- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Szerintem nem az XDA lelkes alkotóitól kell félni a biztonság miatt, hanem azoktól, akik rosszra akarják használni az ilyen kiskapukat.
A végleges választással csak annyi a baj, hogy nehezen visszacsinálható. És ha mondjuk el akarod adni a Sense-es telefont, akkor ütközhetsz olyan akadályokba, hogy más lesz az értéke (főleg geek körökben), ahogy mondjuk egy szolgáltató függő telefoné is más. -
mumk1
addikt
válasz
#16820480 #18 üzenetére
Úgy nyilván nem lenne praktikus, már csak azért sem, mert amíg egy AOSP rom ~300MB addig egy Sense 5.5 rom ~1.2GB.
Inkább úgy képzelném, hogy a választás végleges lenne (akár egy készülék vásárlásnál) és a nem választott rom egyúttal törlődne is.
A kernel csere ilyen szinten, meg nyilván elsősorban biztonsági kérdés, hiszen akármennyire is lehegesztette a HTC a bootloadert, még most is van lehetőség a garancia vesztés nélküli nyitásra. Egy ilyen megoldás, csak további kiskapukat hagyna az XDA lelkes alkotóinak. -
törölt tag
Akkor viszont ott ülne az amúgy is véges tárhelyeden egy teljes Sense és egy teljes AOSP, elég helypazarló.
Szerintem meg lehetne oldani akár a kernelcserét is. Elég lenne, mondjuk bizonyos rendszerkomponensek csak GPG kulccsal aláirva lennének telepithetőek, és akkor meg lehetne mondani a bootloadernek, hogy ez a kernel oké, az meg nem. -
mumk1
addikt
válasz
#16820480 #16 üzenetére
Nem tudom mi lenne belőle. Lehet rossz a párhuzam, de kicsit olyan lenne, mintha megvennék egy fapados autót, aztán házilag elkezdeném tuningolni. Egy kis centrálzár, hifi, tolatóradar, stb. Soha nem lesz olyan mint egy gyári full extrás. Már ott elbukna a dolog, hogy pl. a Sense, saját kernelt használ, amit zárt loaderrel bajos lesz lecserélni. Valamilyen szinten persze meg lehet csinálni, de soha nem lesz az igazi.
Szerintem jó ez a két telefonos rendszer.
Ami viszont még kivitelezhető lenne, hogy az első bekapcsolásnál kiválasztható legyen a végleges felület. Ez szerintem gond nélkül megoldható lenne, kérdés, miért nem foglalkoznak vele. -
törölt tag
Nem mondtam, hogy egy launcher, de mivel a droid elég moduláris, igy ha mondjuk felteszed a Sense launchert, a Sense lockscreent, tárcsázót, üzenetkezelőt, meg mittomén még mibe nyúltak bele, akkor szintén igy darabonként telepithető lenne az egész, vagy akár egy programcsomagként is.
-
mumk1
addikt
válasz
#16820480 #14 üzenetére
Ez rendben is lenne, ha egy launcher ki tudna váltani mondjuk egy Sense gyári felületet. Mivel ez esélytelen, marad a GPE kiadás, akinek az a fontos hogy mindig friss Android verzió fusson a készülékén. Kétségtelen, hogy igény van rá és gondolom a gyártó sem jár rosszul, ha ugyanazt a vasat "kétszer" adja el, talán ezért is választották inkább ezt a megoldást.
-
Joachim21
őstag
Egy régebbi készülékre, mint a Samsung S3, vagy a HOX lehetne gyári androidot pakolni? Úgy értem, a szoftver felismerné a kamerát, és az egyéb gombokat, vagy az egész működésképtelenné válna?
-
zsirfecske
addikt
válasz
RocknRoller #9 üzenetére
hát ja, addig meg sokszor marad a gari vs. főzött rom dilemma.
-
RocknRoller
aktív tag
én hajlandó lennék fizetni egy bizonyos összeget azért, hogy hivatalosan lehessen stock androidot telepíteni a nem Nexus, vagy GPE készülékemre. Persze minden garivesztés és egyéb mizéria nélkül értve.
-
dsr
senior tag
Na azt szerintem senki sem bánná
-
zoo8800
veterán
Nem bánnám, ha a legtöbb droidos telefonból létezne ilyen verzió.
-
Bambalazs
senior tag
Nekem nem hiányzik, csak érdekes lépés a Google-től. Azért írtam le, mert a cikkben az író készpénznek veszi az új launcher érkezését GPE készülékre.
Boldogan megvagyok Android 4.3-mal, inkább megvárom az OTA frissítést, nem hajt a tatár. Tudom tudom, Google Search v3.1.8 + GEL.apk >> új launcher, vagy Nova Launcher Beta...
-
saiyajin
senior tag
Jojjon csak minel elobb, pont ez a lenyege az ilyen google playes verzioknak. Aki ezt vette biztos varja ezerrel.
-
Bambalazs
senior tag
Megjegyzés a cikkhez: az új launchert (a nagy ikonokat) egyelőre kizárólag a Nexus 5 tulajok élvezhetik hivatalosan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox Series X|S
- Windows 11
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kedvenc zene a mai napra
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- E-roller topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest