-
Mobilarena
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JozsBiker
aktív tag
Naszóval beszéltem velük, azt mondták gyári akksit tesznek bele. Szerintük 2020 -ban még gyártották, és abból tudnak rendelni ( 1 - 3 nap ). 13 e Ft -ba kerül, 1-2 óra alatt kész. 6 hónap garanciát adnak.
Kérdeztem hogy utángyártottat lehetne-e esetleg kedvezőbb áron, azt válaszolták olyannal nem foglalkoznak mert nem akarják átverni az ügyfeleket. Hát így. -
geckowize
őstag
válasz geckowize #42151 üzenetére
Sziasztok,
Burt1793 kolléga jóvoltából újra van működő S7-em ( ), viszont amikor a nagy krach előtti SD kártyára mentett Smart Switch backupot akartam restore-olni, jelszót kért.
Végigpróbáltam kb. az összes lehetséges jelszót amit használni szoktam, de egyik se jó. Az a fura, hogy ugyanezt a backupot restore-oltam S10e-re 3 hete, és ott nem emlékszem, hogy jelszót kért volna... Vagy ha kért, akkor meg fura módon tudtam egyből, mert nem emlékszem ilyenre, hogy próbálgattam volna...
Az is fura, hogy megpróbáltam egy új backupot csinálni az S10e-n és ott nem kérte, hogy adjak meg a backuphoz jelszót... Viszont amikor ezt a backupot akartam restore-olni S7-re, akkor meg az a baja, hogy legalább Android 9.0 kell már hozzá... Istenem...
-
zmtTom
tag
Mekkora a legnagyobb memória kártya ami bele tehető és kezel rendesen? Köszönettel
-
cosworth
csendes tag
Tesóm S7-ese ma azt kezdte el csinálni, hogy nem csörög ki a telefon, amikor hívása van. Kimenő hívást néha lehet rajta indítani, néha nem. (Yettel előfizus)
2G-re állítva sem működik. Ez valami modem hiba lehet?
Samsung Galaxy S22 (Samsung Galaxy S7)
-
A.K.
tag
válasz cosworth #42159 üzenetére
Sok minden lehet. Feltételezve, hogy a térerővel minden rendben van első körben újraindítást javasolnék. Ha nem segít akkor ha van rá lehetőség áttenném a SIM kártyát egy másik készülékbe és megnézném ott jelentkezik-e a hiba vagy az is jó ha az S7-be teszel egy másik SIM-et. Ha egyértelműen a készülékkel van a gond akkor még a Contacts app cache törlését vagy ha van külön dialer annak a leszedését tudnám javasolni. A VoLTE-t is kikapcsolnám (igaz mondtad, hogy 2G-n se működik). Végső esetben factory reset.
-
gerner1
nagyúr
válasz cosworth #42159 üzenetére
A 'Fix 2G' -re állítás, nem volt rossz ötlet, mivel annál a szolgáltatónál is kivezetésre kerül(t) a 3G, és ugye annak a szolgáltatónak a SiM-kártyájával sincsen VoLTE támogatás az S7 -ben (csak Telekom és DiGi -vel van...), így hanghívásra marad a 2G.👍
Lehetőségek, otthoni körülményekkel:
➀, SiM-kártya átcserélése másik készülékbe, vagy másik SiM kipróbálása az S7 -ben.
➁, Annak ellenőrzése, hogy csak egy földrajzi lokáción jelentkezik a hiba, vagy mindenhol (??). Ehhez, másik, távolabbi helye(k)n is érdemes volna kipróbálni.
➂, A gyári Samsung Telefon APP gyorsítótár + adatainak törlése. Mivel, ezzel törlődik az addigi híváslista is, így arról érdemes előtte mentést készíteni (pl: SmartSwitch, vagy valamilyen 3rd party (M)APP(/M)...), amennyiben, az, fontos.
➃, OS gyorsítótár törlése a Recovery -ben ( wipe cache partition ) .
➄, Szerviz előtti utolsó opció: Factory Reset.Amennyiben ezek egyike sem hoz eredményt, akkor: szerviz (ha a tulajdonosnak még rentábilis...) .
-
ЯΞD
senior tag
Sziasztok.
A régi S7-em amit már régóta csak az autóba használok navira meg online rádió és stb-re. Érkezett egy frissítés. Valami GPS-t hivatott javítani. (Amúgy ugyan ez S8-ra is)
Nos én feltettem nem rég és nem tudom hová tenni mert azóta a waze pl teljesen készen van. Megörülök hogy nem bír normálisan navigálni mert a pozíciómat össze vissza dobálja a környező utcákra. Csak oda nem tesz ahol éppen vagyok. (nem belváros, vidék!) Szóval nálam a GPS azóta full xar! Előtte teljesen hibátlan volt.Arra gondoltam visszaraknám az előző ROM-ot. Valaki segítene végig kísérni ezen az úton?
Jelenleg gyári T-mobilos 8-as droid van rajta. -
gerner1
nagyúr
A mi példányunkkal, mi nem tapasztaltunk semmi hasonlót sem. Nálunk rendben van ez része is, noha a frissítéssel nem lett jobb sem.
Karbantartó műveletek, mikor lettek utoljára megejtve?
A "downgrade" -hez:
- Mivel, mindkét firmware release BL-értéke 8 -as, így kivitelezhető.
Amennyiben "minden kötél szakad, stb"... : -letöltöd az előző release -t, és a "HOME_CSC*...." -t betallózva ODIN -ba, feltelepíted.
- Leírás, továbbra is ott van, az Összefoglalóban... -
Erzsébeti
tag
Sziasztok!
Akkucsere okán a telefont teljesen letörlik, vagy az adatok megmaradnak?
Éedemes mindent menteni ezért? -
Erzsébeti
tag
válasz LilProphet90 #42168 üzenetére
Köszönöm!
Tegnap, voltam egy szervízes mobiloscégnél, és rákérdeztem erre is.
Ők azt mondták, hogy ne aggódjak, a szoft-hoz nem nyúlnak, így nem lesz ebből gond.A honlapjuk szerint egy akku csere 12.000 ft.
Ehhez képest a valóságban meg 15.000ft lenne...
De sajnos a csatlakozó aljzatom is szarakszik (nem tudok manuálisan menteni a telóról, mivel random módon 1-3 percenként egyszerűen elveszik a kapcsolat, és így megszakad a mentési folyamat), így rákérdeztem arra is.
A lapjukon szintén 12.000 ft volt az ajánlat. Erre is a valóságban 15.000 ft-ot mondtak.
Kérdésemre, hogy a kettő együtt mennyi lenne 30.000ft volt a válasz.
Arra is rákérdeztem, hogy ha így a 2 dolgot rendelném meg nem lehetne -e kicsit olcsóbban megoldani ( nem kell kétszer szétemelni a készüléket, ragasztani stb.) De kötötték az ebet a karóhoz, hogy 30,000 ft...Hááát...
Egy kb. teljes értéküen 40,000-45,000 ft-os telefonnál meggondolandó, hogy érdmes -e 30,000 -et rákölteni...Valószínűleg én nem fogok..
[ Szerkesztve ]
-
Erzsébeti
tag
válasz gerner1 #42170 üzenetére
Az lesz a következő variációm ( a berakott memóriára mentés).
Nyilván a google be van állítva a saját mentésére (névjegyek, dátumok, stb), De sok minden nem tartozik alá ami nekem fontos...Nézegetem közben a Samu A52s, és az A53-as telókat...
Van valami ajánlás a kategóriában?[ Szerkesztve ]
-
lasga
csendes tag
Némi hezitálás után akkut cseréltettem a 2017.12 havi telómban, mostanáig bírta a gyári akku. Hibátlan az új.... Kíváncsi vagyok, meddig éltethető a készülék.
-
Erzsébeti
tag
Sziasztok!
Mára lehalt az S7-m...)
Láttam mikor felvillant a kijelző, és gyak kijelentkezett a telefon...
Néztem is, hogy most mi is van...
Gondoltam, hogy valami frissítést csinált.
Hát nem.
Egyszerűen nem tudtam bekapcsolni...Kínomban már azt is kipróbáltam, hogy az oldalán lévő gomboknak a különféle variációjával, kombinációjával is próbáltam életet lehelni belé, de semmi...
A zöld led (a teli töltöttséget jelezné) folyamatosan világított, de semmire sem reagált a készülék.
kb 5-6 órával ezután kapcsolódott le ez a zöld led, de a készülék most is teljesen halott...Tudja valaki, hogy hogy lehet kimenteni róla az adatokat?
Ez lenne az igazán fontos! -
Ferike81
senior tag
válasz Erzsébeti #42177 üzenetére
Nekem pár éve ugyanígy állt meg. Alaplap elszállt. Minden fiók be volt jelentkezve, így minden adat megmaradt. A Note10-re bejelentkeztem, és szépen felrakott mindent ami az S7-en volt. Éppen egy képet akartam lőni mikor megállt, de még az a kép is megvolt. Egyedül a viber, whatsapp aznapi beszélgetései nem voltak meg, csak a hajnali mentés előttiek.
Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Használ valaki S7-esen custom ROM-ot?
Konkrétan Lineage OS 20 érdekel, ami 13-as droid alapú.
Előnyök, hátrányok, kamera milyen képeket lő, mennyivel használhatóbb a készülék, mint a pár éves utolsó samsungos felülettel?[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
Sziasztok, ma este azt vettem észre hogy ki volt kapcsolva a telefonom, csontig lemerült, reggel még 49%on volt, azóta nem nyúltam hozzá, és a net sem ment rajta, semmi, korábban alig merült egész nap ha nem használtam 7-8%ot.
Bekapcsoltam, 0%on volt, töltőre tettem, gond nélkül, nem melegszik túlzottan, eddig normálisan működik, az akkumulátor alkalmazásban megnéztem, az utóbbi 7 napot mutatja, első helyen az Eset mobile security 65%ot zabált szerinte, most ez merítette volna le vagy az akksi kezdi megadni magát? 🤔 Tavaly novemberben múlott 5 éves.
Az Eset alkalmazást megnyitva viszont azt írja a háttérben nem használt semmit, csak egy percet működött. Régóta használom, sosem volt vele ilyen jellegű probléma, nem változtattam semmit az alkalmazás sem a telefon beállításaiban. Vmi ötlet? 🤔 Köszi.The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
junior11
veterán
Sziasztok, használ itt még valaki ilyen telefont? 🤔 Ha magától, minden ok nélkül újraindul, bár utána gond nélkül működik, az gondolom jót nem jelent, volt már így valaki, minek az előjele lehet? 🤔 Kb valamivel több, mint öt és féléves. Köszi.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
junior11
veterán
Köszi srácok, azóta nem jelentkezett az említett probléma, de én is az alaplapra vagy az akksira tippeltem volna, meglátjuk.
Az üzemidő nem romlott, nincs hirtelen sem drasztikus, ok nélküli merülés.The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
geotom
tag
Sziasztok!
Elhalálozott az 5 éves telóm 😭
Egyik napról a másikra belassult végül se kép se hang. Töltést nem veszi fel semmire nem reagál. Van esetleg valami ráolvasás vagy valami amivel annyira fel lehetne éleszteni hogy néhány dolgot le tudjak menteni (sms...)?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Az S7 és S7 edge variánsok nagy átfedése miatt, mindkét topik egyformán használható bizonyos kérdésekre. Íme, a
OFF témával kapcsolatban pl:
- Android alkalmazások (3rd party app -ok, pl: Nova launcher, Poweramp, stb)
- Facebook / Messenger app
- Android OFF
- Galaxy OFF
- Telekom Mobile
- Vodafone
- Yettel
- Digi Mobil
- Garancia & Fogy.védelem
- Mobiltelefon beárazás
- Melyik "telefont" vegyem ?
- E-Robot topik
- Tasker topik
- Reklámblokkolók topikja
topikok valemelyikének a haszná-
lata javasolt!
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás! Amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos a warez, az FRP-lock, és a készülékfüggetlenítés
⇒nem-hivatalos módon témái, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás !
- Google Pixel 8A 128GB Porcealin, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, 1 Év Garancia
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest