- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Motorola RAZR i XT890 - GYIK, hasznos információk
Kérlek olvasd el alaposan ezt a hozzászólást, mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tott
tag
Na ez kezd erdekes lenni, az xda-n arról pekulalnak hogy baj van mer kirugtak a moto uk PR teamjet. aztan linkelik a motorola facebook oldalat ahol tenyleg elegge cirkuszolnak a népek. helyes.
http://www.facebook.com/MotorolaUK"The only thing we have to fear is fear itself. And crazy ass hamsters on meth. That shit freaks me out." Franklin D. Roosevelt
-
tott
tag
válasz zsirfecske #1952 üzenetére
Valoszinuleg nincs koze a JB mizériához a kirúgásnak mert ez még korábban, decemberben volt. nem tom. vagy nem vettek fel senkit a helyukbe ezert aztan nincs aki mondjon barmit is a JBről.
"The only thing we have to fear is fear itself. And crazy ass hamsters on meth. That shit freaks me out." Franklin D. Roosevelt
-
stamas2
csendes tag
Sziasztok, en most vettem egyet itt Nemetorszagban es gond nelkul frissult fel OTA 4.1.2-re (91.2.26001.Retail.en.EU)
-
Schanyee
senior tag
Az előbb rendesen befosatott a telefon. Megjelent a kijelzőn egy fekete "karc" mármint nem az üvegen, hanem mintha a kijelző panel hibás lenne középtájt egy kb 1mm vastag 3cm hosszú fekete csíkban, és nem is akart eltűnni sehogy. Na mondom dejó, 5 perce néztem a telefont, akkor még jó volt, azóta csak az asztalon feküdt. Végül újraindítással eltűnt szerencsére, de eléggé befostam, hogy meghibásodott a panel.
-
zsirfecske
addikt
válasz stamas2 #1955 üzenetére
üdv a tulajok táborában. te szerencsés vagy mert nem GB verziót vettél, csak annál kell még mindig a JB update-re várni. EU-ra is már kb. 1 hónapja kint van.
szerk.: ilyen csík volt nekem is egyszer, erősen megijedtem, de csak az ui képfrissítési hibája.
[ Szerkesztve ]
-
Schanyee
senior tag
válasz zsirfecske #1959 üzenetére
Ezt jó tudni
Honeker: komoly, nálam eddig a rekord az úgy 2 nap körül volt, mondjuk kicsit többet molesztálom a telefont, még mindig nem értem ilyen használat mellett mire vetted ezt a mobilt, de lehet kicsit túl tárgyilagosan szemlélem a dolgokat
-
Dexar007
veterán
Sziasztok!
80 ezer szerintetek jó ár jelen pillanatban egy razr i-ért ?(pár napos, alig használt, egy két karccal)[ Szerkesztve ]
Give me your cum,bull!
-
zsirfecske
addikt
a GB JB késés lehetséges oka:
A reply from @motorola when asked about the delay in retail.en.gb on the RAZR I:
'there were issues with the server so we had to pause the roll out. As soon as it's been corrected, we will roll out the upgrade.'
Original tweet can be found on there post regarding JB rolling out for the RAZR and RAZR MAXX (moto.ly/JBforRAZR)
nagymesterek ezek..
-
tott
tag
válasz zsirfecske #1967 üzenetére
Ezek szerint felvettek egy új pr teamet. Ezeknek van fantáziájuk.
"The only thing we have to fear is fear itself. And crazy ass hamsters on meth. That shit freaks me out." Franklin D. Roosevelt
-
Kront
tag
válasz zsirfecske #1967 üzenetére
egy fokkal jobb, mint ha a londoni időjárásra fogták volna.
-
hekermeker
csendes tag
2 hete vásároltam a razr i-t franciaországban, 300 euróért, boltban.
Eredetileg ics volt rajta, most már jelly bean az operációs rendszer.
Azonkívül hogy nem akadozik meg minden progi nagyon jól fut rajta, a készenléti idő egyszerűen fantasztikus.
Pontosan 50 órát húz ki általában, wifi és bluetooth állandó kapcsolat alatt, kb 2 óra zenehallgatás, 4 óra endomondo sport (ami a gps-t is aktívan használja ezalatt), kb 30 perc beszélgetés, 1-2 sms, 1 óra böngészés.
Rootolni nagyon egyszerű, kevés a bloatware.
Nagyon ajánlom, eddig htc telefonjaim voltak, de ilyen áron, ilyen telefonhoz még nem volt szerencsém.[ Szerkesztve ]
-
zsirfecske
addikt
válasz hekermeker #1970 üzenetére
nem véletlen szeretjük mi is, 300 euróért a konkurenciát elnézve ajándék.
hajrá razr i jelly bean!
-
loukie
tag
válasz hekermeker #1970 üzenetére
A root-olás módját megoszthatnád velünk! Én személy szerint eddig nem mertem, mert féltem, hogy téglát gyártok belőle! Több fajta módszert láttam, de nem tudom melyik lehet az igazi.
Előre is köszi! -
tott
tag
Na.A motorola uk facebook oldalán megszólaltak. Szerverproblémák,bocsika, majd ha megjavul küldjük a jbt.
-
honeker
őstag
olvastátok...? http://www.webupd8.org/2013/02/new-android-x86-42-test-build-based-on.html
Ha 84% az ukku ez le van irva az átverés ? -1
-
hekermeker
csendes tag
Nem tudom ha szabad linket megosztani, ha tévedek bocs.
1. Unlock the bootloader itt... http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=32576654
videó http://www.youtube.com/watch?v=YEmem7VhnlQ
2. Egy ClockworkMod recovery-t kell feltölteni a telefonra itt ...
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1974097Miután ez megvan mehet a root... nekem mivel JELLY BEAN-os a készülék ezt használtam itt...
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2123369ICS root itt ...
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1928509GINGER BREAD-ra sajnos nem tudom ha működik a fenti módszer.
Nagyon ajánlom hogy olvassátok végig mindegyik témát és csak akkor próbáljátok ki ha nagyon biztosak vagytok abban hogy megéri.
[ Szerkesztve ]
-
Drenadar
veterán
Hello!
Most akkor érdemes a JB update után HR-t nyomni? a play backup akkor a wifi jelszót megjelzi? engem ez érdekel leginkább -
loukie
tag
válasz hekermeker #1975 üzenetére
Köszönet a leírásért!
-
zsirfecske
addikt
válasz honeker #1974 üzenetére
ez régebbi hír, de semmi köze a razr i-hez, inkább asztali gépeken, notebook-on tudsz vele androidot futtatni. de nem lesz tökéletes, sőt az apphasználat is korlátozott mert nincs még meg benne az az arm fordító, amivel a natív kódot pl. a razr i is futtatni tudja és amivel eléri hogy ne az appok fele, hanem csak pár százaléka legyen inkompatibilis. pongyolán ilyesmi ez.
fr-t meg mindenképp érdemes tolni jb után, és ahogy már írták korábban igen, wifiket tuti megjegyzi (de nem a play hanem a google backup amit külön kell bekapcsolni, olvass vissza).
amúgy meg várunk a szerverre, majmok.
[ Szerkesztve ]
-
max-11
tag
Ma produkált egy olyat a telefonom, hogy reggel levettem a töltőről, és 4 óra alatt merült 60%-ra úgy, hogy rá se néztem a képernyőre. Nem állt egy helyben, de csak a szokásos utakat jártam be. Az Android OS 65 % fogyasztást mutatott, a többi csak utána nagy leszakadással. ?
-
max-11
tag
válasz zsirfecske #1980 üzenetére
Nem csináltam, de azóta már épp eltelt 1 hónap és nem volt ilyen.
-
zsirfecske
addikt
lehet rendelek egy ilyen tokot ebay-ről, próbálta esetleg valaki? elvileg gumírozott vékony keménytok, mert néha félek hogy az alu keret miatt kicsúszik a kezemből a teló. 2x már majdnem megtörtént. jó lenne tudni mennyt vastagít, bár 1400 ft-ért nem túl nagy rizikó ha nem jön be továbbadom szívesen bárkinek
[ Szerkesztve ]
-
Kaji
tag
sziasztok, gondolkozom ilyen telefon vásárlásán. Nézegettem árakat, ugyanolyan árban tudnék venni nexus 4-et is. Tudom nekem kell eldönteni, hogy melyik legyen, de elég nehéz a döntés. Annyi lenne csak a kérdésem, hogy ha a mérteket nem nézzük (motorola jobban tetszik), akkor mik a legnagyobb különbségek? Motorola akksija hogy szuperál? Gyakoribb programok (skype, whatsapp, twitter,...) mennyire optimalizáltak a cpu-hoz?
-
zsirfecske
addikt
olvasd el az első hozzászólást, hátha segít. valamint xda fórumon van pár topic amiben összevetették már iphone4/5-tel, nexus4-gyel. van amatőr review is stb.
de egy gyors pro/contra az eddig olvasottak és a személyes razr i tapasztalatok alapján:
+ akksiidő biztosan jobb razr i esetén (lásd legalul a gsmarena linkeket)
+ elmondhatatlanul kompaktabb, nem tepsi, normális méretű telefon mégis relatíve nagy kijelzővel
+ anyagminőség és design nem kérdés hogy jobb nálunk (a nexus hátsó üvege nálam hátrány, hiába csecse, nomeg ott az lg műanyag)
+ kijelző betekintési szöge és színei tuti jobbak
+ durván netezéshez optimalizált proci (pl. sunspider tesztben optimus g-t aka nexus4-et alázza)- kijelző felbontás zavaró lehet, ha a pentile amoled szőrösségére háklis vagy
- nincs nexus update, van cserébe x86 alapú android és moto support azok minden nyűgjével (nem minden alap JB funkció feltétlen hibátlan elsőre a moto romban + UK piacos razr i-re még késik a JB update)
- gyakoribb programokkal nem lesz gond, de néhány régi kedvenc cserélendő (én pl. moboplayer-t kéyntelen voltam egyelőre feladni, lecseréltem mx playerre, még jobban is jártam. viszont ha emgvettem volna anno a pro verziót akkor morcos lennék)
- kamera vsz razr i-ben gagyibb
- nicns hivatalos forgalmazás itthon, gari csak külföldről rendelve gyárija és olvass el egy profi tesztet is mindkét telóról (razr i és n4), szeretjük a mobilarénát, de azért kevésbé alaposak
[ Szerkesztve ]
-
Kaji
tag
válasz zsirfecske #1984 üzenetére
Köszi a gyors választ. Amúgy ez lenne az első androidos telefonom. Sokat nem tudok, csak hogy a frissítések szoktak késni gyártói mobilokon, egyedül ezért hajlanék a nexus 4 felé. Ezek amúgy nagyon zavaróak? Mérete miatt a motorola felé húz a szívem.
Még annyi lenne a kérésem, mivel elég sokat bringázok, érdekelne, hogy egy gps-es program,ami rögzíti a megtett útat, adatokat, sebességet, stb. rendesen működik-e? Vki ki tudna-e próbálni egy appot, hogy kompatibilis-e a processzorral?Köszi szépen
-
zsirfecske
addikt
endomondo pro-t használok már 2 éve bringázáshoz, razr i-vel is volt már vagy 12 trackelésem idén mióta jó idő van, hibátlanul megy vele.
frissítés csak akkor zavaró ha csak a te régiódban nem jön ki míg más már vígan használja, vagy ha lényeges feature jön ki egy új főverzióban amit már hivatalosan sosem kapsz meg.
-
loukie
tag
válasz zsirfecske #1982 üzenetére
Én már rendeltem a fent említett tokot! Vissza is küldtem, mert nem volt megfelelő a mérete és nem passzolt a telóra! Rendeltem Kínából is, feleennyiért ugyan ilyet küldtek, a méret itt sem volt tökéletes! Mivel én nagyon szeretem ezt a fajta tokot nem adtam fel, így egy ilyet
http://www.ebay.com/itm/for-Verizon-Motorola-Droid-Razr-M-XT907-Incipio-Oem-Case-Screen-Protector-Gray-/290875851828?pt=PDA_Accessories&hash=item43b98d4434
rendeltem jó drágán. Még nem érkezett meg, de remélem ez már jó lesz! Igaz a kamera gombnak majd kell helyet vágni, de az nem gond nekem.[ Szerkesztve ]
-
Kaji
tag
válasz zsirfecske #1986 üzenetére
És lezárt képernyővel is működik?
-
Schanyee
senior tag
Igen, pont ma próbáltam és ment. Egyszer korábban mintha mértem volna és kikapcsolt kijelzővel és bekalcsolt wifi, 3g-vel, 20 órát bírta pont az endomondo, de ezt ne vedd készpénznek, csak egy homályos emlék és a tesztet amúgy is csak 5 órán át próbáltam és az alapján becsültem.
-
Drenadar
veterán
Nah most akkor help...
megcsináltam a factory resetet... előtte be volt pipálva a backup, be volt állítva az account, minden.
factory reset után is beállítottam, de wifi jelszó sehol... most valahol máshol kell rávennem, hogy töltse le a google szerverről?nagyon gagyi ez a backup, semmi funkció, semmi beállítás, de még egy gomb sincs, hogy nah akkor backup now! or restore... vagy valami.
-
hekermeker
csendes tag
válasz zsirfecske #1991 üzenetére
Ha már drága akkor inkább ez http://www.case-mate.eu/smartphone-cases/motorola-cases/motorola-razr-i-cases/motorola-droid-razr-mbarely-there.html
-
Keki
csendes tag
Én is a nexus 4 és a razr i között vacilláltam, de mégis a moto-t választottam. (annak ellenére hogy a defy frissítési mizéria és hangszóró problémák (2x) után azt mondtam hogy soha többet moto...)
A boltban ahol vettem volt mindkettő így kézbe tudtam venni őket és összehasonlítani. Nálam fontos volt a méret, zsebben a nexus és a méretben hasonló társai már nem férnek el (elfér de engem zavar amikor ülök), a másik hogy kezemben valami hatalmas a nexus. Szóval ergonómiában, méretben és szépségben a moto győzött.
Ha a belsejét hasonlítod össze ott nem annyira egyszerű a képlet, ott már kell egy-két kompromisszumot kötni ami a teljesítményt illeti. Nem a legdurvább proci és társai van benne, de nem nagyon találkoztam még akadással, vagy olyan progival aminek kevés lenne az atom. Szóval a teljesítményével nekem semmi de semmi problémám nincs.
Ami végleg meggyőzött az az aksiidő, sokat vagyok természetben (sielés vagy bicaj) ahol idegesítő volt hogy az előző teló nem bírt ki egy fél napot sem (zene, fotó, endomondo, plusz folyamatos net kapcsolat). A razr i-nek ez a terhelés meg sem kottyan, nem kell lekapcsolnod semmi szolgáltatást/programot hogy kraftot spórolj.... A dedikált fényképezőgomb pedig valami királyság, annak ellenére hogy tényleg fos képeket tud csinálni a kamera
Szóval ha tényleg használni akarod a telefont távol a konnektortól akkor tökéletes választás, nem hiszem hogy a nexus 4-el ezt meg lehetne-e tenni... Szép és jó a nexus és teljesítményben a csúcson van, de mit ér ha csak fél napig tudod használni? Ez volt ami a moto oldalára döntötte a mérleget nálam...
A másik hogy most megyek majd a közel-keletre és ki tudja hogy a kevlár mikor jöhet jól -
Drenadar
veterán
tegnap egy hosszú útra mentem... BP-aggtelek.
a telefon simán bírta a navigációt (kb 4 óra volt) mellette nem tiltottam le a netet sem.
Mikor odaértem, akkor kezdett el csipogni hogy most már kellene neki táp.
ÉS ami még durva: egyáltalán nem melegedett, visszaúton sem, mikor már rádugtam a töltőre. -
Kront
tag
nekem egy hónapig nexus 4-em volt, onnan váltottam razr i-re. (és nekem is ezek voltak az első okos telóim igaz, tableteket/androidot már évek óta használok)
szerintem (szubjektív!):
- a nexus 4 szinte mindenben gyorsabb volt, de semmi olyan programot nem használok, amiben a moto sebessége ne lenne bőven elegendő;
- a nexus 4 anyaghasználata valamivel igényesebb, az üveg hátlap pl. sokkal esztétikusabb és jobb fogású, mint a moto-n ez a gumiszerű kevlárutánzat (ami messze nem kevlár, valami egyszerűbb aramid lehet, talán trogamid)
- a nexus kijelzője élethűbb volt, ha fotót/filmet akarsz nézegetni mobilon, valamivel természetesebb rajta a kép (én nem filmezek/fotózok mobilon), ellenben a betekintési szöge rosszabb;
- van giroszkóp és barométer a nexus 4-ben, razr-ben nincs. nekem igazából csak ez (a valódi giroszkóp és nem az acc meterrel szimulált) hiányzik, mert nem lehet vele wi-fi modelleket, drónokat irányítani;
- azok közül a programok közül amit használok, mindegyik fut moton, engem nem érint az inteles inkompatibilitás;
- a razr képernyő arányai miatt bizonyos programokat nem portolnak rá vagy rosszul sikerül a portolása (ezek közé tartozna pl. egy hárombetűs navigációs program is, ha létezne androidos változata, de az első hsz-ből egyértelműen kiderül, hogy ilyen program nincs);
- a nexus 4 kényelmetlenül nagy. 20 perces fülhöz tartásnál már elfárad a kezed, hacsak nincs nagy tenyered. ráadásul nagyon melegszik. süti a füledet.
- erős használat mellett nekem a razr egy töltéssel két napot kibír, normál használattal hármat, ha csak be van kapcsolva és fél óránként a leveleimet szinkronizálja, de 1-2 rövid híváson/sms-en kívűl más nincs, akkor négy napig is elketyeg. a nexus ennek a felét is alig hozta.
- nézd meg, hogy egyáltalán mit tudnak az új oprendszerek (pl. itt: [link]), mert akár teljesen felesleges is lehet a legújabb oprendszer. nekem már a 4.1.2-es frissítés sem hiányzott és a 4.2 sem hiányzik.
- én telefonnal maximum árcímkéket "fotózok" egy áruházban, hogy ne kelljen felírnom papírra. fényképezni fényképezőgéppel szoktam. előbbire mindkettő tökéletes, utóbbira egyik sem alkalmas.
- ami még fontos különbség lehet, ha sok játék vagy 3d-s program kell, hogy a nexusban tisztán használhatsz 16 giga memóriát, a razr i-ben meg éppen hogy csak 6-ot. az utóbbi ugyan sd-vel bővíthető, de arra (köszönhetően a google új üzletpolitikájának), szinte semmit nem tehetsz fel. (csak zene meg még a fotók mehetnek oda, de program vagy program tárterület pl. nem)[ Szerkesztve ]
-
zsirfecske
addikt
válasz hekermeker #1993 üzenetére
kameragomb! amúgy király nagyon, csak brutál drága.
jó ennyi dícséretet olvasni a telefonról, már csak a jb update kéne. rég ki kellett volna tegyem a javított 1. hszt és nem várni a frissítésre. ha jövő héten se jön kirakatom nélküle.
-
Drenadar
veterán
válasz zsirfecske #1999 üzenetére
máskor inkább felteszek egy backup app-ot, mert ez nagyon gáz volt.
és igen az acc&sync menüpontban sem volt semmi...
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Sweet.tv - internetes TV
- Tömeges letartóztatás volt Dél-Koreában az ország legnagyobb kriptocsalása miatt
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Milyen széket vegyek?
- Posta, csomagküldés
- Windows 11
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.