Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aliszalámi

tag

válasz nemlehet #111 üzenetére

Igen, és még csak nem is a tőkehiány, hanem a szakemberhiány az aggasztó. Mert a tőke jön, 1 hónap alatt felhúzzák a csarnokot.

Kínai szerintem már nem az a kínai ami régen volt. Már az is kezd drágulni. Kezd is áthúzni az olcsó könnyűipar más ázsiai országokra.

Amit itt összeszerelő csarnokokban csinálunk sokkal inkább szolgáltatás jellegű, mint ipari, hiszen borzalmas nagy a szakemberek által hozzáadott érték. Ezt nem lehet megcsináltatni utcáról bejött akárkikkel. CNC maratás-esztergálás ugyan ez.
    Nem az a kis darab alu az érték, hanem a rajta végzett munka.

• DS39

nagyúr

válasz nemlehet #93 üzenetére

ha vki havonta kap 1000 fontot (428,450.72 HUF)... ennek a felével is már hazánkban is bőven akad ilyen 0 Ft költségű számla. emellett ha a jó átlag magyar legalább ennek felét megkeresné nettóban, szerintem pont lesz.rná a párszáz, párezer forintos banki költségeket. a banki rendszerrel nekem egyetlen bajom van, hogy pont attól hajtják be a legtöbb költséget, akinek a legkevesebb van, mert annak semmilyen havidíj, stb kedvezményt nem biztosít, cserébe levonja a standard díjakat is.

a kormány rezsicsökkentési álomvilága nálam itt bukik meg, hogy persze, persze olcsóbb a gáz, villany, stb, 500-1000 FT/hó, rendben, de 2010 óta a banki költségek duplájára emelkedtek. én nem csodálkozom hogy nagyon sokan éppen ezért kiléptek vagy nem is szándékoznak belépni a bankkártyás világba.
    én is csak azért használom, mert egyszerűbb, gyorsabb, interneten is tudok fizetni vele ingyen közüzemit, de ettől függetlenül amit leművel a bankszektor, az nyílt rablás, semmi szociális érzék, látszik hogy azok az emberek, akik itt dolgoznak, sosem voltak még anyagilag megszorult helyzetben életükben. :U

• asdf_

veterán

válasz nemlehet #90 üzenetére

Ha te a munkáltatódtól kp-ban kéred a fizetésed akkor az neki költség. (pl már ott kezdődik, hogy a kp tárolása nem úgy megy, hogy józsi berakja az ingzsebébe, azzal szigorúan el kell számolni, de ugye magának a kp-nak a megrendelése sem ingyen van, próbálj meg 500k kp-t felvenni bankból elég szép összeget elkérnek érte)

Olyan cegnel, ahol van kp. forgalom, kp-ban adni a legjobb a fizetest a munkaltato reszerol, mert totalisan ingyen van. Nem kell bevini a penzt bankba, nincs kp befizetesnel tranzakcios ado emiatt, nincs utalasi dij, es nincs utalasnal tranzakcios ado sem, harom koltseg helyett nulla jelentkezik, ha az eppen a kasszaban levo penzbol osztanak fizetest.

de pl nagyapám kb 5 perccel később észrevette és letiltatta, tehát 1 forintjába került a rablás. (nah jó nem mert 800 forintért kellett új kártyatartót vegyen)

Nyissunk meg egy banki dijszabast, mennyi is egy lopott kartya letitltatasi dija, es az uj kartya potlasanak dija. 10e folotti osszegeket fogsz talalni (ja, es ket hetig nem lesz kartyad, amig az uj el nem keszul).

Új hozzászólás Aktív témák