- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca0
addikt
válasz zsolti111883 #2898 üzenetére
Szerintem
a 2.3.6-hoz képest a 4.0.4 ég és föld. 4.1 a 4.0.4-hez képest sokkkal jobb! És tényleg full magyar. Nem zavar az angol nyelv, de azért szívesen látom az anyanyelvemet a kis kedvencemen. Sok kis apróságot megcsináltak benne, ami nekem az ICS-ből hiányzott!
Ha nem hivatalos rom-ot teszel fel, az valószínűleg garivesztés, de szerintem egy hivatalos rom-al nem lehet gond. Persze itt most a független készülékekről beszélek, a szolgáltatói rom-osoknál egész biztosan garivesztéses.
Van egy kiskapu a penge tulajoknak, ami szerintem járható út: másodlagos rendszerként kell feltenni az új rom-ot a webtop partícióra. Egy bootmanager program segítségével tudsz rendszert választani. A telót ki kell root-olni, de elvileg az egy visszafordítható dolog.
A webtop tartalmát és persze az egész telót menteni kell a műveletek előtt, így helyreállítható az eredeti állapot. Persze ha úgy megy tönkre, hogy használhatatlan, akkor meg úgyis mindegy. Kell egy 4GB-os SD kártya. 2GB-ra is rámegy a mentés, de célszerű előtte rámásolni a rom-ot és a kellékeket, hogy ne kelljen a kártyát ki-be húzogatni.A sorrend valahogy így néz ki:
1. root-olás
2. boot manager
3. rendszer mentés, webtop mentés
4. webtop partició törlése
5. új rom kicsomagolás
6. új rom felrakás
A műveletekre kb. 3 órát kell rászánni, mert a mentések elég sokáig mennek és itt nem szabad kapkodni a nyomkodással.Szerintem.
Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
cicmanyek
aktív tag
Én rettentően boldog vagyok , hogy kivártam az ota-n érkező 4.0.4-et , mert bekotolott a telóm , de úgy , hogy se kép se hang és a töltést sem vette.
Így biztos buktam volna a gyári 2 éves garit.
A kicsike még mindíg szervízben már közel 3 hete , ezek a srácok a Cordonnál nem egy hipergyorsak , bár állítólag kamerára várnak.
Már egyre jobban hiányzik , pláne , hogy a tarcsi telefonom az egy Samsung Galaxy mini...[ Szerkesztve ]
Philips Fizz-től kezdve egészen a HTC Desire 816-on át az iphone6-ig volt minden...még LG Flex is:) De újabban csak a Xiaomi.
-
cicmanyek
aktív tag
Ezt láttátok már?
Philips Fizz-től kezdve egészen a HTC Desire 816-on át az iphone6-ig volt minden...még LG Flex is:) De újabban csak a Xiaomi.
-
Viper26
nagyúr
Erre a telóra mikorra várható a 4.1?
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
zsolti111883
tag
Képzeld, közben beszéltem a GSM bolt szervizesével, és Ő meg azt mondta hogy a 2.3.6 a legstabilabb rendszer eddig a RAZR-ra...
Ez a dual boot érdekel. Jó az angol, de én is jobban támogatom a magyart, meghát a frissebb rendszer, az mégiscsak frissebb...
Esetleg, ha valamivel részletesebben leírnád, vagy ha már itt le van írva akkor szóljatok és kikeresgélem ezt a dual boot-ot, mert jó lenne a dolog.
Apropó. A ti telefonotok mennyi ideig bírja? Volt már hogy valakinek (azért nem csak napi 5 perc beszélgetéssel, meg ilyen semilyen használat mellett) elvitte volna 2 napig? -
iguana
őstag
válasz zsolti111883 #2906 üzenetére
bm manager:
[link]meg írtam kis how-to-t cm10 ügyben. (pár oldallal hátrébb)
időközben annyi változott, hogy nem kell manuálisan update-tet végzni, elvégzi helyette a beépített rom conveter.
cm10 csak másodlagos rendszeren tud futni, ne is próbáljátok fő rendszerként feltenni, mert rsd móka lesz a vége.
cm9 jól működik.nekem majdnem mindig meg van a 2 nap. csak erős nyomkodás, wifi mellett van "csak" 1,5 nap.
én kísérletezgettem különböző kernel<-> baseband verziókkal, és most egy "hibrid" működik nálam a 676.226.3 retail en eu-s stock romon. (nekem ez vált be a legjobban)
...és persze, tb-vel freeze egy csomó app/szolgáltatás, autostarts-al beszabályozva, setcpu-val profilok létrehozva.így pl. éjszaka bekapcsolt szinkronizációval 1 óra alatt kevesebb, mint 1%-ot eszik akksiból.
stabilnak a gb is stabil volt nekem, és most a spec. ics-m is...csak hát egész más a két rendszer
[ Szerkesztve ]
14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)
-
iguana
őstag
válasz zsolti111883 #2908 üzenetére
rsd:
ezzel tudod visszatenni a gyári, telefonodnak megfelelő rom-ot fastboot file-ból. (pongyolán gyári állapot "újratelepítése")
[link]tb:
titanium backup [link]
(ha root-olva van a telefonod, ezzel le tudsz fagyasztani tetszőleges programokat, illetve el is tudod távolítani) marketen megtalálod. fizetős.autostarts
[link]
ezzel tudod szabályozni, hogy ez egyes alkalmazások milyen eseményekkor induljanak/indulhassanak el.[ Szerkesztve ]
14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)
-
iguana
őstag
bm leírás az xda-n képernyőkkel, videóval:[link]
-
iguana
őstag
válasz zsolti111883 #2911 üzenetére
feltétel, hogy root jogod és ics 4.0.4-ed legyen!
[ Szerkesztve ]
-
zsolti111883
tag
Hát akkor még mindig nem értek mindent. Ez a leírás nem adja meg a komplett másik rendszert, illetve a lehetőséget, hogy felrakjam?
A másik hogy ugye a telefonomon 2.3.6 van. Akkor elsőként le kellene ezt szedni?
szerk.: meghát nekem a 4.0.4 jó is lenne...
olvastam a bejegyzésedet... hát egy kicsit azért megilyedtem[ Szerkesztve ]
-
iguana
őstag
válasz zsolti111883 #2913 üzenetére
de megadja, de feltétel, hogy ics-en legyél, és root jogod is legyen.
2.3.6-ot (GB) nem tudod leszedni, feltenni tudsz ics-t.
1. vagy kivárod a hivatalos frissítést, és megjön a telefonodra, amit wifi letöltesz és telepítesz
2. te magad teszed fel rá az ics-t.én azt tanácsolom mivel kezdő androidos, razr-os vagy, előbb ismerkedj a telefonoddal, nyomogasd, és olvasd át ezt a topicot (főleg kb. májustól idáig) és sok minden le fog tisztulni benned.
nem kell megijedni, ahogy írtam a manuális script-es részre már nincs szükség, tekintsd oka fogyottá váltnak.
[ Szerkesztve ]
-
Viper26
nagyúr
válasz [Anduriel] #2916 üzenetére
Értem...akkor úgy néz ki marad az SXS, arra november elején itt van.Ha meg mégsem akkor még mindig lehet váltani.
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
apacsay
tag
Srácok, sikerült betörnöm a kijelzőt
Jó tapasztalat, zsebemből kiesett és egy lépcső élét sikerült megtalálnia... Ennyit már nem bír a szuper kijelzőHa valakinek van eladó Moto XT910-es , alaplap hibás, tönkrement aksijú, rom cserétől elszállt, vagy ilyesmi , lényeg, hogy a kijelzője legyen ép, akkor kérem írjon nekem privátban...
A szerviz brutál árat mondott a kijelzőcserére és az ebay-en sem sokkal olcsóbb a komplett kijelző...
Pixel 7 PRO / Samsung S6 TAB
-
Skynet258
veterán
...ennyit a felhasználók áltla kitalált urban legend-ekről... Ugyanis nem mondta soha sehol senki (főleg nem a Corning), hogy a GG nem törhető össze. Erősen ellenáll a karcoknak, és itt a sztori vége. Sokan már akkor is meglepődnek, ha megkarcolódik, márpedig ez is megesik aránylag sűrűn.
A felhasználók többet képzelnek a GG mögé, mint ami valójában. Karcolódhat, és bizony törik is, még akkor is, ha erősebb mint a mezei üveg.
-
hito
nagyúr
A GG a merőlegesen érkező fizikai behatásoknak rendkívül jól ellenáll, viszont egész más a helyzet az oldalirányból érkező erők esetén. Elég csak mondjuk a tojásra gondolni. Két ujjal összetörni szinte lehetetlen ha a két csúcsánál fogod meg, viszont erőt se kell kifejtened ha a szélét nyomod két ujjal, és máris roppan. Lehet, hogy rossz a példa. Csak azt akartam vele érzékeltetni, hogy attól mert bevernek vele egy szöget még lehet sérülékeny.
[ Szerkesztve ]
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
zsolti111883
tag
Sziasztok!
Szerintetek létezik olyan, hogy letöltöm a gyári 4.0.4-es ROM-ot (vagy a még frissebbet) és azt rágyúrom a telóra (hogy ne legyen garanciavesztés)?
-
Laca0
addikt
Ezekkel tisztában vagyok, de zavar, hogy a marketing mennyire ellentétes a valósággal.
Tehát azt sugallják, hogy mi mindent kibír, holott teljesen életszerűtlen a "tudása".
Én már sok mobil ejtettem el, volt már por, csepp és ütésállóm is, nagyon masszív volt, de az első komolyabb ejtésemnél pont egy kavicsra esett kijelzővel.
Másik mobilom bőrtokkal úgy esett le, hogy pont a sarkára, ahol nem volt bőr...
Én a marketingesekre vagyok mérges.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
[Anduriel]
aktív tag
válasz zsolti111883 #2926 üzenetére
Szerintem ez így nem járható út (mivel neked T-mobile-os kellene és arra meg nincs 4.0.4, ha jól tudom), de majd okosabbak is válaszolnak.
''Az egész világ félreáll az elől, aki tudja, hogy merre megy.''
-
iguana
őstag
válasz zsolti111883 #2926 üzenetére
ha jól sejtem neked t-mobile germany a a carrier verziód.
arra még nincs hivatalos ics. (ha ismét jól sejtem)
amit feltehetsz pl. egy retail british carrier-el rendelkező (retail.en.eu) stock ics, ami hibátlanul futni fog, de a garancia ugrik.azt kell tudni, ha más romot teszel fel (bármilyet) és a gyári állapotot vissza tudod állítani (értsd fel tudod tenni rsd lite-al a gyári, eredeti rom-ot) akkor jó eséllyel érvényesíteni tudod a garanciád. (már ha olyan problémája van a telefonnak, hogy még vissza tudod tenni).
a gond az, hogy a te telefonodra nincs még hivatlosan ics, és ha felteszel egy ics-t és garanciás problémád van, akkor kibukik, hogy nem az eredeti rom van rajta, mivel a mostanit (GB) nem tudod visszatenni. (nincs visszamigrálás semmilyen ics-ről)akinek tehát már kijött a gyári ics frissítése és meg van a fastboot file-ja, amit vissza tud tenni rsd lite-al az elvileg garanciáztatni is tud. (külföldi fórumok ezt bizonyították, magyar tapasztalatom nincs)
szóval a döntés a tied, és ahogy morpheus is mondta: Mondtam, én csak az ajtót mutatom meg. Neked kell belépni rajta.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
720p 60fps hacket próbálta már valaki? Érdemes megnézni (OUTDOOR HIGH LIGHT 60FPS.mp4), szerintem nagyon durva.
-
-
hito
nagyúr
válasz Skynet258 #2936 üzenetére
Úgy lesz! Csak előbb nem ártana már levadászni egy RAZR-t. Elég ritka, egy hete keresek értelmes árban (használtan garival 70-ért), de nem lelek. Többet nekem nem ér, mert az új bontatlan csomagban garival 82k.
Volt már kétszer is, és nagyon szerettem.
-
zsolti111883
tag
Köszi a válaszokat!
Az egyik barátomnak egy másik androidos telefonja van és ő mondta, hogy nála van olyan, hogy a ROM-ot le lehet menteni, és így fel lehetne tenni valamilyen másikat anélkül, hogy az eredeti elveszne. A másik, hogy nálam a számla a garanciajegy is egyben, amin semmilyen fajta rendszertípus nincs jelölve. Én nem vagyok biztos, hogy egyáltalán tudják, hogy milyen ROMmal adták el, tehát ha esetleg egy olyat teszek fel amivel akár el is adhatták, akkor szerintem nem lehet nagy baj. Én őszintén szólva szeretném a 4.0.4-et és ezért kutatgatok ilyen bőszen... Tudtok olyan gyári ROM fajtát, ami stabil?
Tehát: Én belépnék az ajtón, de a lehető legóvatosabban...
[ Szerkesztve ]
-
iguana
őstag
válasz zsolti111883 #2938 üzenetére
nem a számla tudja, hogy minek kellene rajta lennie a telefonon, hanem maga a telefon azonosítói és egyéb paraméterei mondják meg.
tehát ha ki kell küldeni javítani/szervizelni/cserélni, ott tudni fogják, hogy az adott telefon miként van regisztrálva, hidd ela mostani rendszered GB, azt nem fogod tudni visszatenni sehogy, ha egyszer már ICS-t tettél fel.
ez a véglegesnek mondott en.eu-s ics fastboot file neve:
SPDREM_U_01.6.7.2-180_SPU-19-TA-11.6_SIGNEuropeAustraliaEMEA_USASPDRICSRTGB_HWp2b_Service1FF_fastboot.xml.zipén azonban nem ezt használom, személy szerint nekem jobban bejött egy előző leak + 1 update (akksi fogyasztás)
itt írtam róla:
[link]mindkettő stabil, bármelyiket használhatod.
-
Laci.M
senior tag
Gyári 4.0.4-es szoftver van a telómon. Még nem akarok rá tenni custom romot, de nem ártana kirootolni, hogy tudjam használni Titanium Backup-ot a gyári programok jegeléséhez.
Mi a legegyszerűbb módja a rootolásnak ennél a telefonnál?Aláírás
-
iguana
őstag
easyrootics:
[link]Ezek legyenek beállítva a telefonon:
USB Media Device (MTP) módként csatlakoztasd a pc-hez
Config > Security > Unknown Sources
USB Debug (Config > Developer Options > USB debug
Enable Mock Locations Config > Developer Options > Mock LocationEasyRootICS_Windows.bat elindítod a pc-n és kész.
-
apacsay
tag
nem volt rajta se tok, se kijelzővédő fólia, én már csak így szeretem.. szerettem... szerviz ( Cordon) azt mondta, hogy kijelzőcsere, komplett, csak az alkatrész a kijelző 60e, ha más nem sérült meg, de ahhoz hogy pontosan lássák mi sérült, szét kell szedniük... egyébként törött kijelzővel is simán működik.. még ott is érzékel a kijelző, ahol csúnyán törve van...
Pixel 7 PRO / Samsung S6 TAB
-
hito
nagyúr
Na megvan a Razr! Első - kicsit prinyó - kérdésem az lenne, hogy hol találom a kör alakú időjárás widget-et? A benne lévő weather widget egy sáv formájában jelenik meg, mást nem találtam, illetve ha az az akkor nem tudom átállítani.
Két év speedshop garis SM, XT910 DACH, Retail, Merc SLVR. Ebből a retail-t értem, hogy gyári független. Ez alapján melyik fajtát sikerült kifognom?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Synology NAS
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Autós topik
- Hálózati / IP kamera
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Melyik tápegységet vegyem?
- Óra topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs