- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Xiaomi Mi 9T (kódnév: davinci) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
IamSociopath
aktív tag
válasz trouble #7043 üzenetére
Az android 9 óta van egy privát dns-menüpont a rendszerben. Ez a MIUI alatt el van rejtve, szóval elő kell csalni. Többfajtaképpen lehet, akár a légyszerűbb ezzel az appal, itt külön megjelenik egy menü neki: [link]
Nova launcherrel parancsikonnal. Vagy külön parancsikon készítővel. Ez a menüpont címe:
com.android.settings.Settings$NetworkDashboardActivityitt a privát dnsnél beírod, hogy:
dns.adguard.com
Fontos, hogy ne ip-t írj hanem hostnevet.
Innentől a főbb reklámszerverek lekérdezéseit átirányítja egy semleges oldalra, szóval a legtöbb android reklám nem jelenik meg.*Az asszony utálja, mert a gagyi játékai szarakodnak tőle, nyilván mert fosig vannak reklámmal.
(ha gondoljátok a bejegyzés cizelláltabb formában mehet a lenyílóba)
[ Szerkesztve ]
-
Obyboy
Topikgazda
válasz IamSociopath #7052 üzenetére
OK, jezgyzeteltem, ha időm engedi beteszem az összefoglalóba.
"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
Obyboy
Topikgazda
Hú srácok. Ez (Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!) válaszút elé állítja a csapatot.
Irányítsunk át onnan mindenkit ide a 9T topikba és folytassuk együtt vagy váljunk szét és legyen külön topik a 9t-nek és 9Tpro-nak?
Nekem vannak Pro és Kontra érveim mindkét esethez így tanácstalan vagyok."Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
hito
nagyúr
Szerintem nem kell irányítani a dolgot. Át fognak oda szokni a Pro tulajok természetszerűleg, illetve az újak már majd ott kezdenek. Amíg nincs ott komoly élet (1-2 hét), addig kétlaki lesz a dolog, de utána beáll. Hosszútávon meg miért lenne itt mindkét bázis (?), nem értem, nem szól semmi mellett Két külön készülék, azonos házban.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
trouble
senior tag
válasz IamSociopath #7052 üzenetére
Meg is vagyok köszönöm mert a hidden settings eleve fönt volt beírtam akkor itt a privát dns-be a címet működik is !
-
Obyboy
Topikgazda
Hosszú távon szerintem is jobb lehet külön, "testvér" topikként.
Mivel a Xiaomi már most is külön adja ki a frissítéseket a két készülékre.
A SOC is eltér így a custom ROM-ok is vagy a 9T-re készülnek vagy a 9T Pro-ra.
Egyedük a fizikai méretek egyegyeznek meg ami felhasználóknál kimerül a tokokban és a védő üvegekben/fóliákban."Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
zsolt501
nagyúr
Szerintem is külön kell választani, mert a külsőn kívül nem ugyan az a két készülék, és már most is okoz kavarodást kérdéseknél és válaszoknál, ami nem egy esetben vitát vált ki.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
-
Obyboy
Topikgazda
9T Pro tulajok!
Ha valaki érez magában affinitást a Topikgazdai feladatkör betöltésére akkor szívesen segítek neki (pl.: az összefoglaló szerkesztésében) és be tudom ajánlani a Topkgazdák közé."Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
Sungoo
addikt
Érdekes, eddig úgy néz ki, csak a "sima T-t" érinti ez a dolog.
-
kelly416
veterán
válasz laci laci #7042 üzenetére
Király. Haza hoztam a véges lapost, nem volt bekapcsolva már vagy egy hónapja, és nem indul el a win. De még csökkentett módban sem. Annyira le volt merülve az akku, hogy a bios is elfelejtette a dolgait, a boot sorrendet újra be kellett állítsam legalábbis. Még megpróbálom a bios órát beállítani, hátha csak annyi a baja a win-nek, de nem remélek semmit, úgyhogy jó ez a szabi, rakhatom újra azt is telóhekkelés előtt. De ma kipróbálom a drivereket a mi8 topikból is, aztán majd jelentkezem ha sikerült, ha nem. De akkor már lehet, ezzel átvonulok a pro totyikba. És mint régi topikgarázda, én azt mondom, nem kellene nagy gondot jeletsen, ha oda jössz tg-nek, a specifikus dolgokra viszont majd jobban oda kell figyelj.
-
zsolt501
nagyúr
válasz Manka76 #7074 üzenetére
És ezt miből tudod, hogy megy, mert az hogy a menüben bekapcsolható, még nem jelenti azt hogy megy is. a nem pro verzión sajnos nem megy, csak megjelenik a menüben hogy bekapcsolható de hívást nem ad wifi hálózaton, pedig engedélyezve van a kártyákra (Digi és Telekom).
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Obyboy
Topikgazda
válasz laci laci #7071 üzenetére
Alapvetően nem gond, max annyi, hogy 9T Pro specifikus kérdésekben kevésbé tudnál segíteni a topikban.
Eddigi tapasztalataim alapján az itt jelenlévő 9T Pro tulajok hozzászólásait, a te tudásodat és segítőkészségedet figyelembe véve nem lesz(lenne) gond(od) abban a topikban sem szerintem.
Sőt, mivel biztosan lesznek olyan 9T tulajok akik oda fognak betévedni és olyan 9T pro tulajok akik pedig ide, csak jót tenne mindkét topiknak ha lenne valaki aki mindkettőt napi szinten látogatja."Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
Darko_addict
őstag
A legújabb Parrot-féle asztrofotóra (is) kihegyezett Google Camera meglepően jó teljesítményt nyújt (első kettő, világosabb). Egészen más a végeredmény, mint a gyári Pro módban készítetteknek (utolsó kettő, sötétebb). Az érdekesség kedvéért az albumban vannak olyan képek is, amiket egy 2017-es csúcskompakttal készítettem. Természetesen szuperior, de ha azt nézzük, hogy pár éve elképzelhetetlen volt nem csak jó éjjeli képeket, hanem csillagokat is fényképezni telefonnal, akkor szenzációs. Google Pixel 4-gyel pedig egyenesen fantasztikus képek lőhetők az égről. További érdekesség, hogy míg a telefonnak 210 másodperc kellett, míg elég fény gyűlt össze és stackelve lettek a képek, addig a Canon kisgépem 12-15 mp alatt végzett. Itt is tetten érhető, hogy a Canon főképp a technikára támaszkodik, a nyers képességeire, míg a telefon szoftveresen nagyon meg van tuningolva.
Google Drive galéria (kb. egy hétig hagyom fent, aztán rendszerezem).
U.i.: A képek mininálisan vannak szerkesztve: kontraszt, expo, élesítés stb. alapokkal, inkább korrekció, mint manipulálás.
[ Szerkesztve ]
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Darko_addict
őstag
Tettem még fel pár képet tegnapelőttről, amikor felfedeztem, hogy meglepően élhető képeket tud éjjel készíteni.
Ha pedig valaki az általános legjobb verziót keresi, az számomra az Urnyx nevű modderé: [link] (én Parrotét és Urnyxét egyszerre használom, egymás mellé települnek).[ Szerkesztve ]
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
enzahobi
aktív tag
Na ha valakit zavar még a töltő csatlakozás-leválasztáskori hangjelzés, taskerrel ez is kikapcsolható: custom settings/ type:global, name: power_sounds_enabled, value 0
adb-vel megadott engedély előfeltétel!
Reboot után is megmarad.[ Szerkesztve ]^2 . . . . RN10Pro: Miui14.03 & Mi9TPro: 10.3.4
-
helixP
nagyúr
válasz Darko_addict #7080 üzenetére
Csak hogy mindenki ne rohanjon egyből letölteni: 10-es droidra van ez is.
[ Szerkesztve ]
-
defygaben77
tag
Egy kis segítségre lenne szükségem, mert a keresővel nem jutottam semmire! Megjött a pro-m és nem tudok beállítani gyorstárcsázó gombokat! Hogyan lehet?
[ Szerkesztve ]
Iphone15, Apple Watch 7 cellular, Airpods Pro
-
enzahobi
aktív tag
válasz Darko_addict #7084 üzenetére
Ez full gyári romon van, nem kell hozzá bl-t nyitni, romolni , root se kell.
10 nél jár már, felis dobja heti 2x, csak a 9 most túl jól szuperál ahhoz hogy frissítsek
Xiaomi.eu romokkal rossz tapasztalatom van régebbi telómmal, ami most jól működik minek rontsam el?
Majd egy rootolást azé megejtek, kezd hiányozni, de valahol tetszik is nélküle a kihívás, eddig ezt a framework.res apk módosításával oldottam meg előző telón.[ Szerkesztve ]^2 . . . . RN10Pro: Miui14.03 & Mi9TPro: 10.3.4
-
trouble
senior tag
válasz defygaben77 #7085 üzenetére
A tárcsázóban addig nyomod a kiválasztott számot,még feladja, a gyorst. lehetőséget.
De vhol a beállításokban is láttam ! -
enzahobi
aktív tag
válasz defygaben77 #7085 üzenetére
Pro-na googli dealer van, abban ez a feature úgy tűnik nincs benne, viszont balra lent ott a kedvencek fül a tárcsázóban.
[ Szerkesztve ]^2 . . . . RN10Pro: Miui14.03 & Mi9TPro: 10.3.4
-
herrká
senior tag
Sziasztok! Mi 9T. Tegnap készült pár fotó egy koncerten. Alap kamera, elvileg nem állítottam el semmit. Miért ilyen ratyi a képminőség? Az asszony S10-én tök szuperek a képek...
[kép] -
helixP
nagyúr
Ha jól látom nagylátószög, ami nem olyan fényérzékeny, mint a sima. + berántottad és valszeg koszos a lencse.
Próbáld meg stabilabban fogni, fotó előtt lencsét tisztítani, és kevés fényben a főkamerát használni. Ilyen esetekben érdemes egyet lői éjszakai móddal, egyet simával. Valamelyik jobb lesz
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
veterán
A Főkamera a Fénykép menüpont alatt érhető el.
E fölött van 3 pötty. Az egyik a 0.6x "nagyítás" , az az ultraszéles lencse, aztán van az 1x, az a főkamera, azaz széles lencse, meg van a 2x, az meg alapesetben a zoomlencse(most nem tudom, hogy Mi9T-ben zoom lencse van, vagy csak egy mélységszenzor).Amúgy linkelnéd az S10-es képet is?
Scorpions koncert?Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
herrká
senior tag
válasz Atomgeszi #7094 üzenetére
Köszönöm szépen! helixP-nek is! Első fotós bevetés volt. Minden kép ilyen vagy rosszabb lett! Igaz a többinél bőszen használtam a zoomot.
Igen, ott voltunk!
Egy hasonló fotó akkor az S10-től. (bocs, nagyobb mint 5MB)
Új próba, ez egy átméretezett kép. Az eredeti közel 6 mega.[ Szerkesztve ]
-
helixP
nagyúr
Zoomot +- hiába használtad, csak digitális zoomolás lett belőle, mert a 2x zoom kamera csak jó fényviszonyok esetén működik, minden más esetben digitális zoomolja a főkamera képét.
Amúgy annyival nem lett jobb az s10 sem, nem egy mobilfotósnak való setup Koncerteket még DSLR-el sem könnyű fotózni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ ÉS HASZNÁLT GYÁRI APPLE IPHONE 15 PRO MAGSAFE SZILIKONTOK ÉS FINEWOVEN TOK
- ÚJSZERŰ GYÁRI APPLE IPHONE 16 PRO MAGSAFE SZILIKONTOK SZILIKON TOK DENIM
- ÚJ, NEM HASZNÁLT, HIBÁTLAN GYÁRI APPLE IPHONE 16 PRO MAX MAGSAFE SZILIKONTOK FEKETE
- Samsung Galaxy S20 FE ( új állapot ) 128GB !
- iPhone XS (gyönyörű állapot ) 64GB !
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest