-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stevenstyle
senior tag
Remélem igazad lesz. Én konkrétan semmi különbséget nem láttam élőben a kettő közt sebességben. Pár szoftveres extra hiányzik csak. Mondjuk touchwiz az pont nem. Most lakom be meg ismerkedek vele,. Az utolsó Sony telefonom még anno 1 Ion volt, attól sírva menekültem 2 hónap után, de ez már az elején látszott h más kategória
-
SkyS1gn
félisten
-
legenda
válasz petipetya #4438 üzenetére
imei alapján tudják megmondani illetékesek.
a firmware verziókba néztem bele, és bizony sokszor nem azt mutatja, amit hirdetnek;generic europe
Manifest-Version: 1.0
device: Xperia Z
branding: Greece General
Created-By: FlashTool
cmd25: false
version: 10.1.A.1.434generic world
Manifest-Version: 1.0
device: Xperia Z
branding: Greece General
Created-By: FlashTool
cmd25: false
version: 10.1.A.1.434van még néhány ilyen, és ettől persze még működnek más országokban is, csak servizes menüben gyorsan kiszúrja az ember, hogy nem okés a file system version, customization...stb.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Stevenstyle
senior tag
válasz SkyS1gn #4452 üzenetére
SII után nagyon lassúnak tűnt, akadozott. Meg sok kis idegesítő szoftveres problémába belefutottam. Pl névjegyeim között nem találtam több nevet sem, de ha bepötyögtem a számot kiírta mintha meglenne (google fiókos névjegyzék, amivel egyik telónak sem volt baja se előtte se utána). Viszont a kamerája az nagyon tetszett.
-
darvinya
titán
válasz Stevenstyle #4454 üzenetére
Pl névjegyeim között nem találtam több nevet sem, de ha bepötyögtem a számot kiírta mintha meglenne (google fiókos névjegyzék,…
Megjelenítési menüben bekapcsoltad Google fiókot.
Ez még Z-n is előjön, ha nincs bekapcsolva.
[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Stevenstyle
senior tag
-
darvinya
titán
válasz Stevenstyle #4457 üzenetére
Akkor ott nem stimmelt valami a készülékkel, vagy az fw-vel.
Mert a Z alig gyorsabb, mint az Ion.
Azaz csak becsmárkban jobb.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Stevenstyle
senior tag
válasz darvinya #4458 üzenetére
Gyári 0 kilóméteres Telenoros volt semmi mókolás nem volt rajta. Lehet én fogtam ki egy problémás példányt.
Mind1 a lényeg, hogy eddig (nem akarom elkiabálni) egész korrektnek tűnik a Z, remélem az akku is bírni fogja meló közben estig és akkor odáig meg vissza leszek. Azzal a pár hiányzó aprósággal meg együtt tudok élni ami a samuból átköltözve hiányzik
[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
Kérdés hogy a Z az mennyire akad szaggat folyamatosság stb? Itt a PH-s tesztben azt írták hog yakadás van benne főleg ha van kipakolva widget, de ugye a tietek már belakott azért kérdezem, a legutóbbi Arc S-m már a falhoz vágtam majdnem akadozások miatt
Xbox One: bandymnc
-
legenda
haver - akinek a múltkor szoftvereztem újra az s3 telefonját - számára hétfőn viszi a futár a z-t, pedig csak néhány percig nyomkodta az enyémet, nem kell már neki az s3, talált is rá vevőt, bár olcsón is adja.
igaz, neki nem lte van, de akadósabb, mint a z, pláne ha van kint néhány widget.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
w333
félisten
Nem értelek hogy most hogy jön ide az S3 ???
Nem lehúzni akarom az Xperia Z-t csak páromnak Xperia go telefon-ja van és emiatt írtam hogy kb. mindenki az összes Xperia tulaj panaszkodik az ICS-re és Jelly Bean-re hogy laggol ...
És ezt szerintem más Xperia tulaj is megtudja erősíteniiPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
Stevenstyle
senior tag
Egy kérdés. Nektek működik a lightflow? Hiába teszem be a kivételek közé Stamina alatt, nem történik semmi.
-
MODERÁTOR
Csak Xperia okostelefonjaim voltak ezidáig (Mini Pro, T, Z) és egyiknél sem tapasztal(tam)lok laggolást, csak nagyon nagyon ritkán..
(#4469) Stevenstyle
Stamina alatt maga a LED le van tiltva. Elvileg a következő frissítésben ezt is elérhetővé teszik, hogy működjön.
[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
válasz pepe091 #4470 üzenetére
Szerencsés vagy
És ami biztos hogy laggol ICS és Jelly Bean alatt: Xperia Go, U, P, S, Sola
Nézd meg ezeket a fórumokat, majd a keresőbe írd be hogy "ICS/Jelly Bean lagg"
GB alatt senkinek semmi panasza nincs és szupergyors !!!(#4471) Stevenstyle:
Ne haragudj, de ez hogy jön most ide ???
Nem a két telefont szeretném összehasonlítani csak az ICS és Jelly rendszerek laggolásáról írtam
És sok sikert az új telefon-hoz, használd egészséggel[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
MODERÁTOR
A legtöbb ilyen hiba, a nem megfelelő telepítésekből adódik. Mivel a nagyrészük, amit felsoroltál GB-vel jött ki, az átlag felhasználó fogja magát, és ráfrissít PCC-vel, amitől persze, hogy laggolni fog az egész rendszer, mivel megmarad rengeteg fájl az előző rendszerből. Minden frissítést ajánlott, de a rendszer verziót váltó frissítést mindenképp SUS-al elvégezni, pluszban az SD kártyát, belső tárhelyet is formázni a műveletek után..
(#4473) petipetya
+1
-
Stevenstyle
senior tag
Te se értsél félre kedves kolléga Nem a Z-t akarom védeni (védi a franc), sőt ha nem tudja produkálni az elvárt akkuidőt, egyből meg is fogok tőle szabadulni. Csupán ha már szóba hozták az S3-at amihez viszonyítási alapom is van illetőleg te említetted az Xperiák laggosságát akkor meg kellett jegyeznem, hogy bár kisebb lagokat így belakva én is érzékelek (sajnos az Iphone-ok és Wp-k még mindig mérföldekkel jobbak ebben az Androidos kütyüknél) a végeredmény így is nagyságrendekkel jobb mint az előző generációs csúcsmodellnél.
Megjegyzem az azért elég szomorú, hogy mindenhol azt írják (szakmabeliek is), hogy 4.1 óta mennyire folyamatos az Android. Na most vagy az én ingerküszöböm nagyon alacsony, vagy ők nem láttak még WP7/8-as vagy IOS-es készüléket ami szintén nem valószínű. Ha láttak volna nem mondanának ilyeneket. Tény h 4.1 óta folyamatosabb az Android, de az említett két rendszertől e téren még mindig pár fényévvel távolabb van sajnos.
Ez persze mind szigorúan magánvélemény, akinek nem inge ne vegye magára
[ Szerkesztve ]
-
SkyS1gn
félisten
válasz Stevenstyle #4479 üzenetére
Így van, bár egy Z kategóriás teló esetében nem kell aggódni a folytonosság miatt, én még ilyen micro dolgokat se tapasztaltam, vagy nem vettem észre, mert nem életbevágó...
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
w333
félisten
-
darvinya
titán
válasz Stevenstyle #4479 üzenetére
Az a gond ezekkel az összehasonlítással, hogy zárt és félig nyitott rendszert hasonlítasz.
Könnyű úgy optimalizálni az Op.-ot, ha bizonyos dolgokat tiltok.
WP max 2 élő csempe látható egyszerre.
iOS nincs widgetsA folyamatosság nem csak abból áll, hogy lapozgatsz Home-on.
Hanem megnyitott app-ok között váltáskor nem tölt újra.Ami WP esetén egyenesen jó lenne, de legtöbbször újratölt vagy akad.
iOS esetén egyenesen szuper, de egyes funkció eléréséhez az előzőt bezárja.
És ezek az apró trükkök ami miatt a felhasználó azt hiszi, hogy folyamatos.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Stevenstyle
senior tag
válasz darvinya #4483 üzenetére
Nagyrészt helytálló amit mondasz, egyet is értek veled + ugye egy (max két) hardverre sokkal könnyebb optimalizálni mint 10-15-re android esetében. A gonosz felhasználót (mint engem is) viszont ez sok esetben nem érdekli, csak végeredmény a fontos, hogy mit lát / érez a használat során.
Na de abba is hagyom mert ez már erősen off, a lényeg, hogy jó ez de még van hová fejlődni
[ Szerkesztve ]
-
SkyS1gn
félisten
válasz darvinya #4483 üzenetére
Persze, pl Android - iOS úgy állnak mint PC vs konzol, megszámlálhatatlan sok PC van amire optimalizálják a játékokat aztán van 2 fix hardverű konzol, mennyivel könnyebb dolguk van, iOS-nél ugyanez van, pár teló meg pár tablet, destop... aztán ennyi!
Az a lényeg nekem nem lesz gondom itt a folytonossággal
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
NY_A
őstag
Üdv mindenkinek.
Kedden érkezik a Z, így én is csatlakozni fogok a táborotokhoz. Péntek óta olvasom a fórumot, de kb 2000 hozzászólás után feladtam. A végéről kezdve visszaolvastam még pár százat, és sok hasznos dolgot találtam.
Már berendeltem egy ilyen tokot:[link]
A P-hez is van és amellett, hogy praktikus nagyon jól is mutat.
Esetleg ilyen dokkolót vett már valaki? [link]
Nem tudom, hogy be merjem-e vállalni.[ Szerkesztve ]
-
NY_A
őstag
compi.hu
Értem, köszönöm. Akkor veszek egyet én is.
Invi
Az a gond, hogy nekem feltétlen kell a tok. Autókat szerelek, így elég koszos helyen melózok, és a kezem sem egy manöken ápoltságával vetekedik. Ilyenkor tokban van, rázással veszem fel a telefont és rázással teszem le hívás végén, így ki sem kell nyitnom. A zárt bőrtokon keresztül is ugyan úgy tudok telefonálni. Amikor nem dolgozok akkor nincs tokban a telefon, olyankor hasznos lehet a dokkoló.
Egy olyan töltési lehetőséget kellene találni mint amit valaki linkelt is videón, hogy dokkoló csatin keresztül tölt egy vezetékről. -
petipetya
nagyúr
Értem. A tok irányába gondolkodtam.
"nincs rá lezsóidő"
-
őstag
Egy 2 éves Galaxy Acem volt ezelőtt, némileg erősebbnek tűnik ez.A S4 nem tetszik annyira , remélem nem bánom meg a Sony-ra váltást.
http://steamcommunity.com/id/DrTechnoid/
-
a.sebi
őstag
válasz DrTechnoid #4494 üzenetére
Némileg?
Ez ironia volt? -
legenda
válasz Stevenstyle #4496 üzenetére
tudásban jobb az s4, de az meglepett, hogy egy általunk kibontott példány megakadt néha azt követően is, hogy gyári alapra visszaállítottam.
elgondolkodtam a cserén, mert elfogadható áron lenne bontatlan t-s, de kivárok még.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
NY_A
őstag
Nekem is az S4 volt a másik kiszemelt, de miután mindkettőt volt szerencsém egymás mellé téve szemügyre venni és kipróbálni, az S4-et hamar elvetettem. A Z-nek sokkal minőségibb az anyaghasználata és gyönyörű. Az S4 sem formailag, se anyaghasználatra nem tud labdába rúgni a Z-hez képest, legalábbis nálam semmiféleképp. Miután mindkettőt megfogdostam az sem érdekelt volna ha az S4-ben 16 mag van, és 2 hétig bírja az akkuja. Az Z nálam a küllemével tarolt.
-
DAS69
csendes tag
Sziasztok, nem rég vettem hardveraprón egy Sony Xperia Z-t, 2 év T-mobilos garanciával.
Az elmúlt időkben elég elfoglalt voltam, ezért nem is használtam sokat, de pár napja este észrevettem, hogy van a képernyőn egy fekete pont, gondoltam piszok, de aztán leszedtem egy pixelhiba keresőt és kiderült, hogy az.
Ez nem is zavarna, de ahogy teltek a napok, megjelent még egy fekete, majd egy fehér pixelhiba, tegnap meg egy újabb fekete.
Ettől még mindig nem használhatatlan a telefon, de zavar ez a romló tendencia...
Kérdésem, hogy mi a teendő ilyenkor.
Ha beviszem a T-hez javítják garanciálisan?
Mert ugye nem én vettem náluk a telefont, de persze a garipapír nálam van.
És ugye nem áll fent annak a veszélye, hogy egy rosszabb minőségű kijelzőt tesznek bele, vagy kicserélnek benne dolgokat gyengébbekre?
Mert a Samsung szervíz ezt csinálta a monitorommal...
Plusz még annyit,hogy kitettem ezt a kérdést a gyakorikérdések-re és ott olyat írtak, hogy a Sony szervíz arról híres, hogy nem csinálja meg, merthogy ők "nem találtak semmit" és azt is írta, hogy megvonhatják a garanciát...ennek mennyi valóságalapja van?Bocsi a hosszú kérdésért, de muszáj volt leírnom minden részletet.
Előre is köszönöm válaszaitokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest