Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Beszáll a Vivo a Pro Max csatába
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
Új hozzászólás Aktív témák
-
steven84
tag
Aha, persze! Megnézem hogy integrálják a mantle-t a source engine-be. Nagyon Hype szagú kijelentés.
-
Ethar
csendes tag
A utóbbi kettő BF4 patch-el és a beta legújabb verziójával lényegesen javult a BF4 játszhatósága (R9 270x-el). Még mindig memóriafoglalási gondokkal küzd, konkrétan teleszemeteli a memóriát a szarjaival, de én mindig úgy indítom, hogy előtte egy RAMMap nevű progival kitakarítom a memóriát és akkor nincs gond a BF4-el sem.
A legutóbbi 14.2-es beta nekem stabilabbnak tűnik mint a legutolsó, 13.12-es végleges driver. -
moli.hu
őstag
en meg a battlefield-et se tudtam kiprobalni, mert meg mindig nincs kesz a driver. betat meg nem teszek fel.
-
törölt tag
válasz
Snip3r_HUN
üzenetére
Pontosabban nekem az jutott eszembe, nem adták oda nekik, mert ezek elsőnek EA-nél kezdtek (2015 néven), aztán átmentek az Activision táborába, most megint a régi csapatban vannak, aztán kitudja mi lesz velük a jövő.
Viszont az is igaz, hogy ha egy olyan játékot raknak össze, amivel a régi gépek tulajdonosai is tudnak szaggatás nélkül játszani, az bizony komoly vásárlói potenciál.
-
ndave92
aktív tag
válasz
Snip3r_HUN
üzenetére
Nem is baj!
A Frostbite engine-nel kijött játékok nagy része egy raklap fos.
Tisztelet a kivételnek! -
Snip3r_HUN
addikt
"Érdekesség, hogy az Electronic Arts a legtöbb nagy húzócímét a Frostbite 3 motorra építi, addig a Titanfall kimarad ebből a körből. Ennek üzleti okai vannak, de ennél többet sajnos nem árulhatnak el."
Nem akartak az ex-infinity ward-os srácok dice-os motort.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
djculture
félisten
Szerintem még a soource motor tudását se nagyon használja ki a játék, elég elinditani a lost coastot meg a titanfallt. Lost coastban köd napsültés csillogás minden van a titanfallban meg semmi. Igazság szerint ahogy nyilkatkozták is azoknak csinálták akinek 2 magos régi gépük van régi vga-val.
Azért is lesz sláger rengeteg olyan géppel rendelkező ember van, végre ők is játszhatnak. Ezeken a gépeken egy bf4 képregény lenne.. -
BC2-ben is hamar le lehetett amortizálni a mapokat, mégis élvezet volt úgy is tolni.:-)
Biztosan nem szerzek új barátokat a TF rajongói közül, de szerintem 2014-ben nincs létjogosultsága egy olyan multis játéknak, amiben zero rombolhatóság van....az 50 gb tárhelyről és a 60 eurós árról pedig nem is érdemes beszélni.... -
ndave92
aktív tag
válasz
üzenetére
Gondolj bele. Egy titánnal se perc alatt le lehetne abálni az egész mapot és akkor az egész csak egy nagy, üres mező lenne. Nem arra fókuszálnának a játékosok, amivel kellene, hanem hogy elrontsák az egész játékmenetet. A grafikával szerintem nincs gond, én kifejezetten örülök annak, hogy végre nem Frostbite engine-es játékot adott ki az EA. A Source motor az egyik kedvencem, sok szép emlékem van általa.

-
törölt tag
Azért látszik, hogy ezek a muksók a 2009 óta eltelt időszakban nem csináltak játékot... (MW2 féle balhé). Olyan mintha átaludták volna az éveket. Nincs rombolhatóság 2014-ben, 10 esztendős motor stb... Na ezzel sem játszok:-)
-
ndave92
aktív tag
A Microsoft nem értelmes hardvert csinál, hanem lepénzeli a fejlesztőket, kiadókat, hogy csak XBOX-ra és PC-re jöjjön ki az adott játék. Nem feltétlenül kell combos specifikációval rendelkező konzol meg 60 fps 1080p-n, csak aljas üzletpolitika.
Így tudnak csak versenyben maradni a PS4-gyel. -
ndave92
aktív tag
válasz
üzenetére
Mindenki mást mond, szóval most már én sem tudom, kinek higyjek.

Én, mint informatikus, arra szavazok, hogy nem terheli meg annyira a procit a tömörített audió, mint amennyire ők állítják. Úgy mondják ezt, mintha ők találták volna fel a spanyolviaszt és most már mindenkinek 50 gigás játékokat kéne csinálni, tömörítetlen audióval, hogy a szomszéd néni 30 éves Hajdú mosógépén is elfusson a cucc. Parasztvakításnak tűnik a magyarázatuk, de nem tudom, hogy miért habiznának ezzel kapcsolatban...
Tényleg jó lenne, ha egy hangtechnikában járatos fórumozó kolléga végre eloszlatná a ködöt a téma körül.
A Mantle API-s patchet meg várhatjuk még egy jó darabig, már ha lesz egyáltalán.
-
siriq
őstag
Nezzunk mar szet a "nextgen" konzoloknal is. [link] . Szerencsetlen xbo nem kepes konstans 1080p 60 fps re, legyen helyette 1080p 30 fps de meg az sincsen meg. Csinaljanak egy ertelmes "nextgen" konzol hw-t majd akkor lehet mondogatni hova, miert optimalizaljanak. March 10 en mar jatszottam a Titanfall-al(hivatalosan elerheto volt korai megjelenessel). Ha streameltem, akkor le kell venni a megjelenitest. Amugy ennyi.
Titanfall xbo verzioban fps drop es akadozasok vannak.
ndave92: meg a thiefhez sem jott ki. Szoval akkor a nextgen konzol feladata hogy csokkentse le a felbontast SHD-ra mert annyit tud. Midd ezt tegye fps drop es akadozasok kozepette?

-
törölt tag
nem kétlem, hogy megcsinálták, az indoklás sántít erősen: a tömörített hangfájlokat dekódolni kb. 1% processzoridő egy normális gamer gépen, semmit nem számít a játékmenet szempontjából. (arról nem is beszélve, hogy a dekódolást előzetesen, a pályabetöltés alatt is meg lehetne csinálni)
például pont itt fut a foobar nálam, mp3 lejátszás alatt a feladatkezelőben 0%-ot mutat egy szar i3-as procin...a minőségről pedig, igen, jobban szól egy tömörítetlen anyag, de ezt a játékosok elenyésző hányada fogja meghallani, egy átlagos hangredszeren már a 320kbs-t sem lehet a flactól megkülönboztetni.
úgyhogy nem tudom, ki találta ki ezt az egészet, de szerintem tök felesleges volt.
persze ha van itt egy játékfejlesztő/programozó aki meg tud cáfolni, akkor elfogadok más véleményt is, de szvsz bullshit ez az egész. -
xtremez
aktív tag
válasz
djculture
üzenetére
Nem (csak) a hangmennyiséggel van a gond. A minőséggel! Az a béka segge alatt van. Minden hibájától eltekintve csak a Battlefield-et tudom mondani, ami jó audio rész terén. A másik, hogy maga a hang,zene anyag borzalmasan le van butítva és lehet hallani is sajnos. Példa erre a Far Cry 3. Úgy szól mintha egy ps1-es játék volna.
-
djculture
félisten
Ez az audió rész túlvan spilázva, régen az egy magos gépek korában persze hogy kellett valami audio gyorsító rész is a dx-be de manapság bármelyik 2-4 magos proci több száz sample hangot ha egyszere inditok akkor se terhelődik le. Aki hangszerkesztéssel foglalkozik hobby vagy profi szinten az tapasztalja...
Nemhiszem hogy egy titanfall pályán egyszerre több ezer hang szólalna meg, azt már lehet hogy nembirná szoftveresen kódolni a 2 magos proci.
Különben egyik haver hdd-re telepitette majd a fele hangot kivágta a kukába majd berakott helyette egy ugyanolyan nevű 1kb-os fájlt és röhögve lehet játszani vele úgy hogy 17 gigás csak, még azt mondta majd tovább próbálkozik a fájulok kivágásval -
xtremez
aktív tag
Ugye pc-n le van tojva az audio rész és az emberek 90%-a alaplapi ótvart használ. Kíváncsi vagyok, hogy az amd TrueAudio megoldásával vajon ellehetne azt érni mint X One-on (Kevesebb hely) ?!
-
BiP
nagyúr
A linkelt korábbi cikkből idézve: "hogy valójában elég lesz 20 GB is neki, viszont a dobozon valószínűleg azért szerepel 40 ajánlottnak, mert a letöltéssel és telepítéssel együtt átmenetileg elfoglal annyi helyet."
+ "hogy a számítógépes kiadás egy 21 GB méretű letöltést követően mintegy 48 GB helyen fog terpeszkedni merevlemezünkön."Én ebből azt szűrtem le, hogy a telepítővel együtt ennyi, a hasonló arányok miatt.
De aztán most kicsit utánaolvastam, és tényleg, Neked van igazad.
" Once installed, the PC version expands to over twice its original size, but the Xbox One remains relatively small. "
Így már tényleg sok, és pazarló.Viszont ebben az esetben jó lenne, ha lehetne választani a telepítőben, hogy mit szeretnék.
Pl. 1.gyenge gép, hely nem számít, mehet a tömörítetlen audio
2. erős gép, spóroljon a hellyel. És akkor akár valami veszteségmentes tömörítéssel tenné fel a hangokat, és megelégedne fele ennyi hellyel. Nem vagyok audiofil sem, és a procim is bírná. -
WongFeiHong
senior tag
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
Hát a Frostbite se a csúcs, legalábbis BF4-nél biztos nem.
Most vettem meg a játékot és elképedve láttam milyen ótvarul lett optimalizálva. Tök bugos, kemény fps dropok még DirectX-ben is. Mantle jó lenne, de sajnos az én karimra még nincs normális támogatás. Azért vicc, hogy a BF3 2x MSAA-val szinte fix 60 multiban , a BF4 meg még TDM-ben is produkál 40 fps-eket... 
-
gyáliSanyi
őstag
Miért a 10 éves motorra tették le a voksukat? Mert az olcsó ha a Codnak is jó egy régi motor akkor ennek is. De ehhez nem hinném, hogy lesz Mantle, csak ugye a marketingszöveg.
A Frostbite-n meg túl sok minden lett volna még javítva.
Így a 48Gb szerintem teljesen érthető, könnyebb a procinak. -
djculture
félisten
Valami twitter üzenetben kikerült már az is hogy 30 gigás dlc-k várhatók .. Az lesz az igazi vicc 3*30giga meg a 48 giga meg plusz a patch ..

-
MCBASSTION
aktív tag
azert ez egy nagy vicc, az egesz azert van, mert a gepek nagy reszen kell, hogy fusson, mert ugy nagyobb vasarlobazist ernek el, es tobb bevetel lesz...
-
.LnB
titán
Annyi eszem nincs, kell az addon segítségnek

Mostanra oda jutottam, hogy csak elég elolvasnom azt a szócskát, hogy Titanfall. És a szemem elkezd vörösen izzani mint Supermannek. Aztán nem tudom visszafogni magam és ömlik belőlem a hülyeség. Ez van, sajnos így kell tovább élnem.

-
.LnB
titán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Keresgéltem tegnap már Chrome-hoz Titanfallblock addont. Azzal talán tudnám végre itt is szűrni a Titanfall híreket. Sajnos nincs. Bár igény arra is lenne
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
WongFeiHong
üzenetére
Nem próbáltam a játékot, viszont az tény, hogy sok másik játéknál nagyon hulladék a hangminőség. A konzolos helyhiány (X360- DVD) miatt a hangok rovására növelték a textúrák felbontását és a játék méretét.
Már régóta szívózok azon, hogy miért nem képesek kiadni a HD Texture patch-ekhez hasonló HD Audio csomagokat? Tömörítetlen anyag jó minőségben. Esetleg ráteszik egy extra DVD-re first edition-ok és CE-k esetén, mittomén. Már elegem van, hogy a régi, 2000-es évek eleji játékaim jobban szólnak, mint az újak.
-
.LnB
titán
Csináljatok már egy társoldalt csak a Titanfall-nak légyszíves! Igény van rá. Tartalom lenne. Nem értem miért nincs még.

-
törölt tag
amit a tömörítetlen audio-ról írnak a nagy helyigény kapcsán, az akkora baromság oly sok szinten, mintha valami tízéves vérpisti troll böfögte volna fel az sg fórumon...
-
Pofám leszakad.....mindenre van válaszuk.

Ezek tényleg komolyan gondolják, hogy jól van ez így. 2014-ben....vicc. -
BiP
nagyúr
Érdekes, hogy az új Source motor küszöbén a HL2-es Source-ot pofozták. (mondjuk a cikk alapján eléggé felturbózták.)
Kérdés, hogy még valóban a HL2-es Source kódját vették alapul vagy valami aktuálisabbat (pl. Counter-Strike: Global Offensive, ez már biztos frissebb Source-t használ)48GB hely: Felesleges ezen rugózni. Ennek a fele a telepítő, törölhető. Soha nem szokták beleszámolni, most meg ezen megy a pörgés, hogy jajdesok. Nem az első játék, ami feltelepítve 26 giga.
-
scham
tag
muhha. azért minimális számú szétlőhető tereptárgy sokat adott volna a hangulathoz, pl. üvegek, dobozok, ládák, egy-két kisebb fal talán... abban van ráció, hogy az épületeket ne lehessen bántani, mert az első titan kb. 5 perc alatt megsemmisítette volna az egész pályát, aminek valóban nincs sok értelme. majd talán a második részben jövőre

(egyébként a béta nagyon jó volt, ha a BF4 továbbra is fura lesz, muszáj lesz valamit találni helyette...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fedora Linux
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Tőzsde és gazdaság
- Yettel topik
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- A szuperintelligencia még odébb, a szuperapp már közel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- ASUS RTX 4060 DUAL 8GB GDDR6 OC V2 - 1 ÉV GARANCIA, NÉVRE SZÓLÓ SZÁMLA, UTÁNVÉT!
- ÚJ Bontatlan Apple iPhone 17 Pro 256GB Silver ! 1 ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- iPhone 12 PRO MAX 128GB grafit gyönyörű vadonatúj 100% os akkumlátor! KÁRTYAFÜGGETLEN!
- Apple MacBook M3 Pro 14, 18GB RAM 512GB SSD elado ujszeru Gyor
- Flydigi Vader 3 Pro wireless hall effect kontroller eladó
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Gaming OC RTX 3080 10GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- szuper akció!! 200db+ REFURBISHED - DELL Docking Station WD19, WD19S (akár 3x4K felbontás)
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- szinteÚJ 2030 Gar! Dell Pro Max 14 Ryzen AI 9 HX PRO 370 32GB LPDDR5X 1TB NVMe SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4694
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A Frostbite engine-nel kijött játékok nagy része egy raklap fos.
Tisztelet a kivételnek!
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Most vettem meg a játékot és elképedve láttam milyen ótvarul lett optimalizálva. Tök bugos, kemény fps dropok még DirectX-ben is. Mantle jó lenne, de sajnos az én karimra még nincs normális támogatás. Azért vicc, hogy a BF3 2x MSAA-val szinte fix 60 multiban , a BF4 meg még TDM-ben is produkál 40 fps-eket... 

Amúgy szemmel ki lehet szúrni a címben lévő TitanFall szót pár század mp alatt és egyszerűen meg kell állni, hogy ne kattints rá.