- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Android szakmai topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
Új hozzászólás Aktív témák
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Azt vettem észre, hogy néhány (< 3 ) napja csak és kiziárólag a samsung billentyűzetet tudom beállítani. Amivel viszont a hang alapú diktálás nem működik (magyar nyelven).
Történt valamilyen frissítés ami felett átsiklottam? Eddig pöpecül ment....[ Szerkesztve ]
-
baani59
aktív tag
Magyarországra is elhozza sétálós csodafunkcióját a Google Maps
Próbáltátok már?
Samsung Galaxy S23 (Android 14) - Pocketbook Inkpad 4 - Samsung Galaxy Watch 4
-
baani59
aktív tag
A szabadság alatt több idő van a telefont nyomkodni...
Valamiért eddig kimaradt nekem, hogy vérnyomást is lehet mérni a Note 9-el.
Igaz, hogy My BP Lab appot az Apkmirror-ról kellett letölteni, de működik.
-
félisten
-
Infinity70
tag
Sziasztok. Note 9 készülékem csak lassan tölt. Mi lenne a gond ? Valami ötlet mit lehetne csinálni ?
Huawei P40 Pro
-
Saccco
nagyúr
válasz Infinity70 #13364 üzenetére
Tönkrement az adapter, kábel, elosztó.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
őstag
válasz Infinity70 #13364 üzenetére
beállításokban az akkumulátornál nincs kikapcsolva a gyorstöltés opció?
Samsung Galaxy S25 + Apple iPhone 17
-
nagyúr
válasz Infinity70 #13368 üzenetére
Én a múltkor egy halom gyöszt kotorásztam ki a type-C csatlakozó tövéből egy fogpiszkálóval. Hihetetlen,hogy be tud rakódni. Persze, lehet ez nem befolyásol semmit, hisz vagy érintkezik, vagy nem, de egy próbát megér.
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
baani59
aktív tag
Plazmacucci, S e t h, LosBlancosrm
Kedves kételkedő fórumtársak, tessék kipróbálni!
Mikor 5 évvel ezelőtt először olvastam az optikai szenzorral végzett vérnyomás mérésről, nekem is erős kétségeim támadtak. Szétnéztem a neten, találtam anyagokat róla, többek közt egyetemi kutatásról, amiben leírják, hogy a szenzor jelét milyen matematikai módszerekkel lehet feldolgozni és hogyan lehet következtetni a vérnyomásra. Akkor azt gondoltam, hogy jó pár év lesz, amíg ez hordozható eszközökben megjelenik és megbízhatóan működik. Tévedtem...
Természetesen, ha valakinek problémája van a vérnyomásával, akkor megfelelő/minősített eszközt szabad használni a mérésre.
A Samsung által engedélyezett My BP Lab alkalmazásban hagyományos vérnyomás mérési adatok párhuzamos rögzítésével van lehetőség a szenzor kalibrálására. Nekem már elsőre is meglepően pontosan mért összehasonlítva egy OMH tanúsítvánnyal rendelkező vérnyomásmérővel.Valószínű hogy hasonlóan a már okosórákban levő EKG-hoz, ez is meg fogja kapni az orvosi eszköz minősítést és bátran lehet használni.
-
válasz baani59 #13372 üzenetére
Nem fogja megkapni a minősítést, mert a Note10-be már nincs benne a szenzor, és nem fog egy rakás pénzt költeni a kifutó szériára a Samsung ezért. Viszont az óráiban levő szenzorok gondolom majd megkapják idővel.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
MrCsiT
addikt
Valaki találkozott fényerő problémával?
A Note 9 mobil képernyője nem jól olvasható felhős vagy erősen napos időben. Kb. közép alapfényerő+automata van beállítva. Ugyanezt a problémát tapasztaljuk egy S9+ telóval is. Mindkettő az elérhető legfrissebb hivatalos FW-vel fut.
Igaz, jelenleg bekapcsolt kékfény-szűrés is van, de próbaképp kikapcsoltam és én nem láttam eltérést. (este bezzeg le kell vegyem majdnem minimumra ahhoz, hogy ne legyen túl fényes számomra.)Ez tényleg ilyen? Ennyit tudna az amoled a Note 9-ben? A note 5-nek is jobb a fényereje ugyanott. Mi lehet a probléma, ráadásul 2 mobilnál is?
A probléma amúgy nem új keletű, de már kezd bosszantani annyira, hogy rákérdezzek.
[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
S e t h
nagyúr
válasz baani59 #13372 üzenetére
Kizárólag az omronnak van órája, -még forgalomban sincs-, ami megfelel azoknak a kritériumoknak ami a vérnyomásméréshez kell.
Az hogy te hiszel benne az csak a telefongyártók marketingjének sikerességét mutatja.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
MrCsiT
addikt
válasz #46922752 #13377 üzenetére
Kipróbáltam.
Amint sötét helyiségben megvilágítottam lámpával, emelt az eszköz a fényerőn. Sőt: mivel csak kb. 50%-on volt a fényerő csúszka, próbaképp azt is felhúztam maxra, de az már sötét helyiségben iszonyat sok volt, a túl fényesnél is világosabb.Tehát, nem a hardver képességeiben látom a hibát, mégis, borult,felhős vagy erősen napos környezetben - nemigen tudom másképp jól leírni - fakó, szürke marad a kijelző, egyáltalán nem emeli meg annyira a fényerőt, mint amit elvárnék tőle vagy mint amit a megvilágításos tesztben láttam.
Természetesen, próbáltam már ilyenkor kikapcsolni mind a kékfény szűrést, mind az automata fényerőt, de a kézi beállítás max értékével is érzésre csak a fenti teszteléskor kapott fényerő mondjuk 30-35 százalékát kapom. Mintha nem létezne az a fényerősségi szint olyankor.
A fura az, hogy párom az S9+ mobilnál ugyanezt mondja, hogy elégtelen a fényerő.Nem értem.
A kijelző beállításaim:
Adaptív fényerő BE
Kékfényszűrő BE
Éjszakai mód KI
Képernyőmód "Adaptív megjelenítés"
Képernyő nagyítása csúszka minimumon
Felbontás FHD+
Egyszerű üzemmód KI
Védelem a véletlen érintések ellen BE
Érintésérzékenység BE(Baseus fólia miatt)update: átgondolva: létezik esetleg, hogy az üvegfólia - annak ellenére, hogy elvileg jónak látszik az illeszkedés - valahogy részlegesen letakarná az érzékelőt? ..és egyből kettő, kvázi azonos hardverű mobilon, míg korábban egy Samu telóval sem volt ilyen problémánk? .. fura.
Atter030, ollie: ti használtok üvegfóliát a telefonon?
apaszka: neked nem volt ilyen gondod? (a Baseus üveg miatt kérdezem, bár az S9+ -on már másféle van)
[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
MrCsiT
addikt
No, az nem fog menni, mert nincs másik üvegfóliám most, amit a teszt után feltehetnék.
A gyári üveg meg akár portól is sérül, így hiába vannak olyanok, akik fólia nélkül használják, a tények azok tények, és én nem szeretnék karcos kijelzőt."Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
baani59
aktív tag
válasz S e t h #13375 üzenetére
Műszaki ember vagyok, a szememnek hiszek.
Az eszközök (Note 9 + hagyományos vérnyomás mérő) adottak, miért ne próbálhatnám ki.Az Omron nem talált ki semmi újat, óra méretben megvalósította az oszcillometrikus elven működő csuklón mérő eszközt. (De valamiért még nincs a boltokban...)
(Valamikor a Casio-nak is volt tisztán elektronikusan vérnyomást mérő órája. Egy magyar gyártónak volt egy terméke, egy félautomata vérnyomásmérő, ami a mandzsettába épített mikrofonnal operált.)Miért ne lehetne valami optikai eszközzel mérhető mennyiség alapján meghatározni a vérnyomást?
-
legenda
-
apaszka
veterán
-
szokelaszlo
tag
Kicseréltek garanciában a készülékem hátlapi kameráját.(Már jól működik)
Viszont sötétben nézve a készüléket oldalt az egyik oldalon a keretnél nagyon idegesítő a fényszivárgás,gondolom a ragasztás miatt.
Korábban nem volt ilyen problémám.
Tudom az első szérias készülékeknél volt ilyen probléma.
Akkor azokat cserélték gariban?
Szerintetek mit tudnak kezdeni ezzel a problémával ha ismételten leadom?
Vagy le sem sz....k.
Előre köszönöm a infókat.[ Szerkesztve ]
-
-igu-
addikt
válasz szokelaszlo #13386 üzenetére
Ajánlom a kereső használatát, minden, a témával kapcsolatos tapasztalat le van írva és többszörösen túltárgyalva.
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
tothjani81
senior tag
-
Prien
addikt
válasz tothjani81 #13389 üzenetére
Mennyi idő alatt érkezett meg? Itthon nem forgalmazzák véletlenül? Nem szeretek heteket várni.
A kevés is több a semminél.
-
törölt tag
válasz tothjani81 #13389 üzenetére
A toll mennyire siklik rajta? 🤔
-
törölt tag
válasz MrCsiT #13378 üzenetére
Kékfényszűrőt használsz nappal? Mivel írtad hogy anélkül is próbáltad, így érdekes a jelenség. Lehet az nem tetszik neked, ami nekem. Plusz fényerőt dob rá a napon és kifakul, bár én jól látum úgy is.
Most váltottam egy nem gyári fényerőszabályzóra, jobban tetszik, mint az adaptív marhaság. [link]
-
tothjani81
senior tag
07.21. Rendeltem és 08.08. Megjött. Itthon forgalomba van e azt nem tudom. Fórumtárs ajánlotta linkelve és megrendeltem. Érzetre ugye nem olyan mint az üvegfólia vagy fólia nélküli kijelző, de teljesen hasznàlható nincs vele gond tollnál sem
Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok
-
s4hu|SyD^
addikt
Van aki itt S7 Edge-ről váltott? Mennyire zavaró a nagy méret?
"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"
-
válasz s4hu|SyD^ #13394 üzenetére
Nekem volt S7 edge-em is évekkel ezelőtt. Nekem nem zavaró (minél nagyobb a telefon, annál jobb), de sok mindenkinek ez a méret már túl nagy. Ha tudod, tapogasd meg élőben.
Itt egy összehasonlítás: [link]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
s4hu|SyD^
addikt
válasz gerner1 #13396 üzenetére
Pont erre gondoltam, hogy pl. nem lesz olyan, hogy zsebre vágom és kész. Főleg, hogy csak 170 vagyok így nincs nagy zsebem, se nagy tenyerem(picit aggódom is a hátlapi ujjlenyomatólvasó miatt). Ceruzát ki mennyire használja? Mivel kicsi a kezem így azért lehet rá lennék kényszerülve.
Tetszik a telefon, a ceruza és a jegyzetelés ötlete plusz én is a híve vagyok, hogy minél nagyobb kijelző annál jobb, a szemnek is.
Mindenképp megnézem majd üzletben, ahogy ollie írta.
Gondolom a Note 9 mindenképp jobb választás, mint egy 9+ vagy a sima S10.
"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"
-
nagyúr
válasz s4hu|SyD^ #13398 üzenetére
168 vagyok, teljesen élhető számomra a NOTE 9. Tokkal már necces de amúgy teljesen rendben van. Hátlapi ujjlenyomat olvasót simán elérem. Note 8 volt a para, ott már magasan volt nagyon a kamerák mellett.
Ceruza nem kell sűrűn, de mikor igen, nagyon jó. Pl. utalásnál adatokat kijelölni, másolni, beilleszteni, stb.
[ Szerkesztve ]
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BMW topik
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- DIGI internet
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest