Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Mobil flották
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Miniatűr X8-cal készül az Oppo
- DIGI Mobil
-
Mobilarena
..:: Motorola Moto G ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Látom, jó volt tegnap este itt a hangulat...
Én pl. nem szoktam/tudok/merek ROM-ot cserélgetni, de elég sok alkalmazást telepítek a telefonra. 5 hónapja hasznalom a G-t, nem rémlik, hogy valaha is belassult volna. 2-3 naponta - biztos, ami biztos alapon - újraindítom.
A telefon mellett egy iPad Airt használok a legfrissebb 7.1.1-es rendszerrel. Meggyőződésem, hogy a G van annyira jó telefon, mint amilyen jó tablet az Air (a felhasznált anyagok minősége más lapra tartozik).
Folyamatosan követem az iPad topikot is, és bizony ott is előfordul lassulás, laggolás amin csak az újratelepítés segít. Nekem is volt beragadt app Airen ami ébren tartotta, vittem már garanciális cserére iPad 4-est. Annyi a különbség, hogy azt nem indítom újra túl sűrűn, csak kb. 2-3 hetente.
-
Lacics25
aktív tag
Szerettem volna kiszállni e parttalannak tűnő és sajnos kissé személyeskedésre forduló vitából, de beszélgetésben szívesen veszek részt.
A hozzáértést természetesen nem programozói szinten értem. Csupán arra gondoltam, hogy észre kell venni, hogy valami nem jól működik. Itt a fórumon sokan segítenek a megoldásban. Nekem személy szerint - sokéves tapasztalattal a hátam mögött - egyenlőre semmi gondom nincs a készülékkel, de ha lenne, biztosan "megnyomkodnék néhány gombot", hogy rendbehozzam.WP-hez egy magánvélemény: Élve az előző hasonlatommal, úgy éreztem magam, mint a gyerek az édességboltban, aki nem éri el a sok fínomságot ami a polcon van. Szép, jó, gyors, de képtelen azt az élményt hozni, mint egy android.
Samsung.. Tegnap a leányom S4 minije volt nálam. Katasztrófa volt a moto g-m után.
-
heidricha
őstag
Hogy lehet tisztítani az első hangszórón a fémrácsot? Porszívó?
-
rasky
senior tag
Samsungot mint márkát csak TV-ben tűröm meg, volt 10.1 TAB2, Galaxy S, laptop, stb....eleve, hogyan lehet gyártani úgy egy telefont, hogy tudom, hogy befog égni (amoled), de cserélem garancián belül. Ok, hogy cserélik, de úgy birtokolni valamit, hogy egyszer majd egy biztos szerviz...Hiába a sok mag, ram, ha rendszerileg semmit nem fejlődik a telefon, mert a Samsung mindig el
ba..rontja.A nexus döbbentet rá, hogy mennyit ér egy "puritán" rendszer, semmi felesleges dolog, ami kell felteszed TE magad..ennek köszönhetően stabilabb marad a rendszer, ezért választottam következőnek a Moto G-t (jobb aksi, melegedés gondok nincsenek, olcsó volt(!!) stb). -
contaxg
veterán
Kb 4 hónapomba telt mire megtaláltam azt Androidon azt a környezetet és szoftvereket, amivel végre együtt tudok élni. A telefonszámokat egy külön progival mentem vcf formátumba és utána azt konvertálom be az exdialerbe (amivel végre sikerült elérni hogy ne hívogassonmásokat a tudtom nélkül)), mert volt hogy a telefon letörölte a SIM-ről az évek óta azon tartott számokat.
A lányom ez idő alatt több TB-ot csetelt, netezet és fotozót egy utolsó generációs iPod Touch készülékkel. Nem egyszer kérdeztem meg magamtól, hogy miért kell értenni nekem ehhez? Minek a pöcsölés faktor? Egy boldog ember voltam a Nokia C3-00 telcsimmel, csak pechemre nem volt hozzá Spotify kliens. Egyszer éreztem azt, hogy király a telcsim, amikor egy vámügyintézésnél pikk-pakk tudtam elküldeni egy befizetési igazolást PDF formátumban, mobilnettel az ügyintézőnek. A bankos hölgy csak pislogott...
Akkor éreztem meg, hogy milyen jó ha az embernek okostelcsije van. Mostanában kérekpározásaim alatt egy BT fejes suttogja a fejembe a GPS utasításait miközben zenét hallgatok. Ez is klassz! Végül is ebből is sikerült hasznáható telcsit csiholni, de a négy hónap pöcsölést szívesen kihagytam volna.A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Gyors merülés miatt csináltam egy gyári visszaállítást, és most már sokkal lassabban merül a Moto G. Viszont ahogy nézem, még sokkal jobb lehetne, mert a fogyasztás legnagyobb részét (62%) most a Google Play Services adja. Ráadásul éjszaka sem aludt a telefon egyáltalán.
Valaki tudja, hogy mi ez és mit kell letiltani a javításhoz?
-
Kroni1
veterán
Azt hogy lehet megnézni hogy a bootloader ki volt e nyitva illetve, hogy root volt-e a telefonon? Venni készülök egy pár hónapos Moto G-t, de meg szeretném nézni, hogy volt-e mókolva, mert félek, hogy nem lesz érvényes rá a gari..
-
ghiottone
nagyúr
Ha rákötöd gépre fastboot módban akkor a teló kiírja, hogy nyitva van-e a bootloder, illetve ha visszakerül rá a gyári firmware akkor indításkor ott a figyelmeztetés. Ha viszont visszazárták akkor kb. sehogy, majd csak estlegesen a gariztatásnál.
Eladó OnePlus 9: https://shorturl.at/xmRZc | "ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
pete_21
addikt
Én is azt mondom, amit már mások is megírtak: nem a telefon a hibás, valami hulladék programot telepítettél (99%-ig biztos vagyok ebben), és amiatt van összeomolva a rendszered. Ettől még sem a telefon, sem az Android nem lesz szar. Valaki rosszul megírt egy programot, ami megakasztja az oprendszert... Előfordul sajnos, de minden programra van x+1 alternatíva. Ilyenkor kell factory reset (ha fogalmad sincs, hogy melyik program lehet a ludas, és tutira akarsz menni), és utána egyesével visszarakni a programokat. Mert nem hiszem, hogy hardverhiba lenne. Mellesleg mielőtt nekiáll valaki mindenféle programokat telepíteni, meg kell nézni a programok értékeléseit, és elolvasni a kommenteket, miket írnak. Én updatek előtt is elolvasom a kommenteket. Ha így teszel, sokkal kisebb az esélye, hogy egy szarul megírt app miatt fogsz szívni.
És nem, nem fog kelleni újraindítgatni. Ha hetente újraindítod, akkor az már tökéletes, de én sokszor csak 2-3 hetente indítom újra. És nem lassul, nem akad akkor sem. Csak úgy megszokásból újraindítom, mert ahogy írtam: minden oprendszernek kell időnként újraindítás. Legyen az mobil vagy PC-s oprendszer.
Ez alól az iOS sem kivétel, az sem hibátlan oprendszer. Azt is ébren tarthatja, és megakaszthatja, belassíthatja egy rosszul megírt program. És annak is kell időnként az újraindítás. Mert annak is megtelik a memóriája szeméttel, amit nem tud üríteni egy idő után. Tudom, mert rendszeresen használok iPad-et iOS 7.1.1-gyel. Ott olyanokat tapasztalok, hogy böngészek több fülben, átváltok egy másikra, azt újra betölti... Majd vissza az előzőre, és azt tölti be újra. Megint váltok, megint újratölti. Mert elfogy a memória, és nem tudja rendesen üríteni. Ez van, mindennek kell időnként restart.
Én elfogadom, hogy nem tetszik Neked az Android, és nem felel meg. Mindenkinek más tetszik. Csak ne egy olyan hiba miatt könyveld el, ami nem a rendszer hibája, hanem egy rosszul megírt programé... Az ilyen dolgokkal sajnos könnyű sokakat eltántorítani a vásárlástól, és a végén valaki egy nem létező rendszerhiba miatt gondolja meg magát.(#7892) Fulmi: A jó telefon adott: legyen az iPhone 5, Moto G, Nexus stb. De egy rosszul megírt program bármelyik működését haza tudja vágni.
(#7898) Kroni1: Én megértelek Téged is, és Fulmi-t is. Én is amellett vagyok, hogy ne kelljen érteni egy telefonhoz. Mert az emberek jelentős része nem ért hozzá, és nem is akar érteni hozzá. Csak használni akarja. De okostelefonok óta azért mégis oda kell figyelni a használatra, miként és hogyan használod, miket telepítesz. Ez PC-vel is így van. Sajnos ha nem akarod tönkretenni, hanem biztonságosan akarod használni az eszközeidet, akkor oda kell figyelni, miket telepítesz fel. Lásd: [link]. Félre ne értsetek, nem azt mondom, hogy ez így van rendjén... Nem jó ez így, de nekünk kell alkalmazkodni, és gondolkodni, ha nem akarunk ilyenekbe belefutni.
"sokkal stabilabb maga az ios mint a droid, és nem érzem ugy hogy egy dacia-porsche összehasonlítás, maximum stabilitásban, mert árban nincs akkora különbség: egy 4-es iphone használtan 50k körül van, mig egy 8GB-os moto g szintén 40k-48k között, a 16-os meg ugye mégfeljebb mozog."
Én is így voltam vele, ameddig Defy-t használtam, nightly, nem stabil, portolt romokkal. Moto G óta viszont nem érzem az Androidot kevésbé stabilnak. Legalább annyira reszponzív, gördülékeny, és stabil, mint az iOS.
Azért ez az árösszehasonlítás nem teljesen állja meg a helyét. iPhone 4 régi, hardveresen is elavult, a kis kijelzőről ne is beszéljünk. Frissítések se igen lesznek hozzá (mellesleg ha jól tudom, a régi iPhone-okat, mint amilyen a 4 is, úgy frissítik, hogy a funkciót egy részét nem kapja meg. Ezért hiába iOS 7, nem teljes funkcionalitással működik rajta). És ennyi pénzért használtan kapod meg, gari nélkül. 8 Gb-os Moto G-t újonnan is kapsz ennyiért, garival. És hardveresen modernebb, nagyobb kijelző stb.Samsung és Sony, HTC, LG stb. gyártók csúcskategóriás telefonjaival az a baj, hogy nem gyári Android megy rajtuk. Ezért a gyorsaságot és stabilitást nem lehet abból leszűrni. A gyári felületek le tudják lassítani a rendszert, és rosszabb esetben instabillá tenni. Példa erre a Sony Xperia SP. Gyári rommal jól ment, ajánlott telefon volt, aztán kijött rá a 4.3, és azóta senki nem ajánlja (Melyik okostelefon topikban olvastam nem egy rossz véleményt róla...). Nagyon instabillá vált a telefon. Egy példa, hogy egy rossz gyári fw-rel mennyire tönkre lehet tenni egy rendszert. És ez nem az Android hibája...
Ha magát az Androidot akarja valaki tesztelni, hogy az milyen, akkor Nexust kell venni. Esetleg főzött, de stabil CM-et tenni egy telefonra. De ez körülményesebb, és ugorhat a gari.
Ha tetszik Neked a droid, és nem szeretnél váltani, a Moto G-t javaslom. Defy-vel én is sokat szívtam váltás előtt (pl. amikor a hívásokat én is nehezen vettem fel, az ébresztőt sem tudtam egy ideig kinyomni, és egy fénykép készítése után nem tudtam többet készíteni, mert a Camera app FC-zett, pedig fontos lett volna.)
Mindezt instabil főzött rom(ok) miatt. Szóval hidd el, hogy én is tudom milyen az instabil rendszer, és csak egy normális, mindennapokban használható, stabil rendszerre vágytam. A Moto G nekem tökéletesen megfelel. Szerintem adj neki egy esélyt mielőtt platformot váltasz. Remélem beválik. -
Kroni1
veterán
válasz pete_21 #7920 üzenetére
amit nekem irtál azzal egyet értek, és pont ezért nem tudom ajánlani az idősebb műszaki érzékkel nem rendelkező családtagjaimnak az okostelefont, pedig sokan már váltani akartak.
Az árak meg persze, de azt arra irtam, hogy még ha egy 100-ezres árú iphonet veszünk akkor sincs olyan árkülönbség mint egy 4 milliós dacia meg egy 35 millás porsche közt. (ugyanakkor én is utálom a tulárazott almás cuccokat, de nem is véletlenül annyira kötött az a rendszer, az ő vevőkörük nagy része kb ennyit is igényel.)
mindenképp adok egy esélyt neki, szerintem jó lesz. A defyt én a hibái ellenére szerettem, nagyon jó ár érték arányu volt, de eljárt felette kicsit az idő, az xcover2 touchwizzel nagyon leszerepelt előttem, pedig jól összerakott teló lett volna, és rendes CM nem volt rá nem ugy mint a defyre... Ugyh ha arról van szó én szivesen foglalkozom kicsit a telóval h jó legyen és bizom is benne h a moto g már megfelel majd az igényeimnek..
[ Szerkesztve ]
-
Rotcsa
tag
Vagy egy hónapja van meg a teló.
Az a gondom vele, hogy néha hiába nyomom a power-gombot, a kijelző nem villan fel. Vagy olyan, mintha néha nem akarna felébredni.
A töltéssel is baj van,mert nem mindíg működik csak pusztán fali aljzati áramforrásból. (vettem egy olyat is hozzá, mert nem tudok olyan gyakran gép előtt lenni)Úgy olvastam, hogy a töltés-hiba egy szoftveres bug miatt lehet...
Egyébként teljesen meg vagyok vele elégedve, nekem ez a kijelzőméret még épp a kellően kezelhető kategória amellett, hogy elég nagy!
-
evko
aktív tag
Sziasztok!
Magyarítani szeretném,
1. bootloader nyitás, majd logo csere és a leírás alapján a többi?
"Fontos, hogy csak a jelzett romra rakható fel. Más romnál bootloop-ot okoz." mi az a bootloop?
Tönkremegy tőle?Nekem 4.4.2 android van, méghozzá... System ver: 176.44.1.falcon_umts.Retail.en.GB
Akkor nekem ez kell:
176.44.1.falcon_umts.Retail.en.GB - UK 4.4.2 KitKat --- 1. frissítés - OTG, háttérkép, hívás közbeni hangerő javítás, nem fogadott hívás - LED értesítés működése)De mi az, hogy OTG, háttérkép, mi ez, ami mögé van írva, hogy 1. frissítés?
--- 2013...Ha valaki valami jó bizniszt tud, írjon rám mindenképp!!! ---
-
evko
aktív tag
Szóval, jól gondolom...
Nyitom a bootloadert, majd teszek fel recovery-t és felteszem ezt a fájlt: https://docs.google.com/file/d/0B4PT9WP-u_z9TmVwdXU4WkR3TGc/edit?pli=1..
Na most... Az, hogy nyitom a loadert és kicserélem a logot, az még oké...
De mi van a recoveryvel? Hol találom?Jaa....
Ezt kell csinálnom?
http://mobilarena.hu/tema/re_motorola_moto_g_nekunk_is_kene/hsz_1898-1898.htmlMármint onnan a rootot és akkor lesz recovery... utána jöhet a magyar nyelv
[ Szerkesztve ]
--- 2013...Ha valaki valami jó bizniszt tud, írjon rám mindenképp!!! ---
-
evko
aktív tag
válasz catroot #7927 üzenetére
Köszönöm.
És ez jobb, mint a többi rom? Vagy csak egyszerűbb felrakni, ezért jobb?
Amúgy rootoltam már nem 1 telót, csak mivel nem minden nap ezt csinálom, így nekem több idő kell elolvasgatni/keresni/értelmezni ezeket a leírásokat.. Nehogy elszálljon a teló..--- 2013...Ha valaki valami jó bizniszt tud, írjon rám mindenképp!!! ---
-
-
r.endruu
tag
Nem tudom linkelte-e már valaki, most találtam ezt a leírást a motorola fórumban:
https://forums.motorola.com/posts/bc8f681abeEnnyi lenne, egy appal, root és minden nélkül lehetne bele magyart varázsolni?
-
Essien
aktív tag
A telefon nem lesz magyar csak azok a programok amiben van magyar.
-
Gippo
senior tag
Én speciel kifejezetten örülök, hogy megszabadulhattam a magyar nyelvtől, így a rengeteg rosszul/gyengén fordított programtól, google play leírásoktól, stb...
Soha vissza!
[ Szerkesztve ]
-
BtommyX
csendes tag
válasz r.endruu #7935 üzenetére
A play weboldalán a címsorba a csomagnév után be kell írni, hogy "&hl=hu" és máris magyarul jelenik meg minden. Igaz ez csak ideiglenes megoldás, mert lapozáskor visszavált angolra.
Más: Jelentkezett már valakinél az a bug, hogy a GPS bug nem működik? Pár napja bekapcsoltam pár percre a GPS-t, és még nem ette meg az akksit
-
ttiimdr
tag
Szia tulajok!
Valaki esetleg le tudná tesztelni egy 10-15 perces játékkal, hgy lagol e subway surfers?
Mennyire érzékeny a kijelző, hibátlanul vesz e minden mozdulatot játék alatt?
Ha a legkisebb lag is jelentkezik ami miatt egyet is rontasz a játékban nem fogom megvenni! Ha hibátlanul fut akkor átment a vizsgán és azonnal veszem. Galaxy ace 3 at adtam el a lag miatt, nem gondoltam volna, hogy nem birja tökéletesen futtatni.
köszi -
Kroni1
veterán
válasz kelly416 #7942 üzenetére
Sziasztok! Na megjott a telo, 4.3 an rajta, de a szoftverfrissites menupontban mar felajanlotta a 4.4.2-t. Ezt hogy erdemes frissiteni? Lehet igy wifin keresztul is, vagy pc-rol usbn jobb lenne?! (Csak mert samsungnal direkt azt ajanlottak, hogy ne wifin frissitsek kiessel, hanem pc-rol odinnal, mert ugy jobb..)
-
Csapoati
nagyúr
Én ezt használom, nekem nagyon bejön.
Itt van két kép (már van 4.5-szerű ikoncsomag is hozzá ):
[ Szerkesztve ]
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
haligali72
aktív tag
Sziasztok!
A fiamnak van egy moto g-je, le sem tudja tenni amióta megvettem neki, fürge, szép a kijelzője vagány kis telefon. Az előző gazdája átlóssan eltörte a kijelzőt, ki szeretném cserélni a youtubon megnéztem nem tűnik túl nehéznek. Viszont az ebay-on többféle tipust is láttam: XT1032, XT1033.. feltételezem a displayt és a digitizer eggyütt cserélendő de honnan tudom melyiket rendeljem és mire kell ügyelnem?[ Szerkesztve ]
-
Maximum1
őstag
válasz haligali72 #7948 üzenetére
Csináltak már itt ilyesmit, Tim82 volt talán az utolsó.
Írjál Neki privátot, ha nem jelentkezik magától.
Új hozzászólás Aktív témák
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Futás, futópályák
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Bestbuy játékok
- Projektor topic
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Politika
- További aktív témák...
- Honor 200 Pro 12/512GB Extrákkal, valamint Zöld Honor 200 256 Gb
- iPhone 13 pro 128gb szürke/ kis hibás/87%akku
- APPLE iPhone 12 64 GB Black - 9 hónap garancia
- Samsung Galaxy S24 5G Onyx Black, 1 Hetes, Karcmentes, Gyönyörű Állapotú, Független, 1 Év Garancia
- Samsung Galaxy S21 5G Phantom Gray, Karcmentes, Újszerű Állapotú, Független, Fekete, Garanciális
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest