- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Motorola RAZR i XT890 - GYIK, hasznos információk
Kérlek olvasd el alaposan ezt a hozzászólást, mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kront
tag
-
axioma
veterán
válasz Drenadar #2448 üzenetére
Most ezt nem ertem. Faj neked, hogy nem vagyok hajlando a google-nek adni olyan adatokat, amire semmi szuksege, ES nem is az en tulajdonomban vannak? Tudom, en megszivtam, ha van 1 db olyan androidos ismerosom, aki szinkronizal veluk, innentol kezdve hirdetotablara is tehetnem a tel.szamomat, annyira van biztonsagban. De en nem akarom ugyanigy kiadni masoket, mert nincs hozza jogom, en igy erzem.
Koltoztem tobbszor, es playbol tokeletes progikat lehet lehozni a menteshez. Minek ahhoz gmailben tarolni? Szerkeszteni meg minek, hogy me'g tobb szenzitiv adat legyen benne? Mondjuk normal billes teloval plane ugyanaz, tapicskolva elhiszem, hogy szenvedes. -
Koocos
csendes tag
Hali.
Razr i met szeretném rootolni de már frissitett jb re. Hogy s mint lehetne megoldani ? Elöre is köszönöm -
Uzi74
senior tag
Lehet régebben érintettétek a témát:
-WiFi-t standby módban always on-ra szeretem állítani, a MAXX-on kevesebbet is fogyaszt jóval mintha 3G-n lenne és nem fogy a forgalmi keretem se, ha pl otthon vagyok
-a Razr i-n hasonló beállítás (sejtésem szerint ez lehetett) teljesen megakadályozta a deep sleep-et, reggel levett teló 12 óránál többet nem tudott alvó módba menni, estére lemerítette a telót. Most visszaállítottam inaktivitás esetén wifi off-ra, tegnap már csak 30%-ot merült, de akkor roaming miatt kikapcsolt 3g adatforgalom volt, még tesztelem tovább.
Ez ismert jelenség vagy csak nálunk van?[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
Nektek a rádió hogy működik? Én beizzítom és kiírja, hogy várjak. Vártam is türelmesen, el is ment alukálni. Felébresztettem, akkor meg eltűnt a felirat, de semmit nem tudok csinálni. Hiába húztam fel a hangját, hiába tekertem a keresősávot, semmi eredmény. A többire meg nem is reagál semmit.
Láttam, hogy nem csak én problémáztam ezen, de nem találtam választ. Van ötlet, hogy lehetne beüzemelni? Mondjuk nem égető, mert (zsírégető, tehát nem túrázó stb.) kerékpározáshoz kellene és amilyen módon erre közlekednek, inkább a B2100-át fogom be. -
Uzi74
senior tag
válasz zsirfecske #2461 üzenetére
Ma "készenléti módban kikapcsolt wlan" beállításnál csak 30%-ot vesztett reggeltől estig, 3g, push mailek, gmaps latitude, whatsapp végig aktív volt.
Itt azt írják, hogy egyes wlan hálózatokra lehet allergiás: [link] -
zsirfecske
addikt
válasz zsirfecske #2461 üzenetére
-
Uzi74
senior tag
válasz zsirfecske #2464 üzenetére
Nekem az átállítás előtt a 600Mhz nézett ki így, mint neked a Deep Sleep. Arra gondolok, talán az 5Ghz-es router zavarhatta be nálunk?
-
Uzi74
senior tag
válasz zsirfecske #2466 üzenetére
Beüzemelés után asszonynál van, nem adja azt oda olyan könnyen vissza további kísérletezésre Kivárom a megfelelő pillanatot
-
Kront
tag
no, mától az air droid is kér regisztrációt. innen már csak egy lépés a fizetőssé tétel. nem mondom, hogy nem érdemli meg, de lassan minden jó program fizetős vagy ronggyá bombáz a reklámokkal.
-
Schanyee
senior tag
Szerintem ez kényelmi megoldás, meg nálam még most sem kötelező a regisztráció, anélkül is megy, sőt gyorsabb, mert most nem kell beírni kódot, csak a telefonon el kell fogadni a csatlakozást. Meg már van fizetős változata, mert már nem csak wifi-n keresztül megy, hanem mobilneten is, meg külön hálózaton is, és ha így távolra x MB-nál többet szeretnél küldeni, akkor az pénzbe kerül.
[ Szerkesztve ]
-
harait
tag
ha már airdroid......a külső sd kártyát nektek látja a program??
-Miért nem jön ki a medve tavasszal a barlangjából???? -MERT MEGDÖGLÖTT! xD
-
Schanyee
senior tag
Tudtok arra valami megoldást, hogy ha van egy program, ami a rendszer nyelvét használja és a beállításoknál nem lehet a nyelvet beállítani, azt hogy állítsam magyarra? Pl a SeriesGudie-nál nem találtam nyelv beállítási lehetőséget, de tudom hogy tud magyarul, mert másik eszközön gond nélkül megy úgy. Vagy van olyan is, hogy be lehet állítani magyarra, majdnem minden magyar is, de azért pár dolog csak angol maradt, ami másik eszközön meg magyar. (u.i.: nem rég még ilyen volt a Digical naptár, de azóta ott kijavították ezt - egy kis reklám, érdemes megnézni, nekem nagyon bejött, 2 napja akciósan meg vettem a fizetős verzióját is 230Ft-ért )
[ Szerkesztve ]
-
Kront
tag
válasz zsirfecske #2473 üzenetére
detto.
-
Shyciii
veterán
Sziasztok. Erősen gondolkodom egy Razr I beszerzésén, bár félek az intel procitól program-kompatibilitás miatt, meg állítólag a fényképezőgépe siralmasan működik (túlságosan elmossa, olajfilm-szerűek lesznek a képek). Jól látom, hogy a JB szoftverre jelenleg csak úgy létezik root, hogy a bootloader-t fel kell oldani?
-
harait
tag
válasz Shyciii #2476 üzenetére
Ne gondolkozzál, vedd meg!
Inteles program kompatibilitással nincs nagy gond....pár program van csak ami nem kompatibilis de mindre van alternatíva(kivéve pár komolyabb game)ha ez neked siralmas akkor milyen amelyik korrekt?
root csak bootloader feloldása után lehetséges igen...
-Miért nem jön ki a medve tavasszal a barlangjából???? -MERT MEGDÖGLÖTT! xD
-
Shyciii
veterán
Köszi a válaszokat, és a svéd acélról a képet, majdnem márkatárs
Sajnos a fotó minősége ezt nézvén se valami jó. Pl. ha összehasonlítom az én svéd acélommal, ami picivel van távolabb a fotón, ennek ellenére a hűtőrácson egyértelműen kivehetőek a feliratok, a tieden max az első v betű olvasható, többit meg tudom mi az. De legjobban a füves-leveles-avaros részen látszik, hogy nagyon elmossa. Samsung Galaxy S Advance-em annyiban jobb, hogy nem mossa el így a képet, ergo több részlet látszik, igaz van zaj is a képen, dehát valamit valamiért
De jobban zavar a root hiánya JB alatt, legalábbis amivel nem kell bootloadert felnyitnom. -
harait
tag
-
user137
őstag
srácok, nem tud a Razr FullHD-ben felvenni?
Itt egy videó, ezt csináltam vele a múlt héten, de meg-megakadt a kép hosszú másodpercekre, és a végén vagy 1 percig nem reagált semmire, ki kellett nyomjam.... az MP4-et meg mentőprogival varázsoltam vissza. Hogy mi miatt akadt azt nemtom, de így a hang meg a kép nincs szinkronban. A kis "röccenéseket" a YouTube deshaker csinálja.
Átraktam 720p-re a felvételt, azzal jó, de ez azért elég érvágás...
Legújabb SW. Nálatok is csinál ilyeneket?
-
J.K.F.
csendes tag
válasz user137 #2482 üzenetére
Milyen típusú microSD kártyát használsz?
Minimum Class6 (garantált 6MB/s írás/olvasás) vagy Class10-es (garantált 10MB/s) microSD-t illik használni fullHD felvételhez. Én 32GB-os Class6-os Samsung microSD-t használok, szubjektív megítélésem szerint már ez is gyorsabb a RAZR I saját beépített flash tárhelyénél (tudtok valami tesztprogramot Andoid alá, amivel mindkét flash memória sebessége mérhető lenne?), bár videorögzítést még nem próbáltam vele. Legalábbis az OsmAnd-ban mintha gyorsabban legenerálná a térképrészleteket görgetéskor, ha nem a belső tárhelyén van a térkép hanem a microSD-n.
-
Schanyee
senior tag
-
harait
tag
-
J.K.F.
csendes tag
Most kipróbáltam másolgatással a flash tárolók sebességét.
Hmmmm, elég vegyes a kép:
702MB másolása:
Háttértárak közti másolás:
- belsőről microSD-re: ~61sec (~11.5MB/s)
- microSD-ről belsőre: ~52sec (~13.5MB/s)...ez alapján valószínűsíthető, hogy a belső tárhely gyorsabban írható, mint a Class6-os memóriakártyám.
Node!
Háttértáron belüli másolás:
- microSD-ről microSD-re: ~97sec (~7.24MB/s)
- belsőről belsőre: ~217sec (~3.24MB/s)Persze árnyalhatja a képet, hogy mennyi szabad hellyel gazdálkodhatott a belső és a külső flash vezérlője, mivel azok igyekeznek kímélni a cellákat, azaz lehetőleg olyan cellába írni ami még keveset volt használva. Nyilván a több szabad hely nagyobb szabadságot ad a vezérlőnek. Laptopon (96GB-os) SSD-nél akkor találkoztam brutális lassulással, amikor a szabad tárhely 6-7% alá csökkent (persze csak a teszt erejéig, ennél jóval több szabad helyet szoktam fenntartani), addig a sebesség meglehetősen egyforma (villámgyors) volt.
Itt a következő volt a helyzet:
- Szabad hely microSD kártyán belüli másolás megkezdésekor: 26.6GB/29.2GB (91.1%)
- Szabad hely belső tárhelyen belüli másolás megkezdésekor: 3.6GB/8GB (45.0%)[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
válasz user137 #2480 üzenetére
Ugyan így jártam a Wave-emmel anno. Az SD nem jó. Látom nem vagyok első a válaszolók között, de talán megnyugtat kicsit. A kártyát viszont, amennyiben garis, eléggé nehezen cserélik. Én legalábbis úgy ötödjére tudtam cseréltetni úgy, hogy videón mellékeltem az észrevételeimet (írási/olvasási sebességek), mert addig mindig úgy küldték vissza, hogy nekik tökéletesen működik. Na ezzel hátha segítettem kicsit.
-
zsirfecske
addikt
más:
immár kétszer egymás után előfordult, hogy telefonálás közben bejövőm volt, letettem eredeti hívót és felvettem újat. bénáztam is a felvevéssel, de sikerült és végül mindkétszer meg kellett szakítsam a vonalat mert engem hallottak de én nem hallottam semmit. másnál volt ilyen?[ Szerkesztve ]
-
Schanyee
senior tag
válasz zsirfecske #2488 üzenetére
Nekem volt ilyen is meg a fordítottja is, de általában a mikrofon némítása és/vagy a hívás tartása megoldotta a problémát (már nem emlékszem melyik, az első rémlik). Mondjuk nálam olyankor fordul ez elő, amikor töltőn van a mobil és úgy telefonálok - az a probléma még mindig nem oldódott meg, hogy a keret ráz, de tokban nem tűnik már fel, gondolom az okozza ezt a hibát.
-
Kront
tag
válasz zsirfecske #2488 üzenetére
nekem kb. hetente egyszer van ilyen, hogy az ellenoldal hall én pedig nem. de ehhez nem kell, hogy élő hívásból indítsak, sima bejövő felvételénél is előfordul. ilyenkor nekem az újrahívás oldja meg. különösebben nem izgat, már betudtam az androidnak. haverom htc-je naponta játsza ezt vele.
a másik jelenség, ami kb. kéthetente jön elő, hogy ha lecsatlakozom a bt kihangosítóról eldobja a sim-et. (emergency only) ilyenkor meg a kikapcs-bekapcs segít. de ez is megszokható. (ilyenkor szoktam magamnak mondogatni, hogy még jó is ez az újraindítás, mert törlöm közben a bennragadt szálakat meg a stack-et.)
ilyen jelenségekre írtam korábban az érdeklődőnek, hogy ezekkel együtt kell/lehet élni androidnál, míg blackberry esetén ilyesmit legfeljebb csak akkor tapasztal, ha tönkremegy a készüléke.
-
kelly416
veterán
Engem ez eléggé zavarna, de sosem volt még hasonlóm sem. Igaz, ha egyik hívásból megyek a másikba, még mindig képes vagyok bénázni, de a hangátvitelre nincs panaszom.
A másik meg, hogy a füles lecsatlakoztatásakor újra kell indítani, tényleg hasznos, de nekem zavaró is lenne. (Amúgy újraindítom 2-3 naponta, hetente. Amikor éppen olyanom van.) A haverod HTC-jét én meg elvinném szervizbe a helyébe.
Ezekkel együtt lehet élni, de szerintem nem kell. Nem vagyok "hardcore user", kevés játék, kevés net, nagyon kevés sms, de hívásom van rendesen. Erre van átirányítva a céges is, legalább nem kell kettőt zsebben tartsak, így naponta 20-30 hívásom van munkaidőben (zajosabb napokon akár a duplája is simán) nem egyszer egymáson. Én azt mondom, bele lehet törődni, tud ez jobban is működni.
-
zsirfecske
addikt
ez szerintem is gáz, ne éljünk együtt vele, javítsák ki. a telefonálás alap funkció!
-
MFalcon
tag
Nekem olyan gondom van, hogy bejövő hívásnál kb fél-1 másodpercig inaktív a mikrofon. A köszönésem és/vagy a bemutatkozásom pont nem hallják a másik oldalon.
Korábban már mintha lett volna szó róla, de nem emlékszem hogy volt-e megoldás.
Defy+ ---> Razr i ---> G2 ---> M4 Aqua ---> G3 ---> Honor8 ---> P20
-
Schanyee
senior tag
válasz zsirfecske #2494 üzenetére
Nálam ilyen még nem fordult elő, csak hogy én is hozzászóljak.
-
kelly416
veterán
válasz MFalcon #2493 üzenetére
Ez viszont már az Omniámnál előjött, ha jól emlékszem. Szerintem minden "komolyabb" op.rendszerrel rendelkező készüléknél fennáll ez a jelenség, de mivel a képernyőt tapicskolod és csak utána teszed a füledhez (lehet, hogy akár szánt szándékkal, pont ezért), annyira nem is vészes. De ha sietek, gyorsan akarok valamit mondani, bizony hamarabb odaérek a mikrofonhoz, mint kéne.
Viszont az is előferdülhet, hogy szolgáltatói "baki", mert érdekes módon fórumokon is időszakosan jönnek elő ezek a kérdések, és nagyjából egyszerre több helyen. Nem, most nem találtam másutt, de lehet, hogy nem is nagyon kéne keresni, mégis előbukkanna. Amúgy a napokban tapasztaltam én is, de mivel az Omniám majd 4éve volt, már nem foglalkozom vele, köszönök még egyszer.Szerk.:
(#2495) Schanyee
Vagy szerencsés vagy, vagy lassabban szólsz bele, mint azok, akik tapasztalják. Elvégre az a fél/egy másodperec nem olyan sok.[ Szerkesztve ]
-
MFalcon
tag
válasz kelly416 #2496 üzenetére
A defy+ nál is előjött egyes romoknál.
A szolgáltatói hibát szerintem kizárhatjuk. A másik oldalt hallom ilyenkor, csak ők nem engem, tehát a kapcsolat él.
Viszont nem a gyári tárcsázót használom. Szerintetek annak lehet köze hozzá?Defy+ ---> Razr i ---> G2 ---> M4 Aqua ---> G3 ---> Honor8 ---> P20
-
axioma
veterán
válasz MFalcon #2497 üzenetére
Az azert nem olyan egyszeru, hogy a Halbweg nem szolgaltatoi, legalabbis a DECT szabvanyban siman csinaltunk ilyen egyik hall, masik nem hibat... a kapcsolat felepitese es a hangcsatorna (kulon iranyonkent!) kapcsolasa nem egyidoben van, legalabbis abban. Foleg handover (allomasvaltas) eseten konnyu ilyen hibat csinalni rosszul beallitott timeout-okkal, de a kapcsolatfelvetelnel sem elronthatatlan.
A mikrofon keseserol meg az LG Optimus Black topikban is surun irkaltak ugy egy eve talan.
[ Szerkesztve ]
-
Kront
tag
válasz kelly416 #2491 üzenetére
én ki-be ugrálok a kocsiba egész nap, ezért a bt (autó kihangosító) fel-lecsatlakozás naponta 4-10 alkalommal van. ekkora darabszámnál van a kétheti simfelejtés, nem minden alkalommal. a haverom HTC-je már több mint 2 hónapot töltött e miatt szervizben. ( kb. 1 hetet jó a szerviz után)
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ ÉS HASZNÁLT GYÁRI APPLE IPHONE 15 PRO MAGSAFE SZILIKONTOK ÉS FINEWOVEN TOK
- ÚJSZERŰ GYÁRI APPLE IPHONE 16 PRO MAGSAFE SZILIKONTOK SZILIKON TOK DENIM
- ÚJ, NEM HASZNÁLT, HIBÁTLAN GYÁRI APPLE IPHONE 16 PRO MAX MAGSAFE SZILIKONTOK FEKETE
- Samsung Galaxy S20 FE ( új állapot ) 128GB !
- iPhone XS (gyönyörű állapot ) 64GB !
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest