- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
Aktív témák
-
Erasmus
őstag
Na, a nemzetközi helyzet fokozódik:
[L]http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=10&id=5410[/L]
izé, -
Power
senior tag
válasz
CharlieDrop #28 üzenetére
Pedig csak 32 bitesek a címregiszterek. :)
A lapozó táblázatok mérete nőt meg.
A 64GB elérhető lapozással, de egyszerre csak 4GB-ot lehet elérni. Aki már használta az pontosan tudja, hogy mennyire körülményes a használata. A programok 99,9% pont ezért nem használja, pedig számos olyan van közte ahol 1 GB a minimum követelmény. -
Miracle
senior tag
Az intel egyik gyárának a kerítése tövében folyik a coppermine patak, ez ösztönözte őket a réz-alapú processzorok forradalma idején ''rézbányának'' elnevezni egy alumínium-alapú processzor:) jó marketing fogás, egy jó ideig meg voltam győződve róla, hogy az márpedig rézmagos.
-
HiperG
addikt
[L]http://web.axelero.hu/bot02/yamhill.jpg[/L] <- :DDD :DDD :DDD
-
nygma
addikt
''a Windows csak kb 700M egybefuggo memoriat tud lefoglalni, azt is csak addig, amig szepen egyben van a memoria''
???
sok-sok gépet láttam én már jóval 700m felett, adott esetben akár ÉVEKIG reboot és mindennemű probléma nélkül, windows-zal hajtva. úgyhogy ott valami más probléma lehetett -
dabadab
titán
Szerintem a 4GB temat tulparazod.
Egyreszt az a plusz 4 bit erosen hekkelesizu, rengeteg megszoritassal, es hat a szerencsetlen processzoroknak tenyleg csak 32 bites a cimregiszteruk, ez van.
Masreszt meg a 4GB es a 64GB kozott olyan egetvero kulonbseg nincs, ez maximum egy-ket ev haladek, tobb nem.
( +1: egy haverom a multkoriban panaszkodott, hogy a Windows csak kb 700M egybefuggo memoriat tud lefoglalni, azt is csak addig, amig szepen egyben van a memoria: igy aztan a prezentaciokat ugy futtattak, hogy boot, aztan villamgyorsan inditani a programjukat, amig meg elindult :) ) -
Elrood
őstag
Hehe, Intel nemrég azt nyilatkozta, hogy minek 64bit, a szimpla felhasználoknak úgy se kell, 4gbnél több ram soká nem kell.
Most egy fejes azt nyilatkozza, hogy memóriák egyre olcsóbbak, hamar túllépünk a 4gigán, meg a 64bit milyen szép és jó:). -
eXodus
őstag
2-3 éves újságban olvastam az intel 64bites terveiről.
Hogyha valakit érdekel felteszem a netre. -
Raymond
titán
Van Yamhill:
[L]http://www.chip-architect.com/news/2003_04_20_Looking_at_Intels_Prescott_part2.html[/L] -
HiperG
addikt
Én úgytudom, hogy a Yamhill - már ha létezik ilyen - a pletykák szerint kompatibilis az AMD64-el azonban van még benne néhny utasítás. És gondolom ezekután az Intel kiad majd egy fordítót ami leforgatja Yamhillra (ugye az Intel compilererek jók) ettől picit AMD-n is felgyorsul (nem használja a Yamhill + utasításait, hiszen nincs benne) de Intelen még sokkal jobban, hiszen az már használni fog minden optimalizációt...
Persze ez mind pletyka és spekuláció, de tény, hogy ez a legvalószínűbb...
Árakat csökkenteni :DDD -
Benőke
őstag
Ez olyan mint a tyúk meg a tojás esete.
Melyik volt előbb mi? Ez egy elég hülye kétértelmű kijelentés volt.
Mert ha akkor dobja a piacra az Intel a saját 64 bites prociját ha van hozzá SW.
De amig nincs 64 bites proci, addig nem lehet hozá sw -t irni. :))
Vagy az AMD64 -et fogja az is használni. ;] -
tocsa
senior tag
[L]http://www.reuters.com/newsArticle.jhtml?type=topNews&storyID=4233918[/L]
[L]http://www.reuters.com/newsArticle.jhtml?type=topNews&storyID=4233915[/L]
''You can be fairly confident that when there is software from an application and operating system standpoint that we'll be there,'' Otellini said -
tocsa
senior tag
Kerek szepen Reuters linket vagy angol nyelvu idezetet Otellinitol.
-
tocsa
senior tag
Ja meg valami.
Gusztustalannak tartom, hogy maga az Intel elnoke is hazudik. Ugyanis a jelenlegi ''32 bites'' processorokkal asszem i586-tol (P1) kezdodoen mar 36 bites a cimsin, azaz 64 gigabajtot kepes fizikailag megcimezni. Unorito, hogy ez a 4GB ilyen kontextusban is elhangzik.
Persze ertheto: vegyuk eszre (!), hogy mar most probalja marketingelni a 64 bites x86-ot, a Yamhill-t. Lassuk be, hogy ez a hazugasg (vagy csusztatas) valojaban ezt a celt szolgalja: azt mondja, hogy a jelenlegi procikkal ''csak'' 4GB cimezheto meg, az egyeduli megoldas az uj proci, hajra fogyasztoi tarsadalom, vegyetek emberek. Persze ezt a fajta marketinget az AMD ugyanugy nyomatja, sot, szaklapokban, x86-64-es szakcikkek bevezetojeben is allandoan feltunik (a bevezetoben, ahol a mierteket, az indokokat ecsetelik, mer hat ugye meg kell magyarazni, hogy miert nem leeg jo a jelenlegi termek).
Masik. Nezzuk meg megegyszer az ok-okozati osszefuggest:
''amint az operációs rendszer és az alkalmazások rendelkezésre állnak, mi ott leszünk''.
Minden egyes szon gondolkozzunk el. Ott lesznek. Abban a pillanatban.
OFF
Na mindjart jon Den, ramutat, hogy pszichopata vagyok, es belinkeli az agyradarozos linkjet.
ON -
Viszont ha benne is van, akkor csak a következő foglalatban lesz képes működni, egyszerűen nincs elég adatláb ugyanis a 478-asban.
Legfőképp a tranzisztorszám utalhat erre egyébiránt.
Viszont M$ék úgy nyilatkoztak, hogy a Win64-et AMD64-re fejlesztik, és nem csinálják meg másra. Na most ez vagy igaz, és akkor Yamhill=AMD64, vagy nem. :C
(de rühellem a tapsikolós szmájlit). -
tocsa
senior tag
Ja, megvalami.
Ahhoz, hogy az Intel ott legyen, nem csak az szukseges, hogy a Yamhill is ott legyen a prociban mar a Prescott-tol kezdve, hanem szerintem mar most fejlesztik az azt tamogato Windows-t is. Ha a Yamhill x86-64 kompatbilis, akkor az egesz dolgo triviali`s, a 64 bites Win Yamhill kompatibilis is lesz. Ha nem, akkor pedig fejleszteniuk kell kulon tamogatast.
Ennek a fejlesztesnek mar most zajlania kell! Tehat az M$ is tudja, hogy van-e Yamhill. -
tocsa
senior tag
- Csak az Intel kizarolagos erdeke, hogy titkolja a Yamhill projektet az Itanium miatt.
- Az Itaniumnak nem az a lenyege, hogy ''tisztan 64 bit'', mert ilyen nincs. Hanem az lenne a lenyege, hogy szakit az x86 architekturaval, tiszta lappal indul, egy teljesen tiszta architekturat nyit ki, az x86 hatranyait elhagyja.
- Hiszek a litografiai elemzesen alapulo es egyeb spekualciokon alaulo azon elemzeseknek, amik bizonyitjak, hogy a Prescottban igenis benne lesz a Yamhill
- Ez a nyilatkozat maximalisan megerositi ezt. Hiszen ha az Intel rajon, hogy megiscsak kell 64 bites x86 kiterjesztes, akkkor csak ugy tud ''ott lenni'', ha a Yamhill mar ott van! Kulonben sokaig tartana egy kulon Yamhilles proci kihozasa es teritese! Gondoljunk csak bele.
Emberek. Benne van aYamhill a Prescottba. Aki ezt nem latja az vak.
Szamomra mar csak egy a kerdes. A Yamhill x86 kiterjesztese kompatibilis-e az x86-64-el. Ha a nem kompatibilis, akkor az azt jelenti, hogy az Intel a Yamhill ''bekapcsolasakor'' egy villanas alatt ki akarja nyirni az AMD-t. -
Polesz
addikt
Már csak azt nem értem, hogy hogyan fejlesszek 64bitre, ha nincs is ilyen processzor? :) Írok egy emulátort az Intel meg csinál nekem hozzá egy procit? :)
-
anulu
félisten
A nagy kérdés az az, hogy saját x86-64-et terveznek, vagy a M$ nyomására kénytelenek lesznek átvenni az AMD64-et. Ugyanis M$-ék kb 4-5 hónapja kijelentették, hogy megcsinálják a Windows XP-64 és Windows 2003 Server-64-et, de AMD64 kompatibilisen. Az interjúból az volt leszűrhető, hogy ha az Intel 64 bitet akar otthoni PC-n, akkor 2 lehetősége van/lesz: 1. AMD64; 2. Linux...
-
JulWCZar
senior tag
LGA-775. Oszt jóvan.
-
Gamma
tag
A tisztan 64bit az az Itanium...
Epp ezert - mint a cikkben is irtak - nem nagyon akarodzott az Intelnek a sajat procija alatt vagni a fat ...
(huhh... jo kis kepzavar :D )
Kivartak hogy mi lesz az Athlon64-el ---> es mivel eleg sok gyarto csatlakozott hozza, ezert nekik is lepniuk kellett valamit.... es erre a legkezenfekvobb a project elismerese volt, amirol ugye nem ma kezdtek pletykak terjengeni ... -
simonzé
addikt
Hogy lehet az, hogy én már kb két és fél éve olvastam erről a projectről, ha most ismerték el először??? Akkor még arról volt szó, hogy az AMD 64 bites Hammerje visszafelé kompatibilis lesz a 32 bites progikkal, míg az Intel megoldása tisztán 64 bites lesz. Már akkor féltették az Intelt a tisztán 64 bittől.
Vagy ez csak dé ja vu? :))
Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest