-
Mobilarena
Huawei Mate 8- A Kirinpáncélos
Új hozzászólás Aktív témák
-
dime27
őstag
Cellakészenlétem a b180-óta figyelgetem és elég soknak találom...két simkarit használok általában! Lehet ezt vhogy csökkenteni?!
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
bébi67
aktív tag
Már is itt vagyok ! ( vendégként )
Köszönöm a képeket magicbox-nak.
A magazin unlock mappába bemásoltam a kicsomagolt képeket, de természetesen nem látja őket. Legalább is kioldáskor csak az eredetieket váltogatja. Megnéztem: formátum, elnevezések, méretek ugyan azok, újraindítás megvolt.
Már megint nem értem. Valakinek ötlet ?[ Szerkesztve ]
-
mrThomi
addikt
Sziasztok!
Hamarosan megjön az én Mate-em is, annyit kerdeznek elöljaroban,hogy milyen a 3Gb-os valtozat multitaskingja ? Eleg az a 3gb vagy ujratöltöget rendesen ? -
Bensid
tag
Sziasztok újra!
Két kérdésem lenne igazából mindenkihez a Mate 8-al kapcsolatban.
1.
Ezalatt a két hónap alatt amíg nem volt telefonom történt valami fontosabb változás frissítés akármi a telefonnal kapcsolatban amivel érdemes foglalkozni?2.
A Mate 8 hangszórójával kapcsolatban szeretnék megkérni mindenkit egy tesztre.
Linkelek egy videót: https://www.youtube.com/watch?v=nZQQUShfdEsMegkérnék mindenkit, hogy a Mate 8 készülékén nyissa ezt meg, a hangerőt pedig kb 3/4-re tolja fel.
Mit tapasztaltok a videó kb. első 20 másodpercében?
Recseg a hangszóró vagy sem?
Azért lennék erre kíváncsi, mert mintha a régi Mate 8 készülékemen nem tapasztaltam volna ilyet semmilyen mélyhang esetén.. -
HUTCHDB
nagyúr
Nekem most ket mate 8 -om van.
Az egyiken b170-es rom, a masikon b320.
Egymas mellett, egymassal parhuzamosan hasznalva egyrtelmuen simabb, smooth-abb a b170-es rommal a telefon, joval tobb a megakadas, darabossag az ujabb 320-as romnal.
Nyilvan az ujban vannak ujitasok, pl. animacio, kamera.
En biztos, hogy nem valtanek 170-rol.A videot mindket telefonon megneztem, es mindketton torzit (berezonal) mar kb. fel hangerotol.
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Tomtotom
senior tag
Recseg nekem is. Ez nem a teló hibája. Viszont én is kérnék egy szívességet. Megnéznéd nekem a Screen RGB test nevű alkalmazással, hogy tök sötétben maximum fényerőn egységes -e a fekete szín a kijelzőn? Mert nekem a gomboknál mintha bevilágítás lenne egy picit, világosabb a kijelző, de csak fekete háttérnél. Illetve nekem ott van egy kis illesztési hiba a kijelző és a ház között. Ez piszkálja a csőrömet már egy hete, de félek a Telemaxtól, mert régebben rossz élményeim voltak velük, igaz, én is kijártam a csereutalványt, csak sokáig tartott. Külföldi oldalakon olvastam, hogy a Mate 7-nél ugyan ez van, illetve a P8-nál is, ott screen bleeding - nek hívják. Nincs olyan mértékben jelen, mint az Xda-n mutatott Mate 7-nél, de látszik, és engem zavar.
Samsung Galaxy Watch, OnePlus 8t
-
Bensid
tag
Köszönöm az eddigi válaszokat, ettől kicsit most megnyugodtam.
-
Bensid
tag
válasz Tomtotom #5611 üzenetére
Köszi a választ neked is. Megnéztem. Teljesen egységes korom sötétben. Szerintem ugyanazt az xda-s írást olvastad, mint én és ami miatt én visszavittem a készüléket. Az elölapot tényleg szépen ki is cserélték teljesen jól összeillesztették a készüléket, csak látod mi lett az ügy vége. Én mégegyszer a telemaxra nem bízok semmit, ha valami hiba lesz egyből a huaweihez fordulok!
-
magicbox
senior tag
Nyugi, nálam röpke fél nap volt míg rájöttem, hogy lehet őket importálni
01, Pillanatra nyomd meg a kikapcsológombot, után meg újra, hogy a feloldó kép látszódjon
02, Lentről a Huawei felirattól húzd felfelé az ujjad, megjelenik egy menü
03, Itt kiválasztod a "borítók" pontot és ott a hozzáadás
04, Kitallózod a mappát ahová mentetted a képeket és kiválasztod amiket szeretnél(#5606) bodrik11
A borítóknak csak annyi köze van a témákhoz, hogy első körben olyan témát kell választani amiben magazinalapú feloldás van. Utána a témán belül bármit kicserélhetsz (ikonok, háttérkép, borítók). Szóval a témázásból jóval többet ki lehet hozni dizájnban, mint, hogy csak kiválasztasz egy sima témát.
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex
-
magicbox
senior tag
Semmi köze nincs a Mate 8 hangszórójához. Rendes stúdió akg fülesen is torz és túlkompresszált a zene. Iszonyat magas RMS átlaggal. Ezt a fost bárki csinálta csak koncert/diszkó sub mélyládákon nem hallanád torznak, de azt is csak akkor, ha kiiktatod a közép és felső tartományt. Hangmester az egyik végzettségem
iPhone 15 Pro Max, Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex
-
Tomtotom
senior tag
Az a baj, hogy felvettem a kapcsolatot az általad linkelt email címen a Huawei - el, és mást nem tudnak írni, csak a Telemax-ot, pedig szerintem egy egyszerű hátlapcserével megoldódna a bevilágítás. Nem akarok magamnak megint procedúrát csinálni.
Samsung Galaxy Watch, OnePlus 8t
-
Bensid
tag
-
purcigeorge
aktív tag
Szintén zenészként a témához szólva: nálam is recseg, de nem a teló hibája. Inkább a füles erősítő gyenge szerintem a g2-höz képes, ami az előző telóm volt (annak viszont sokkal gyengébb volt a külső hangszórója). Viszont mhl kábelen keresztül simán meghajt egy usb-s focusrite scarlett solo hangkártyát, amivel már nincsenek hang problémák. Igaz, csak 4 órát bír vele az akkumulátor.
[ Szerkesztve ]
-
Lecs@
addikt
Szeretnék valakit megkérni, a B320 - a Recoveryt feltöltené valahová, mert nincs jelen pillanatban gépem, és nem tudom kibontani az update.appból. Köszönöm !
[ Szerkesztve ]
512 GB
-
Zototh64
őstag
Még tudja valaki mondani, hogy a C432B320-ban működik-e rendesen a hívásrögzítő?
Előre is köszönöm!Samsung Galaxy S23 Ultra 5G, Huawei Mate 20 Pro, Garmin Fenix 7X Pro Sapphire, Garmin Instinc 2X Solar ez eladósorba került a Fenix miatt, Garmin EDGE 1040
-
Zototh64
őstag
válasz magicbox #5625 üzenetére
Arra gondoltam, igen, még arra, hogy hátha benne van.
Így akkor viszont ki sem próbálom. Maradok a tökéletes Cunaja Rom-on, mert nem fogok tudni vissza állni 4.0-ra.
Pedig kipróbálnám szívesen, a 320-at,hogy milyen.
Köszönöm szépen a választ!Samsung Galaxy S23 Ultra 5G, Huawei Mate 20 Pro, Garmin Fenix 7X Pro Sapphire, Garmin Instinc 2X Solar ez eladósorba került a Fenix miatt, Garmin EDGE 1040
-
zeon.hu
nagyúr
válasz #45553408 #5624 üzenetére
Porterocka blogjában keress rá az "Új betűtípusok használata" részre, elvileg Mate 8-on is megy.
Esetleg Xposed vagy Rom Toolbox.#?*@&!
-
Bensid
tag
Valaki tud erre megoldást?
Én nem használok facebook messenger natív appot, hanem mindig a chrome böngészőn belül megyek fel az oldalra.
Eddig nem volt ilyen gond, de gondolom amíg nem volt nálam a telefon frissült a böngésző, hiszen akárhányszor rányomok az üzenetekre, mindig egyből feldobja nekem play áruházból a messengert.Régen emlékszem annyi volt, hogy egyszer feldobta, én jeleztem neki egy visszalépéssel, hogy köszönöm nem kérem, aztán nem is zaklatott többször.
Most pedig megállás nélkül, akárhányszor rálépek az üzikre már dobja is fel az appot. Sajnos semmi megoldást nem találtam a problémára. Valakinek valami ötlete van?[ Szerkesztve ]
-
zeon.hu
nagyúr
válasz #45553408 #5628 üzenetére
HiFont, root kell hozzá.
Viszont emlékeim szerint kevés betűtípus támogatja az összes magyar ékezetes betűt.#?*@&!
-
Zototh64
őstag
Ezzel én is így vagyok, csak böngészővel használom.
En sem engedem, az ilyen szemeteket egyik készülékemre sem, de a tabletre muszáj voltam feltenni.Mire ezt meg írtam, jött egy ilyen értesítés.
Rákattintok, nyílik az fb. Na most jött el az a pillanat, hogy megy a messenger a levesbe, az fb reg-el együtt. Régen elmélkedem már rajta úgy is.[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S23 Ultra 5G, Huawei Mate 20 Pro, Garmin Fenix 7X Pro Sapphire, Garmin Instinc 2X Solar ez eladósorba került a Fenix miatt, Garmin EDGE 1040
-
supertrezi
aktív tag
-
MODERÁTOR
válasz csocsoszán #5637 üzenetére
Ahogy nézem, kicsit le vagy maradva a visszaolvasásokkal!
Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!
-
Hende
tag
Sziasztok!
Vissza lehet tenni a gyári stock romot, úgy hogy vissza is zárja? Köszi a segítséget! -
HUTCHDB
nagyúr
-
HUTCHDB
nagyúr
Ez elég jó kis gyűjtemény!
Nem is tudtam, hogy van 301-es rom..." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Cunaja
addikt
válasz csocsoszán #5644 üzenetére
Na látod, milyen jót vettem megint észre? Lehet várni a választ.
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
addikt
válasz csocsoszán #5646 üzenetére
Kíváncsi vagyok én is, mert az első kép alapján van támogatás, de a valóságban mégsem tudsz dng fájl formátumba menteni. Lehet a Raw-nak más formátuma is ( privibe leírtam), hogy semmilyen az érdekes.
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
csocsoszán
őstag
Engedelmeddel idéznélek hátha valaki nem tudja miért is lenne jó a raw!(dng)
"A RAW, tulajdonságából adódóan, nem úgy képformátum, mint a JPEG vagy a TIFF. Nincs neki olyan egységes adatstruktúrája, mint a szokványos kép formátumoknak, hiszen változás nélkül az tartalmazza, amit a kamera lát.
Mindez azt jeleni, hogy míg a különböző helyen és módón készült JPEG formátumot bármilyen JPEG olvasására képes programmal meg tudunk nyitni, addig a RAW fájlokat nem. Gyakorlatilag minden kamera típus teljesen különböző fájlt készít. Gondoljunk csak arra, hogy mennyire más egy két évvel ezelőtti 3 megapixeles kamera és egy mai 8 megapixeles! Még ugyan annak a gyártónak más-más típusú fényképezőgépe között is különbség van. Ugyan ez a különbség a fájlokban is megtalálható.
Sőt! Még a fájlok kiterjesztése sem egységes!
.CRW - Canon
.CR2 - Canon
.TIF - Canon
.NEF - Nikon
.PEF - Pentax
.RAF - Fuji
.X3F - Foveon
.X3F - Sigma
.BAY - Casio
.ORF - Olympus
.MRW - Minolta
.RAW - Leica
.RAW - Panasonic
.SRF - Sony
A DNG, azaz Digitális Negatív (Digital Negative Specification) tulajdonképpen ugyan olyan azokat az előnyöket élvezi, mint a RAW fájlok. Vagyis ugyan úgy megkapjuk a széles utófeldolgozás lehetőségét. Tulajdonképpen észre se vesszük, hogy nem RAW, hanem DNG formátumban dolgozunk.
E mellett viszont egy jól szabályozott fájlt kapunk, melynek belső felépítése már egységes. Így teljesen mindegy, hogy az adott DNG fájlt melyik gyártó kamerájával készítettük, ugyan úgy dolgozhatunk vele. Nem kell aggódni, hogy a program megnyitja, vagy nem nyitja meg. Ha azt látjuk, tud DNG formátumot olvasni, akkor biztosak lehetünk benne, hogy bármilyen DNG-t meg fogunk tudni nyitni.
Adott egy kép. Jpg mérete 6MB ugyanaz a kép dng-ben 24Mb és nyers. Photoshop nyitja meg."Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!
-
Cunaja
addikt
válasz csocsoszán #5649 üzenetére
Várjuk
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír A Huawei a legnépszerűbb kínai, a Samsung a legkapósabb globális márka
- Hír A Huaweihez „igazolt” Lionel Messi
- Hír Mobilarena TV: A Kirin ereje
- Hír CES 2016: Rövid ismerkedés a Huawei Mate 8-cal
- Hír Tényleg erős lett a Mate 8 és a Kirin 950
- Hír Ilyen élőben a Huawei Mate 8
- Hír Kirin 950 lapkával debütált a Huawei Mate 8
- Hír Rekordot döntött AnTuTuban a Kirin 950, a Huawei Mate 8 rendszerchipje
- Hír A vártnál is erősebb lesz a Kirin 950?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hálózatokról alaposan
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- Synology NAS
- Mesterséges intelligencia topik
- Projektor topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest