Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz dugynok #2100 üzenetére
Anno a BlackBerry-nél volt olyan, hogy ha rádugtam és elérte a 100%-ot akkor nem kacsolt ki, a banktól kérte azt az áramot ami a működéséhez kellett, az akkut nem használta. DE ha a telefon átment éjszakai üzemmódba, ami nem = a droidos repülőgéppel, tehát a telefon IDLE fogyija drasztikusan lecsökkent, ekkor a bank kikapcsolt. Amint felkeltettem elindult a bank. Sőt fel sem kellett kelteni, elég volt a kijelző felkapcsolni már elindult a töltés.
Gondom amúgy ezzel a kraft kéréssel van. Sj5000x akciókamera külső akkutöltő. NEm tölti fel 100%-ra az akkut, mert az utolsó százalékokban annyira keveset kér, hogy a bank egyszerűen lekapcsol. Utána hálózatról még simán tölti valamennyi ideig, mire kész jelzést ad.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
dugynok
senior tag
válasz Kolondrum #2101 üzenetére
Egyébként igen, egyrészt amit a telefon mutat, hogy 100% töltöttség, az a valóságban nincs annyi. Az utolsó töltési fázis végén a lithiumos akkuk igen kis V/A-t vesznek fel a teljes feltöltéshez, így nincs kizárva, hogy a bank kikapcsol, mielött az akku elektronikája lekapcsolná a töltést.
-
saril
senior tag
válasz dugynok #2100 üzenetére
egyszerűen nem értem mit írsz annyit értettem meg hogy abban egyetértettünk a bank lekapcsol ha feltöltötte a telefont de teljességgel mindegy hogy a telefon akkuja vagy a bank miatt szűnik meg a töltés 100%on ha pb-ről töltöd, itt az volt a lényeg hogy pb töltésnél 100%ot elérve megszünik PONT. na ebben egyetértünk de nem is ez volt a vitatéma kérlek szépen de te ezen lovagoltál
(ez meg megint külön érdekesség hogy nekem két eredeti xiaomi pb-m is van és ha 100%ot elérte lekapcsol nem húzom ki a bank kábelét de elkezdem meríteni a telefont mert használom a bank nem kapcsol vissza, de ez most mellékszál)sajnos nem én vagyok a nehéz eset és a korlátolt de leírom még egyszer egyszerűbben:
az évek során használt telefonjaim samsung s2; s3; s4 mini; és most note 4 mind úgy viselkedett/viselkedik hogy ha nem húzom ki a hálózati töltőt a telefonból akkor 100%on marad a hálózati töltő pedig tölti, mit nem értesz ezen?
de írtam is mindegy milyen töltésnek nevezzük csepp vagy nem csepp és az is mindegy hogy szerinted a lithium akku elektronikája vezérli a töltést legyen az olyan akár hogy ha merül akkor engedi csak tölteni és ha újra 100% akkor újra nem engedi (bár ezt kétlem) akkor is valamilyen töltési folyamat van, ez a lényeg
és a lithium akkumulátorokban 7-8 szempontot figyelő vagy lehet több védelmi elektronika van nem töltést szabályzó konkrétan látom képben vagy újra
az megint más hogy maga a telefon elektronikája ami a tölétst szabályozza az támaszkodik az akku eletronikájára is DE olyan a világon nincs hogy a lithium akkukban töltést szabályzó elektronika van csak KÖZVETVE van benne védelmi elektronika ami a készülékkel együtt alkot egy egészet nem pedig különteszt: vedd ki a telefonod akkuját és kezd el tölteni egy egyenáramú táppal ami egy egyszerű táp! 4 max 4.2 voltal szerinted le fog kapcsolni a lithium akku elektronikája mikor feltöltte? én úgy gondolom jobb esetben csak fel fog púposodni rosszabb esetben el is fog füstölni
de bizonyítsd be hogy nem így van és leborulok előtted!!!Akkupakkok készítését, javítását, szerszámgépek, rollerek, kerékpárok akkufelújítását vállalom. Eladóak 18650 Cellák!
-
dugynok
senior tag
Ha nem érted, nem az én korlátoltságomat jelzi.
Csepptölöltés nincs lithiumos akkuknál, és a töltést nem a bank szabályozza, hanem a töltött készülék. Ebből a szempontból lényegtelen, hogy bankkal töltöd vagy fali töltőről, mert nem fog túltölteni egyikről sem és ha fel van töltve, nem vesz fel töltést, főleg nem csepptöltéssel. Akkor kezd tölteni mindkettő, ha a töltött készülék kér. Sőt, mivel a bank hamarabb kikapcsol, minthogy teljesen feltöltene az akku, hamarabb is kér enni, ergo míg esetleg a fali töltő teljesen feltölti az akkut és több órán keresztül nem merül annyit, minthogy újra bekapcsoljon a töltés, a banknál előfordulhat a nem teljes feltöltés miatt az újratöltés." ( #2077 ) saril válasza Mikemend ( #2076 ) üzenetére
saril
(fanatikus tag)
hát pedig érdemes, én évek óta este pb-re teszem mert
ha feltölti a telefont "kikapcsol" a pb és nem tölti tovább
ez sokkal nagyobb élettartamot biztosít az akkunak
mint ha rajtahagyod egész este a fali töltőn és
csepptöltéssel tölti folyamatosan.."Az, hogy elutasítod a szakmai dolgokat és még mindíg csepptöltésről vagy VALAMILYEN töltésről beszél, a szakmai hozzáértésedet minősíti.
-
sopruk
senior tag
Kezdenek összezavarni az USB típusok Mind a kettőt Micro USB-nek mondja. Kinagyítva a képeken mégis különbözőnek tűnnek a végződések:
Úton van a Xiaomi Power Bank, és a BlitzWolf töltő. Egy Samsung i9070 S Advance telóm van. Melyik típusú kábel kell hozzá a fentiek közül?
A Power Bankhoz mellékelt kábel jó lesz egyáltalán a telómhoz? (mert már ebben is elbizonytalanodtam a képek láttán)Köszi előre is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
szpali
addikt
A kettő termék között csupán annyi a különbség, hogy ez forgatható kialakítású, azaz bárhogyan be lehet dugni mind2 végét.
iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
McLaca
őstag
A fordíthatóból 2m-es a következő méret.
Más: ma tettem először össze a 2,4A-es QC-s (bár ez most mindegy) BlitzWolfot a 10.000-s Xiaomival, a saját rövid kábelével (korábban épp az előbb említett 2 méteres 2,1A-es fordítható kábellel töltöttem, amivel lassabban töltött, mint a saját- és a telefonom kábelével), és úgy tűnt, hogy 2A felett vesz fel töltést, mert jobban melegedett a bank, mint pl. az 1,8A-es LG töltővel, meg a BlitzWolf is melegebb volt, mint a telefonom töltése közben. Mégis több mint 5 órája tölt, szóval csak az első szakasz volt pörgősebb, a Li akkuk töltési karakterisztikája szerinti utolsó, lassú töltési ciklus ugyanaddig tart.
Az LG 1,8A-es töltővel és saját kábelével is kb. eddig tartott.Asszem, ideje vennem egy USB-s fogymérőt.
Ventilátort is kérdezte valaki, 1 méteres távolságig abszolút van szele. Bár az utángyártott 1,5 USD-s gagyik jobban csapják a szelet, de melegednek is, mint a kazán, és rondább is a hangjuk, meg leesik a propellerük, vagy akad, ha túl erősen tolod rá. A Xiaomié bepattan valami retesszel és ott is marad, túltolni se lehet, hogy szoruljon.
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
Imy
veterán
Ha Xiaomi PowerBankról töltöm az iPhone 6-omat, akkor 0,68A a maximum, amekkora árammal tölt a telefon, de ha átdugom a MacBookom USB csatlakozójába, akkor máris 1,2A vagy feletti árammal tölt..
-
TeeJay
félisten
-
sopruk
senior tag
Köszi a tapasztalatokat!
Közben rájöttem, hogy kaptam én is a telóhoz egy kábelt, tudom majd így egyszerre tölteni vele a telefont és a Power Bankot. Persze majd meglátom, hogy nem lesz e nagyon lassú vele, de gondolom a telefonhoz "kalibrálták"...
A ventilátor is az én kérdésem volt, jól hangzik amit írtál róla. Most már várom, hogy minden megérkezzen -
McLaca
őstag
Csak a margóra: az utángyártott venti ma kijárta a motorját és meghalt... (Szerintem nem bírta a hőt, amit termelt.) Ajándékba kaptam, így annyira nem izgat. Az eredeti köszöni, jól van. Lehet, hogy veszek még egyet.
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
szpali
addikt
Megint akciós a 10000 mAh-s Li-polimer bank
10 pénz helyett 7,5iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
CoRt3z
tag
Sziasztok.
Vadi új PB (10000mAh) és EZT produkálja.
Tudnátok segíteni hogy mi lehet a baj? (A videó nem az enyém, csak a probléma egyezik.)
Köszi előre is[ Szerkesztve ]
-
thefreeman
aktív tag
Tudtok ajánlani jó powerbank házat? Az enyémben szerintem elromlott az elektronika de a cellák még jók lehetnek.
-
Magnat
veterán
válasz thefreeman #2121 üzenetére
[link] - nemtom, 10000-es is van-e vhol.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
benfolds
őstag
nehéz elhinni, hogy egy ekkora cég megengedhet magának egy ilyen angolsággal megírt manualt.
-
benfolds
őstag
válasz Criminal017 #2125 üzenetére
Tenyleg. Azert ez valamennyire megnyugtato.
-
benfolds
őstag
egyébként csak arra lettem volna kíváncsi, hogy bekapcsoláskor ez az egy hosszú + 7-8 villogás + egy hosszú, majd elsötétülés normális-e. illetve, hogy egyáltalán mire jó ez a bekapcsológomb. erre vonatkozóan nem sok minden van ebben a leírásban, de ha jól értem, akkor ez csak valami tesztgomb, illetve ha rádugja az ember a töltendő eszközt az akksira, akkor automatikusan elkezdi tölteni, nem kell bekapcsolni.
[ Szerkesztve ]
-
benfolds
őstag
válasz Silent77 #2128 üzenetére
nézegettem ezt az lámpát én is. van akkora fénye, hogy asztalra téve két ember lássa mellette, hogy mit eszik? éjszakai erdei szalonnasütéshez akarok venni valami kemping lámpaféleséget. ahhoz azért ez kevés, nem?
-
veterán
válasz benfolds #2129 üzenetére
Ez nem eredeti, keress rá, van belőle ilyen is, meg több ledes, állítható fényerővel.
Egyébként a kicsi is meglepően nagy fényerővel bír.
Simán elég amire használni akarod.
Bocs, hogy nem linkelem, telefonról vagyok.Tinydeal-en most akciós az új fajta.
[ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
HREH
senior tag
válasz benfolds #2129 üzenetére
Szerintem elég erős fénye van, én rendeltem egyet múltkor, azóta is jó szolgálatot tesz éjszakai gépeléseknél.
Ha egy kevés is, vegyél 2-3-at, az még mindig csak egy ezres"Fun isn't something one considers when balancing the universe. But this... does put a smile on my face."
-
HREH
senior tag
-
TeeJay
félisten
nekem van Xiaomi sima LED lámpa is meg van a nagyobb verzió ami állítható fényerejű
nos utóbbi 2x erősebb és nekem pl bejön hogy 5szinten állítható a fény ami néha igenis jó
ha éjszaka akarok világítani 1-2x módban is bőven elég erős de ha valamit keresni kell felcsapom 5-re és bevilágítja a teljes szobátMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
McLaca
őstag
Jobb, egészen addig, amíg a silány minőségű led-ek nem veszítenek a fényerejükből, égnek ki vagy sárgulnak be. A kérdés nem az, hogy megtörténik, hanem, hogy mikor (altalában elég hamar, lásd a led-es topic e-bayes tömegesen kihaló fényforrásait), ráadásul azonos teljesítményfelvétel mellett ad rosszabb színminőségű és kevesebb fényt).
Az erősebb eredetiben Philips, vagy Osram led-ek vannak. Ennél sokkal értelmetlenebb dolgokra sokkal többet költ a társadalom, szóval szerintem nem itt kell a spórolást kezdeni.Üdv!
-
veterán
Ezt már nem akartam említeni, ne én legyek a rossz.
Viccet félretéve, egyet kaptam ajándékba, semmi köze az eredetihez. Tegnap adtam havernak, mert venni akart többet.
Megnézte és azt mondta marad az eredetinél.
Számomra az utánzat, forintot nem ér kategória.
Persze mindenki azt veszi amelyik neki szimpatikus.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
TeeJay
félisten
ha már vesztek én már csak az erősebb és állítható lámpát javaslom
nekem is van mindkettő és megéri azt a pár száz felárat a nagyobb
sokkal erősebb is a fénye, és baromi jó hogy szabályozni lehet így nem ég ki a szemed éjszakaMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
twi452
senior tag
a lámpához
gearbest-en most egy picit olcsóbb is és ha beváltasz 50 pontot akkor most 680 ft-ért megrendelhető
nekem ennyibe került[ Szerkesztve ]
-
sopruk
senior tag
Hamar megérkezett minden a Banggood-tól, nem is számítottam rá, hogy ilyen gyorsak lesznek. Mind szuperül működik.
Xiaomi power bank - 16 nap (sima posta)
BlitzWolf töltő - 13 nap (kupon miatt légivel)
Ventilátor - 10 nap (úgy nézem ez is légivel. Ezek szerint az egész kicsi csomagokat légivel küldik...)
Szilikon tok még korábban eBay-ről
Az állítható erősségű, most akciós lámpát pedig az imént rendeltem meg a GearBest-nélKiszámoltam: ha itthon vettem volna meg akkor csak a power bank és a szilikon tok lett volna meg ennyiből
Köszönöm mindenkinek a sok segítséget, a bátorítást, hogy bátran merjek rendelni külföldről
[ Szerkesztve ]
-
sopruk
senior tag
válasz Criminal017 #2146 üzenetére
A power bank nekem is simán jött, de a többi, levél méretű csomagon rajta volt, hogy BY AIR...
-
sopruk
senior tag
Először én is be voltam rezelve, mikor megtudtam, hogy se ajánlott, se semmi nem lesz rajta. De szerencsére rendes a postásunk, még ő mondta, hogy ha nem vagyok itt az ilyen csomagoknál (ami nem fér be a postaládába) behajíthatja e az udvar közepére vagy hagyjon egy cetlit...
A TN nélküli refundban nem vagyok biztos (az első ilyen vásárlásaim voltak), de úgy tudom lehetséges.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Android szakmai topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- MIUI / HyperOS topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest