- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz Lami66 #154100 üzenetére
az én véleményem szerint az általad említett órák az óra fogalmának félreértelmezését mutatják be példásan. félre értés ne essék, nincs gondom velük, de tényleg karkötő kategória. abból is van olyan, amire egy kis kertes ház árát el lehet költeni, szóval szerintem ez nem mérce
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
válasz Veron #154102 üzenetére
hű urak, most esik csak le a tantusz. hébe-hóba megfordulok az Irányi utcában, van pár kellemes hely beülni. illetve van egyéb dolgom is, hetente járok erre. van itt egy órás, ami előtt mindig elsétálok, nagy örömömre van a kirakatban Fortis. mit ad a sors, ma épp nyitva volt, mikor jöttem, ami ritka, betértem hát. az ajtóban verte ki a szemem, hogy Hantos... na mondom szép vagyok én is, Hantos mester előtt járok-kelek egy éve és most esik csak le. tudtam, amúgy hogy hol van, de hát nagyon figyelek, úgy fest
[ Szerkesztve ]
-
squir
aktív tag
válasz fagyalllo #154083 üzenetére
Azon kívül, hogy jelenleg a Teknős a belépő szintű búvár-modell a Seiko-nál más közös nincs benne az említett modellekkel. Komolyabb minőség, szebb és részletesebb kidolgozás, komolyabb szerkezet, komolyabb ár. Szégyen hozzá már egy SKX-szintű acél szíj.
A stiftes megoldás nem hiszem, hogy biztosabb lenne. Csavaros óraszíjam még soha nem esett szét, ellentétben stiftes már igen (pl Seiko, EternaMatic, Certina). Mondjuk ha már búvárórákról beszélünk merülés előtt egy csavar feszességét ellenőrizni tudod, míg egy stift esetében marad a hit (kivétel mondjuk az általad említett GS, ami nekem nagyon szimpatikus megoldás).Wizard: a Sumo szíját nem ismerem, de most nem kimondottan a csatról írtam. Mondjuk az általad említett megoldással itt van előttem egy közel 20 éves Fortis szíj. Köszönőviszonyban sincs a két csat minősége egymással. És a Fortis felé billen a mérleg.
Mondjuk az sem változtat a minden mozdulatnál csörömpölő, szőrtépő szíjon. De azon sem, hogy a végszem annyira mereven csatlakozik a tokhoz egy elég faramuci pózba kényszerítve azt.
Csak az előbbit tudom ismételni: nagyon méltatlan az órához.Gonzi: szép volt!
-
TeeJay
félisten
válasz Bazsi101 #154084 üzenetére
nem a napi 5 másodperc a gáz hanem hogy így 1hónap alatt 2,5perc is összejöhet belőle így mindig állíthatod újra havonta a pontos időhöz vagy ha tudod hogy siet akkor hó elején 1percel késésre állítod hó végére meg másfél percet sietni fog mondjuk.
Sajnos szeretem a pontosságot és rosszul érzem magam ha BKK busz azért megy el mert 1percet késett az órám vagy hasonlók
ha lesz felesleges pénzem én is venni szeretnék egy automata órát ami valószínűleg Steinhart lesz
csak most ez a napi 5másodperc dobozból kivett óránál nekem kicsit elszomorítMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz TeeJay #154106 üzenetére
Én nem tudom ti hol éltek, hogy járnak ott a buszok, én itt vidéken 10 évet buszoztam, de a buszt azt egyszer nem késtem le azért mert 1,5 percet késett az órám... Minap vonatoztunk, 20 percet késett a vonat...
Szvsz akinek nincs két hetente - havonta fél perce arra, hogy utánaállítson az órájának (vagy nem akar ezzel bajlódni) annak nem kell mechanikus óra.
[ Szerkesztve ]
Holnap majd jól beletépünk...
-
ktg3
őstag
-
excalibur36
senior tag
Szervusztok!
Egy kicsit beindult nálam a bogár és mivel nekem nagyon tetszik a Vostok 710-es Ministry tokja azon agyalok, hogy mi lenne ha össze rakatnék egy órát...[link] A kérdésem az, hogy milyen más werket lehet beletenni a gyári helyett?
Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
TeeJay
félisten
válasz t_a_m_a_s #154107 üzenetére
BP és már számtalanszor késtem le buszt fél perc miatt
szeretünk mindenhova sietve menni aztán gyereket is kell suliba vinni 1 csatlakozást bukok mindjárt nem érünk be reggel 7:45-rebiztos lehet javítani a Steinhart órán de kicsit szomorú hogy dobozból kivéve 5másodpercet tér el a pontos időtől
havi 2,5perc szerintem sok
1perc még bele fér mert akkor tudom hogy fél perccel késésre állítsam aztán hó végén fél percet sietni fog összességében
na mindegy csak megjegyeztem hogy kicsit szomorú
tudom nem Rolex a Steinhart de azért 5mpMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
fagyalllo
őstag
válasz TeeJay #154115 üzenetére
Irreális elvárásaid vannak a mechanikus órákkal szemben, az 5 másodperc nagyon jó érték, ha ezzel nem tudnál együtt élni, neked nem való. Maradj nyugodtan a különféle kvarcoknál, a kínálat végtelen, a mechanikus lelkizőkre pedig ne hallgass!
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
TeeJay
félisten
válasz fagyalllo #154116 üzenetére
igen tudom rossz tapasztalatból fakad
mikor volt gagyi automata órám eleinte tökéletes volt minimális eltéréssel aztán elég volt egy kisebb koppanás a szőnyegen és utána már naponta több percet késettmost élvezem az általad ajánlott Seiko-t hogy +3másodperc / hónap eddig ami nekem való és nem kell soha tekergetnem csak 1x beállítottam és hordom
ettől függetlenül tényleg szeretnék automata órát is mert nagy feeling hogy "él" a karodon és vannak hátrányai
de tényleg ketyeg mozog és jó érzés hordani
alkalmakra azt hiszem azt hordanám amikor nem számít a pontosság mert 2-3nap alatt nem fog sokat eltérni
oda tökéletes leszMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
pulutodurumo
őstag
Ez nekem nagyon tetszik. Ennyi.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Tudnátok olyan NATO-szíjat ajánlani ebayről vagy aliról, ami nem foszlós és relatív olcsó? 1000 Ft körül mondjuk. Vagy annyiért még csak rossz van?
-
vadászcsiga
félisten
válasz pulutodurumo #154121 üzenetére
Nekem is tetszik, előző modellel szemben erről le lehet olvasni az időt. Ha viszont vételre kerülne a sor, egy ket probléma miatt kihagynám.
-
bucsher
őstag
-
von toth
tag
válasz Lami66 #154100 üzenetére
Pontosan igazad van. Számomra teljesen indifferens, hogy kinek mi számít, nekem például napi 5s számít, viszont annyira nem, hogy RC technológia kelljen.
Bár annyit tudni kell, hogy mechanikusnál a napi +-5s jónak számít én e fölé nem mennék.
Akinek ez sok vegyen kvarcot, viszont azt tartom, hogy akinek a fél perc nem számít, ott nem a műszaki tartalom a lényeg, hanem hogy valami van a csuklóján. Viszont az ő ízlése. Meistersinger meg még viccből sem kéne. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
webórás
csendes tag
Kedves Topiktársaim!
Sajnos ritkán látok faliórát a nívós fórumon, így mindenképpen érdekesség lehet egy ilyen nyolc napos, felesütős Gustav Becker ingaszerkezet. Felépítése némi történeti áttekintése és természetesen javítása a linkre kattintva megtekinthető. (gyakorlati publikáció)
Maradok tisztelettel: Kőnig Levente www.watchmaker.hu
[ Szerkesztve ]
-
von toth
tag
Szerintem több érdekesség is elférne itt, márcsak a múltkori affér miatt is...
-
@mriya@
őstag
válasz t_a_m_a_s #154107 üzenetére
Budapesten a megállóba érkezésnek a legtöbbször nincs köze a menetrendben feltüntetett időpontokhoz.
Sajnos még az olyan járatokon sem, amik 20-30 percenként követik egymást.Szóval aki kimondottan emiatt akar pontos karórát, az ne is nézzen mechanikust, vegyen kvarcot, abból is rádióst!
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
@mriya@
őstag
válasz TeeJay #154115 üzenetére
Számold ki, 24 órában mennyi másodperc van.
Ehhez viszonyítsd az 5-ös eltérést.Ezután próbálj meg egy napon keresztül másodpercenként ráütni egy szög fejére egy kalapáccsal.
Ha a nap végére csak ötször ütöttél mellé, akkor egy ügyes gyerek vagy.Fel nem tudom fogni, miért erőlteted ezt a bazinagy pontosságot.
Vegyél egy kvarcórát, és nem kell rágnod tovább a .............!
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
tupacamaru
veterán
válasz Tulku #154135 üzenetére
..és emiatt teljesen felesleges rádiós kvarcot venni, mint ahogy bármilyen más órát is.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Tulku
veterán
válasz tupacamaru #154136 üzenetére
Mindenki tudja hogy ezek az ügyek az elme szüleményei, nem valós késztetések...
Ha másodperc pontos működések kellenek összehangoltan arra van rendszer (központi vezérlővel és adóval, akár lokálisan is...erőműben dolgoztam...) máshol pedig azért annyira nem veszélyes a dolog...
...mégis minden órámnál állítgattattam az LBS-ben a másodperceket...mint írtam az elme...
-
hoffman_
nagyúr
ez a Breitling most bukkant fel facebookon, érdekessége ugye, hogy egy Bentleyben csücsül. itt hogy oldják meg az automata szerkezetet? tiszta sor, hogy adott esetben egy autó is mozog, de azt gondolnám, hogy azért ott teljesen más a mozgás dinamikája és nem hasonlítható egy karon lévő órához (főleg, ha általában áll az autó ) erről valakinek tapasztalat?
[ Szerkesztve ]
-
Bazsi101
tag
válasz gipsztigris #154139 üzenetére
Vagy egy elektromos motor húzza fel időnként.
-
hoffman_
nagyúr
válasz gipsztigris #154139 üzenetére
logikusnak tűnik, már túlbonyolítottam volna
-
hoffman_
nagyúr
válasz @mriya@ #154143 üzenetére
komolyan? na, mégiscsak a "túlbonyolítás" nyert. köszi szépen az infót. furcsálltam volna az előző verziót, egy legalább 100 milliós autóban kézzel kell felhúzni az órát, nem kerek. így már az
pulutodurumo:
a Breitlingnek szerintem vannak sokkal rondább órái
[ Szerkesztve ]
-
Macyke82
tag
Csak kamillázok milyen órákat kínálgatnak a fb csoportban ma
[ Szerkesztve ]
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz von toth #154128 üzenetére
A megállóba érkezéshez nem sok, de utálatos BKK elvárás az is, h ha korábban ér a megállóhoz a jármű, ott ketyegtesse a motort percekig, amíg el nem jön az IDŐ. Mögötte a kocsisor anyázik. Pontos idő a végállomásról való indulásnál kell. De tegnap például a 15-ös busz oda sem ért indulásra a másik végállomásra, aki ismeri a vonalat ezen nem is csodálkozik. A gépész 14:05-től 18 :00-ig fel sem tudott állni a vezetőülésből.
[ Szerkesztve ]
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
spanyoll
addikt
válasz krisztianAMG #154113 üzenetére
Köszi Kicsit karcos lett, mert amíg csak az volt addig azt hordtam (kb 10 évnyi karóramentes időszak után), aztán nem tudtam eléggé vigyázni szegényre.
@:5-ös kezelő : Köszi , meglesem
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz spanyoll #154149 üzenetére
Mindkettő szerethető a maga kategóriájában, és 17cm /vagy kisebb/ csuklóra jól passzol. A w800-at 7300,-ért láttam a Mester u. x Ferenc krt. sarkán, ebayen vmivel 6 rugó felett - nem pénz érte. Én nem vettem most, sajnos örököltem egyet nemrég.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest