- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobilhasználat külföldön
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
FefeeX
veterán
válasz
TazLeacher #40 üzenetére
Meggyőződésem, hogy míg nem volt internet, meg a sok ilyen ketyere, sokkal jobban éltek az emberek. Erre néhányan azt mondják, hogy akkor tedd le, dobd el. De nem ilyen egyszerű, mert nem csak az egyén változott meg, hanem a világ is. Mondjuk mégis sokan, boldogan elvannak, internet nélkül is.
-
FefeeX
veterán
válasz
TazLeacher #38 üzenetére
Épp ezaz, hogy ez inkább politika, mint tényleges helyzet. Aki elhagyja az országot, az a pár % nálunk ugyan sok, nyugaton a tízszer ekkora országokban lófax, ráadásul aki megteheti, az a tanultabbak közül kerül ki, akinek itthon nem jött össze, ott meg összejöhet. Ott is vannak nyomornegyedek, érdekesmód ott is ez van, mindenhonnan lehet menni nyugatabbra, ahol jobb, tényleg jobb, 5éve is jobb volt, de attól még ott is válság van, ott is elvesztek munkahelyek, csak a 100ból 50 lesz, az a kisembernek akinek alapból 10 volt és 5 8 lett, sokkal kisebb változásnak tűnik, hiszen az az 50 is még több, mint 5szöröse az ő 8-ának... Most már nyugaton sem annyira egyszerű munkát találni, mint 5 éve, már nem kapsz olyan könnyen, annyi pénzt, és ők is összébb húzták a gatyaszárat, ettől még globalizáció maradt, és a kelet kizsákmányolása is. És mondom megint, valóban nem a prémium termékeken lehet leszűrni a válságot. De ettől még ott is válság van.
A magyar amúgy TK egy sírós, gyötrelmes nép, nap mint nap látom a messze átlag felett kereső kollégáimon is, megint csak TK. Folyamatos nyavalygás, ez sz@r, az sz@r, mikor közben van, aki tényleg nem tudja kifizetni a gázszámláját. Vagy éhezik Afrikában.
Amúgy nincs pénze BKV bérletre... Nekem pl lenne rá pénzem, mégis úgy döntöttem, hogy járok inkább bringával, és azt a havi 10ezret megspórolom. Még most is, mondjuk kb míg le nem esik a hó. Bárki megteheti, nem kell vinnyogni, nem jár alanyi jogon senkinek sem se internet, sem BKV, se s.ggnyalás, semmi. A létfenntartásnak ezek NEM ALAPELEMEI. Addig kéne eljutni az átlag embernek, hogy becsülje meg azt ami van, és ne mindig dupla vagy tripla annyiért vágyakozzon, máris jobb élete lenne mindenkinek...
-
FefeeX
veterán
Szerintem lassan azért ez a divat is el kell, hogy múljon... Legalábbis, hagyni kellene a hiteleseket tanulni, hátha akkor nem ismétlődne meg újra meg újra a más pénzéből vagánykodás... (sajna elég csúnyán sikerült, és nem mindenkire igaz, és ezért értem azt is hogy van akinek kell a segítség, DE a többség nem ilyen, és egyesével kéne válogatni, kin kell segíteni, és kin nem.)
-
FefeeX
veterán
Azért Németországnak is nagy a keresztje, ők azok akik kihúzzák a sz@rból a más államokat. Más ott a helyzet, mint ahogy a többi említettnél is. Ettől függetlenül el kell választani az egyént a válságtól, mint mondtam. Nálunk is, hidd el, rohadt sokan megveszik majd, pedig nálunk a nyavalygás is maximumon megy, egyén szinten is. Szóval attól még, hogy látszatra minden rendben van, onnan is jönnek hírek, és bizony azért ott sincs minden rendben.
(A válságot amúgy sosem az a réteg szívja meg, akinek amúgy lenne pénze csúcstechnikára, azért ezt is tegyük hozzá) -
FefeeX
veterán
Dehogy vannak, olyan W lesz a válságból, mint a huzat... Végig megy a sz@rakodás, kb 6 EU ország van a csőd szélén, csak még tartják magukat a görögökkel ellentétben. A maradék eurozónás országok nem akarják segíteni csődközelieket, most vagyunk legközelebb az eurozóna bedőléséhez. De aki kicsit is ért hozzá, és olvas, az ezeket tudja... Kemény a helyzet, annak ellenére, hogy persze, sok helyen a vásárlói réteg szinte semmit nem érzékel (pl a görögök is csak most kezdik érezni, hogy gáz van, nálunk pont ezt akarják elkerülni, ugyanis minket lazán hagyna benn rohadni az EU, nincs eurónk, kis ország vagyunk stb) Ezért mondtam, hogy ha valaki akar egyénen felül gondolkozni, mint a footprintnél, akkor tud, és láthat dolgokat, amikről addig butaságokat gondol és ír.
Kiemelném, hogy ezeket több portfolio.hu-s előadás meghallgatása, és a hírek követése mellett írtam, nem csak úgy a levegőbe. -
FefeeX
veterán
válasz
(V) ó k u s #22 üzenetére
Köszönjük EmeseEz a Te felfogásod, aki nem azt követi az sznob
-
FefeeX
veterán
válasz
TazLeacher #19 üzenetére
Én közgazdász vagyok, és azt kell mondjam, válság az van. Az egy dolog, hogy Te nem látod, de külföldön is nagy gázok vannak. Pl ha valaki csak amatőr szinten ért a tőzsdéhez, már tudja mire gondolok, mert ugye itt azért minden összefügg mindennnel... És ehhez olvasni is kell, meg élni, csak nem az átlagember szintjén. Mert ott a környezetvédelem is marhaságnak tűnik, meg az ökológiai lábnyom is. Lehet hangyaként is nyomni, csak akkor már az unokáinknak nem lesz mit és hol...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robogó, kismotor
- Milyen egeret válasszak?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Bevezetés a wokok világába
- Facebook és Messenger
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- UHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Apple Watch Series 9 Celluláros
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/512GB, Titanium silver
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- Eladó HONOR 400 5G okostelefon 256 GB / 8 GB, Fekete alig használt, magyar garanciás
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest