- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Milyen okostelefont vegyek?
- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tudakozó
csendes tag
Sokáig küzdöttem én is a wifivel. A hétvégén azonban nagy előrelépést sikerült elérnem, amikor a router mellett lévő vezeték nélküli telefon adót elköltöztettem más helyre. Másik készüléket (Samsung Galaxy) nem zavart, hogy a két cucc egymás mellett volt, de a WayteQ 100is-t igen.
Remélem hozzászólásom segít valakinek...
-
Tudakozó
csendes tag
Sziasztok!
A gyerek elkezdett android alkalmazásokat csinálni a http://appinventor.mit.edu/ programmal, aminek nagyon örülök. A fejlesztés eredményét on-line lehet ellenőrizni egy androidos gépen, amit hozzá kell csatlakoztatni a PC-hez. A probléma az, hogy nem tudom a WayteQ 100is-t csatlakoztatni megfelelően a PC-hez, ezért a Samsung GalaxyS-emet nyúzza, amit viszont sikerült csatlakoztatni. Tudna segíteni valaki abban, hogy létezik-e a WayteQ 100is-hez windows driver? A részletekről, hogyan kell csatlakoztatni az App Inventor működéséhez a telefont/tabletet itt lehet olvasni:
* http://appinventor.mit.edu/explore/content/set-your-phone.html - ezeket megcsináltuk a WayteQ-en is
* http://appinventor.mit.edu/explore/content/windows-drivers.html - az itt emlegetett windows drivert nem tudom hol lehet megtalálni, van-e egyáltalánA Samsungot úgy lehetett csatlakoztatni a PC-hez, hogy fel kellett installálni a Samsung Kies-t. Ezután bedugom a telefont a PC-be, akkor a windows egy ADB Interface-t lát (jelentsen ez bármit) az eszközkezelőben.
Ha a WayteQ-et dugom a PC-re, akkor Hordozható eszköz-t lát a windows és az App Inventor nem látja a WayteQ-et.
Ha sikerülne felcsatlakoztatni a WayteQ-et, akkor más is tudna játszani android alkalmazások írogatásával...
Előre is köszi a segítséget!
-
Tudakozó
csendes tag
WIFI probléma megoldás: úgy tűnik elég egyszerűen sikerült megoldani a wifi vétel problémát. Vásároltam 1 300 Ft-ért egy antennát: "TL-ANT2405C 5dBi Antenna belső SMA talpas". Ráraktam a routerre a gyári antenna helyett és 6 m-ről is remekül veszi az adást és az internetet. Úgy tűnik megtartom a kütyüt, mert ha van megfelelő wifi jel, akkor szalad
-
Tudakozó
csendes tag
válasz
kelzsoca #566 üzenetére
A leírás szerint sikerült megcsinálnom a frissítést, de a wifi problémámon nem segített. Elvittema WayteQ-hez, ahol nagyon készségesek voltak: azt kérdezték, hogy én mikor lennék elégedett: csere vagy pénz visszafizetés! Összehasonlították egy új készülékkel, s nem volt jelentős eltérés. Két lehetőségem van: szokom, hogy a wifitől nem lehet eltávolodni 6 m-nél messzebb, vagy visszafizetik az árát. Megkaptam az új készüléket, de ez is hasonló jelenséget mutat. Valószínűleg beruházok még egy access point-ra...
A frissítéssel megoldódott a Google naptár kérdés is!!!
A fórum nagyon hasznos: sw frissítés után az én gépem képernyője is csíkos lett... de nem estem bele a kétségbe, mert olvastam, hogy másnak is ilyen volt és lassan eltűntek róla a csíkok. Az enyém is gyorsan regenerálódott.
-
Tudakozó
csendes tag
válasz
zozo2001hu #567 üzenetére
A javasolt változtatásokat megtettem, de nem segített (a módosítások inkább a hálózatra csatlakozást segítenék, ha jól értem).
A család ma a gépen lógott, ezért az aksi nincs fullra töltve. Ezért csak holnap tudom megpróbálni kelzsoca által javasolt sw frissítést. Eredményéről beszámolok... -
Tudakozó
csendes tag
Sziasztok!
Pénteken vettem egy 100is-t és két probléma jelentkezett:
1. WIFI
Csak 3-4 méterről működik megbízhatóan: távolabbról az internet lassú, a Youtube szakad, állandóan tölt. Az érzésen túl mérésbe is kezdtem két programmal:
* Elixir2-vel néztem a jel erősséget
* Speed Test-tel a wifi sebességetReferenciaként egy Samsung Galaxy S-et használtam. Mérési tapasztalataim:
3-4 m (+ egy fal)
WayteQ: 4 745 / 724 kbps 93%-os jel (letöltés / feltöltés [meglehetősen stabil])
Galaxy: 5 388 / 586 kbps 97%-os jel7 m (fal nélkül)
WayteQ: 238 / 784 kbps 82%-os jel (a letöltés néha itt is felmegy 4 500 körüli értékre)
Galaxy: 5 132 / 592 kbps 80%-os jel (az 5 000 körüli érték stabilan megvan)Az a furcsa, hogy a feltöltési érték stabilan 700 körül megvan, míg a letöltés nagyon változó. Kipróbáltam tiktosítás nélkül, WEP és WPA/PSK titkosítással és nagyjából mindegyiknél ugyanúgy viselkedik (D-Link DI524 router).
Kipróbáltam D-Link DI514-gyel is, ott csak titkosítás nélkül használható a wifi, WEP és PSK letöltés irányban gyakorlatilag nem működik.Vigyem vissza vagy van ötletetek valami javítási módra? Ha frissítem a tab-ot a leírtak szerint akkor az eredeti állapot visszaállítható és a gari nem vész el, vagy inkább vigyem a szervízbe? (még három napon belül vagyok)
2. Google naptár
Szerettem volna használni a Business Calendar-t, de azt érzékelem, hogy nem szinkronizálja a Google account-om naptár részét (a Bus.Cal. nem talál megjeleníthető naptárat). Ha elmegyek a Fiókok és szinkronizálás menüpontban, akkor a Google account-om alatt csak a dokumentumok, névjegyek és gmail szinkronizálás van. Nem találom a Naptár szinkronizálást, mint ahogy az a Galaxy-n megtalálható. Tudtok segíteni, hogyan lehetne használni a naptár programot?Előre is köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- VR topik
- Nintendo Switch 2
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung LCD és LED TV-k
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- Apple Ipad A16 128GB Blue , Bontatlan, Aktiválatlan
- Surface Go UAG ütésálló védőtok!
- MICROSOFT SURFACE PRO 7 12.3" i5-10th 8GB/256GB Notebookká alakitható Windows Tablet
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - 512 GB - GARANCIÁLIS
- szinte új 11 hüvelykes iPad Pro (M4) (2024)Wi-Fi 256GB silver ezüst Smart Folio Apple 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest