- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
C0RVUS
tag
válasz Magnum_ #154098 üzenetére
[link] Itt a többségnek gyárilag hozza a COSC-ot.
Az enyém az első hónapokban +3/nap volt, majd valami határozottabb élmény hatására megváltozott -5-re. Mostanában megint érhette valami "megrázó", mivel a múlt vasárnapi üzembehelyezés óta csak 13 mp-et késett. A testvérem ócó háromcsillagosa, hasonló werkkel, óraátállítás óta percen belül van!
Az új kézihúzós, hekkelhetős szerkezetről, ami a Makó/Ray II-esekben van, nem tudok nyilatkozni, de valószínűsíthető, hogy sokat nem romlott a helyzet. -
@mriya@
őstag
válasz 5-ös kezelő #154148 üzenetére
A Dagálynál sokszor nem tudom, hogy túl korán, vagy túl későn jött a busz?!
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
@mriya@
őstag
válasz C0RVUS #154151 üzenetére
Azért azt megnézném, hogy a COSC követelményei között mit teljesítenének ezek a szerkezetek.
Mert megfelelő játszadozással még egy aránylag pontatlan órát is szűk eltérésen lehet tartani.
De az még ettől korántsem kronométer.Volt több olyan automatám, amit csak a 31 naposnál rövidebb hónapok végén, és a tavaszi+őszi átálláskor kellett piszkálni, amúgy tárolási hőmérséklettel és (vagy) pozícióval lehetett hangolni.
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
C0RVUS
tag
válasz @mriya@ #154153 üzenetére
Ó, hát én csak arra gondoltam, hogy a linkelt topikban meglepően sokan számolnak be -4/+6-ál kisebb napi járáseltérésről, bármiféle játszadozás nélkül. Bocsánat, hogy ezzel kapcsolatban a számra (ujjamra) mertem venni a COSC bűvös betűit, hiszen a kérdés bizonyára valójában sokkal bonyolultabb (sőt, talán nem is ez a lényege).
[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
Az Orient szokatlan dolgot lépett, több régi Bambino modell is megkapta az új, koronáról húzható werket.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
C0RVUS
tag
válasz @mriya@ #154157 üzenetére
Én meg megtaláltam ingyé a PDF-et. De vigyázat, ez lopás! Megrövidítitek vele a svájci szabványügyet!
-
C0RVUS
tag
válasz fagyalllo #154158 üzenetére
Hát ez jó hír. (Illetve rossz. Újabb kísértés. )
És melyikek?(#154157) @mriya@: Egyébként a vikipédiához képest, mintha egy pöppet lazítottak volna rajta. Azért a legtöbb werk, gondolom, nagyobb két centinél, és azoknál -5/+8 tűréshatár.
[ Szerkesztve ]
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz @mriya@ #154152 üzenetére
Szinte biztos, h késik. Gyöngyösitől jövet nagyjából pontos, esetleg Garancsiék miatt vár egy percet a lámpánál. De elég, h vki kerekesszékkel jön, v jegyet vásárol, sokáig keresi a bérletét - máris borul az amúgy gránitba vésett
alkotmány-tákolmánymenetrend. Lehetetlent kíván a BKK a járművezetőktől. És nem mindenki tudja, h a BKK szolgai alázattal segíti a fide ss -t a BKV szétverésében. Minél rosszabb az országnak, nekik/fide ss/ annál jobb. Ezt Vitya mondta még akkor, amikor ellenzékből rohasztotta az országot. - Milyen órát viselsz a vízben? Figyelni foglak... 18-áig még le kell úsznom egy bérletet. Utána sajnos bezár a fehér monstrum miatt.39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
@mriya@
őstag
válasz 5-ös kezelő #154164 üzenetére
Mostanában nem járok, pedig éves bérletem van.
A "Lubi"-ban szoktam időzni az elmaradhatatlan Casio-val a csuklómon.
Kedden-szerdán-csütörtökön esetleg megyek, 17-18 óra között szoktam áztatni magam.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
fagyalllo
őstag
Döcögve, de végre elindult!
-
phranxinatra
aktív tag
Nincs valami stabilabb oldal, ahová át lehetne hurcolkodni?
