- iPhone topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Apple iPhone 11 - népalma
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android szakmai topik
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mate543
tag
Ha jól látom, nem lehet megnézni az órát (Steinhart) üzletben. Hol tudnám megnézni élőben? Fórumtársaktól?
[ Szerkesztve ]
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz Randham #133908 üzenetére
Szép. Acélkék mutatókkal és indexekkel is el tudnám képzelni.
Fagyalllo : Köszi a kiigazítást. Nem emlékeztem, pedig már volt róla szó. Az asian Unitas bejövős még mindig. Igyekszem kibírni rendelés nélkül tavaszig. Bár ha elmegy a Certina Caimano... Ki tudja.39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
ronin s8
senior tag
válasz 7s26c #133845 üzenetére
Az ETA döntésével párhuzamosan (1-2 évig még korlátozott számban szállítania kell, egy bírósági döntés értelmében) a korábban periférikus gyártók (Sellita, Soprod, a kínaiak) növelik az ETA klónok termelését. A márkaszervizeknél továbbra is lesz alkatrész (az, hogy ez a fekete-szürke vásárlásból származó órákat nem vagy csak részben érinti, az ETÁ-t nem érdekli), a Swatch Group-on kívüli gyártókat szép fokozatosan ellátják majd a klóngyártók. A Swatch Group pedig előléptette felső középkategóriává és felső kategóriává az ETA tucatwerkeket...
Ez a folyamat már hosszú évek óta tart. Az IWC, Breitling, TAG, és ki tudja még mi, már régóta Sellita szerkezeteket tokoz - ETA helyett.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
g0n21
senior tag
válasz Ereshkigal #133914 üzenetére
Szerintem ebben az esetben triplázódik...
Nemrég gondolkodtam el azon, hogy milyen furcsa, hogy az auto mennyire el tud ertektelenedni..
Elképesztő.
Az is egy érdekes felismerés volt, hogy az MX5 12 évesen került annyiba, mint a swift 1 évesen \(0_0)/@Apholyon, szerintem hirtelen csappant volna a csoport tagjainak száma...
[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
@mriya@
őstag
válasz vadászcsiga #133892 üzenetére
Ez nagyon szép szerintem.
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
fagyalllo
őstag
Újabb akció, most az SRP637 árát vitték le $255-re, a bezuhant dollárral most 72-73.000-re jön ki.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
@mriya@
őstag
válasz vadászcsiga #133920 üzenetére
Itt is a "mod" a nyerő szerintem.
A gyàri mutatókészlet nagyon gyér volt, zavart a leolvasásban.
A módosítást már nem élte meg nálam. 😢Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
fagyalllo
őstag
válasz apholyon #133924 üzenetére
Drasztikus az, csak a megfelelő koordináta-rendszerben kell nézni
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
g0n21
senior tag
válasz fagyalllo #133927 üzenetére
Hogy 2008 júliusában volt az 143 forint is, de hogy 2 éve is még csak 220 körül mozgott...
Én akkor estem pofára, amíg a 200as váltásban hittem, és vettem a Seiko Pandát (2014 szept.). És a Paypal akkor váltotta 250 körül... Hát, leesett az állam, amikor 80ezerre számítva megjött az SMS, hogy mégsem annyi...
A kellemesebb meglepetés pedig, amikor a TAG jött, ahol én még az őszi/téli közel 450-nel számoltam, és a vásárlás napján épp csak 410 volt.Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
vadászcsiga
félisten
válasz vadászcsiga #133931 üzenetére
-
toto.tl
csendes tag
válasz csabulaxi #133097 üzenetére
OSD járásától nem vagyok elájulva. Igazából az zavar, hogy nem stabil, hol ilyen - hol olyan.
A régi szerkezetről nagyon jó pontosságot írogatnak fórumokon, az újról kevésbé, és az enyém is új.Most kb. így néz ki:
hordva: +3,3 - +5,2 másodperc naponta
számlappal fel: +13,6 - +18 másodperc
3-assal fel: -14,9 - -3,5 másodpercHa kezd "merülni" akkor rettenetesen átmegy késésbe.
Most heti egy percen belül tudom úgy tartani, hogy hétvégén kevesebbet hordom, kicsit merül, összeszed kb. egy perc késést, majd hétközben éjszakánként számlappal felfelé behozza.Kérdezném, hogy ezt a nagy szórást lehet-e szabályozással kicsit javítani?
Amúgy továbbra is imádom, lehet érezni, hogy van valami a csuklómon.
-
7s26c
őstag
Most olvastam, hogy több cég is gondolkodik a seiko 4r36/miyota 9015 szerkezeten, pótolandó az esetleges ETA 2824 kiesést. Mondván, így nemhogy nem lesz áremelkedés, de minimális csökkenés is szóba jöhet. Vélemény?
Az utolsó ember a Földön a szobájában ült. És akkor kopogtak az ajtón…
-
g0n21
senior tag
válasz 7s26c #133936 üzenetére
Hol olvastad? Akkor ugrik a Swiss Made felirat, amit nagyon sok gyártó nem engedhet meg magának (mármint hogy ne swiss made legyen)
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
7s26c
őstag
válasz g0n21 #133938 üzenetére
nem ugrik a seiko esetében. rendelkeznek vmi minősítéssel állítólag. "With Swatch limiting the supply of ETA movements to non-Swatch partners, I think the proliferation of Seiko and Citizen/Miyota movements will expand because the designs have proved adequate and there is a role that used to be filled by 28xx calibres. Just a couple of years ago you could get a micro-brand diver with an ETA movement for around ~$700 USD, today that price would push (if not exceed) $1000. Many small brands will make the switch to NH or Miyota movements due not only to cost and supply, but also because the these new generations proved to be significantly better than the 7SXX and 8215.
It seems the timing is in their favor, with the features and reliability being ironed out in time to fill a hole caused by the predatory pricing of middle-man ETA supplies. I have a couple watches with 9015s and, apart from the rotor noise, the movement would appear to be a very successful understudy for the 2824." A váltáson gondolkodó cégek listáját még keresem, azt tegnap olvastam
[ Szerkesztve ]
Az utolsó ember a Földön a szobájában ült. És akkor kopogtak az ajtón…
-
g0n21
senior tag
válasz 7s26c #133939 üzenetére
Ez bullshit, hogy finoman fogalmazzak. Tényleg érdekelne a forrás...
Link ... link ... link
Nincs vonatkozó rész az általad idézett szövegben a Swiss Made-ségre...
Tehát egy Breitling, egy IWC, vagy TAG nem fogja lecserélni a Sellitát (hacsak nincs in-house az adott kaliberből), egy miyotára, aztán leradírozva, hogy swiss.
Olyan pedig soha nem lesz, hogy japán werk, és ott a felirat rajta...[ Szerkesztve ]
-
Deskdiver
senior tag
válasz 7s26c #133936 üzenetére
Hol olvastad? Nem ismerem a forrását az állításnak ezért nem tudom ,hogy miért logikus lépés az (nem)említett gyártóknak megválni "swiss made" logótól a költségcsökkentés érdekében. Főleg azért mert van svájci alternatíva a ETA leváltására. Sellita, Soprod és úgy tűnik az Eterna calibre 39 is képbe kerül.
ETA 2892 ----- Soprod SOP A10, Sellita SW300, Technotime TT651,
ETA 2824 ----- Sellita SW200, (Schild S280, Valanvron 24 Több mint 60%-a svájci. Állítólag. ) Van még valami használható alternatíva?
7750 ----- Eterna calibre 39, Sellita SW500(#133943) 7s26c Köszi, elolvasom.
[ Szerkesztve ]
-
7s26c
őstag
-
g0n21
senior tag
válasz 7s26c #133943 üzenetére
Az egy 2012-es cikk, amit olvastál A szigorítás pedig 2013-ban lépett életbe.
A balhé meg azért volt, mert botrány volt amikor kiderült, hogy a TAG cal.1887 werkje, amire olyan büszkék voltak, igazából a Seiko 1997 óta gyártott chronograph werkjének alapjaira készült, hivatalosan megvéve a Seikotól a jogokat...
És a TH csak azért ismerte el, mert a Watchuseek-es közösség rájött a tréfára, és nagyon elkezdték felverni az állóvizet. Majd J.C Babin, a TAG ügyvezetője kénytelen volt nyilvánosan beismerni... Regelt wus-ra, és ott kommentelt... Jó arc lehet[ Szerkesztve ]
-
donpe
aktív tag
Sziasztok!
Certina DS1-et venne egy barátom. Tudtok valami jó beszerzési forrást? Esetleg valakinek tippje, hogy az Anniversary edition DS Powermaticot honnan lehetne beszerezni? Netán valakinek van és szeretne megválni tőle?
Illetve leejtettem nemrég a Breitlingemet (Chronomat Blackbird) és azóta picit késik. Csak a márkaszervízben érdemes átnézetni, vagy van valakinek tippje, ahol olcsóbban is meg tudom úszni.
Köszi!
-
Szulita28
senior tag
válasz donpe #133949 üzenetére
Young78 kartács itt a fórumon (Certina) és Hantos László (Bretyó) a Budapest, V. ker. Irányi utca 10-ben
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest