- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
premete
veterán
-
Lacopapi
addikt
válasz vivi433 #2356 üzenetére
Viszonylag jó magyarítást ad a Morelocale2 a Play-ről (80% kb),egyébként 4 óra zenehallgatás,30 perc böngészés 3G-n-alapból nekem 2G van folyamatosan-,némi E-book,és nagyjából fél óra telefonálás megspékelve 5-10 sms-el.....mindezek után áll az akksiszint 60%-on 23 óra elteltével. Azt gondolom,nagyon elfogadható fogyasztás. Legalábbis nekem megfelel
Fisha...ha nincs külső app,akkor a settings-wireless&networks-mobile networks útvonalon megtalálod, én az ingyenes widgetsoid alkalmazást használom,ami több dolgot is kezel,érdemes megnézni.
[ Szerkesztve ]
-
premete
veterán
válasz Lacopapi #2358 üzenetére
Az a 80% csak akkor igaz, ha felteszel kb. 600 egyéb programot, amelyek tartalmazzák a magyar nyelvet, de a kb. 150 gyári alkalmazásból egy sem lesz magyar, mert nincs benne a values-hu egyikben sem.
Persze, le lehet mindet fordítani egyenként, és belecsomagolni, akinek van kedve hozzá (és ideje).Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
Gabó75
senior tag
-
Lacopapi
addikt
Nem mondanám,ha nem így lenne,mindenképpen jobb az üzemidő (NÁLAM),mióta az ICS van fenn.Egyébként pedig minden üzemidővel kapcsolatos tájékoztatást fenntartással kell kezelni,hiszen egészen biztosan nem azonosak a felhasználói szokásaink.Példának okáért én sosem használok wifit.....
Premete...szőrszálat persze lehet hasogatni bármikor- a százalékos arány a magyarításban lehet,hogy nem éppen annyi,de arra mindenképpen elegendő,hogy eligazodjon az egyébként viszonylag tájékozatlan felhasználó.
[ Szerkesztve ]
-
-
premete
veterán
válasz Lacopapi #2366 üzenetére
Ha valamihez nem értesz, legalább ne vezesd félre a többieket.
Ismerem a morelocale2-t, kipróbáltam már rég, csak olyan apk-kat kezel, amelyekben eleve benne van a magyar nyelv, a Motorola apk-i egyik sem ilyen, tehát lóf@szt sem ér.
Sőt, lefordítottuk a rendszerfájlokat már magyarra, azzal tényleg magyar lesz az adott alkalmazás, ezek megvannak nekem magyarul:
BlurCalendar\
BlurContacts\
BlurDialer\
BlurHome\
BlurPhone\
blur-res\
Conversations\
framework-res\
moto-res\
Settings\
Setup\
StickyNoteWidget\
SystemUI\
WeatherWidget\
Legalább ennyit le kell fordítani hozzá, és szemléltetésképpen, hogy mekkora meló, fájlonként kb. ilyen mennyiség 1 alkalmazás, ez például settings.apk-ból a values-hu.<p class="mgt1"><?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
-<resources> <string name="additional_system_update"/> <string name="additional_system_update_menu"/> <string name="restriction_lock_title">Korlátozó zár kezelése</string> <string name="setup_restriction_lock_title">Korlátozó zár beállítása</string> <string name="restriction_settings_label">Korlátozó zár beállítása</string> <string name="enable_restriction_lock_title">Korlátozó zár engedélyezése</string> <string name="enable_restriction_lock_summary">Korlátozó zár engedélyezése vagy letiltása</string> <string name="change_restriction_password_title">Korlátozó jelszó módosítása</string> <string name="change_restriction_password_summary">Kérem megújítani a korlátozó zár jelszót!</string> <string
Még 3000 sor lenne csak ez az 1 alkalmazás, kitörlöm a többi, jóérzésű ember miatt..
Itt például a morelocale2 esetén csak a "Talk" helyén lenne Google csevegő</p>[ Szerkesztve ]
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
campi
csendes tag
Sziasztok! Teljesen egyetértek Premete magyarositással kapcsolatos észrevételevel a Google Játék az nem 85%!!
-
premete
veterán
Én is azt írtam, hogy csak a nem motorolás apk-k tartalmaznak (esetleg) magyar nyelvet, a morelocale csak annyit tud, hogy átírja a "Locale"-t, és a values-hu-t tartalmazó third party apk-k lesznek magyarul, de egyetlenegy Motorolás cucc sem, beleértve a systemui, settings, framework-res, és a többi, korábban említett alap dolog.
Persze, hiába magyarázom olyannak, aki meg sem érti ezeket a kifejezéseket.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
campi
csendes tag
Feltettem én is a Körök-et az új homescreennel, weatherrrel, ilyen lett:
Az óra húzással váltható analóg és digitális között, valamint a nem fogadott dolgokat is jelzi, az akku (10%-os lépések, jó Moto-szokás szerint) érintésre a használati statisztikát adja, a weather a részletes időjárást.
Köszönet az AtrixHD widgetek megosztásáért. -
AtKaSr
csendes tag
nem tudom nálatok is így van-e, de amióta fent van az ICS és normál üzzemmódnál be van kapcsolva a csörgés+rezgés, frankó minden, de miután lenémítom a telefont, majd késöbb újra normál üzemmódba teszem, már nem rezeg, csak csörög és a beállításoknál is újra be kell pippantani a vibrate and ring opciót. elég idegesítő a dolog..
-
vivi433
tag
Szóval tényleg érdekelne milyen hangos beszélgetés közben, milyen hangos a csengőhangjai illetve mennyire masszív a ház, és mennyire karcolódik?
[ Szerkesztve ]
Nexus 4
-
PHenis
senior tag
Sziasztok,
simát vagy maxx-ot szeretnék, Borsod megyében részletre, de nem szolgáltatótól hűséggel. Valakinek van tippje, vagy tapasztalata ilyen téren? Hol tudnék szerezni egyet? -
iguana
őstag
válasz thompherkins #2383 üzenetére
Egy kis leírást csináltam, aki ROM-olgatni, CWM-et szeretne használni biztonságosan.
Amire szükség lesz:
-razr/razr maxx
-root jog
-az ICS kernel verzió 3.0.8 (Settings->Sytem settings->About phone, Kernel version)
-BootMenu Manager (ingyenes)Telepítsük a BootMenu Manager-t (továbbiakban BM), és indítsuk el.
Action-> Install hijack, Install packages.
Az Installer menuben ellenőrizzük a Status-t.(mindenhol pipa)
Ezzel engedélyeztük, hogy a telefon bootolásakor elérjük a BM-et. (A Motorola bootloader után, de még az Android boot process előtt indul el)
A többi beállítással most ne foglalkozzunk.Indítsuk újra a telefont.
Bootoláskor tap a zöld robotra, ezzel beléptünk a BM-be.
Navigálás fel/le hangerővel, Power gomb aktiválás.
--Motorola ROM
--Another ICS ROM
--Custom recoveryNézzük a menu-t, elsőnek a Custom recovery-t válasszuk:
Custom recovery menu:
-A menuben fent a Touch-nál piros négyzet: Le van tiltva a touch navigálás. Javaslom így hagyni, kisebb az esélye, hogy valaminek mellé nyúlunk. Az Advanced->Enable touch&slide to select-el tudjuk ki/be kapcsolni.
-MODE:stock
Stock módban vagyunk, tehát minden, amit csinálunk a gyári ROM-ra fog vonatkozni.
A BM képes dual bootra, tehát a gyári, meglévő rendszered mellé más ROM-ot is feltehetsz. Így nyugodtan cserélgetheted a ROM-okat a másodlagos "homokozó" sytem partíciódon, és a stock mindig ott lesz. (Zseniális )-Toggle second system recovery
Ezzel tudunk váltani MODE-ot. stock/secondary (később használjuk)-Install zip package
Install zip package-Backup & restore
Válasszuk ki.Fast backup: data, sytem, cache lesz backup-olva.
Full backup: Minden.
Selective backup: Te választod ki.
Restore: Visszaállítás korábbi backup-ról
Selective restore: Egyéni visszaállítás korábbi backup-ról
Én először egy Fast backup-ot csináltam. Ezzel megvan a "nandroid" backup-om, bármikor vissza tudok állni az utolsó mentésem állapotára.
Majd csináltam egy selective-t a webtop partícióról, mert ezt jelenleg semmire nem használja az ICS (csak tableteknél van használva), és ezt fogja használni a BM a másodlagos ROM futtatásához. A mentés azért kell erről a webtop partícióról, mert hátha a Motorola valamire mégis használná a későbbi frissítések során, így jó ha megvan mentésként.
A webtop partíció mentése kb. 1 óra, szóval türelem.
A mentések a sdcard/clockworkmod mappába kerülnek.Go back.
-Mounts & format: formázni, és mountolni tudjuk az egyes partíciókat.
-Wipe & clean: Wipe, clean funkciók.
-Sytem keeper: Nagyon fontos! Akkor van jelentősége, ha végeztünk pl. ROM telepítéssel, sytem restore-al és a Power options->Reboot-ot választva újraindítanánk a telefont és figyelmeztet, hogy "bye-bye boot menu? Y/N". Ez azt jelenti, hogy ha így indítanánk el a telefont, akkor a következő bootolás után nem lesz lehetőségünk belépni ebbe a boot menube, ergo nem is tudjuk használni a CWM-et sem. Ha ezt a
figyelmeztetést kapjuk még van lehetőségünk, hogy az új ROM-on is elérhető legyen ez a BM menuO-t válaszuk ki és Sytem keeper-> Install bootmenu hijack, Install su to sytem és után reboot. Ha nem kérdez rá, minden rendben.-Power option: Egyértelmű.
-Advanced: Egyértelmű.
Ezzel a megoldással van már nyugodtabban cserélgethetjük a ROM-okat is (Install zip package), mert van CWM mentésünk, amire vissza tudunk
állni egy másik ROM után. (Természetesen akkor, ha a telepített ROM elindítása előtt feltettük a Sytem keeper-> Install bootmenu hijack, Install su to sytem. )Vaaagy párhuzamosan használhatunk két különböző ROM-ot, bootoláskor választva, hogy melyik induljon el
Amire szükség lesz:
-razr/razr maxx
-root jog
-BootMenu Manager telepítve, saját nandroid mentés, webtop partíció backup-olva, eltéve biztonságos helyreElőször is fel kell szabadítanunk a webtop partíciót.
USB-vel összekötve a telefon (media deviceként), PC-re feltelepített android SDK alól parancssorba:adb shell
su
mkdir /tmp/webtop
mount -t ext3 /dev/block/webtop /tmp/webtop
rm -r /tmp/webtop/*(temészetesen minden sor végén ENTER van. Csak a telefonodról is el tudod ezt végezni, ha telepítve van valamilyen terminal emulator. Ekkor az "adb shell" sor nem kell)
Ezzel lett helyünk a másodlahos rendszernek.
Fontos, hogy max 1,3 GB hellyel rendelkezhetünk, ez a webtop partíció mérete.Ha ezek után a BM-ben a Custom recoveryt választjuk, majd átváltunk a másodlagos "módra" (Toggle second system recovery), akkor itt a Restore funkcióval már fel is tehetünk korábbi backup-ot. (persze előtte Wipe & clean menuben pucolunk és max 1,3 GB lehet)
A lényeg azonban a második ROM felrakása:
Ha letöltöttünk egy ROM-ot pl. hivatalosan Razr támogatott MIU, akkor a következőket kell tennük, mielőtt a BM-ben telepítenénk:A letöltött zip-ben a \META-INF\com\google\android alatt az Updater-Script-et módosítani kell.
Keressük meg ezeket a sorokat:mount("ext3", "EMMC", "/dev/block/mmcblkXX", "/system");
mount("ext3", "EMMC", "/dev/block/mmcblkXX", "/data");
mount("ext3", "EMMC", "/dev/block/mmcblkXX", "/cache");és cseréljük le ezekre:
run_program("/sbin/busybox", "mount", "/system");
run_program("/sbin/busybox", "mount", "/data");
run_program("/sbin/busybox", "mount", "/cache");Ha nem találunk data, vagy cache sorokat, akkor csak a sytem részt módosítsuk.
Visszatesszük zip-be, azip-et felmásoljuk a külső SD-re, bootolunk, BM menü-->Custom recovery-->Toggle second system recovery-val kiválasztjuk a másodlagos módot, Wipe & clean alatt pucolunk, majd Install zip package, betallózzuk a zipet, és telepítjük.
Újraindításkor BM menü-->Custom recovery-->Another ICS ROM és ha eddig mindent jól csináltunk bootol is a MIUI
Fontos, hogy az első boot 3-4 percig is eltarthat.
Más ROM-oknál is hasonlóan kell elárni.Egyéb:
A telefonra telepített BM-ben tudjuk kiválasztani, hogy melyik rendszer legyen aktív defaultként induláskor, mi legyen a nevük, mennyi ideig legyen látható a boot menü (timeout) stb.
Ha el akarjuk távolítani, aki először uninstall hijack, uninstall packages, és utána maga a BM unistall. (ezzel megszűnik bootoláskor a menü).
Van amikor nem indul el a BM a telefonodon (többen jelezték, nekem is előfordult), csak sötét képernyő van. Csak lődd ki a taskját, és indítsd újra a BM-et.
Van saját widgetje is, különböző boot opciókkal, érdemes használni.Forrás:xda
Jó ROM-olgatást, mindenki ésszel nyomkodjon.
[ Szerkesztve ]
14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)
-
iguana
őstag
válasz thompherkins #2385 üzenetére
akkor tessék ICS-re frissíteni
az is le van írva lépésről-lépésre itt.már teljesen támogatott lett a razr miui részről:
MIUI ROMs
2b78da6813375efdb36e74b92fcf4496 miuiandroid_umts_spyder-2.7.20.zip (Motorola RAZR XT910)2.7.20 a legfrissebb, az van nekem is.
[ Szerkesztve ]
14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)
-
thompherkins
tag
2 dolog:
1. razr maxx-om van ez akadály vagy mindegy? (ICS-nél és MIUI-nál)2. A külföldi motorola razr maxx fórumok eléggé vegyes érzelmekkel viseltetnek az ICS iránt.
Bugos, FC, feleannyi akkuidő, stb.Ezért esik nehezemre belefogni.
meg visszatartó erő a no return to GB mondat is.
Tényleg nem lehet visszarakni ICS után a GB-t?
Amúgy nekem pl. a 65.1.40.X910.AsiaRetail.en.03 van
-
iguana
őstag
válasz thompherkins #2387 üzenetére
razr/razr maxx mindegy ics és miui tekintetében.
ugyanaz megy/mehet rá.A 676.226.3.en.EU leak van fent lassan 1 hónapja. Ez már egy nagyon jó, stabil leak, és gondolom lesz még jobb is.
Nekem nincs fc, nem bugos, jó az akku időm is. A saját használatom mellett alig veszem észre, hogy kevesebbet bír akku időben. (Ahogy a GB-n is, ICS-en is rendesen ki van takarítva a telefonom. Kb. 60 felesleges alkalmazás fagyasztva titaniummal, Autostarts-al rendszabályozva, mikor, ki indulhat el, setcpu-val profilok létrehozva )
GB-re nem lehet visszalépni, de ha lehetne se jutna eszembe.
Szóval, ez a te döntésed.[ Szerkesztve ]
-
thompherkins
tag
megnézem átgondolom, köszön a tanácsot
nem az ICS-el van gond, csak nem tudom mi az a plusz, hogy felmókoljam
sebességgel elégedett vagyok, minden fut, akku remek GB alatt.azt gondoltam lementem a GB-t felteszem az ICS-t és ha nem megy akkor vissza
a GB-t ahogy a Defynél tettem.De ezek szerint ez nem megy.
[ Szerkesztve ]
-
iguana
őstag
válasz thompherkins #2390 üzenetére
sokkal szebb, kellemesebb használni az ics-t. nekem
freeze lista pl.:
[link]
[link]
[link]Ezekből alakítottam ki a sajátomnak megfelelőt.
-
iguana
őstag
válasz thompherkins #2393 üzenetére
672.180.33.XT910.Retail.en.EU
A 2-ik pontban ezt a file-t kell használnod:
[link]
Cak a 9. pontig kell elmenned.Rootold.
[ Szerkesztve ]
-
Straw
senior tag
Természetesen, én nem rég tettem szert egy RazR-re, és bár már kiismertem a motorola féle droidot, a mélyebb ismeretség még hátra van és ez nagyon jó alap hozzá.
Egy desire-ről váltottam, azt már jól is mertem (partíciók, recoveryk romok), de egy kicsit azt érzem ezt nehezebb lesz megismerni.
De mindenképpen hasznos írás és örömmel fogadunk minden ehez hasonlót.[ Szerkesztve ]
42
-
szemydavis21
csendes tag
Valaki tud privátban segíteni?
Ha van egy fél órája órája,nagyon kéne. -
szemydavis21
csendes tag
Úgy néz ki sikerült téglát csinálnom
Egy ideig nem volt semmi probléma,de most már csak az első boot-ig jut el,és amikor a boot manager-nek el kéne indulnia,kész vége,semmit nem lehet vele csinálni,és még fastboot sem jön be.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest