Hirdetés
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- iPhone topik
- Műholdaktól is képes segítséget kérni az Apple Watch Ultra 3
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mobil flották
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- A magas vérnyomást is felismerheti az Apple Watch Series 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
Ivy bridge-nél érdemes használni?
azt vettem észre hogy terhelés alatt is le le ugrik az órajel folyamatosan ha a speedstep be van kapcsolva. -
törölt tag
Érdekes dolog a micro-lag kérdés:
Volt egy "alulfeszelt" és egy "húzott" Ivy processzor mindkettőnél LinX-el kísérleteztem ki hogy "mi a jó" : CPU fesz., RAM fesz., késleltetés, PCH feszültség...
Bekapcsolva hagytam a CPU energiagazdálkodását és a Speedsepp-et is, jó pár W-ot jelent főleg a húzott CPU mellett.
Mindkét esetben CPU limites beállításokkal, magas FPS-el toltam a játékokat. A LinX-re optimalizált beállításokkal nincsenek micro-lagok játék közben. És ez biztos, mert arra nagyon allergiás vagyok.
Mindkét processzornál alap beállításokkal nem volt olyan egyenletes és magas a GFlops mint ahogy én beállítottam a feszültségeket/késleltetéseket, illetve érezhetően hullámzott a kép fordulásnál(Vsync OFF). -
Régen küzdöttem ez ellen és folyton maxon járt a cpu. Most meg örülök ha sokat elmegy akikról. Igaz kevertem most a kettőt, mert asztali folyton pörög még a noti 180 fokosba van és törekszem a kis fogyira ha nem használom aktívan. Változik az ember. 10 percet nem lennék képes játszani, kivétel pár game amivel küzdök, hogy fusson win7/10 környezetben.
-
joysefke
veterán
Dehogy nincs eltérés: Én a Crysis 2-t akkoriban csak úgy tudtam Ivy Bridge i5-tel érdemben játszani, ha minden energiatakarékossági vackot, különös tekintettel az Intel EIST-re és C6 state-re kikapcsoltam. Ellenkező esetben az átvezető videókban a hang masszívan laggolt.
Ez persze viszonylag egyedi eset, de nem tartom kizártnak, hogy legyen még pár játék, ami háklis az energiatakarékosságra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- iPhone topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Posta, csomagküldés
- Műholdaktól is képes segítséget kérni az Apple Watch Ultra 3
- EAFC 26
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus PRIME B450M R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB AeroCool Quantum Mesh V3 400W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3354
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest