Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Yettel topik
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skodriver
csendes tag
Nekem Nokia 1520-on alap- és teljesen körűen ingyenes a Here Drive+, Here Transit és Here Maps. Ezeken a típusokon már alap dolog ez, vagy a frissítésekkel minden Lumia megkapta?
-
IG55
senior tag
válasz
pixelmester.
üzenetére
Ez esetben nem tudlak megnyugtatni 😊 Oké, én csak a Here driveval tudom összehasonlítani.
-
IG55
senior tag
válasz
pixelmester.
üzenetére
Ne hülyéskedj, igo-t akkor használsz, ha már minden mást nőttél ki😉
-
pixelmester.
aktív tag
-
j.gabi
csendes tag
sziasztok segitséget szeretnék kérni.lunia 520-am van.tudtok olyan progit mondani az áruházbol amivel lehet lan-ba lejátszani winyorol?háloati megosztással.köszi
-
IG55
senior tag
válasz
pixelmester.
üzenetére
Azt hiszem a teljes képért egy igo-t is be kéne vonnod. Egyébként az miért lényeges, hogy 525-ön?
-
pixelmester.
aktív tag
Holnap tesztelem a Here Drive-ot egy 525-ös Lumián. Kíváncsi vagyok nagyon. Lesz még nalam egy garmin, illetve egy androidos telon waze.
-
blueMerle
veterán
válasz
st.andras
üzenetére
"The Lumia product managers informed that the Lumia 520 and 720 currently will come only with Nokia HERE Drive, not HERE Drive+. Meaning that they will come with regional turn by turn navigation only. You can still download the offline maps and plan routes etc. but turn by turn navigation will only work for the region the device comes from (or better: where your sim-card is registered to)."
Szóval működik, de csak abban a régióban ahol vetted a telefont (amennyiben hivatalosan ebbe a régióba szánt készüléket vettél, elvileg működnie kéne Magyarországon)
-
st.andras
csendes tag
Nekem egy 520-om van, azon a here nem akar dolgozni csak online. ez normális? a régebbi symbianos nokian minden gond nélkül megy a navigáció.
-
IG55
senior tag
Milyen időközzel követi a térkép az utak változásait?
Pl. egy új körforgalom mennyi idő múltán kerül a térképbe? -
Mateosz
aktív tag
Legalább van, ez is valami..
-
HaZse
őstag
válasz
üzenetére
Befejezheted a személyeskedést. És valóban elég sok pöcsömgyerek jön ide írogatni, akiknek ez a szórakozás....

Tudod, elég egy szánalmas egyén lehetsz. Csak sajnálni tudlak.
Jelenleg egy 820-ast használok és nekem egyátalán nem pixeles a képe. És ez a pixelezés is egy baromság.
(#76) NewmanHD Csakhogy pontosítsam magam itt van az 520 és a 720 összehasonlítása. (szintén a GSMArena oldalról). [link]És nemcsak a CPU, GPU és memória a hasonlóság.
-
törölt tag
13.3 inch vagy 15.6 inch, nem mindegy? Vagy a 13.3 inch már olyan közel van a 4.3 inch-hez, hogy az annyira irreleváns. Értem.
Én nem írtam ilyet.
Jól megnéztem és ez esetben elnézésed szeretném kérni. HaZse az elkövetője a fenti baromságnak. Mindkettőtöknek hasonló zöld avatarja van, benéztem bevallom.
-
törölt tag
Nem kell semmit a szádba adni. Ezt írtad:
Az 520 és a 720 között is óriási a különbség.Minden egyes újabb mondatoddal egyre jobban megbizonyosodom afelől, hogy mennyire nem vagy tisztában dolgokkal és hogy kár beléd a szó. Egy 15.6 inch-es notebook-t gondolom kicsit távolabbról nézel, mint egy 4.3 inch-es kijelzőt. És akkor szerintem mindent le is írtam. Itt befejeztem.
-
törölt tag
Ha szerinted az 520 és a 720 között óriási különbség, akkor tedd fel a szemüveged és böngészd át azt a GSMArena-t, ha már olyan szorgalmasan hivatkozol rá több pontban is. Chipset, CPU, GPU, RAM minden egyezik. A belső memória is ugyanannyi. A lényegi különbség a nagyobb és jobb kijelzőben mondhatni véget is ért. Előnye pedig tartogat hátrányokat is, mert sajnos 4.3"-hoz már nem elég a 800 x 480. Az árakról sem beszéltünk, hiszen ez is nagyban közrejátszik, hogy egy készülék jó-e vagy sem. Véleményem szerint az aktuális Lumia palettáról a 720-nak van a legborzalmasabb ár/értékaránya. A 820-as kéne nem AMOLED kijelzővel és 1280 x 720-as felbontással (legjobb ár/értékarány). 920 nehéz és túl drága. 925 nagy és túl drága. 1020 nagyon drága.
0.2" lehet elég "nagy" különbség. Például az a 0.2" bizonyos embereknek pont elég lehet, hogy ne kelljen elfordítani a készüléket, ha fél mondatnál többet gépelnek. Nem vagyok benne biztos, hogy láttad egymás mellett a két készüléket. Érezhetően szélesebb az 520 a 620-nál, könnyebb rajta gépelni. Az 520 helyett 620 már csak azért, nem biztos, hogy mindig megállja a helyét. Van ismerősöm akinek kicsi volt a 620 és inkább a gyatrább (vagy inkább gyatra), de nagyobb kijelző mellett döntött. Így vett 520-t. Míg én, aki korábban 4"-os készüléket használt, inkább választottam a 3.8"-ost sokkal jobb kijelzővel.
(#75) Gusztáv: Pont most már valóban nem. Aminek örülünk is. Még én is, akit ez nem érint. Ezért sincs ezzel kapcsolatban semmi problémám. Ami problémám volt, hogy egy bizonyos mondat fel lett fújva. "A vásárló akkor vegyen egy olyan telefont, amiben benne van a Drive+." Erre írtam, hogy nehogy már készülék alapján kelljen készüléket választani. Ennyi. Nem kívánom tovább ragozni. Annyira off a téma, hogy ha létezne olyan világos szürke, nem is lenne látható amit írok.
-
Gusztáv
addikt
válasz
üzenetére
De most pont nem szoftver alapján kell választani, mivel most már lehet upgradelni a Drive-ot (ez az egy program, amiben különbség van). És a 520+Drive+-al még mindig jobban jársz anyagilag (normál esetben), mint ha, 820-at vennél, csak azért mert Drive+ van rajta alapból. Szóval nem igazán értem a problémád.
-
HaZse
őstag
válasz
üzenetére
Szerintem előbb nézz utána a specifikációknak. Nokia Lumia 820 Pecification. Az 520 és a 720 között is óriási a különbség. Az 520-nak valóban 4"-os a kijelzője, de az a leggyatrább a Lumiák közül. A 620-nak sokkal jobb a kijelzője. (És ahhoz a Drive+-t adják). Nem véletlen mondtam, hogy 520 helyett 620, vagy 720 helyett 820. És a 620-nak az a 0,2" nem egy nagy különbség.
Amúgy mindegyik Nokia tartalmazza a Nokia Drive-t.
A legalább 4" a Nokiáknál (WP8) a következők:
- Lumia 520 480 x 800 pixels, 4.0 inches (~233 ppi pixel density)
-Lumia 720 480 x 800 pixels, 4.3 inches (~217 ppi pixel density)
-Lumia 820 480 x 800 pixels, 4.3 inches (~217 ppi pixel density)
-Lumia 920 768 x 1280 pixels, 4.5 inches (~332 ppi pixel density)
-Lumia 925 768 x 1280 pixels, 4.5 inches (~332 ppi pixel density) -
törölt tag
Akkor eltévedtél, mert én nem sajnálom kiadni a pénzt arra, amire szükségem van. Mondom még egyszer, csak megjegyeztem, hogy szerintem az nem túl jó irány, ha software alapján kell(ene majd) készüléket választani. Példa: Ha nekem legalább 4"-os kijelző kell, hadd ne kelljen már megvennem a 820-ast, ha megfelelne mondjuk a 520-as is. Tudom, hogy (már legalább is) opció az 520 + 15 EUR = global navi. Amit szerettem volna mondani, minden készülékre legyen elérhető minden. Olcsóbb készüléken ne legyen rajta, rendben, de ha szükségem van rá, meg tudjam venni, ami ne kerüljön annyiba, mint a következő kategóriás készülék.
Ha valakinek global navira van szüksége, az ne sajnálja azt a pár EUR-t a térképre, ha már a benzinre nem sajnálja, amit külföldön pöfög el. Akinek ez nem tetszik, az valóban elszomorító.
-
András.
tag
620-am van, de nem találom sem a Drive+-t, sem a Transitot a piactéren, még a Nokiás alkalmazások között sem...
-
Napfénysüti
nagyúr
Szerintem aki azt a 4-5k-t sajnálja rá az a plusz pénzt a jobb telefonra plána sajnálni fogja főleg hogy az említett telefonok között nem ennyi az árbeli differencia.
Árban amúgy ha jó a kinti térkép része akkor elégedett vagyok vele és ha kelleni fog simán megveszem a + verziós upgradet. -
HaZse
őstag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Igazd van. De ezt azoknak szántam, akik sajnálnak kiadni +pénzt a Drive+-ra. Szerintem se egy nagy összeg a Drive+ upgrade. Sőt még a Drive+ megvásárlása sem.
-
leviske
veterán
válasz
Set-Comment™
üzenetére
Értem, Lumiához nem volt még szerencsém.

-
HaZse
őstag
válasz
üzenetére
Nem kötelező. Akkor vegyél egy GPS-t hivatalos navival. Bármely mobilra manapság már elérhető offline navi, csak ugye fizetni kell érte, amit itt egyesek nem szeretnének megvásárolni.
De még a telefonok megjelenésekor is lehetett tudni, hogy Drive vagy Drive+-al lesz az adott modell. Míg a HTC és Samsung WP8-as tulajok meg +pénzért egy korlátlan(?) frissítést kapnak a Nokia Drive(+)-al.
-
HaZse
őstag
válasz
Arthuro_Adam
üzenetére
Ugyan miért? A vásárló akkor vegyen egy olyan telefont, amiben benne van a Drive+. (520 helyett 620 vagy 720 helyett 820) Nem annyival drágább.
-
Set-Comment™
senior tag
Nem azt allitottam, hogy nem jo csak nem olyan tokeletes mint sokan allitjak. Androidos csodakhoz hala egnek nem volt szerencsem, N95-tol folfele majd az osses Symbian verzion volt nokia fele terkepem eles teszt alatt, es mindegyik tudott hulyeseget csinalni, bar egyik sem volt egetvero. A lassusaga bolt inkabb bosszanto/k-ra idegesito, Lumiak koroket vernek sebessegben ra.
-
leviske
veterán
válasz
Set-Comment™
üzenetére
Fura. Pesten az N8 pl sokkal jobban elnavigált, mint aztán a sógor Arc S-e, ami bevezetett mindenhova és sokszor nem tudta eldönteni, hogy merre vigyen be nagyobb kerülőbe.
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
Set-Comment™
üzenetére
Semmi gond. Nyugodtan gondold végig az állírásodat.
-
ricsip
addikt
Pont updateléném a 920-on, erre azt írja h. coki legyen, nekem ez nem jár! A Drive+ és a Transit is. Remélem csak tranziens bug az appstore frissítési ciklusában, különben vér fog folyni...
Bár ahgy nézem mindenki panaszkodik a tegnapi update óta crashel / nem működik.. szóval várok én még ezzel pár napot.
-
Set-Comment™
senior tag
válasz
Quasi_modo
üzenetére
Igazad van es sokkal okosabb vagy nalam. Nekem meg soha nem volt symbianos telefonom.
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
Set-Comment™
üzenetére
nyomja menetkozben az uj utvonal szerinti tanacsokat. Erre a Symbianosok keptelenek voltak mar csak sebesseguk miatt is.
Szerinted miről beszélsz? Már a régebbi Symbianos mobilok is viharsebesen tudtak újratervezni. Már az N82 is, bár ott Sygic-et használtam. -
Set-Comment™
senior tag
Tavolrol sem olyan tuti, nagyvarosokban megzavarodik igen konnyen mert lassan frissitik a terkepeket. A Navteq raadasul cask foldhivatali adatokkal hajlando frissiteni a terkepeket ezert szereny fovarosunk atepiteseit, ideiglenes utzarjait, modositasait csakis a hivatalos atadas utan fogjak frissiteni. Ez valahol jo, de a gyakorlatban inkabb rossz.
Ami rohadt nagy elonye a wp8as navinak hogy azonnal ujratervez, es alkalmazkodik hozzad, mindennemu beszolas nelkul nyomja menetkozben az uj utvonal szerinti tanacsokat. Erre a Symbianosok keptelenek voltak mar csak sebesseguk miatt is.
Egyebkent iranymutatasra jo a cucc. Elvisz ahova kered, nekem meg nagy gondom nem volt vele, ha hulyeseget beszel nem kovetem, ugyis korrigal magatol. Es rohadt pontos a lumiak gps vevoje.
-
ZeGa01
tag
válasz
Arthuro_Adam
üzenetére
Olyankor át kell állítani az optimalizáltról a leggyorsabb útvonalra és akkor ha minden igaz általában azt adja, amire mi számítunk.
-
törölt tag
Ha a HERE Drive-t és a Google Maps-t hasonlítod össze, akkor az két készüléket feltételez. Nem lehetetlen, hogy pont az Android-os telefonban nincs GLONASS vagy éppenséggel az átlagnál gyengébb GPS-el vértezték fel (pld az ilyen szempontból legendásan borzalmas Galaxy S).
A hírnek pedig örülünk. Így már nyugodtan lehet választani 8X vagy Ativ S-t is, nem kell aggódni a navigáció miatt. A többi Nokia app pedig véleményem szerint ha hasznos is, de nélkülözhető.
-
Gusztáv
addikt
Nem is lettek olyan vészesek az árak. Így a 520/720-ra is teljesen reális áron van globális navigáció. A Nokia Transit is megvehető
és az ára is teljesen jó, nekem az hiányozna a legjobban. Lehet elgondolkodom a 820-ról Ativ S-re való váltáson. -
oceanrush
senior tag
válasz
donceleger8
üzenetére
Nem tudtam hogy a 'fan' negativ jelzo. Ha ugy jott le akkor bocsi. De a Nokia nagivacioja, legalabbis amit en lattam belole, tavolrol sem olyan jo. En csak Londonon belul hasznaltam, de akadt, elkuldott mindenhova, csak ahova akartam menni oda nem, meg nem frissitette a helyzetemet sem folyamatosan. Persze lehet csak nekem nem volt szerencsem, de nem egy keszulekkel es nem egy tipussal probaltam ki.
-
donceleger8
őstag
válasz
oceanrush
üzenetére
Csak mert dicsérjük rögtön "fan"-ok vagyunk? Olyan opció nincs, hogy csak pusztán jó?
Persze jól bánni is tudni kell a navigációval, apróbb beállítások meg minden.
Mi pl tavasszal voltunk Németországban. Apósom IGO8-as GPS-ével mentünk oda, előtte persze frissítette. Odafele tettünk egy 20 km-es kitérőt, mert balra helyett jobbra navigált, majd 10 km után a körforgalomban azt mondta, hogy válasszam a 4. kijáratot, vagyis visszafele. Érdekes, hogy a kérdéses pontnál azt mondta, hogy forduljak jobbra, vagyis immáron a helyes irányba. Vagyis tudta ezelőtt is, hogy erre kell menni, csak szánt szándékkal vezetett félre.
Ott kint kipróbáltam a 920-asomon a navigációt, persze indulás előtt leszedtem a szükséges térképeket, mert hazafelé amúgy is ki akartam próbálni. Megnéztünk pár látványosságot, ahova persze navigáltunk, én a 920-al, apósom közben az anyósülésen a saját GPS-ével. Olyan hülyeségeket mondott (mármint a gps), hogy öröm volt hallgatni. Pl. körforgalomban azt mondja hajtsak ki a 2. kijáraton, miközben az elsőt mutatja. Persze a 920 jól mutatta. Kimentünk az elsőn, és semmi újratervezés, mondta, hogy haladjon az útvonalon. Bizonyos helyeket nem is ismert stb....
Mondjuk megnéztem a naviextras oldalon a térképeket, 484 mega Németország, Svájc, Ausztria és Lichtenstein együttesen és 30 euro! Ezzel szemben a Nokia térképe csak Németország 601 mega és ingyenes.
És nem kell mondanom, hogy hazafelé háztól házig egyszer sem hibázott. Külföldön autópályán, itthon a nélkül. Nálam tökéletes. -
blueMerle
veterán
Még jó hogy Androidra létezik teljesen ingyenes, havonta frissülő térképekkel, offline navigáció: MapFactor

-
Sawyer_
tag
Nekem C7-em van, de megerősíthetem, hogy a Nokia navigáció egy kalap sz@r. A térkép nem frissül, a gps pontatlan és gyakran nem is megy offline módban. Külföldön az adatkapcsolatot letiltva nem talált jelet. Ennyit ér...
-
razzorr
őstag
A sima driveot próbáltam minap az új 720amon és sokkal jobb volt használni mint a túlmajmolt gugli navit. Nekem a gugli sohasem volt pontos, a drive az. Ja meg a gugli féle mindig késve mondta hogy hol kell lekanyarodni. Mert ugyebár mennyire életszerű,hogy mész jobb esetben 50-60al és a kanyarban szól hogy fordulj be. A sebességkorlátozásokat is jól jelzi a drive, a guglira most nem emlékszem,de nem vettem észre hogy egyáltalán ott lett volna.
Amúgy nem egy ökör ár a teljes korlátlan naviért. Lehet megveszem, bár ha külföldre megyek, általában elég a térkép is. -
Johnny194
aktív tag
akkor most mi a különbség a drive és a drive+ között?
mert a drive unlock-kal sokkal olcsóbb mint a drive+szerk.: és ezek még mindig nem érhetőek el Mo.-on ugye? csak mert nem találtam a store-ban
-
Gaborking
tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Más különbség nincs

-
Воланд
titán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
benne van a cikkben. a + globalis, a sima csak lokalis.
-
Воланд
titán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
nem, ugy volt, hogy lesz drive+, fizetos. ingyenesrol nem volt szo.
-
btudos
nagyúr
A tablazatbol kiderul, de a cikkben nincs benne, hogy az ingyenes Drive csak a kivasztott orszagokban erheto el, nalunk nem.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Arthuro_Adam
üzenetére
Nem úgy volt hogy lesz majd Here Drive + erre a két készülékre? Nekem most pont Lumia 720-asom van így remélem lesz ingyenes upgrade. Mondjuk jövő héten pont kipróbálom hogy ez a sima Drive mennyire jó.
-
NGA
addikt
válasz
dreamdancer
üzenetére
Muhaha, legalább elolvasnád a cikket :-)
-
Benőke
őstag
Szimpatikus név.
Nokia Here. Használja ön is minden nap a heréjét

-
HaZse
őstag
válasz
Arthuro_Adam
üzenetére
Szerintem gáz, hogy az 520 és a 720 tulajok is ugyanannyiért vehetik meg a Drive+-t, mint bármelyik másik gyártó telefonján a kiválasztott országokban. Legalább egy pár euró kedvezményt adhattak volna.
Mert nekik alapból már megvan a Drive. Ha Drive+-t akarsz, akkor vagy veszel egy olyan Nokia telefont, amire alapból benne van, vagy kicsengeted az upgrade árát. (Bár ilyenkor szerintem az acc. miatt más wp8-as telefonra is rá lehet majd tenni), de ezt nem tudom megerősíteni, csak a droid és IOS-ből gondolom.
-
Pirosász
aktív tag
válasz
dreamdancer
üzenetére
Muhaha,én azt láttam.Köszönő viszonyban nincs az igazival.Megsúgom.
-
meszike91
senior tag
nem akarok egy herével navigálni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
deka10
senior tag
Hát a lumiás maps-ot legutóbb együtt használtam egy symbis-sel közel együtt dolgoztak de mivel én még jobbára symbiánost használtam így arról jót tudok mondani, de nyilván mindenkinek más az igénye, a többivel csak az a bajom mindegyikből hiányzik valami pl az említett hárombetűssel az, hogy nem találok hozzá műholdas térképeket, elég gyakran hagyom el az aszfaltot.
-
legiaap
félisten
Na most lehet hülyeséget írok, de eddig is elérhető volt nem Nokiákra nem?
-
krepair
csendes tag
Nem értem. Nekem egy Lumia 620-asom van. Használtam már párszor a Here Drive+-t, és szerintem közel sem olyan jó, mint amilyennek mindenki mondja. Először is meg akartam nézni vele, hogy Kaposvártól milyen messze van Zánka(Balaton északi part). Na itt volt először gond, hogy mindenképp Szántódnál a komppal akart átvinni, pedig én Keszthely fele szerettem volna menni. Hát gondoltam kiveszem a lehetőségek közül a Kompot, így majd szépen arra visz. NEM....így azt mondta nekem, hogy mivel túl sok beállítást szedtem ki, nem tud utat tervezni. MIVAN?

Következő, na majd megoldom magamnak és beszúrok egy köztes úticélt keszthelyhez. Ilyet nem találtam. (ha van és béna akkor ezt kéretik nem továbbolvasni)...az anyját ennek a programnak
A sima IGO gps-en simán kenterbeveri. Ja és pesten elég sokat kavargott nekem múltkor, így ezt a programot én nem ajánlom. Cáfoljatok meg nyugodtan, tényleg örülnék ha csak én lennék béna. -
leviske
veterán
válasz
dreamdancer
üzenetére
Igen, a webes verzió. Ez meg rendes alkalmazás...
-
deka10
senior tag
Remélem lesz androidra is mert szerintem ez a legjobb mobilos navi és akkor biztosan megveszem.
-
dreamdancer
őstag
Muhaha, iOS-re tök ingyen van.
-
szőröscica
addikt
Ennyiért copilot is van már.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Dell 27" USB-C Hub Monitor - P2723DE - 27% ÁFÁs
- AKCIÓ! Apple Mac Mini 2020 M1 8GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
a here drive-nal valoban jobb az igo...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
és az ára is teljesen jó, nekem az hiányozna a legjobban. Lehet elgondolkodom a 820-ról Ativ S-re való váltáson.