-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vistaboy
veterán
válasz dethroner #108795 üzenetére
Mivel már lassan 20 éve élünk együtt, az csak természetes, hogy minden nagyobb kiadást megbeszélünk egymással. Nálunk nincs olyan, hogy az enyém vagy az övé. Közös lesz ez is, még ha főleg én fogom használni, akkor is.
Viszont abban egyetértünk, hogy nem igazán lehet optimálisan megoldani a rendelkezésre álló keretből - ami még egyelőre csak fejben létezik sajna -, de ahhoz, hogy minden oké legyen, kellene egy lottó ötös, vagy egy gazdag nagybácsi, aki kölcsönad félmillió forintot, és akkor veszek egy OLED TV-t, és probléma letudva.
Mindegy, egyelőre ez marad, szerintetek sem rossz kis TV, nekünk is tetszik, az ára sem vészes, és ez a lényeg. Tudja, amit ezen az áron tudni kell. Nem is várok el tőle többet.
Majd még később benézek, ha aktuális lesz a dolog. Köszi még egyszer mindenkinek a segítséget, további szép napot.
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
törölt tag
Attila0: (#108798)
Én inkább a nívós tesznek hiszek, mint a hangfal mérete.
PuMbA: (#108799)
Azért nem veszem azt, mert nem tetszik, na meg az iPon teszt sem méltatta igazán. Abban igazad van, hogy az anyagiak sok mindent befolyásolnak.
Pumma: (#108800)
Már leírtam, hogy erről mit gondolok.
Egyébként a feleségemnek ez tetszik, azt mondta, hogy ha ez jó, akkor megvesszük a TV-vel együtt, illetve mellé. Ti mit szóltok hozzá?
-
PuMbA
titán
válasz #20221952 #108803 üzenetére
"Én inkább a nívós tesznek hiszek, mint a hangfal mérete."
Hi-Fi Choice, WhatHiFi stb. egyáltalán nem nívós tesztek. Az alsó szinten vannak a hitelességet figyelembe véve, ugyanis szinte minden hangfalról jókat írnak. Inkább marketing oldalak ezek. Feltűnő, hogy más jót állító teszt nincs erről a hangfalról, szóval óvatosan ezekkel.
"Azért nem veszem azt, mert nem tetszik, na meg az iPon teszt sem méltatta igazán. Abban igazad van, hogy az anyagiak sok mindent befolyásolnak."
Szerinted az iPon-nál értenek a hangfalakhoz? Nem hiszem, hogy ott valaki hallott egy 1 milliós komoly rendszert, hogy tudja, hogy mi szól jól és mi nem. Az egy PC oldal és nem hangrendszerekre szakosodott, szóval ezt is fenntartásokkal kell kezelni.
(#108806) WP14-nek igaza van, inkább kérdezz rá arra a topikban, mert ha az internetről olvasol találomra teszteket, azzal csúnya dolgok jöhetnek ki.
[ Szerkesztve ]
-
WP14
őstag
-
törölt tag
(#108804) Attila0:
Mostanában nem is linkeltem hangprojektorokat, csak az alábbiakat mert a hangminőség nagyon is fontos nekem:
Tangent Ampster X4 Micro System Black - ez most éppen 99900,-, illetve ennek továbbfejlesztett verziója ajándékkal 124990,-
vagy
Taga Harmony HTR-1000 + Azure S-40 v.2(#108805) PuMbA:
Rendben, rákérdezek inkább.
(Megjegyzem, hogy a Tangent esetében magyar tesztben is kiemelkedőt olvastam az erősítővel kapcsolatban)(#108806) WP14:
Köszönöm, rákérdezek.
-
Motion_Blur
félisten
55KU6400-on észrevettem egy furcsa jelenséget: TV-zés közben pár óránként olyan mintha beesne az FPS szám és kb. 5-6mp-ig akadozik a kép, kicsit talán be is pixelesedik és utána helyreáll. Csatornafüggetlen, többször is tapasztaltam már. Mi okozhatja ezt, hogy lehet orvosolni?
Másik kérdésem: milyen BT fejhallgatót ajánlotok hozzá max. 30e Ft-ig?
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
dethroner
veterán
válasz Vistaboy #108801 üzenetére
Annak hogy hány éve vagytok együtt, semmi köze ahhoz hogy a tv-t a képminőség alapján válasszuk, ne pedig az szerint hogy mennyire csecse a külseje. Mi is 13 éve vagyunk együtt a barátnőmmel, de műszaki termék vásárlása alkalmával csak annyit beszélünk meg hogy kell-e és hogy mennyit szánok rá. Minden mást úgyis én intézek, én olvasok tesztetek, én fórumozok stb. Az én H6400-as tévémhez is adták az idióta kinézetű csirkelábakat, amiknél még nem láttam gusztustalanabb tv talpat, mégsem volt egy percig sem kérdés hogy ez nem befolyásolja a képminőséget.
Az a gond a helyzetedben, hogy olyat akarsz, ami nem igazán létezik. Vagyis olcsón jó UHD-t. Ahogy már itt is többen leírták samuból jó UHD KS7-től kezdődik, minden más csak a szódával elmegy és visszalépés a 2 évvel ezelőtti FHD középkategóriához képest. Több a pixel, de nem hiszem hogy ez elbillenti a mérleg nyelvét a 100Hz vs 50Hz tekintetében.
Helyedben ha ennyire szűkös a keret inkább egy valós 100Hz-s FHD-t vennék, de nem vagyunk egyformák.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
puskas1993
tag
Sziasztok!
Kinéztem egy Samsung KU6400-as tv-t, azonban sehol nem találtam pontos infót a hz számról. Van ahol 50-et de van ahol 60-at írnak.
Most pont akciós az Extreme Digitalban, de én főként sportra és gyors mozgások megjelenítésére használnám, amiből pont nincs konkrét információ.Nem tudjátok véletlenül, hogy akkor mi is a konkrét szám? Illetve ha nem ajánlott ilyen célra mi az ami igen? 49-50 colban gondolkodom, ami ugye sportra és filmezésre, sorozatozásra lenne alkalmas, illetve xbox játékra 200e Ft-ig.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
dethroner
veterán
válasz Kerni62 #108810 üzenetére
Igen
(#108813) puskas1993 Itt EU-ban 50Hz-es tévék vannak. Itt a Lengyel MM weboldala, ahol korrekten fel vannak tüntetve a valós Hz-ek, nem csak a marketing PQI meg társai.
Minden tévére ránézhetsz ott, valós értékek szerepelnek[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Cyberbeni
addikt
Sziasztok, konyhába szeretnék valami olcsóbb tv-t, amin lehet böngészőben recepteket is nézni. Az UE32J5200A megfelelő lenne erre a célra? Igazából eddig csak annyit sikerült kiderítenem, hogy a mobilos Smart View app ezt a modellt nem támogatja, pedig az elvileg wifin keresztül működik, nem?
-
Angel2014
addikt
Sziasztok vettem egy ilyen UE50KU6000WXXH samsung tévét [link] 159 ezer ft ért az euronicsben ....esetleg tudnátok róla valami véleményt mondani...nem bántam meg ?
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Motion_Blur
félisten
válasz Angel2014 #108816 üzenetére
50Hz, PLS panel, nincs BT, nincs Sat2 tuner.
Belépő kategóriás TV, tehát kompromisszumos. Ettől függetlenül sokan vesznek és szeretik!
VA panel talán a legfontosabb hiányossága.
Azt hogy megbántad-e, csak Te tudhatod!
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
veterán
válasz Motion_Blur #108817 üzenetére
Végül neked melyik képbeállítás jött be a legjobban a tévédhez? Motion-t te használsz valamilyen beállításon?
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz Motion_Blur #108821 üzenetére
Hasonló nekem is, viszont tv adásnál nekem a motion 2-re van rakva. Sajnos UPC-nél nézek olyan adást ami nem HD-ba szórva, hát eléggé gázos a képminőség, de sajnos ez van. Nem tudom mikorra érjük el hogy legalább fHD-ba legyenek az adások közvetítve.
iPhone 13 Pro Max
-
Attila0
őstag
válasz Motion_Blur #108821 üzenetére
Neked sem jön be a film mód?
-
Motion_Blur
félisten
válasz Attila0 #108823 üzenetére
Nem. Természetellenesen melegek a színek.
jozsi252: én kizárólag HD csatornákat nézek kábele UPC-n, elégedett vagyok a minőséggel M4, Sport1, Sport 2 azért pixeles, de NatGeo, Discovery, Eurosport 1-2 és társaik nagyon szépek a TV-n! Hozzáteszem majdnem 4 méterről nézem!
Asszony szokott SD adásokat nézni, akkor kimenekülök a nappaliból. Paprika TV-n a 4 méter sem segít
thedarKnight: dehogynem, valamiért 55KU6000-et láttam a lelki szemeim előtt sorry
[ Szerkesztve ]
-
KD6-3.7
őstag
Mar az 50 colosban sem VA panel van?
KU6400-hez kis beallitas tipp. [link]
Like on most other Samsung TVs, the 'Movie' picture mode is the closest to our calibration goal so it has to be picked first.
[ Szerkesztve ]
-
stilo18
addikt
Közép kategória alsó.
Angel2014: Ilyen kérdést mondjuk én még nem olvastam, hogy mástól kérdezik meg hogy megbántam - e?
Nekem 55-ös van, jó képe van nagyon, én szeretem.
A VA vs PLS paneles húzás miatt is a Samsungra haragszom, nem a tv - re...
2 és fél hónapja van meg, PS4-ezés közben mai napig meglep, hogy mennyire penge a kép...Nem, szerintem nem bántad meg
[ Szerkesztve ]
#PS5#C9/QN95#Xiaomi13TPro#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
PuMbA
titán
-
veterán
válasz Motion_Blur #108824 üzenetére
Discovery, DTX sajnos nem HD műholdas UPC-n, szóval kénytelen vagyok azokat így nézni. De azért szerencsére a többi megy HD-ba.
Ez a film mód nemtom mire való pontosan. Asszongya: A film mód gördülékenyebbé teheti a képkockaátvitelt régebbi videóforrásokból..bla bla.
iPhone 13 Pro Max
-
Flashget
félisten
válasz Vistaboy #108787 üzenetére
Tolem ne varj 6+os szeria UHD tv ajanlast, mert csak olyat ajanlok masoknak amit magam is megvennek. De az vagy mar kifutott model vagy draga kategoria. Van egy koztes megoldas is mas marka Pana, Sony.
Ezert a junius kozepe tajan lejaro 3 ev garit megtoldom 2 ev gyari garival, mert moyt meg yemmi baja az F6640-nek, de kozismert a mai fogyaszto tarsadalom alapja mikent van kibenotozva.
Mezei HD adasokhoz rosszabb vetel az emlitett kategoria mint a 100Hz-es 3 eves tevem.De ami berendeukedett vagy fog 4K filmekhez, lejatszoval annak valtani kell.Realme GT Master Edition
-
patow
senior tag
válasz Attila0 #108829 üzenetére
Azért kérdeztem mert legutóbb amikor valakinek a természetes módot ajánlottam ezt írtad rá "Hááát! Némi állítgatást követően nekem az lett a tapasztalatom hogy nem mindegyik film/műsor néz ki jól természetes módban. Szóval a legtöbbet tényleg jó film módban nézni."
[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
válasz jozsi252 #108832 üzenetére
Par eve a Filmmod volt gyarilag a legjobb beallitas ami nezhetove tette a samsungot. Csak par aprobb valtoztatas kellett rajta es mar nezheto is volt a teve. Nem volt veletlen az sem, hogy muszeres kalibralasnal ezt az opciot kalibraltak.
De ahogy kezd elkurvulni ez a gyarto, ugy lesz ez a teoria is csak a multe...[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
WP14
őstag
válasz #20221952 #108807 üzenetére
Nem tudom mennyi az anyagi kereted rá, de érdemes lenne venned egy 5.1-es házimozi erősítőt és hozzá hangfalakat, úgy biztosan elér(het)ed azt a zenei/mozi minőséget, amire vágysz, akár először 2.0, majd 2.1, végül 5.1 felállásban, fokozatosan fejlesztve.
Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!
-
veterán
válasz bghistvan #108838 üzenetére
Csak megemlítsem a garit edigitallal kapcsolatban, múltkor Motion_Blur-al beszéltünk a garival kapcsolatban, és neki lett igaza.
A kiterjesztett gari a gyári gari időszakba is érvényes. Értsd úgy hogy pl a
Samsung UE55KU6000WXXH 1+1 év gari van rá gyárilag de az edigitalnál lehet venni 2 év garit 16k-ért. Szóval 16 000-ért veszel 2 év garit a nagy semmiért, mivel beleszámít a gyári garanciás időszakba a kiterjesztett.Laikusként ebből az jön le hogy a 2 év lejárta után +2 év kitejesztett gari van, közbe meg nagyon nem. Hány ember szívhatta meg ezzel már.. Bár én prémiumot vettem a balesetbiztosítás miatt, de akkor is.
A 220Volt-ba mikor vettem 2014 végefele a tv-met, akkor kötöttem +2 évet, és az a gyári gari időn kívül lépett életbe, illetve a biztosítás beleszámított a gari időn belül valamint kívülre is, szóval 4 évre volt biztosítva.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
törölt tag
válasz Gsx-rr #108820 üzenetére
A leírás szerint lehet hozzájuk csatlakoztatni, nézd csak meg.
Tangent Ampster X4 Micro System Black
Bár ekkor már mélyebben be kell nyúlni a zsebbe.
-
PuMbA
titán
válasz Motion_Blur #108840 üzenetére
Ezek szerint KU6400-en alapból a Film mód nincs annyira közel a kalibrálthoz, mint KU6000-ren
(#108808) Motion_Blur: Ilyenek a TV-k valamiért, talán majd egy frissítés helyre teszi.
(#108835) Flashget: A Film mód tulajdonsága még az, hogy teljesen kikapcsol mindenféle eco módot és háttérfény variálást
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz PuMbA #108843 üzenetére
Samsung Samsung...az előbbi eset miatt néztem KS7000-ről és KS7500-ről Film mód alatti eltéréseket a kalibrációs beállításokhoz képest és a KU6000 és a K5500-hoz képest ezek a drágább TV-k például nagyon pontatlanok A többi Képmód pedig még nagyobb eltéréseket mutat. Érdekes, hogy minél drágább TV-t veszel, annál jobban érdemes kalibrálni
[ Szerkesztve ]
-
Kerni62
tag
válasz PuMbA #108844 üzenetére
Ha már emlitetted a K5500-at, én a K5672 tipussal szemezgetek. Milyen minőséget képvisel? Mivel még sok az sd csatorna lehet jobb megoldás a tisztább kép érdekében? 99%-ban csak tv- nézünk rajta, semmi játék stb. Nekem a nagy fényerő és szép szinek a fontosak, a felbontás kevésbé. Köszi
-
Gizmo94
veterán
válasz jozsi252 #108841 üzenetére
Egy plusz egy év gyári garancia van a tiszta forrásból , viszonteladótól vásárolt, a Samsung Magyarország által forgalomba hozott készülékekre, ha egy éven belül beregeled a mysamsung.hu-n. Amúgy csak egy év van, ott hosszabbítható meg. Ott vásárolható hozzá további egy illetve két év kiterjesztett garancia, készüléktől függően tizen-huszonezerért. Másmilyen garancia nem sokat ér. Én most regeltem be a H6400-at, mert júniusban lesz egy éves, így 2018 júniusig érvényes a garancia. Lehetőség van rá 17k-ért plusz két éves garancia kibővítésre, amivel 2020 Júniusáig lesz garis. Utána meg kb. már úgyis eldobható.
[ Szerkesztve ]
-
sandró60
addikt
válasz Gizmo94 #108847 üzenetére
Ennyire nem bízól a H6400-ban,hogy"eldobható"
Nekem julisban lejár a 2-év.Egyelőre nem szándékozom meghosszabbítani a garanciát.A családban van egy D szériás amit akcióban annak idején 5-év garanciával adtak.Azóta az is lejárt. A tévének semmi baja nem volt.[ Szerkesztve ]
-
Gizmo94
veterán
válasz sandró60 #108848 üzenetére
Már úgy értettem, hogy esélyes rá. Lehet, hogy kibír többet, de ezek a mai technikák nem mindig arról híresek. Van egy H6200 is a családban, az pl olyan dirty screenes, hogy ha az enyém lenne, kidobnám most. Persze nem túl régen letelt róla a két év gar. amit nem hosszabbítottak meg. De jó az úgy, azt mondták. Valami éktelen ocsmány egyébként... Én örülnék neki, ha bírna a H6400 sok évet, mert nagyon elégedett vagyok vele, de ugye ki tudja. Egyébként megvan még az ős LE40A656 is, és habár már van vagy 9 éves, de a képe olyan, mint volt mindig, tökéletesnek mondanám. A hangja meg kb. mintha soundbar lenne alatta, vagy jobb. Csak a tápban a kondik halnak ki kétévente kb. ami azt a klasszikus Samsung hibát eredményezi, hogy nem kapcsol be, de azt egy ezresért cserélik és húzza a belét tovább. Szóval az pl. egy tartós cucc.
[ Szerkesztve ]
-
lac14548
aktív tag
Az alábbi boltok közül melyikben lehet rögtön a vásárlás után kipróbálni a készüléket, és melyik üzletben vásárolt TV-nél lehet érvényesíteni a plusz egy év (regisztrált samsung)garanciát?
220volt
Aqua
AVplanet
TVudvar
Extremedigital/Motorola V2288/Siemens C35/Siemens MT50/Nokia 6600/HTC Touch Cruise/ZTE Blade/Samsung Galaxy S+/Xiaomi Redmi 1S/Xiaomi Redmi 2 Pro/Xiaomi Redmi Note 6 Pro/Realme 8 ...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest