- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
HTC Desire (codename: Bravo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz pzoley #25794 üzenetére
Most jövök a budakalászi Corában lévő T-ből, és nem tudtak segíteni. Mondta a srác is, hogy kell feljelentő lap. Ez oké, de azt mondta, hogy ő nem tudja, hogy lehet ezek után. A letiltást igen, de a "háromszögelés"-ről fingja nem volt. Ezért most nem tudom, hogy egyáltalán érdemes-e elmenni a rendőrségre, és elcseszni fél napot. Azt mondta, hogy csak elvben jó ez a letiltás, gyakorlatilag pik-pak feltörik, pláne, hogy android. Ebben lehet valami, csak nem vagyok tisztában a letiltás fogalmával, így nem veszem biztosra. Jelenleg tanácstalan vagyok. Ha megtalálni nem is, de azért végleg letiltani nagyon jó lenne, ha tudnám.
cenzi:
Köszi szépen. De ahogy olvasom a leírást, ez csak akkor jó, hogy ha az én sim-em van benne. Nos mivel letiltattam azonnal, és már meg is van az új, ezért nem hiszem, hogy ez menne sajnos. Pláne, hogy bekapcsolt telefon kell hozzá, az enyém pedig pont lemerült éjjel.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
A háromszögelést igen, azt én vágom is. Az a bajom, hogy klappolnia is kell a dolognak, mert az kell, hogy menjen a telefon, be legyen kapcsolva, mondom most ez a legnagyobb bajom, mert ugye nincs. A sim-től hálisten ez független legalább, nem úgy mint a PlanB.
De a letiltást nem értem. Mit csinál pontosan a letiltás? Nem hinném, hogy küld egy jelet a telefonba a T, és az ennek hatására kiéget 3 cpu lábat, majd csók. És ha szoftveresen "könnyedén" feltörhető, akkor azzal viszont nem megyek sokra
Mindentől függetlenül holnap bemegyek egy komolyabb T-be, és tekintve hogy évi több százezreket hagyunk ott telefonszámlák kapcsán, és nem 5 éve, verni fogom az asztalt durván, hogy erre álljanak rá de nagyon.
-
prezson
tag
válasz hoffman_ #25765 üzenetére
Részvétem
Sokan fikázzák a lopásgátló telókat, az egy dolog, hogy vigyáz rá az ember, de az ilyen progik is nagyon sokat tudnak segíteni. Neked sajnos már késő, azonban a többiek számára én megosztanám, miket használok.
Sim checker lite és pro: ha kicserélik a sim-et, küld sms-t egy előre megadott számra
wheres my droid: ha erre a számra küldesz megfelelő szót tartalmazó sms-t, elküldi a gps koordinátákat.Az előző kettő gsm alapú, nem kell hozzá se wifi se mobilnet!
Harmadik progim a seek droid. Ehhez netkapcsolat kell, tökéletesen működik: netről meg lehet határozni a pozíciót, mutatja google mapsen, el tudja küldeni a legutóbb tárcsázott hívásokat stb.
Aki ezt a három progit felrakja és élesíti, az kellően védve van és jó esélyekkel vág neki a küzdelemnek. Ja, és én nem tapasztaltam, hogy bármelyik progi meríteni az akksit különösebben, nem láttam növekedést. Aki még nem használja ezeket, annak ajánlom!
-
hoffman_
nagyúr
válasz prezson #25806 üzenetére
Nem náluk vettem, csak a telefon adatai vannak meg. De a sim-em az már majd 10 éve tőlük van, ugyanaz a szám. Ha ezek után még csak meg se fogják próbálni, akkor átmegyek a pannonhoz, és veszek részletre egy Dézit.
Nem is az bánt, hogy odalett 120k-m. Nem terem annyi pénzem nekem sem minden bokorban, évente tudok ennyit elkölteni ilyenre, és már ez sem rossz. Viszont most egy évig ugye nem fog menni, pláne, hogy lakást újítunk fel szép lassan.
Az a sok privát dolog zavar, amit "bennehagytam" a telefonban, és az egész érzés, hogy más bitorolja, ami az enyém. Mert ha meg akarnak verni, és elvenni, akkor vagy nem tudnak, vagy agyonvernek és elveszik. Oké, benne van. De így?...
A sors iróniája, hogy kereken egy évvel ezelőtt ugyanitt volt egy majdnem ugyanilyen incidens. Ugyanazt a születésnapot ünnepeltük, csak korán mentünk haza. Egy 5 tagú színes banda betalált, és el akarták venni a telefonokat. Akkor nem sikerült. Most meg, két kis 15 éves csitri? Kilopja a zsebemből? Elég kellemes fintor volt, köszönöm.
pzoley:
És ezt a tiltást nem lehet felülírni? Mert ha nem, akkor ez nagyon jó hír, köszönöm szépen.
[ Szerkesztve ]
-
prezson
tag
-
hoffman_
nagyúr
válasz llaszlo #25810 üzenetére
Ez mennyire nagy művelet? Egy mezei telefonos "kereskedő" ha bevisznek neki egy ilyet, meg tudja csinálni? Vagy egyáltalán ki tudja megcsinálni?
prezson:
[link] - magamnak is köszönhetem, miért kell elaludni egy megállóban hajnalban. De attól még ellopták.
[ Szerkesztve ]
-
racerx
őstag
válasz llaszlo #25771 üzenetére
Fóliával is rosszul látni napfényben ujjlenyomattal, s annélkül Egyébkén ku..va kíváncsi lennék más hasonló kategóriájú teló kijelzőjére napfényben ugyan olyan körülmények között . Pl SGS, Iphone, vagy az uj optimus 2x. Azok is ugyanilyen szarok..bocs inkább használhatatlanok napfényben??
-
r4z
nagyúr
válasz racerx #25817 üzenetére
SLCD-vel napsütésben viszonylag jól látható max fényerőn a Dezi nálam. Délben sétáltunk, jött egy hívásom, és írtam is gyorsan egy SMS-t. Nem kellett árnyékolnom a kezemmel, csak egy kicsit arrébb fordulni, hogy a nap ne a szemembe tükröződjön vissza.
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
llaszlo
veterán
Eddig ezeket a billkombo-kat találtam
Hang le + Bekapcs: H-BOOT menü
Track + Hang le + Bekapcs: RebootVan még valami hasznos?
Hard reset vagy soft reset, egyből recovery lépő bekapcsolásnál vagy rebootnál. -
r4z
nagyúr
Már-már hiányzik a sok újonc kérdés, hogy van-e magyar nyelv, van-e Froyo/Gingerbread, hova kell dugni a töltő két végét stb. Nektek nem?
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
Sziasztok! Most akarok Desiret venni, mondjátok már meg milyen! Van már rajta magyar nyelv? Hogy kell rootolni? És mi az a root? Köszi nagyon előre is!!!!!!
btw.:
Mi a különbség a függő(pl T-s) és független telefonok között? Tudom, hogy volt már, nem sikerült előkaparnom. Van bármi mahinálás a menüben? Illetve nekem az rémlik, hogy a frissítések nem úgy mennek a két készüléken.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
Nincs sajnos. A PlanB, ahogy sejtettem, nem ment. Voltam egy kis T-ben, van új sim-em, a számom maradt a régi. A lekövetésről nem tudott semmit a srác. Itt a fórumon addig jutottam, hogy van, de csak a rendőrség részére. A telefon letiltása is működik, ahhoz ugye kell a rendőrségi papír. Erre nincs egy napom, hogy megszerezzem, másrészt csak a T hálóján fog tiltani elvileg. A cucc független, így hát vicc az egész. Egy hosszú, szar nap meg pénz lenne, és semmire nem mennék vele. Pláne, hogy át lehet írni a gyáriszámot. Nem, ez sajnos veszett fejsze nyele, kezdek beletörődni. 3 hónapon belül tudnék venni egy újat, de komolyan úgy érzem, hogy "nem érdemlem meg". De android után, akármilyen jó a kis k800i-m, és akármennyire szerettem évekig, nem ugyanaz... HTC után pedig minden más sz@r.
Alapból is olyan rossz érzés, nem is tudom hova rakni. Srácok, nagyon vigyázzatok a Dézitekre, egy kincs!
llaszlo:
Akkor elvileg nincs.
[ Szerkesztve ]
-
r4z
nagyúr
válasz hoffman_ #25829 üzenetére
Meg tudlak érteni. Nekem konkrétan az első telefonomat lopták el (ami nem volt rossz cucc, egy K550i), kb. ugyanazt érezhettem, mint Te most. Egy világ omlott össze bennem.
Korábban minket kiraboltak, édesapám vázolta a helyzetet a következőképpen:
"Nem idegesít és nem is bánt az egész. Egész egyszerűen olyan, mintha a gatyámban turkálnának. Zavaró, hogy megtörtént, de nem az elkeseredettség van úrrá rajtam, hanem egy nagyon furcsa, idegölő érzés."
És nem értem, miért ne "érdemelnéd meg". Veszel mellé egy ezer forintos régi Nokiát, ha buliba mész, viszed azt. Pár haver számát meg gondolom tudod fejből.racerx: Ez viszont nagyon jó alap a közösségkovácsoláshoz. Gondolkodtam már rajta, hogy kéne szervezni egy találkozót vagy valamit.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
Megoldom frappánsan. Nem lesz több tömegközlekedés. Akárhova megyek, autóval megyek és kész. Majd valami sofőrszolgálat hazavisz 3k-ért. És az érzést elég jól megfogalmaztad, tényleg ilyen, csak én emellett el is vagyok kámpicsorodva azért nagyon (a telefonszámok és sms-ek megvannak mind gépen, csak android kell hozzá ugye..)
Mindenesetre köszönöm a közbenjárást azoknak, akik segíteni próbáltak, nem rajtatok múlott a dolog
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
Tessék, írok valamit hogy legyen téma.
Találtuk Pzoleyval a Lee HD romokat, abból készült nekem egy Lite verzió, és elszállt a rootom, valaki tapasztalt hasonlót?
Pécsen legyen a találkozó
Nekem K750i volt előtte 6 évig, most 7 éves és üzemel hibátlanul
[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
válasz hoffman_ #25832 üzenetére
Én egy Nokiát hagytam el kiesett a zsebemből a buszon. Az is elég szar volt. Szerintem simán lehet tiltatni az összes hálón, hogy ha van rendőrségi papírod. Meg főleg, mert független. Legalább okozol némi fejfájást nekik. Ha meg valaki beviszi valamelyik szolgáltatóhoz, hogy nem megy fel a hálóra akkor mondjuk, mint körözött telefont lehet, hogy megtalálják.
-
Slyd
csendes tag
válasz hoffman_ #25804 üzenetére
Csak halkan jegyezném meg, hogy azt most verd ki a fejedből, hogy bárki is be fogja neked háromszögelni a telefont egy natúr lopás miatt. Az ilyenfajta akciók titkosszolgálati módszereknek minősülnek, és ilyan kategóriás bűnügyeknél szóba sem jönnek az ilyen eszközök.
A feljelentés után - amennyiben szerencséd van és agilis nyomozóhoz kerül az ügy - esetleg monitorozni fogják, hogy milyen SIM próbál bejelentkezni a lopott telefonod IMEI számával, és esetleg a SIM kártya tulajdondosát megkeresik, hogy ugyan hogyan került egy lopott telefonba az Ő SIM-je. Persze, ha pre-paid kártya, akkor esélytelen megtalálni...
Szóval el kell hogy keserítselek, de sok esélyed nincs, hogy érdemben foglalkozzanak az ügyeddel...
-
Criton
veterán
A Neocore Benchmarkon ti mennyit kaptok?Én olyan 28 és 29fps között.Kíváncsi vagyok,mert a legtöbb hozzászoló mind olyan 50fps közötti eredményt kap....
-
FeRRaR1
őstag
Namost van nekem egy
LeeDrOiD_HD_V2.2.2 A2SD++ Lite.zip
Ebből kitörlöm a titaniumot meg az adfreet, talkot, flickrt.
Bele teszem a calc és az fmradio widgetet
illetve a HTC album, és musicot.
A widget.txt módosítom saját sorrend meg a brightnesst cserélem gps-re.
Ezt a 4 dolgot csinálom, és elszáll valamelyiktől a root, most már nem fekszem le úgy hogy ki ne derítsem...
ötleteket, észrevételeket szívesen fogadok.
-
cenzi
csendes tag
válasz james008bond #25803 üzenetére
Hasonló módon, mint az Apple MobileMe szolgáltatása. Megmondja, hogy a telefonod merre található, csinálhatsz vele távoli zajkeltést (sziréna hang) és távolról törölheti a készülék adatait (wipe). Ami más kategória: ellenőrzi a letöltött alkalmazásokat, hogy tartalmaz-e ártalmas kódot.
hoffman_: megéri feljelenteni, mert egy ismerősömnek így lett meg a telefonja. Újabban a háromszögelést alkalmazzák a telefonoknál. Előbb-utóbb kiderül, hogy merre jár a telefonod. A tiltással pedig tényleg megnehezíted a dolgukat.
Sokan úgy gondolják, hogy nem ér ennyit a dolog + úgysem csinálnak semmit sem a rendőrségen... nos, nem így van, mert keményen dolgoznak (legalábbis Szegeden)
[ Szerkesztve ]
-
potyi23
senior tag
válasz prezson #25805 üzenetére
hello.delutan irtal errol a lopas ellenes programokrol.Eleg sok helyen megfordulok,ahol enyves kezu emberek vannak,pl egy eve 250 euromtol mentettek meg,ha pont rajta kapom biztosan gyilkossagert ulok..de ez off,ugyhogy nem tema,csak kerdezni szeretnem h melyik az a program ,vagy letezik e olyan h ha ellopjak megtudom h hol van,foleg ugy h kiveszik a kartyat blole.Mert ugyebar az az alap ezeknel a enyves kezu f..oknal h kártyat kiveszik belole.Ha véretlenul ilyen tortenne velem akkkor tudjam h megtudjam nezni merre talalhato az illeto.
-
kzs
tag
válasz prezson #25805 üzenetére
Foglalkoztat a téma, és most találtam egy olyan progit, ami ennek a háromnak a funkcióit egyben hozza: még csak most próbálgatom, de jónak tűnik, és teljesen ingyenes: Lmaxi Anti Theft
- sim csere esetén sms-t küld
- sms kodra válaszban elküldi imei-t, gps kordinatakat (gmail link), legutobb tarcsazott hivasokat
- sms kodra lezarja a telefont, vagy masik kodra riaszt (sziréna), harmadikra törölEgy régebbi, sokkal egyszerűbb progi volt a Lost Phone (szintén sokmindent tudott) - viszont egyaltalan nem fejlesztik, ezért arrol valoszinű átállok Lmaxira
Miért fikázzák a lopásgátlóka progikat?
[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
válasz potyi23 #25841 üzenetére
Itt van még a wavesecure. Fizetős szolgáltatás. Igaz én még a tesztverzióra regisztráltam így ingyen használhatom. Pontosan nem tudom, hogy mit tud, de elég jónak tűnik.
Ha jól értem a leírásnak ezt a részét akkor szintén gps és sim azonosítást csinál.
√ Track & Locate
- Locate your lost phone and plot the locations on a map
- Track SIM cards inserted and phone calls made on stolen phone to help get it back
- Remotely turn on GPS on rooted phonesEz a lookout fizetős vagy full ingyenes?
[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
válasz llaszlo #25845 üzenetére
Még ami eszembe jutott, hogy ezeket az appokat érdemes a system appok közé rakni, mert ha kiveszik az SD-t akkor bukta van ha rootolt a teló és az SD-re telepít.
Ext kérdés: Miért nem jó az ext2 az ext3 helyett? Tudom, hogy naplózó fájlrendszer, de annyival jobb lenne az ext3? Az előző telómnál ext2 használtam és nem volt gondom vele.
[ Szerkesztve ]
-
fuximaxi
senior tag
Ezért kell a telefonkönyvet gmail-lel szinkronizálni, akkor onnan elérhető. Bár nem csak Desiret használok, de van egy-két hasznos oldala a dolognak pl.: a két telefonomban mindig szinkronban vannak az adatok. Sms szinkronizálásra pedig ezt használom.
Ha segítséget szeretnél kérni, akkor azt ne privátban tedd. Valószínűleg mások is tudnak segíteni illetve nem csak neked lehet szükséged az információra.
-
Zirowe
nagyúr
Szerintem várjál még a letiltással, mert ha letiltod, azzal csak csökkented a rendőrség esélyeit arra, hogy megtalálják a telefonodat.
Nekem tavaly volt egy hasonló esetem (nem kifejezetten ellopták a telefonomat, hanem "elsikkasztották"), és a feljelentés után a rendőrök imei alapján megtalálták azt, hogy ki jelentkezett fel utoljára a három szolgáltató hálózatára, házkutatást tartottak a srácnál (mondjuk szegény pont rábaszott, mert ő jóhiszeműen vette a telót attól, akinek én adtam), lefoglalták a telefont és visszaadták nekem.
Nem is egy drága telefon volt, hanem egy használt htc diamond.
Szóval van remény szerintem, csak a legfontosabb a mihamarabbi feljelentés.
Amúgy nem háromszögelni szokták, ez nem egy krimi regény.
Azok inkább titkosszolgálati eszközök, rajtaütéseknél, vagy "kiemelten" figyelemmel kísért személyek esetében alkalmazzák, de lopott telefonoknál nem.Sokkal egyszerűbb: kiküldenek egy megkeresést a három szolgáltatóhoz a telefon imei számával és bekérik az összes feljelentkezést a hálózatukra, és az imsi szám alapján határozzák meg, hogy ki lépett fel a telefonnal, aztán azt az embert meglátogatják.
Amúgy sem kell háromszögelni, mert az ilyen szolgáltató logok nagyon sok mindent tartalmaznak: imei, imsi, adótorony cellaszám, fogadott/mulasztott/indított hívások és smsek, és minden magánszámnak a valós számát.
Volt már pár ilyennel dolgom, amikor a katonai ügyészségnél dolgoztam.
Ha meg letiltatod a három szolgáltatónál, akkor ugyebár nem fog tudni fellépni egyik hálózatra se, és így valószínűbb, hogy az imei cseréhez fognak folyamodni, de szerintem az nem egy könnyű művelet (bár fogalmam sincs, hogy hogy működik).
Gondolom ha nincs hálózati problémája, akkor nem bajlódnak ezzel és csak szimplán használják/gyorsan túladnak rajta.[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Robotporszívók
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Építő/felújító topik
- Mortal Kombat 1: Khaos Reigns - Így harcol Ghostface
- Whisky topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- LEGO klub
- Manjaro Linux
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.