-
fagyalllo
őstag
válasz phranxinatra #154170 üzenetére
Nálad is jöttek az elvonulási tünetek?
Volt egy komoly hardveres gondjuk, egy darabig még akadozni fog, itt a sztori: [link]Royal Oak szerviz, rolexesek örülhetnek: [link]
ebben pedig semmi meglepő nincs, de azért bosszantó lehet: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Sungoo
addikt
válasz phranxinatra #154170 üzenetére
Azért egy leállás nem a világ vége:
-
Land
veterán
Nah volt 1 napom átgondolni mit szeretnék kérdezni.
A keretemet picit feljebb vittem: 25.000 Ft.
Ennyiért acél tok, acél test (veszek hozzá másik szíjat úgy is, ha nem találom a fémet kényelmesnek) és kristályüveg (zafírt nem láttam ennyiért), analóg és automata óra és min. 50m WR (de 100m előnyösebb lenne), kék vagy fekete számlap.
J. Springs-et írta egyik fórumtárs itt, de ha már ennyit adok óráért, nem bánnám ha ismert márkajelzés lenne rajta.
Tehát amit találtam: Orient, Seiko. Más nem igen fér bele.
Ha Magyarország, akkor hol nézzek körül (Tutun kívül)? Külföldről mely oldalakt érdemes böngészni? Rizikós külföldről madárlátta garival rendelni órát? Ennyi pénzért gondolom 2-3 automata szerkezet forog a kínálat belsejeiben. Mindegy melyik lesz benne Seiko, Orient szerkezetből? A 40 óra járástartalék az marketing vagy ennyit tényleg tudnak?
Ja és ami hit kérdése: Ennyiért picit csinosabb Quartz Casiot/Orientet is lehet kifogni, illetve ha Quartz, akkor gondolom több márka is becsatlakozik a lehetőségek közé. Maradjak az automata mellett vagy nem "gáz" ennyiért még pontos, elemes órát venni picit frissebb dizájnnal, amely a Quartz szerkezet olcsóbb mivolta miatt előbb lehetséges, mint 25k-ért csinos automatát találni. Köszi!Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
5-ös kezelő
senior tag
40 óra járástartalék a minimum, ami kevesebbet jár, az haldoklik. Általában 42-43 óra az alap Seiko és Orient. Kínaiak 50-58, ami nálam megfordult. Vosztok Amfíbia is tud 40-et asszem. Ha úszni is akarsz benne, ez utóbbi a javallatom. Ha pilóta stílus kell, akkor meg az Orient Flight - FB csoportban van egy új kék számlapos 30-ért. Minőségre nagyjából mindegy, h Seiko 5 vagy Orient, hasonló szerkezet ketyeg bennük.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
C0RVUS
tag
Ez húsz alatt megvan szállítással, és 200m WR:[link]
Hogy '"csinos"-e, az más kérdés. Mindenesetre van némi választék.
Ezen kívül, ezen az áron, igazából csak Seiko 5-ös, meg háromcsillagos Orientek vannak mechanikusban, és azok mind 30m-esek.
Mondjuk ennyiért kvarcban sincs olyan marha nagy mozgástered.(#154174) 5-ös kezelő: Amfi csak 31 óra.
[ Szerkesztve ]
-
-
spanyoll
addikt
@kezelő: Remélem nem bánom meg, de rábeszéltél a w800-ra. Holnap reggel befutok tutuba és felpróbálom, aztán ha nem hullik ki a hajam tőle akkor megveszem. 7500at megér, hogy ne lakjam le a rendes óráim.
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
C0RVUS
tag
válasz 5-ös kezelő #154176 üzenetére
Na jó, hát annyit garantálnak. De hallottam már olyat, hogy valaki elvesztette a tajgában, három év múlva megtalálta, és még járt. Hajszál pontosan.
[ Szerkesztve ]
-
Land
veterán
válasz 5-ös kezelő #154174 üzenetére
Kínai alap Sea Gull-os parnist értesz?
Ez a Sea Gull is minőségi szerkezet?Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
HUTCHDB
nagyúr
Nem tul jok a seagull-ok.
Eta masolat, kozel sincs olyan minosegu a kidolgozottsaguk, igy egyebek mellett a beallitas sem megy olyan precizen.
Pontossaguk szerencsen mulik, beallitani oras is csak kb-ra tudja.[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz C0RVUS #154178 üzenetére
Némi iróniát érzek a tajgás történetben, de biztosan kvarcóra volt. - Felhúzom éjfélkor a tankos órám, másfél nap múlva mondok értéket.
Land : Ha egy órára van csak lehetőséged most, ne kínai legyen sztem. Amúgy a SeaGull a jobbak közé tartozik kínai viszonylatban. Meglepően pontos tud lenni, de nem tudni, élettartama mennyi lesz, és javítani fogja-e vki. Orient, Seiko megbízható és tartós óra általában. Mindennaposnak ezeket javaslom. De nem gáz az sem, ha a keretedből egy kvarcszerkezetes órát veszel "csak". Kevesebb gond és költség, nagyobb pontosság. A lényeg, h ha ránézel, öröm járja át a szíved. Ha nem vonzódsz a ketyegéshez, nem érzed, h több élményt ad egy automata óra, akkor neked fölösleges. Ha csak kipróbálni akarod, h össze tudsz-e szokni egy mechanikus órával, bőven elég a Vosztok, alap Seiko 5 v olcsó Orient. De szép legyen!
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
phranxinatra
aktív tag
-
C0RVUS
tag
Kínaiból is sokféle minőség van. Itt egy kis rálátást szerezhetsz, az "eredetik" skálázódására:[link]
A legócóbb ebből is ötven dollár körül van, de találsz itt kétezerkétszázért tourbillon-t, sőt, tízezerért valami limitált őrületet is.
Egy ilyen legócóbbat bepróbáltam már, és egyből kellett is neki egy olajcsere. Amúgy azok is, úgy tűnik, csak azért annyik, amennyik, mert valami megmaradt készletekből vannak összerakva. A szerkezete nem rossz, és szeretem is úgy összességében, mint amolyan "egynek jó", templombajáróst, de neked nem ilyenre van szükséged most . A százötven és afölötti kategóriát már eléggé meg szokták süvegelni például itten, de annyiért már azért japán is van, és te amúgy sem akarsz annyit kőteni (egyenlőre ).[ Szerkesztve ]
-
Land
veterán
A topicban említett J.Springs milyen egy Seiko 5/Orient Classichoz képest? 60-80 dolcsiért 100 m wr-est kapni belőle és Seiko szerkezet van benne. Míg utóbbiakból visszafogott kinézetű van és max 50 m-es.
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
ronin s8
senior tag
válasz phranxinatra #154182 üzenetére
Ebben szerintem semmi meglepő nincs. Ezek a márkák tényleg agyonárazottak. Minőséget a Rolex és a JLC csinál...
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
WiZARD
addikt
válasz ronin s8 #154186 üzenetére
Az hogyan függ össze a minőséggel, hogy a cikk szerint nincs utángyártott tömítés az AP-hez, csak gyári, azt viszont nem adnak független órásoknak, csak a gyári szerviznek áll rendelkezésére?
Ezt szerintem lassan bármelyik márkáról el lehet mondani, mert független órás egyikhez se fog otthon szilícium rugót és társait barkácsolni a gyári hijján, bár nyilván nagyobb az esély utángyártottra rollerhez, mint AP-hez.
Mondjuk tokcsövet, rugót, koronát, társait a független órások most se nagyon cserélnek a Rolexben, pedig a gyári szerviz előírás szerint kellene... De még a tömítésre is szeretik azt mondani, búváróra esetén is, hogy elég azt később cserélni, és felesleges 5 évente. Persze lehet spórolni mindenen, de ha ez a cél, akkor ne arról beszéljünk, hogy 50-100 év múlva vajon mi lesz az órával, mert a fél szervizek, utángyártott tömítések és társaik mellett még Rolexnél se garantált a 100 év.(Én nem vágynék utángyártott alkatrészekre, egyik óra tulajdonosaként sem.)
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Tulku
veterán
válasz WiZARD #154187 üzenetére
"Én nem vágynék utángyártott alkatrészekre, egyik óra tulajdonosaként sem"
Tökéletesen egyetértek
"azt viszont nem adnak független órásoknak, csak a gyári szerviznek áll rendelkezésére"
Szerintem attól Rolex, AP, JLC egy márka, mert szakszervízben (minősített gyári szervíz, aki megszerezte a certifikátot) szervízeltetve biztos lehetsz a minőségben. XY is annyi certifikátot beszerzett (gondolom ez lehet a minősített szakszervíz előfeltétele, illetve az, hogy alkatrészt tudjon kapni, beszerezni) hogy már alig fér el az LBS falán.
Szerintem ez védi a tulajdonosokat és magát az adott márkát is. Ettől függetlenül a brand nem tudja megakadályozni, hogy kontár felnyissa, reszelgesse, esetleg félrepolírozza...stb...ez igaz, de mindent megtesz annak érdekében hogy a szervíz a lehető legprecízebben legyen elvégezve. -
phranxinatra
aktív tag
válasz WiZARD #154187 üzenetére
A szóban forgó alkatrész nem tömítés, hanem tokgyűrű, és a cikk szerzője azt kifogásolja, hogy azt miért nem fémből készíti az AP.
Amit az utángyártott alkatrészekről írsz, abban egyetértek: én se szívesen látnék nem gyárit az órámban. Ugyanakkor viszont nem hátrány, ha standard méretű tömítések vannak benne. A független órások meg nem csak a Rolexet nem úgy szervizelik, ahogy azt a gyári protokoll előírja. -
WiZARD
addikt
válasz phranxinatra #154190 üzenetére
Nem egyértelmű a cikk, hogy miről van szó. Azt írja, hogy a gumi tömítés alatt egy "nylon" tartja a szerkezetet. Utána panaszkodik, hogy a gumitömítést függetlenként nem tudja megvenni. Majd a végén gumi "case ring"-et ír...
Mind1, itt nyilván a fő kérdés, hogy lesz-e 50-100 év múlva AP mint márka. Ha lesz, akkor tudnak-e majd tömítést adni. Az AP azon kevesek közé tartozik, akik elég régóta működnek, és pár válságot átéltek, és még mindig független, önálló cég.Igen, a független órások szervizelése minden márkára vonatkozik. Persze ez nem csak az ő hibájuk, hanem a fillérb*szó userek/nepperek is kellenek, akik minél olcsóbban akarják megúszni, és nem kérnek tömítéscserét, mert úgy se viszik vízbe, nem búvárkodik, bírjamégaz, és amúgy is minek szervizelni jár még az óra, stb...
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
fagyalllo
őstag
válasz phranxinatra #154193 üzenetére
Menj a főoldalra, van róla külön cikk is.
-
WiZARD
addikt
válasz phranxinatra #154193 üzenetére
Láttam, kiváncsi leszek mi lesz belőle. Bár ha a többi gyártó megteheti, akkor nem teljesen világos, hogy a Swatch miért ne tehetné. (nyilván jogilag nem ennyire egyszerű)
-
pajav8
tag
Bécsben a lovaskocsi sofőrje is Omegával nyomul
Siemens A60->Sony Ericsson K300i->Nokia 6233->Nokia C5-00->HTC Wildfire S
-
fagyalllo
őstag
Szép dolog ez a gyári szerviz, kétségkívül ott végzik a legszakszerűbb munkát, de: [link]
Mint az órákkal kapcsolatban minden, ez is szándékosan túl van misztifikálva és nem felhasználóbarát, hanem kőkemény biznisz.
Az Apple a kezdetektől fogva nem árul iPhone alkatrészeket. Ha garis, cserélik, ha nem garis, fizess kőkeményen és cserélik. Így ha törik a telefon, döglődik az akku, hangszóró, gombok, bármi és ésszerű áron akarja az ember javíttatni, marad az utángyátott alkatrész, esetleg gyári, de csak bontott. (Persze sok helyen gyárinak hazudják az alkatrészeket, amit a laikus nem tud megkülönböztetni...)- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
Bazsi101
tag
válasz phranxinatra #154198 üzenetére
Van, csak független órásként nem tudsz vásárolni. Nyilván van az a pénz amiért csinálnak egy gyári felújítást.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest