- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem nyílnak a Foldok?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonlight115
őstag
Olvastam Zimbardo kísérleteiről, láttam vele készült interjúkat, ez jó könyv lehet. És a többi is, Farida is.
Én most Dickens Karácsonyi énekét olvasom, és Az elátkozott gyermek c. H.Potter színdarabot, ami érdekes sztori, csak kár, hogy nem egy jó vaskos regény.
Ezek előtt pedig old rocker könyvét olvastam, a Betegágyak őrzőit, ami nemcsak az ápolókról szól, hanem a betegekről is. Érdemes elolvasni, már csak a stílusa miatt is. -
old rocker
veterán
köszi...
Bár az első könyvbemutatón azzal tréfálkoztam a moderátorral: "most még csak szerző vagyok, a második után leszek író úr, a harmadik után szólítsatok nyugodtan csak mesternek... (nevetés), mondjuk inkább azt, egy jól fogalmazó ember vagyok, aki könyveket is írt már... -
old rocker
veterán
Tuudom.... szabály, szabály, embert zabál... (Moldova: Akit a mozdony füstje megcsapott) De nem először hivatkozom Krúdy novellája alakjára, Bodó tekintetes uramra, akit a tanácsülésben a kandallóból kipattanó szikra miatt lángra kapó rókaprémes mentéjére figyelmeztettek mire ő ingerülten, ízes deák nyelven reccsent vissza, maradjunk a tárgynál, tekintetes uraim! S mikor a lángok már a haját nyaldosták, a teremőr nem bírta tovább és leöntötte egy vödör vízzel, Bodó tekintetes uramat is elhagyta a flegma viselkedése és felugorva azt hörögte: injúria!!
Nos, ezt a site-ot a Bodó tekintetes uramék jellemzik, de ezt ennek a generációnak, aki max. messengert olvas, hiába írom. A lényeg egy telefonnál az, hogy a fészbük üzenetek real time-ban megjelenjenek... Az offok meg igen bántóak, mert olvasáshoz nem szokott szemeivel - és tudatával - scrollozni kell.
A száraz, szakmai bejegyzéstől eltérő stílust sem kedvelik.
Legutóbbi kitiltásom körüli szankciókat kicsinyesnek, sőt, gyerekesnek ítélem meg...
Van egy versenyző, akivel folyamatosan konfrontációban vagyok, mert azoknak a kérdésére, akik dilemmáznak, felrakják-e a win10-et, megírom tapasztalataimat, mely szerint a win10 telepítése lutri. Vagy nagyon bejön, vagy nagyon nem. Én témához tartozónak érzem, hogy időnként kitérjek arra, mi történt a családban 2 laptoppal is win10 telepítése után.
Miután már a Microsoft ügyintézőjével is leveleztem, sőt, telefonon egyeztettem egy jellegzetessé váló hiba miatt, ami a w10 megjelenése után a 8.1-ket is érintette. Vissza lehet nézni, többen panaszkodtak arra, hogy nem tudnak kapcsolatot létesíteni a telefonjuk és az OneDrive fiókjuk között.
Az említett úriember ekkor .ecinek, azaz nemi folyadéknak titulált.
A társadalmi életutam és eredményeim alapján ettől én már kissé elszoktam.... de a vaskosabb véleményemet mindig priviben írtam meg. Ehhez viszont, úgy vélem, senkinek semmi köze nincs.
Az illető közölte, hogy ő segíteni akar, én meg állandóan sz@rozom a telefont, így aztán több alkalommal én voltam 1-2 napra bannolva.
(Volt az E52-es rovatban egy Joe bácsi nick, aki hetente vagy 5x beírta, hogy ez a telefon egy f.spisztoly, egy f.stalicska, az is hülye, aki nokiát vesz stb. Őt mégsem tiltották ennyire szorgalmasan.)
Következésképpen a win10 fanok szemében egyes számú közellenséggé váltam.
A karácsonyi időszakban aztán a topik szakmai hangulata - óh, borzalom - felhígult: viccelődés, karácsonyi jókívánság került bele, amit a mi fekete sztárunk nem vett jó néven és közibük reccsentett ... nem csak én, de más is válaszolt rá, aminek a lényege az volt, fejezze már be ezeket az állandó kockafejű megjegyzéseit... tenyérbe mászó válaszára privátban!!! reflektáltam egy vaskosat, amit ő úgy tett közösséget rombolóvá, hogy nyilvánosan közzétette a PRIVÁT üzenetet...
Ennek következményeként egy hétre ki lettem tiltva, - amit szorgalomból megtoldottak 2 nappal - a fórumról, a 640-es topikból pedig 30 napra... Ami számomra abszolút gyerekes és nevetséges: elvették az "egyéni képemet", ami lényegében annyival különbözött az "egyen" rocker (vagy hippi) fejtől, hogy a cigaretta ki volt retusálva az arcképcsarnokából, mivel én 33 éve leszoktam... 33 éve, vagyis annyi ideje, amit közületek sokan, akik most móresre akartok tanítani, még meg sem éltetek...
Komolyan: nem találjátok kicsit nevetségesnek magatokat? Milyen szankcióra számíthatok, ha kiderül, egyszer egy poszt írása közben pukiztam egyet...??
Na, mindegy. November elején születtem, horribile dictu több, mint hat évtizede. S a skorpió jegyben születettekre jellemzően meglehetősen bosszúálló vagyok... Ti mit tudtok nekem ártani? Lefikázzátok a most íródó negyedik könyvemet? A televíziós műsoraimat? Bejelentetek a Magyar Tudományos Akadémiánál? Vagy végleg bannoltok erről a rendkívül szakmai fórumról, ami annyira szakami volt, hogy bizonyos kritériumok meg nem felelése miatt egy hétig nem üzemelt?
Nekem viszont van elég fórumom, ahol megkapjátok tőlem a Kockafej Nagydíjat...
(Ha harc, hát legyen harc... a szállóige eredete bizonytalan...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Akciókamerák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Honor Pad X8a 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest