- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Mobil flották
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
válasz
USERCONTENT #86 üzenetére
Kíváncsi lennék mi volt 2., 3., stb. helyezés...
Amúgy szerintem a logó üzente: "MS szoftver: egyszerű mint Te!"
-
USERCONTENT
tag
-
Dante32
tag
Szerintem jobb lett.Nem is keveset változott.
-
bigkrisz96
tag
Büszkék a Metro UI-ra.
-
zoo8800
veterán
Szerintem egész jó lett.
-
rebugra
aktív tag
Hűha, és ezen meddig gondolkodtak?? És hány millió Dollárba került? Egymás mellé tették a zászló logót. Nagyszerű
-
Nazara
őstag
Egyszerű, de pofás darab lett!
-
ddekany
veterán
"Azoknak, akik állítják, hogy ők is tudnak ilyet csinálni: nem véletlenül van grafikus szakma."
Ne bántsd a grafikusokat, van aki tényleg tud olyat, amihez másnak lövése sincs... pl. emberábrázolás remek teszt. Azt viszont, hogy valaki addig vacakol a méretekkel meg kihagyásokkal amíg kb. harmonikusan néz ki valami, ne magasztaljuk már az egekbe. Kell hozzá némi érzék, a többi meg a bullshit. Hány ilyen terület van, ahol órákat magyaráznak meg misztifikálnak dolgokat semmire se jó emberek (reklámos szakmában pl.), hogy elhidd, hogy az mekkora nagy tudomány amivel ők foglalkoznak. Közben egyvalamit tudnak: lyukat beszélni más hasába, meg ügyesen helyezkedni. Az is tudás persze, szóval OK, valamit tudnak...
-
törölt tag
nekem alapvetően tetszene. atomgyors, stabil, asztalra olyan mint a win7. de a metro nálam halott. látszik hogy tabletre van fejlesztve. olyan érzés kezelni asztalon vagy laptopon, mint egy rosszul portolt konzoljátékot wasd-vel. a metro tabletre való. oda ideális, ezt nem vitatom. máshova számámra használhatatlan... mondom ezt 1 hónap nyomkodás után win 8 alól...
-
HuMarc
veterán
válasz
johny dragon #54 üzenetére
Én azt hallottam, hogy a harapás azért van, mert az angolul bite, és a bit és a byte ugye informatikai "fogalom."
-
S0m30n3
aktív tag
Én sem fogom szét fikázni, egyszerűen PC-re nem hiszem, hogy fel fogom tenni, de még kiderül. Laptopon más a helyzet, sőt, ha arra kerül a sor, hogy apumnak kell tabletet venni, tuti windows 8-ast fogok.
Az outlook tényleg még kezdetleges, de nekem már wp7 óta bejön az egész dizájn, igaz ha sokáig kéne néznem ezt a fehér hátteret, kifolyna a szemem.
-
blade zte
őstag
Egyszerüsítés a gui terén, mert azt hiszik hogyha szabályos kocka valami, akkor az überhiperfejlett és modern.Az a modern, ami a modern technológiát használja.
-
zord01
senior tag
Én sem szeretem, ha valami jól bevált dologhoz túl radikálisan nyúlnak hozzá, és mikor megtudtam, hogy nem lesz start gomb, és nem lehet asztali módra bootolni, nos én is agyon anyáztam a win8-at, de aztán rájöttem, hogy az oprendszer használhatósága 2 dolgon múlik.
1. mennyire problémamentes a használata
2. mennyire kompatibilis a régi dolgokkal.Ennek fényében úgy döntöttem, hogy adok a W8-nak egy esélyt, és ha megszeretem meg is veszem. Ha meg nem tetszik, vagy nem kompatibilis a régi alkalmazásaimmal maradok W7-nél. Egy szó mint száz, adok neki egy esélyt, és nem fikázom szét látatlanba.
De ha nem jön be... hú milyen anyázás lesz.
-
Mixmonsterx
csendes tag
45 mp alat csinálák megg a paintben
-
S0m30n3
aktív tag
Azta, az outlook.com nagyon jól néz ki, imádom ezt a metro felületet. Tök szép. Remélem a következő Messenger program is már ilyen felületű lesz.
Microsoft logóval sincs bajom, gondoltam, hogy ilyenre fognak váltani.
Ezektől függetlenül, a windows 8-at kerülni fogom... nem kellenek a csempék gépre.
-
kbencee
aktív tag
Nemtom, nekem kifejezetten bejönnek ezek a minimalista logók. Nem kell mindent túlbonyolítani.
-
Cyberpunk
félisten
Már itt is a csempe ablak.
-
zord01
senior tag
válasz
ThePlayer #50 üzenetére
Néhány almafan szerinte az MS - természetesen, hát honnan máshonnan? - az új logót is az almától lopta. De aki szerinte 2 betű hasonlít egymásra, az már tényleg nem normális.
Az alma fanok ritka setét állatfajta ám...http://techcrunch.com/2012/08/24/microsofts-new-logo-is-a-hop-skip-and-straightened-character-away-from-apples-typeface/
-
hemaka
nagyúr
lol, de szar
-
DasH_001
tag
A színek a Win '95 óta szinte ugyanezek, a zászlóban a térköz XP óta olyan, mint most a kockáknál.
Minden fontosabb termékcsoport külön színt kapott, ez elég korrekt branding, függetlenül attól, hogy egyszerű megrajzolni.
-
ZeroLimit
tag
válasz
johny dragon #54 üzenetére
az apple logó a legjobb persze fehérben
-
ZeroLimit
tag
a régebbi jobb volt
-
ThePlayer
tag
válasz
masterful87 #48 üzenetére
Hát nem tudom mibe tud majd belekötni! Bár az épl ájenci-ből azt is kinézem hogy a négy négyzet különböző szinekben az ő kreálmányuk és a microsoft azt lopta tőlük
-
Hessler
csendes tag
Egyébként kíváncsi vagyok, mi lesz az Apple válasza (ha lesz egyáltalán) erre az új minimalista irányra, gondolok itt a Windows 8-ra, a WP8-ra, az arculatra, tehát az egész megjelenésre.
-
( V )
veterán
valószínűleg azért ilyen "csodásan elegáns" ez az új arculat, hogy az alma még véletlenül se tudjon belekötni
-
Hessler
csendes tag
Azoknak, akik állítják, hogy ők is tudnak ilyet csinálni: nem véletlenül van grafikus szakma. Persze kellő önbizalommal el lehet hinni, hogy ilyet mindenki tud, csak a végeredmény, hogy finoman fogalmazzak: kevésbé lesz profi. De maradjunk annyiban, hogy a megvalósításig se jutna el! Egy ilyen arculat kidolgozása nem csak annyiból áll, hogy gányoljunk valamit Paintben. Attól, hogy egyszerűen néz ki, még nem jelenti azt, hogy kidolgozni is egyszerű, sőt...
A logó egyébként önmagában nem nagy szám (szerintem), de ez egy komplett arculat része, ami viszont nagyon jó. (Pedig én aztán nem vagyok Microsoft fan.)
Azért a Microsoft nem fogja amatőrökre bízni, hogy kidolgozzanak neki egy teljesen új arculatot.Hogy felhozzak egy másik példát, a Londoni Olimpia logója (és arculata) is óriási felháborodást keltett. Azt most hagyjuk, hogy kinek mennyire jön be (személy szerint nekem nem annyira), de egy biztos: emlékezetes. És, hogy mennyibe került? 400.000 Fontba.
-
ThePlayer
tag
Miért kell mindent az Apple-éhoz mérni? Az az etalon? Ki nem szarja le az aplét?
-
int
tag
Remélem nem fizettek érte milliókat. Elég egyszerű lett. A többi MS termék is megkapta a maga fiatalítását. Kíváncsi leszek meddig fognak élni... 1-2 évet saccolok. Utána pedig ismét újragondolják.
-
arnyekxxx
veterán
-
Sennalacy
aktív tag
Ezzel a túlzásba vitt leegyszerűsítéssel már átestek a ló túloldalára. Ha valami kezdő félnótásokról lenne szó kevés tőkével, akkor még megértem. hogy kisérleteznek, de senki nincs egy ekkora cégben aki szólna, hogy az egész koncepció kukaérett? Olyan nagy a tekintélyelvűség, hogy fejleszegve bármilyen baromságot keresztülvisznek amit valami eltájolt barom kitalált? Apple meg röhög a markába. Ha van egy kis eszük pont az ellenkezőjét fogják csinálni, és a halálba csicsázzák a következő terméket, az MS meg ott áll majd bambán a 4 színes kockájával..
-
HuMarc
veterán
válasz
kakuk.tamas #29 üzenetére
Én olvastam erről az arányról egy cikket, hogy volt ez az egyesség a desing-errel, amit az MS szépen át is hágott mert vannak olyan képek ahol több az üres hely.. (Mert a Windows új logójánál is ez a 1,6-os arány érvényes (vagy mi))
De ha belegondolok, hogy mennyibe kerülhetett ez az MS-nek, akkor -
HuMarc
veterán
válasz
imisomogyi #13 üzenetére
Nekem nem egyértelmű hogy melyik karika melyik kontinens. Avass be
-
passatgt
aktív tag
válasz
kakuk.tamas #29 üzenetére
Ezzel foglalkozok, szóval már ránézésre láttam, de azért biztos ami biztos, lemértem
-
Z10N
veterán
"Hatalmas" desginer tudas kell egy ilyen megalkotasahoz
ui: Eltekintve az aranymetszestol.
-
passatgt
aktív tag
Azért van ebben munka, csak nem látszik
Például a négyzetek szélessége 1,6-os arányban van a szöveg magasságával, és szintén 1,6-os arányban van a szöveg előtt. A négyzetek közötti üres rész pedig szintén 1,6-os arány a négyzetek szélességéhez viszonyítva. Aki nem tudná mi ez: [link]
-
oO7
őstag
sokat valószínűleg... nem a sarki bolt logójáról van szó... bocs ha a lelkedbe tiportam, de tényleg nem értem, hogy ez miért számít neked bármit is (meg úgy mellesleg az a) kérdésedből kiindulva úgyérzem jogos volt a következtetésem, hogy nem tartod sokra ezt a logót és feltehetően felháborodást váltana ki belőled ha kiderülne, hogy magyarországi viszonylatban valószínűleg egy kisebb vagyont zsebelt be a logó készítője)
pont azért "egyedi" mert mindenki valami különlegesebbet, "egyedibbet" csinált így ez a baromi egyszerű forma kb ki is maradt a logók közül... és a Microsoft ezzel a Modern stílussal is egy teljesen egyedi stílust tudott felvenni ami senki más megoldására nem hasonlít... tehát bármennyire is egyszerűnek tűnik, bármennyire is általános, mégis a Microsoft védjegyévé fog vállni és vele fogják azonosítani
-
oszi666
őstag
én kérek elnézést, hogy meg mertem szólalni...meg fogsz lepődni, de képzeld el, tényleg viccen kívül, halálosan komolyan kérdeztem, mennyit kaphatnak ezért a logóért. azért, mert valamit a képernyőn olvasol, nem kell azonnal szarkazmusnak hinni.
a logo szerintem úgy szar ahogy van. lehet hogy egyszerű, de túl általános. színes négyzeteket szerintem még levédetni se lehet annyira általánosak. nem olyan jellemző, mint az apple, coca cola, pepsi, mekdonálc, kfc, stb , amik szintén két tollvonásból állnak, de akkor is egyediek. (eredményességüket mutatja, hogy ezek jutottak először eszembe) -
callmeakos
veterán
válasz
anderledani #1 üzenetére
Egyem az LG pici pocóját, ha már nem azt ICSt kéne bejelenteni hanem a JBt
Agyatlan banda LG for Skynet!!!! -
madd dogg
senior tag
válasz
anderledani #1 üzenetére
mindenhol ezzel offolsz? Menj már a ......
-
oO7
őstag
a) miért kéne "fantáziadúsnak" lennie? egy logó minnél egyszerűbb, annál könnyebben megjegyezhető is innentől ha valaki kibámul a négy részre osztott ablakán, akkor is a Microsoft fog eszébe jutni
b) biztos sokat... de hol érint ez téged? igazságtalannak érzed? gondolod te is tudnál ilyen jót csinálni? miért nem neked adták inkább azt a pénzt? ne gondold, hogy azért mert egyszerűnek látszik, attól még nincs mögötte munka... jelenleg (és sejthetően most még vagy 10 évig vagy még tovább) ez a stílus fogja jellemezni a Microsoftot és a termékeit... ez az egyszerűség, ezek a négyzetes egyszínű formák... lehet, hogy nem "fantáziadús", viszont nagyon találó az új logó... -
oszi666
őstag
kíváncsi vagyok a tervezője: a) mennyit agyalt ezen a hihetetlenül fantáziadús logón? b) mennyit kapott érte
-
NandoXXL
senior tag
Az új logo-val akarják eladni a csempés borzalmat. Ennél kockább és silányabb nem is lehetne az új logo.
-
freestailo
őstag
google chrome, csak kockákkal
-
imisomogyi
aktív tag
De attól még a színek a harmónia miatt lettek ilyenek. Az hogy éppen az Office vagy Windows éppen melyik szín, nem valami érdekes.
Kicsit másik példa; Olimpia címere, ott igenis van értelme a színeknek mert egyértelmű, hogy melyik a kék, fekete, sárga, zöld, vagy éppen a piros. Itt viszont miért lenne értelme? Csak rá van húzva, hogy az kék és kész. -
Воланд
titán
válasz
imisomogyi #11 üzenetére
nezd meg a videot.
-
oO7
őstag
jesszus... ez nagyon legalja
tényleg muszáj MINDENBE belemagyarázni, hogy az Apple-t másolja? hasonló tutorialt le lehetne vezetni egy Comic Sans betűtípusból is... írd ki, hogy Microsoft majd photoshoppold át teljesen... BEMM valójában az új Microsoft felirat alapja a Disney logo... kretének -
pszili8
aktív tag
Szerintem az tervezte aki a MNB logóját
-
xZer0kidx
senior tag
Atyaéééég...igen ha kicsit megnyesed a Coca feliratot kicsit egyenesítesz rajta és színt is cserélsz plusz hozzáadsz még egy betűt akkor megkapod a Pepsi-t...
Ez a hasonlóság keresés a hülyeség netovábbjaNekem bejön ez a stílus: egyszerű mégis feltűnő a sok szín miatt ,nem rossz...
-
baro130
tag
Ki szavaz egy újabb perre?
link -
saelin
veterán
Déjà vu... de ez a cikk tényleg jobb. Részletesebb mégis tömörebb. Ezzel nem a másik oldalt akarom bántani...
Feltételezem a négy szín» pc, konzol, telefon, táblagép. De hát ezt pont itt írom... XD
Tudom ügyes vagyok. -
Athoss9
csendes tag
Vissza a Metallica logót
-
Švejk
őstag
Kocka, betűvel. Ilyet én is tudok, de én Paintben.
-
anderledani
őstag
Jobb ez a cikk mint az IT Cafés. Javaslom hogy írjatok cikket még a hétvége beállta előtt erről: LG Frissítés ügy
Új hozzászólás Aktív témák
ma A szolgáltatások egységesítésén munkálkodó Microsoft a céges márkajelzéseket is átalakította a teljes arculatváltás jegyében.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- DOOM - The Dark Ages
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Ukrajnai háború
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Külpolitika
- Kerékpársportok
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- További aktív témák...
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest