- iPhone topik
- Magisk
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Xiaomi Mi 9T (kódnév: davinci) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
herrká
senior tag
válasz
herrká #17010 üzenetére
Újabb kérdés. Mivel a válaszok szerint már nem sokat ér, gondoltam telepítek rá egy internet rádió appot. Jó lesz a teraszra. De hiába dugom be a 3,5-es jacket, nincs hang az erősítőn. Nem "sima" jack aljzat, ami a telefonon van? Hogy lehetne belőle a hangot kinyerni erősítőre? Köszi!
-
otto14
őstag
válasz
herrká #16883 üzenetére
Én is a Google backup -ra hagyatkozom új telefon vagy tiszta rendszer belakásánál. Automatikusan letölt mindent a play áruházból, és a google fiók meg a böngésző tudja az összes jelszavam. Persze vannak olyan alkalmazások, amik saját felhőbe mentenek, mint például a WhatsApp.
-
helixP
nagyúr
válasz
herrká #16881 üzenetére
Nem. A jelszavakat nem. Ugyan úgy be kell majd jelentkezned minden appba. Szóval ebből a szempontból nem lettél előrébb.
De az előbb írtam: mindenhol tudsz kérni jelszó emlékeztetőt. Elküldik szépen az e-mail címedre amivel regisztráltál vagy az új jelszót, vagy a linket, amin újat tudsz beállítani. -
nfsu17
veterán
válasz
herrká #16869 üzenetére
Az, hogy nehezen tölti fel, az lehet töltő (kábel?) probléma.
Bármilyen 5V "akármilyen" amperes töltő jó lehet, most pl egy régi Iphone 5V/1A töltővel töltöm, évekig Ugreen 5V/2A töltővel ment, a gyári 5V/3A töltőt hamar mellőztem, hogy vigyázzak az akkura. Sokra nem mentem vele, így is 65-66%-os 3,5 év után.
Lehet 60% körül lenne, ha mindig gyorstöltőztem volna, passz.
De mehet laptopról is a töltés, kocsiban, stb.Az, hogy nem használod és relatíve sokat merül, mondjuk egy délután lemegy 10%-ot is, pedig hozzá sem nyúlsz, az meg sajnos a degradált akku következménye.
Papíron feltöltöd 100%-ra, tehát kiírja a teló, hogy 100%, közben ott hagyod az asztalon és hamar lemegy 90%-ra. Egyszerűen nincs benne kapacitás, hogy tartani tudja a szintet.
Ha tudná tartani és nem merülne sokat kijelzőhasználat nélkül, akkor azt új akkunak hívnánk.
Accubattery is mutatja a töltést, hogy mennyivel tölt, meg az akku kapacitását is pár töltés után. Meg azt is mutatja, hogy kijelzőhasználat nélkül mennyit merül a telefon...na az egy döglött akkuval elég combos, nálam 25-35% is össze tud jönni 2 nap alatt. "Pont" annyi, amennyi kapacitás már nincs meg az akkuban.És akkor még ott van, hogy valamelyik app szívja, annak mondjuk nincs köze az akkukapacitáshoz...de tegyük fel, hogy semmi nem meríti extrán.
Az akkumenüben rá lehet nézni, hogy van-e valami app, ami a lista élén van (FB, insta, Maps, stb) -
Siriusb
veterán
válasz
herrká #16869 üzenetére
Nincs a töltésben semmi speciális, első körben próbáld ki másik töltővel és kábellel. Én mostanában a számítógép USB portjáról töltöm éjszaka, szép lassan, no de éjszaka ráér.
Pl. Franco Kernel Managerrel lehet figyelni, mennyivel tölt, meg lehet nézni mi generál fogyasztást, melyik folyamat pörgeti esetleg a processzort.
Időnként előjött több embernél, nálam is egyszer vagy kétszer egy csomag, ami szívta az akkut, a pontos nevére nem emlékszem, de a chimera szó volt benne, ezt letiltva ideiglenes megoldódott a merülés. Persze ez a töltés problémára nem magyarázat, lehet csak kábel probléma, szóval mindenképpen próbáld ki első körben másikkal. -
herrká
senior tag
válasz
herrká #16869 üzenetére
A kérdés arra vonatkozik, hogy az utóbbi időben tapasztalható nem teljes kapacitásra töltés lehet akár a töltő is? Nyilván a gyors merülés akku probléma.
Esetleg a mi fiók adatokat valahogy meg lehet tudni?
KösziA gyári visszaállítást azért próbálnam első körben, mert az utolsó frissítés után sokan írtak a gyors merülést. Hard reset után meg jó lett. Mokolas nélküli a telefon. De az 50 gigabol már 41 foglalt. Letöröltem az összes képet, videót hiába. Nyilván a frissítés maradványai foglalják a tárhelyet. A múltkor ajánlottak a gyorsítótár és előzmények stb törlését. Hát, azóta jó pár alkalmazásba nem tudok belépni. Nincs meg jelszó, felhasználó név. Sajnos soha nem írtam fel ezeket. Eszembe se jutott, hogy még kellhet. :-(
-
ztoldy
senior tag
válasz
herrká #16809 üzenetére
Nem a rendszer visszaállításra gondoltam lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam. Az appot teszi vissza gyári állapotra, mintha frissen telepítetted volna fel. Két opció van az alkalmazások esetén 1. tárhely törlése, 2. gyorsítótár törlése. Az 1. opciónál mindent adatot töröl, amit az alkalmazás létrehozott (ebbe nem szokott beletartozni a DCIM alá mentett kép, videó stb. csak az alkalmazásfájlok), míg a 2. esetben csak a cache-t.
Csatlakoztasd a géphez a telefont és nézd végig, hogy az elérhető tárhelyen nincsenek-e felesleges mappák tele szeméttel. Instagram, FB, Viber, Whatsup meg egyéb alkalmazások szoktak létrehozni mappákat a tárhelyen, amibe belepakolnak átmenei fájlokat maguknak.
-
ztoldy
senior tag
válasz
herrká #16807 üzenetére
Évek alatt az alkalmazások tele tudják szemetelni a rendszert. Böngésző cache, FB cache stb. rengeteg helyet tudnak elfoglalni. Csak gyorsan ránéztem néhányra, nálam böngésző 700MB, Viber 630MB. YT, FB, Google 5-600MB szóval apránként összejöhet jelentős foglalt tárhely. Végig kellene nézni a beállítások tárhelynél az alkalmazásokat és látni fogod melyik mekkorára hízott. Ott tudod törölni a gyorsítótárakat vagy visszaállítod gyárira és akkor minden addig lementett adatot töröl a rendszer.
Én az SD Maid appot használom nagyon ritkán, ha úgy tűnik, hogy nagyon fogy a hely, de jó lehet más hasonló alkalmazás is, amely jól láthatóan összefoglalja, hogy melyik app mennyit foglal magában, mennyi a cache mérete stb. -
98bja
senior tag
-
ztoldy
senior tag
válasz
herrká #16485 üzenetére
Szia! Találkoztam hasonló problémával más alkalmazásnál, ami nem tudta lekezelni a sötét módot megfelelően és gyárilag nem volt benne sötét mód, tehát a telefon témája erőltette rá. Sajnos ebben az esetben le kellett cserélnem az alkalmazást vagy ha a WPS tudja beépítetten a sötét-világos témát, akkor próbáld meg átállítani világos témára.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
herrká #16186 üzenetére
Messenger fent van, FB-t böngészőből megnézem ha van valami, igazabol nem hianyzik hogy folyamatosan legyen hozzá kliens. Van egyebkent Messenger/FB light alkalmazás is play aruhazban, esetleg azzal tehetsz egy próbát. Tény hgoy rendes FB kliens szerintem baromira ette az akkut.
-
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
herrká #13188 üzenetére
Használj password kezelőt, vagy írd le pappíra a jelszavaid :)
bar útobbi kevésbé biztonságos.
Szerintem az nem indok 2020-ban hogy nem tudod a jelszavad, én se tudom sok helyen, de keepas2droid mindent tárol, tud elég sok felhőtárhelyre is menteni.
Az egész titkosított formában zajlik. -
BazsiBazsi
aktív tag
-
nfsu17
veterán
válasz
herrká #10304 üzenetére
a gyári fotós asztro módot (szerintem nincs is benne) el lehet felejteni.
GCAM kell, abban van alapból asztro mód.
Kell egy állvány....beállítjátok fix-re a fókuszt...és már csinálja is magának amit kell...pár percet el fog vele szüttyögni...azért csodát nem kell várni, max annyit, hogy "váó, ilyet is tud és mobilhoz képest egész jó" -
ati2
őstag
Rakd fel a 7.0-ás GCAM-ot a parrot féle úgyis csak a főkamerát + selfit használja, azzal sima HDR-el jót lehet lőni ilyen fényviszonyok között. Sötétebb helyen, meg Éjszakai mód + astro mód bekapcsolva hozzá a beállításokban
A 7.2-es csak 10-es droiddal megy, elvileg az még jobb lesz majd sötétben.
[link] -
helixP
nagyúr
Zoomot +- hiába használtad, csak digitális zoomolás lett belőle, mert a 2x zoom kamera csak jó fényviszonyok esetén működik, minden más esetben digitális zoomolja a főkamera képét.
Amúgy annyival nem lett jobb az s10 sem, nem egy mobilfotósnak való setupKoncerteket még DSLR-el sem könnyű fotózni.
-
Atomgeszi
nagyúr
A Főkamera a Fénykép menüpont alatt érhető el.
E fölött van 3 pötty. Az egyik a 0.6x "nagyítás" , az az ultraszéles lencse, aztán van az 1x, az a főkamera, azaz széles lencse, meg van a 2x, az meg alapesetben a zoomlencse(most nem tudom, hogy Mi9T-ben zoom lencse van, vagy csak egy mélységszenzor).Amúgy linkelnéd az S10-es képet is?
Scorpions koncert? -
helixP
nagyúr
Ha jól látom nagylátószög, ami nem olyan fényérzékeny, mint a sima. + berántottad és valszeg koszos a lencse.
Próbáld meg stabilabban fogni, fotó előtt lencsét tisztítani, és kevés fényben a főkamerát használni. Ilyen esetekben érdemes egyet lői éjszakai móddal, egyet simával. Valamelyik jobb lesz
-
kurion
senior tag
Hívás várakoztatás vagy tartás van bekapcsolva, már nem tudom melyik csinálja, de neked jelzett a telefon hogy bejövő hívásod van?
Hívásvárakoztatás:
bekapcsolása:
*43*#
kikapcsolása:
#43##
lekérdezés:
*#43#
ezzel az kóddal tárcsázóban megnézheted, ha kikapcsolod hátha jó lesz. Amúgy szolgáltató szolgáltató oldalról ki illetve vissza tudja neked kapcsolni.
-
szpali
addikt
viber -> tud google backup-ot
sms/call log -> https://play.google.com/store/apps/details?id=com.riteshsahu.SMSBackupRestore
jegyzetek -> google keep -
Sanyesz.
őstag
Nem Te terjesztetted.
Gyakorlatilag folyamatosan jelen van. Azért kíváncsi lennék, hány zord kritikus tart a kezében ilyen készüléket és ír több hetes tapasztalatból, illetve hányan vannak, akik szubjektív véleményükkel nyomulnak.Abban a szerencsétlen vagy szerencsés
helyzetben vagyok, hogy Mi 9T és Mi 9 készülékünk is van. Ott is van pár szubjektív kritikus.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest