- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Légies iPhone halvány színei
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
-
Mobilarena
Huawei Ascend Mate7 Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabadgy
tag
L09-es verzióm van 5.1.1 (B311)
Nekem még nem dobta fel az OTA-t. Tudom, hogy fel lehet tenni SD-ről is, de eddig úgy voltam, hogy megvárom.
Letölteni felmásolni..."macera"Volt már ebben a térségben 6.X-es OTA terítés? Vkinek jelzett már a teló?
-
-
szabadgy
tag
Ma reggel megérkezett a magyar M7-re is az OTA. Legalábbis az enyémre igen.
Media Markt-os szerzemény.
-
szabadgy
tag
Láma kérdés:
A 4G kapcsolatot úgy engedélyezem, hogy a "mobilhálózati beállítások" menüben kiválasztom a "preferált hálózattípus-ban" a 4G-t? -
szabadgy
tag
válasz
Kavinton75 #2144 üzenetére
Bár ennyiből nehéz okosat mondani, de szerintem itt beragadt program(ok) miatt van ez.
Látható, hogy 15 óra alatt többségében a rendszer futott a háttérben. Ilyenkor egy ki-be kapcsolás nem árt, és utána megnézni, hogy mennyit fogyaszt.Most nem tudom feltölteni a képernyőképet (direkt csináltam), de nyaralás alatt csak telefonáltam és folyamatos 3G/wifi kapcsolat volt és azon neteztem. 2 nap 15 óra alatt 6 óra 47 perces kijelző időt produkált.
Óriási lag-ba még nem futottam bele csak 1-2x. Viszont akkor legalább 15 chorme ablak volt megnyitva, és azt hosszú távon nem szerette. Milyen proginál volt laggolás?
-
szabadgy
tag
Simán megvenném még1x a Mate7-et. Max. vártam volna a vásárlással, hogy olcsóbban jussak hozzá. De be voltam sózva, és nem tudtam várni
, illetve így is alig tudtam eladni a Nexus 4-et, pedig tökéletes állapotban volt. Ha most állnék neki eladni, lehet, hogy még nehezebb lenne. A M7 most már megbízható webshop-okban is jó áron van.
-
szabadgy
tag
válasz
joebacsi4 #1983 üzenetére
Nem csak hozza a szintet, hanem át is lépni. Bármilyen rom+kernel párost tettem fel N4-en sosem voltam elégedett az aksival. Ugyanolyan használat mellett a M7 két napig bírja. Sőt, sokszor hazafelé már nem is használtam az N4-et, hogy ne merüljön le. Itt 2 napos használat nekem garantált.
A rendszert szokni kell. de pár nap után már nem gond. Szerintem stabil, a kamera 100% jobb. Ami nekem fontos abban veri a N4-et. Kivéve persze ha hardcore rommer vagy, akkor ez a teló nem neked való.
Egyedül a méret, ami kihívást jelenthet. Pedig én nem egyszer nyomkodtam a MM-ban, de amikor kivettem a dobozból hirtelen megijedtem milyen nagy. Ma már azt mondom, hogy 5,5 col alatt nem vennék semmilyen telefont.
-
szabadgy
tag
válasz
Millerchris #1672 üzenetére
Már nem pontosan emlékszemde elviekben nincs tiltva. Persze azt írják, hogy külső szoftverből származó bármilyen lassulásért és hibáért nem vállalják a felelősséget.
Bővebb infó itt:
[link]Szerencsére még egyik telefont se kellett szervizbe vinne, de a máshol olvasott szervizes hozzászólások alapján a ROOT miatt már a komolyabb, nem hivatalos szervizesek is visszadobják a telefont.A bootloader-t fel tudod nyitni, de, ha visszazárod, akkor is látszódni fog, hogy már fel volt nyitva valamikor. Ha jól tudom a M7 is tárolja ezt az infót.
-
szabadgy
tag
válasz
Brockey #1576 üzenetére
Videóra és böngészésre és normál napi használatra tökéletes lesz 3 év múlva is. Ha a rendszer és az adott progi jól van optimalizálva, akkor a mostani hasonló hardware-eknek elégnek kell lennie még egy darabig.
Példa: 2012 Nexus 7 tabiban van kőkemény 1giga rammal. Bár amióta meg van az M7 szinte nem használom, leginkább GPS-ként. Viszont még ezen az 1 gigán is rendesen lehet videózni, netezni, és a GPS progi is jól fut.
Ha minimális árban a különbség a 2 vs 3 gigás között akkor nyílván a nagyobbat kell megvenni. Viszont 20-30e nem ér meg a plusz 1 giga. Kivéve ha valóban olyan user vagy, akinek a mindennapjaihoz kell.
-
szabadgy
tag
Szia,
Én azt mondom, hogy bárhol máshol tájékozdj, de ne ezen az oldalon! Kíváncsiságból belelolvastam egy másik "cikkbe". Háát, ez a tipikus fosozás (már bocsánat). Bezzeg ez nem jó, bezzeg az nem jó. Próbál felülfogalmazni, hogy okosabb legyen, de ezáltal sokszor érthetetlen, hogy mit akar mondani. Gondolom van egy XY telefonja, és ahhoz akar mindent hasonlítani.
Mate 7 saját SZUBJEKTÍV vélemény a teljesség igénye nélkül
Pozítivum:
- Prémium kinézet, kialakítás
- Full HD (ezt tökéletesen meghajtja a HW és szerintem elengedő)
- Ujjlemnyomat olvasóNegatívum: nekem ez a legnagyobb szívfájdalmam.
- Gyengébb hangzás (nyugi nem kell parázni. Ezt úgy értem, hogy a DTS funkciót kapcsold be, és akkor jó lesz. Anélkük viszont tré)Tanács: jól gondold meg, mert a 6 col az 6 col. Úgy, hogy én vásárlás előtt legalább fél tucatszor megfogdostam a MM-ban, amikor kivettem a dobozból és elkezdtem nyomkodni, még bennem is felmerült a kérdés "biztos nem túl nagy ez nekem?!"
Nexus4-ről jövök, de ezen a telon nem hiányzik a mókolás. Sok mindent be lehet állítani. Stabik a szoftver.
A 2gigás verziót pedig már elég baráti áron lehet kapni.
-
szabadgy
tag
válasz
gyurikabmx #1252 üzenetére
Hangerő: ha jól tudom, akkor alapból minden telefonban egészségügyi okokból szabályozzák a hangerőt. Nyílván olyan országokban ahol nem 40 éves metrók járnak lehet, hogy hallani is lehetett valamit velük. Nekem a Samsung v. a Nexus 4 telefonban az első dolgom a hangerő mókolás volt. Mate7 szerintem DTS nélkül "élettelen" hangzást nyújt, viszont ha be van kapcsolva, akkor szerintem jó.
Összeszerelés: Nyílván lehetnek hibás termékek, de a "nyekergő házat" vhogy nehezen hiszem el. Vegyük a Note 4-et. Nehezen hiszem el, hogy műanyag több darabból álló ház nem nyikorog neked, de egy unibody fém ház igen.
Amit te írsz az a CPU és szerintem nem rossz a Snapdragon-hoz képest. De a GPU-ra olvastam máshol is hogy a teljesítményben alul marad. Viszont szerintem ettől még lehet vele együtt élni. Esetleg hardcore gamer-eknek nem biztos, hogy 100%-ban megfelel a Mate7 GPU-ja.
Romolás: úgy gondolom azért nem lehet hibáztatni a telefont, hogy nincs rá külső fejlesztés. Ha valakinek ez szempont, akkor olyan telefont kell venni. Samu, LG, Nexus, OPO stb....
Support: OTA frissítés 2 is volt január óta, pedig nem volt semmi hiba a telefonnal. Hivatalos infó nincs, de meglepődnék, ha nem lenne Lollipop.
Ezt írod: "Egyszer egy cipzár hozzáért " : én hozzáérinttem a zip-zárhoz de nem tört le. Valljuk be, hogy nem szimpla érintésnek kellett lennie. Kezdetben a méretéből adódóan nekem is volt, hogy asztalhoz ütődött és mégsem lett semmi baja. Pedig még csak gyári fólia van rajta + Pelosi tok. Az üveg lapot fel sem tettem.
-
szabadgy
tag
válasz
DonLaca@ #1215 üzenetére
Hivatalos megerősítés egyelőre nincs az 5.x-re. Neten azt olvastam, hogy a Mate2-re ki fog jönni, ebből azt szűrném le, hogy a Mate7-re is. Viszont a frissítés lehet csak az év első felére várható, még van 3 hónap az első félévből.
Nézd, kinézetre az EMUI 3.0 kb. olyan mint a 5.x. Olyan nagyon sok extra fícsőrt nem kapsz a lollipop-pal. Én egyre vagyok leginkább kíváncsi, hogy a ART mennyit tesz hozzá majd a működéshez.. Nexus 4-en is azt használtam, amikor már lehetett.
-
szabadgy
tag
válasz
topman86 #1065 üzenetére
van már 137-es verzió is. a lényeg, hogy frissítsd le a legújabb.
viszont szinte egyértelmű, hogy a facebook és face massenger a ludas. tuti hogy nagyon gyakran ébresztik a telót (feleslegesen). nekem nincs fent egyik sem, így nem tudom, hogy mennyire lehet magát a face app-okat paraméterezni, hogy mennyi időnként frissítse magát. mivel nem használom ezeket, ezért beállítási tippet nem tudok, hátha vki... -
szabadgy
tag
válasz
Freezee #1026 üzenetére
Root leírás:
RootA gyári telefonra is alapból sok témát le tudsz szedni. De ezen felül is találhatsz még témákat:
Ezt az ikont/skint vagy témát biztos nem tudod sehogysem átteni a Lenovo-ról a M7-re. Népszerű telefonok témáit /G3, S4, Note4,stb/ meg szokták csinálni más telókra is, de nem mindent szoktak.
De én azt javaslom, hogy ne skin alapján döntsd el milyen telefont szeretnél venni.
-
szabadgy
tag
Talán elmondató, hogy a legnagyobb hátrány, amit hallottam az a méret volt.
4100 mAh sok, hidd el, hogy sokat is bír. Nem tudom, hogy milyen telefonról váltanál, de szerintem csak jobb lehet az akksit tekintve. És hála hogy "csak" fullHD a kijelző, így meg aztán tényleg verhetetlen.
most már van rá 1-2 rom, de azért vannak hibák benne.Ha mókolni akarsz, akkor ne ezt a telefont vedd. Erre tuti nem lesz annyi rom és modding, mint néhány telóra. Root és cwm van!
Szerintem a gyári rendszer stabil. Az 4.4.2 az utolsó verzió, hivatalos infót én még neten nem láttam, de biztosra veszem, hogy a nyalóka.
-
szabadgy
tag
válasz
berek21 #1003 üzenetére
Az LG-t én is néztem mégis ez lett belőle, pedig árban az LG már akkor is jóval olcsóbb volt.
Talán az LG-nél az alábbi lényeges plusszok vannak:
- plusz 1Gb ram
- kamera (nagyobb felbontás, lassított vétel, stb.)
- már kijött az 5.x (hivatalos dátum nincs, de a M7-re is kijön ez 100%)Viszont a kijelző méret és a felbontás mondhatni megegyezik, de az LG-nek csak 3200 mAh aksija van. Még anno youtube-n néztem az android authority-t és ott mondta a srác, hogy aktív használat mellett tud merülni az aksi rendesen.
A teljesség igénye nélkül a Mate7-re is mondok 2 hónap használat után pár dolgot:
- prémium anyaghasználat és kinézet
- finger sensor: kellett pár nap hogy megszokjam, de most már azt kérdezem magamban, hogy a többi telefonál miért nincs ilyen?!
- Próbálták a mérethez megfelelően kialakítani a telefont. Pl. a hangerő gomb van felül és bekapcsoló alatta. Ha vki a power gombot használja így akkor eléri, de ha a megszokott módon lenne a gomb elrendezés akkor nem. Ezek apró dolgok, de mind segítik a felhasználói élmény növelését.
- EMUI 3.0 is tetszetős.
- aksi pedig álom. 2 naponta töltöm a telefont. Masszív használat kell ahhoz, hogy 1 nap alatt lemerítsd.
- szerintem a mindennapi használathoz és a mostani játékokhoz elég a hardware. a 2Gb RAM is.viszont, ha vmi tetszik, akkor azt kell megvenni, mert pár hét múlva, ha elmúlik az új telefon varázsa, akkor megint elkezdesz gondolkozni, hogy miért nem a Mate 7-et vetted meg.
-
szabadgy
tag
válasz
szornyu1 #969 üzenetére
Nem azért nem jelez a 130-as verzióra, mert "hasonló javításokat tartalmaz". Ha csak egy 2 megás javítás lenne, akkor is érzékelni kell a telefononnak, kivéve ha......és itt jön a ha, mert pl. ha nem gyári recovery-d van, esetleg más romot használsz, akkor vagy nem jelez a telefon, vagy jelez, de nem tudod feltenni, mert hibára fut.
A 127-es egy hivatalos verzió, viszont a 130-as (leak=nem hivatalos) viszont csak egy adott régióra kiadott verzió. Konkrétan nem tudom, hogy mi azonosítja, de valószínű, hogy a 130-asnak más build/kernel verziója van, és ezért nem érzékeli a 137-es hivatalos romot.
-
szabadgy
tag
válasz
szkorhetz #968 üzenetére
Nekem 127-es volt korábban, és annál észrevettem apróbb laggolásokat. Semmi idegesítő, de néha aprób 1/10 mp-nyi kis megakadás. Na ez a 137-esnél eltűnt.
Illetve talán azt vettem észre, hogy a multitask is javult.
Egyéb lényegi változást nem vettem észre, aksi idő továbbra is csodálatos.De miért akarod a 130-ast lepucolni? A frissítéshez nem kell törölni semmit.
-
szabadgy
tag
Ezen ne bosszankodj. Ahogy haladunk egyre jobban előre az időben úgy lesz egyre olcsóbb, erre még rájönnek a forgalmazói promók, és már egyből szimpibb a telefon ára.
Érdemes a Huawei-n tartani a szemeket, szépen lassan egyre több magyar kezében lesz ilyen márkájú telefon.
Egy kis magyar vízilabda támogatás, egy kis internet fejlesztésbe való befektetés......szépen lassan elkezdtek itthon is terjeszkedni, és ahogy nézem pl. a két nagy műszaki cikk forgalmazót (MM és Edigi). Gyakorlatilag december óta felváltva akciózzák a Huawei telókat.
-
szabadgy
tag
válasz
tottibence86 #910 üzenetére
Z Ultra nekem 2 dolog miatt esett ki. Nagyobb a kijelző, de kisebb az aksi, illetve hogy nincs benne vaku.
-
szabadgy
tag
válasz
nebancsa #886 üzenetére
Szinte 100%-osan mondom, hogy felejtsd el, hogy szolgáltatói kínálatban szerepelni fog. Ezt korábban már beszéltük itt is. Kb. fél élve jött ki a telefon, és itthon is elég hamar meg lehetett venni. Ergó ha szerették volna, akkor már fel tudták volna venni a kínálatukba.
Sajnos a maga 6" méretével ez egy nagyon réteg telefon, így mondhatni egyik szolgáltatónak se éri meg.Viszont ha a két telefont nézzük, akkor neked kellene tudnod mire használod és mennyit szánsz rá. De ha mindegy a pénz, akkor vedd meg az egyiket és ha nem tetszik, akkor eladod, és megveszed a másikat.
Talán nem köveznek meg a többiek, ha azt mondom, hogy a Note4 egy kicsivel jobb, mint a Mate7, viszont nem annyival amennyivel drágább.
És itt kitérnék az árra. Amit az M7 árárról írtál azzal nagyon nem értek egyet, és most ne a Note4 szolgáltató árát nézzük.
N4 GSM bolti ára 160e körül van, és ha a hivatalos forgalmazói árat nézzük, pl. MM akkor 200e.M7 hivatalos ára 2 év garival 150e (MM-ban), GSM boltban ettől már olcsóbban is kapsz. Viszont kapsz unibody fém házat, ami még mindig ritkaság számba megy, és egy olyan finger sensor-t, ami az android-os világban még ritkább.
-
szabadgy
tag
LG G2 után azért hidd el hogy szokni kell a 6". Én rá voltam kattanva és előtte a MM-ban sokat tapiztam, de amikor napi használatban volt, akkor eleinte nagyon szokni kellett. Legyen bármilyen lapát kezed ez akkor is nagy.
Bár én nem vagyok nagy játékos, de játékok/programok terén nem hinném, hogy kompatibilitási problémáktól kéne tartanod. Szerintem egy darabig ennek a hardware-nek bírnia kell szinte mindent, főleg, ha jön az 5.x, akkor meg az ART is jó hatással lehet majd a vasra.
a fórumot olvasva 2 ember adta el. az egyikük a 2 sim-es verziót akart, mivel neki a meló miatt az kellett. illetve egy másik kolléga nem tudta megszokni a méretet.
Ahogy írtam ez tényleg nagy
Persze mindenki tisztában van vele, hogy nagy, de van, hogy a megszokott mozdulatok itt nem működnek, mert nem tudsz oylan mélyre benyúlni a kijelző közepére vagy annyira instabil lesz, hogy egy kézzel már nem tudod használni. -
szabadgy
tag
Valóban, ezt nem néztem csak, hogy 2 év gari.
Viszont az rbx-et nem ismerem, és ahogy néztem a véleményeket, elég kevés van, és nem is régiek. Ergó viszonylag újabb cégről beszélünk. Ilyen esetben én inkább egy picivel drágább, de biztosabb helyről rendelném.Btw 149-ért már a MM-ban hivatalos forgalmazótól 2 év gyári garival is tudsz venni.
Lassan de biztosan csökkenek az árak.
-
szabadgy
tag
Ezeknek a játékoknak ezt a vasat nem szabadna kiakasztaniuk.
Esetleg azt próbáltad, hogy kikapcsolod, utána hang fel + power, és akkor bejön a gyári recovery és ott a WIPE CACHE-t. Hátha az segít.
Ha ez sem, akkor én törölném a játékot is visszatenném.
Esetleg csináltál vmi egyéb mókolást? Ezt azért kérdezem, mert az egyik srác amikor próbálgatta a romokat, akkor vmi miatt a kamera szoftver kicsit belassult és csak segített rajta ha nyomott egy gyári visszaállítást.
-
szabadgy
tag
Mivel az alapszínek a silver és a black, ezért a gold-ot valami miatt "prémium" árban mérik.
Pl. aqua-nál 173.900 HUF. Ennyit az arany szín önmagában nem ér. Ezek után szerintem a GSM boltok is hasonló fogják a gold árát megképezni.Amennyiért lehet kapni 145 - 150e, szerintem ennyit bőven megér, de csak az arany színért plusz 20-25 nem jó üzlet.
-
szabadgy
tag
válasz
balazs_pro #808 üzenetére
nyílván ezt csak a szolgáltató tudná megmondani, de ők (az én tapasztalataim alapján) nem szoktak előre ilyen infót kiadni holmi vásárlóknak.
A másik:
Szeptemberben jelent meg a telefon, itthon kb. októbertól kapható, és nem csak a GSM boltokban, hanem hivatalos forgalmazó is van. Ha a szolgáltatók szerették volna, akkor felvették volna a kinálatukba. Illetve az mellett sem lehet elmenni, hogy 6 col. Eléggé réteg telefon, ergó kevés embernek kell(het). És hát ők is az eladási számokra mennek, ezzel sajnos pedig nem fognak rekordokat dönteni.De ez csak az én véleményem
-
szabadgy
tag
hogy értsd. pl. én beautil widget-et használok órának és időjárásnak. amikor felraktam nem kapott jogot, hogy képernyő kikapcs után is fusson, ergó ha ki van kapcsolva a képernyő nem tudja frissíteni az időjárás adatokat, de még az óra se változik. pl. 10-kor kikapcsoltam és fél óra múlva ránéztem a telefonra még mindig 10 órát mutatot.
Van néhány olyan progi, aminek szerintem felesleges futnia, pl. youtube.
persze jelzi a telefon, hogy beautiful widget nagy fogyasztású, de nem érdekel, mert muszáj futnia háttérben is, hogy legyen értelme.
-
szabadgy
tag
1. örülj neki, hogy nincs fent facebook alkalmazás. szerintem max. szolgáltatónál vásárolt készülékeknél szokott fent lenni face alkalmazás, gyári függetlenül nem jellemző.
2. az aksira nem lehet mit mondani, mert ha elküldtél pl. 200 megát vagy van reggel óta 1 óra kijelző időt, akkor szerintem nem olyan rossz 91%
viszont érdemes megnézni a védett alkalmazásokban ,hogy milyen programok kaptak engedélyt arra, hogy kikapcsolt kijelző mellett is futhassanak. -
szabadgy
tag
Ha már az Edigis árat kifizeted, és ők nem szimpik, akkor szerintem menj a MM-hoz. Én is ott vettem. Ha jól tudom még tart az akció, amely keretébe bizonyos márkajú okostelefonokat beszámolnak.
de pl. XXL gsm, vagy VIP-Phone. VIP-esekkel volt már dolgom, és minden simán ment!
-
szabadgy
tag
nagyon jó ár érte, főleg amiket adsz hozzá. tuti hamar elkel.
a méret az tényleg nem mindenki számára emészthető hosszú távon. viszont, ha bejött a teló és az EMUI 3.0, akkor esetleg G7? "csak" 5,5 col, és szinte ugyanígy néz ki, tudásban minimális a különbség, és 99.000-ért már a MM-ban is láttam
-
-
szabadgy
tag
bár a híreket már régebb óta követem, de tulaj csak péntek óta vagyok.
Mivel ahogy beüzemeltem egyből jött az üzi, hogy van a 127 verzió, amiről tudtam, hogy rendesen működik, így egyelőre megálltam ennél.A fórumon van egy kolléga, akinek francia szolgáltatós M7-e van, és azon már a 130-as verzió fut. Eddig nem panaszkodott. Ergó nem hiszem, hogy bármi baj is lenne ezzel.
Telepítés menete:
ha letöltöd a fájt, akkor csomagold ki és egy "dload" nevezetű könyvtárba másold fel .APP fájlt. Ezután a frisstő menüben a manuális frissítsd választ. -
szabadgy
tag
tudtam, hogy nem én vagyok a láma!
szumma szummárum. Gyári dobozban gyári csomagolásban a töltőfej gyári volt, viszont a kábel NEM!! szorult, stb. mindegy 1 napja vettem. MM-ban kicseréték a kábelt. Azóta egyből felismeri a PC
úgy látszik pici kínai félrecomagolt pici kábel
-
szabadgy
tag
én még csak tegnap este csatlakoztam a klubhoz, de most akadályba ütköztem. szóval rákötöm PC-re de csak tölt. nem ismeri fel, telepítettem a HISUITE-t is, de akkor se.
USB hibakeresés bekapcsolva.
ötlet?
-
szabadgy
tag
bármelyik módot választod. legyen az, hogy OTA keresztül telepíted vagy letöltöd a hivatalos fájlt te másolod fel a telefonra és úgy telepíted. Egyik esetben sincs szükséged a wipe-ra még a cache-st sem. A cache wipe-pal bajt nem csinálsz. Csak, ha nem vagy otthon a témában és véletlenül data-t wipe-olsz, akkor lehet baj.
wipe-okra inkább csak akkor lenne szükség, ha custom romokat telepítesz és abból is egyik verzióról térsz át a másikra. Pl. stock romról CM-re, vagy CM-ről Paranoidra, stb stb.
Ha kezdő vagy androidban, akkor várd meg, amíg felajánlja a telefon a frissítést, és úgy telepíted, akkor tényleg nincs semmire se gondod.
-
szabadgy
tag
válasz
Tippmix46 #677 üzenetére
G Pro 2-n én is sokat vacilláltam. Mert mindenképpen szerettem volna nagy kijelzőt, és bár már rengeteg pozitívum szól mellette, és ha még az árát nézzük akkor pláne jó vételnek tűnhet. Viszont engem a "csak" 3200 mAh aksi nem győzött meg. Talán Android Authority youtube csatornáján hallottam, hogy bizony, amikor masszívabban használták az LG-t, akkor meglepően hamar lemerült az aksi.
Egyébként ahhoz képest, hogy az sem régi telefon az árukeresőn eléggé beszűkült a kínálat. Az ünnepi forgatag előtt jóval több helyen lehetett kapni. Kicsit mostoha gyereknek tűnik, pedig szerintem nem rossz telefon.
Note 3 nem rossz alternatíva, viszont a Note 4 azért szerintem egy kicsit már másabb kategória.
Neked kell tudnod, hogy milyen funkciókat, hardware-t stb szeretnél, és mennyit szánsz rám.
-
szabadgy
tag
Nézd, mások is vettük tőlük, és nem volt gond. Nyílván a karácsonyi bolondok házában becsúszik egy kis hiba. Pont nálad, ez pech. Viszont tuti, hogy megkapod a papírt és onnantól minden szép is jó lesz.
Mail-t azért nézd meg nehogy betegye spam-be vagy ha gúgli fiókod van, akkor promóció könyvtárba, és ezért nem látod.
Én is rendeltem már tőlük, sőt pont a Black Friday keretében, amikor szintén nagy káosz volt, és még előbb is kihozták, mint ahogy ígérték.
Egy ekkora cégnél nem nehéz pozitív és negatív példát találni
-
szabadgy
tag
ha használsz időjárás widgetet, akkor nézd meg, hogy a location meghatározás gps alapúként van kiválasztva, vagy a megadott kézzel írtad be pl. hogy Budapest.
az, hogy te a beállításokban kikapcsoltad a gps-t azt nem jelent semmit. Ettől függetlenül egy program még akarhatja használni a gps-t.
-
szabadgy
tag
ez az elfelejt beállításokat nem értem. illetve értem, de szerintem itt megint csak program beállítás kérdése.
A hiányzó fícsőrök. Valóban jó dolog a képernyő ébrentartás, de ezt pl. szemüvegesek nem feltétlenül tudják 100%-osan kihasználni, mint én sem. (Illetve amikor én próbáltam akkor még a szemüvegben nem mindig működött jól)
A felugró üzire meg a program(ok) gps beállítása lesz a megoldás.
-
szabadgy
tag
válasz
Den Hadnagy #543 üzenetére
Szia,
Nem csak a MM és Edigital adja 2 év garival, hanem pl. a Speedshop vagy a Vip-Phone is. Árban hasonlóak.
A garancia mértéke nem függ a vásárlás típusától (személyes v. online). A garancia mértéke minden esetben ugyanannyi.A Huawei speaker valószínű, hogy csak az Edigital 15%-os akciója (http://www.edigital.hu/promociok) miatt van. Az Edigital-ban 12.31-ig 15%-kal olcsóbban veheted meg 131e!!!
Akciós és még speaker isA speaker-ekből nyilván egy bizonyos darabszámot kaptak, amit minden Huawei teló vásárlásához adnak az akció keretében. Szerintem érdemes előtte érdeklődni az üzletben, van ha neten rendeled, akkor telefonon a központból.
Szerintem a MM-ban nem osztogatják a speaker-t hozzá, legalábbis nem jött róla hír. Illetve ott nincs is semmilyen akció.
BTW:
Digi előfizetők örülhetnek, a 2015 januári számla borítékán van MM kupon. 2015.01.16-22 között 10% kedvezmény az összes telefonra. -
szabadgy
tag
egyébként ez így tényleg nem oké! garancia papírnak lennie kell. persze vannak olyan termékek mint pl. egy 5000 HUF-os táskarádió, amit pl. a tesco-ban veszel. Az blokk garis, viszont ennek tuti, hogy lennie kell garancia papírnak, márcsak azért is, mert mások is kaptak. És akkor valószínű, hogy a tiéden is 24 hónap fog szerepelni.
-
szabadgy
tag
Edigital válasza a garanciával kapcsolatban, idézem:
"A készléket valóban 1 éves garanciális csomagban forgalmazzuk."
viszont a mostani akcióval 131e-ért még így is elég jó vétel
-
szabadgy
tag
Az általad írt hibák többségében tényleg orvosolni lehet más progi használatával. Sajnos nem mindenhol épp a gyári szoftver a legjobb. De ez minden telónál előfordul.
A leírtak alapján van összehasonlítási alapod, ezért nálad jobban senki nem tudhatja, hogy minden telefonnak meg van a maga szerethető és kevésbé szerethető oldala. Pl. N4-en a híváskori kis ablakot még most is nehezen szokom
A képzeletbeli telefon összetételével pedig teljesen egyetértek. Max. annyit tennék hozzá, hogy köszi minden teló gyártó cégnek, de egyelőre elég a full HD, nem kell QHD és 4K felvétel sem....
(100 magyarból, ha kettőnek van 4K-s tv-je)
-
szabadgy
tag
Ha számodra fontos a modding, romolás és társai, akkor a felsoroltak közül a OnePlus One kell neked.
Egyelőre még a trend azt mutatja, hogy a nagy gyártók sorozatait használják többnyire a fejlesztők (Xperia, Galaxy, Note, Nexus, stb.). A Huawei igazából csak a P6 óta jegyezhető szerintem igazán. Az meg nem volt olyan régen.
Viszont két tény is bizakodásra ad okot. Az egyik, hogy XDA-n megnéztem pl. a Ascend P6, P7 valamint a korábbi Mate szériák milyen támogatottsággal rendelkezik, és bár nem olyan támogatás élvez, mint a fent felsorolt márkák, de azért 1-2 portolt rom található, illetve twrp is.
A másik, hogy bő. 2 hónapja van a piacon ez a telefon, még csak most kezd el igazán elterjedni. Szerintem az idő nekünk dolgozik. És ha azt nézzük szerintem sok korábbi Huawei felhasználó válthat erre a telefonra, akkor pedig csak tovább nő az esélye, hogy nemzetközi szinten is egy nagyobb (fejlesztői) közösség is megjelenik. -
szabadgy
tag
Igen. Direkt nem hívtam fel őket, hogy ne az legyen, hogy a karácsonyi hajtásban lerázzanak egy olyannal, hogyha az oldalon 1 év van, akkor annyi a gari.Az automata üzi 72 órás válaszadás időt ígért, ami az ünnepek miatt tolódhat. No de sebaj. majdnem 2 hetünk van még az akció végéig.
Írtam egyébként a Huwaei-nek is, kíváncsi leszek ők mit írnak vissza.
Ha bármilyen fronton kapok hírt, akkor jelezni fogom.
gyurikabmx
Gyors nekifutásban nem találtam semmi hivatalosat, de mivel most ez a Huawei flagship-je, szerintem 2015Q1-ben jönnie kell(ene). -
szabadgy
tag
válasz
gyurikabmx #490 üzenetére
Szia,
A MM garival nincs gond, de ettől függetlenül nem árt a belső infó!
Csak most páran (köztük én is) ráizgultunkaz Edigital-ra, mert ott az év végéig 15% akció van minden Huawei telóra.
De a garancia persze kérdés.Írtam nekik, reméljük hamarosan válaszolnak.
-
szabadgy
tag
Ez számomra is fura, mert sompetike a MM-ban, ami mégis csak hasonló üzlet, 2 év garival vette, és ha a "hivatalosabb" forgalmazókat nézem, pl. Speedshop ott is 2 éves gari van, és a nagyobb GSM boltok is 2 évvel forgalmazzák.
amúgy a elején is néztem Edigital-ban és akkor is csak 1 év volt
-
szabadgy
tag
64 GB oldschool Mate 7
http://mobilarena.hu/hir/monarchias_idoket_idez_fel_a_huawei.html
-
szabadgy
tag
javítom magam:
"...A prémium változat a normál elődjéhez képest abban nyújt többet a felhasználójának, hogy dual SIM-es és memóriája jelentősen megnövelt: 3GB RAM és 32 GB ROM..."
Elvileg 180-as áron. Ennyi plusz költséget a 3 GB a 32 GB és a dual sim (szerintem) nem ér. de 2015 nyarára már elég sokat fog veszíteni az induló árából.
forrás:
http://pdafanclub.hu/huawei-2014-az-elismeresek-eve/ -
szabadgy
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Call of Duty: Black Ops 6
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Légies iPhone halvány színei
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- CNC topik
- További aktív témák...
- ALIENWARE Area-51 R5
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest