanolyat, mint amit tavaly tavasz óta használok
A kínaiak közül például a Megir 2011 volt az, amely mérete miatt tudtam, hogy gond nélkül megrendelhetem a Lorus-t.
"nincs rá lezsóidő"
-
oimuka
tag
válasz Cseri0058 #200265 üzenetére
Nem vagyok egy óraszakértő, de ez az óra neked nagy és idétlenül áll. Egy hajóban evezünk sajna, nekem is ugyanilyen vékony csuklóm van (16 centi a kerülete). A legnagyobb órám 42-es, és néha az is nagynak tűnik. Fémszijas órában a 38-as a tökéletes méret számomra, bőrszíjasból a 40-es. Az említett 42-es úgy hat, mint Berki Krisztián csuklóján egy 55-ös méret.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz petipetya #200266 üzenetére
Ja! Oké, azt gondoltam így hogy a Lorus-t alulértékeled.
Mellesleg most nagyon nyomjàk Pesten is a reklámjait és igen vonzó dolgokat tesznek le. A jelenlegi kronográf is nagyon el van talàlva tőlük.
Amúgy orosz óra forever.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Cseri0058
őstag
-
SeikoFan
újonc
Szerintetek Bulova Moonwatch 16-os csuklóra még megfelelő, vagy már túlságosan nagy?
-
Lev Abalkin
tag
válasz SeikoFan #200273 üzenetére
Sajnos nagy lesz rá. Én a 18,5-19 cm-es csuklómra tökéletesnek érzem.
Ugyanakkor minden órát próbálni kell. A Bulovának nagyok a befoglaló méretei, de számos részlete, jellemzője optikailag kicsinyíti, ami a fotókról nem mindig jön át.
A Bulova nem azért nagy, hogy a 20+ csuklójú emberek is vehessenek maguknak órát, ez nem egy cipő 48-as lábra. Azért nagy, mert -szerintem-a tervezője egy férfias, hangsúlyos, mai trend szerinti méretű órát kreált.
A G-shockok is b@szott nagyok, mégsem csak yetiknek árulják (mondom ezt 2 m feletti magassággal).
Ha kizárólag a csuklóméretre terveznének órát, akkor megérné mindegyikből 3 méretet gyártani.
Ezzel együtt a Bulovát 17-18 cm-től felfelé ajánlanám.
Bocs a filozofálgatásért... -
flash-
veterán
üdv
érdeklődnék hogy 10-25 ezer ft környékén milyen analóg, "hagyományos design" női karóra márkák közl érdemes nézegetni?
én csak a nagy neveket ismerem(bár tudom hogy vannak jók, ámbár laikusoknak ismeretlenül csengő nevek)
ebben az árkategóriában Festina, Fossil,Citizen miylen vételnek számít? -
SeikoFan
újonc
válasz Lev Abalkin #200278 üzenetére
Köszönöm srácok, hogy válaszoltatok
Nem mondom, hogy boldog vagyok, mert nagy álmom lett volna egy űrhajós karóra, de mindenképpen köszönöm a válaszokat.
Még annyival egészíteném ki, hogy a csuklóm szélessége kereken 54mm. -
addikt
válasz Lev Abalkin #200278 üzenetére
Pedig pont csuklomeretre is kene orat tervezni, mert egy nagy ora optikailag kicsinyiti a csuklod es az egesz karod meretet. Es amikor az amugy is vekony csukloval felveszik, meg ra is tesznek egy lapattal.
[ Szerkesztve ]
-
-
marquuard
veterán
Nem vásároltam még chrono24-ről, de mi a pláne abban, hogy 65e Ft ez az óra? És még újként is van listázva.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: marquuard
-
-
petipetya
nagyúr
-
Lev Abalkin
tag
Alapvetően egyetértek, de a jelenlegi, tartósnak mondható trendnek megfelelően az órák többsége 40-42 mm átmérőjű. Tudom, hogy az órakedvelők egy része szerint a 37 mm alatti méret a kifinomultság és stílus csimborasszója, de e szerint a fél távolkelet topisan jár, elnézve a belpiacos Seikok méretét...
Még annyit, hogy engem is majdnem eltántorított a vásárlástól rengeteg neten fellelhető szebbik ing+óra csuklófotó.
Mindenképpen célszerű próbálni az órát, és - ha engedünk a hiúságnak - egészalakos tükörben nézegetni magunkat.
Az én csuklóm se túlságosan vastag a befoglaló méreteimhez képest, de ez már ahogy mondják, genetika...[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Lev Abalkin #200296 üzenetére
Nem veletlen, hogy pl. a Rolex kisebb meretu orait szinte csak a Tavol-Keleten veszik meg ferfiak. Egyebkent teljesen jol irtad, a legtobb ora 40-42mm, szoval en abban a "szerencses" helyzetben vagyok, hogy tuti nem koltok vegtelen penzt orara, mert mindegyik nagy nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Minden ami hőszivattyú
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Eredeti játékok OFF topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Sorozatok
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok