- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
"kifejezetten bányász chipeket hogy ne a játékosok kártyáit vegye meg mindenki, a játékosok elől."
Végeredmény: Megveszik a bányász kártyákat + emellé a sima vidkártyákat IS.
MINDENT, amivel lehet bányászni, felszív a piac.És eddig minden korlátozásra, amit próbáltak a gyártók, szoftveresek, stb. ha van kellő motiváció mögötte (értsd: pénz), akkor azt feltörik, megkerülik, stb.
Ideiglenes megoldás.#76100 MZsoltee :
Ez annyiban téves, hogy az egyszeri gémer nem fogja az oldalakat bújni, botot használni, stb. hogy beszerezze a káryát. ő csak venni akar.
A scalper, a bányász viszont rááldozza az időt/energiát, mert ebből remél extra pénzt.
Tehát összemérhetetlen előnye van a vásárlási esélyeket nézve az egyszeri gémerrel szemben.
És szintén az egyszeri gémer bányászni sem akar a vidkártyájával potya pénzért, ő játszani akar vele.[ Szerkesztve ]
-
válasz envagyok #76098 üzenetére
Dehogynem. Ha jobb kihozataluk lenne, azt is el tudnák adni, szerintem a komplett management sírva vigad, hogy mekkora kasza lenne, ha most elő tudnánk húzni még 2 node-t
@koko52 : Ennyi. Piac.
@MZsoltee : Azért a kínai baromi nagy bányák tulajdonosai szerintem kicsit jobb feltételekkel mennek oda a nagykerhez, hogy akkor kérnek egy rakás kártyát.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
-
MZsoltee
veterán
Hát ha keresleti piacon, se időt se pénzt nem akar valaki áldozni az naív. Kb minden munkanap van drop Németországban. Még komolyabb drop sem kell. Ha valaki jól keres akkor kifizeti a pár 10k-t a scalpernek aki levadássza neki a vga-t. Ha valakinek van ideje, akkor meg vadássza le magának. 400 EUR-ért mondjuk senki ne várjon vga-t, nincs realitása, hisztizni lehet rajta de értelmetlen.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Chaser
legenda
és még mindig 85m fős országról van szó
amolyan dezsavüm' van már veled kapcsolatban ha csak meglátlak ( :
végtelenül egyszerű:
a kereslet sokkal nagyobb mint a kínálat, sok régióba csak morzsák jutnakcsicso82
a többség nem olyan árkategóriás vga-val játszik, és az ott is pénz
konzolokat sem nem véletlenül tolják annyiért amennyiért
mo-t és hasonló kvalitású országot pont lesz@rják hogy mennyit tud kifizetni, de gazdaságilag jóval fejlettebb országoknak se mondják na akkor ezer eur az új konzol
jóval kevesebben vennék, ahogy vga-t is jóval kevesebben vesznek olyan árszinten, akkor is ha megtehetikszerk:
MZsoltee
így van, hisztizni lehet rajta, de akkor is ennyi most az ár
ha lenne termék nem lenne mivel seftelni se, de ugye nincs, egyik szüli a másikat
ssd, ram, stb mért nincs neppereknél vajon? nyilván mert azokból annyi van mint a szemét, nem pedig alig morzsák[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
törölt tag
A gyártónak nem is célja elegendő kártyát gyártani/gyártatni, hisz akkor megszűnne a brutális túlkereslet. A minél többet a szempont, de nem az elegendőt. Pont jó ez nekik így ahogy van, biztos vagyok benne, hogy minden tervezetten zajlik a részükről.
Persze több millió/milliárd gamer vérpistike otthon már a falat kaparja az elvonási tünetei miatt, üvöltve szitkozódnak, ezért valami baromságot ki kell találni, hogy pozitív színben tüntesse fel magát a gyártó, mert ha már a bányászok nem vásárolnak majd, akkor jók lesznek a gamerek is. Ezért találták csak ki ezt a "védelemmel" rendelkező VGA-t. Már maga az elgondolás is nevetséges, hisz mi érdeke lenne a gyártónak pénzt ölni bármi ilyen dologba is, ha egyszer egyébként is azonnal elfogy minden egyes legyártott terméke? Ugyanezt a kamu mutatványt eljátszotta néhány éve is az Nvidia, amikor kiadott valami olyan közleményt, hogy a kereskedők csak gamereknek adhatják el a videokártyákat. (Biztos vagyok benne, hogy a közlemény kiadásakor ők maguk is teli torokból röhögtek.)
Én azon se lepődnék meg, ha a legnagyobb bányáknak is lenne némi köze (tulajdonosi alapon) az Nvidiához/AMD-hez, bolondok lennének kihagyni ezt a lehetőséget, eleve ők jutnak a lehető legolcsóbban és a lehető leggyorsabban videokártyához, amiket aztán a bányászláz lecsengése után tovább is értékesíthetnének természetesen teljes áron.[ Szerkesztve ]
-
válasz icemad #76104 üzenetére
Kínában akármi is lehet
@Scorp2011 : Mindenképpen vannak fizikai korlátok, és az főleg a chipgyártás most. Azzal nem tudnak mit kezdeni. Nem mese, eddig is lehetett olvasni sok esetben kihozatali gondokról a múltban (AMD 3 magos procik megvannak?)
Ha felszívja a piac, akkor jobban megéri kicsit alacsonyabb áron, de többet gyártani. Ugyanis akkor vennék a gamerek és a bányászok is, mondjuk 2/3 ennyin, mint most, de többen. Meg mondjuk valamivel nagyobb mennyiséget is felvenne ez a piac ezen az áron. De nem tud, mert nincs mit.
A gyártónak mindegy, ki veszi a terméket, csak fizesse ki.
Ha ezeknek bányájuk lenne, akkor nem adnának kártyát senkinek[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
de az elején besegíthettek a hájpba' simán, akár kséőbb is, csak pénz kérdése
érdemes megnézni a big short - nagy dobás című filmet
a 2008-as válságot elég szépen levezeti
az emberi hülyeség+kapzsiság és az öngerjesztő folyamatok tanmeséje_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
KROK640
nagyúr
válasz Trailblazer #76084 üzenetére
Szívemből szóltál.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
koby11h
őstag
Na az lenne a nagy vicc, ha kiderülne, hogy az AMD és az NVIDIA bányássza szinte az összes kryptovalutát saját magának és alibiből dobnak csak piacra néhány kártyát, hogy ne jöjjünk rá, hogy az összes bányászfarmot Ők üzemeltetik
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
KROK640
nagyúr
Ha megoldja... Ha belegondolsz nekik sem nagyon érdekük megoldani.
Egyelőre annyit csinálnak, hogy újragyártják (szóval a sok kimaradt alkatrészt is eladják) az 1050Ti-t, ami kevés lesz a mai játékoknak, mint mackósajtban a brummogás. (pl én GTX950-ről biztos, hogy nem váltanék rá) Meg az RTX 2060-at. Az RTX2060 jól hangzik, de csakis akkor, ha a valamikori induló ára ALATT(!) jóval, tudják árulni, vagyis a 350 usd alatt.
Mert a 350 usd áron az mondjuk mire Eu-ba ér, 350 eur lesz, itthon még rákerül +27% áfa, szóval ez meg nem fog érinteni, mert 155-160 ezer ft + futár lesz mire ideér hozzám.
Ha ne adj isten még magasabb lesz az induló ár, akkor a helyzet még rosszabb lesz
Én meg olyan 80-90 ezer körül vennék VGA-t, szóval elég nagy lehet a difi.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
gban
Közösségépítő
válasz KROK640 #76114 üzenetére
De, nekik is érdekük lehet.
Egyszerűbb, olcsóbb gyártás, nagyobb haszon.
Nem kell a bányász kártyára annyi alkatrész, annyi technológia, mivel nincs megjelenítés, stb.
GPU is sokkal egyszerűbb lehet amennyiben egy funkciót kell csak ellátnia.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
KROK640
nagyúr
Igen, ez egyrészt nagyon szomorú., hogy szinte mindenki kereskedni vagy bányászni akar vele.
Másrészt RTX30X0 esetében az elmúlt 20 év nem mérvadó, mivel a 2000-es években még csak nem is hallottunk olyanról aki RTX3000-es szériát látott volna, de még 2015ben sem igen tudtunk róla.
Ellenben ha igaz, hogy most több van fent mint az elmúlt 20 napban, az egy tök jó dolog. Hátha lassan elindulna lefelé az ára.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
szebe
addikt
válasz KROK640 #76114 üzenetére
Miért kéne az akkori indulóár alatt adni?
Jelenleg kis túlzással bármit megvesznek bármennyiért. Ha a 2060-nak csak annyi "haszna" lesz, hogy marad a gamereknek belőle (mert teszem azt, azon kevésbé éri meg bányászni, de ebben nem vagyok biztos), már megérte."ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
-
törölt tag
Fizikai korlátok biztosan vannak, és biztosan tesznek is ellene, csak abban nem vagyok biztos, hogy eleget.
Így van, a gyártónak teljesen mindegy ki veszi meg, csak fizessenek érte. A fizetőképes keresletet pedig jelenleg a bányászok jelentik. De a bányászok sem fognak örökké tonnaszámra VGA-t vásárolni, ezért a gamerek kedélyeit is le kell nyugtatni valami szöveggel, amit hátha bevesznek (mi veletek vagyunk, mi csak nektek gyártunk, mi megvédünk benneteket a bányászoktól, stb.)."Ha ezeknek bányájuk lenne, akkor nem adnának kártyát senkinek"
Ezt nem tehetik meg, mert előbb-utóbb (miután lecsengett a bányászláz) szükségük lesz a hétköznapi vásárlókra is, úgyhogy azért néhány darabot kell nekünk, földi halandóknak is dobniuk alkalmanként. A kevés elérhető darabszám felelőseként pedig csak két ujjal kell mutogatniuk valaki másra (bárki másra). Most éppen a bányászokra, máskor a koronavírusra, megint máskor pedig földrengésre, áramszünetre, cunamira, bármire.Persze ez csak egy lehetséges forgatókönyv, a valóság meg úgysem fog kiderülni sohasem.
-
-
MZsoltee
veterán
válasz KROK640 #76119 üzenetére
Van ezer youtube csatorna ahol lehet látni, ugyanígy van discord csatorna is, illetve fórumtémák még itt a PH!-n is. Ha valaki nagyon akarja, akkor be tudja szerezni a bolti áron. Ha nem akarja, akkor meg annyira nem fontos neki.
Egy 3060Ti ami ritkán van az 800 euró egy 3070-es meg 900-1000. Illetve némi skalpért lehet venni az aprón is bármikor bármelyik országban.
Itt az fáj az embereknek akik idejünnek, hogy nem MSRP áron van a vga. Van olyan felvevő piaca ahol jobban megfizetik. De ezzel semmi gond, nem kenyér vagy víz, vagy gáz. Bár az is piaci áron van a civilizált országokban.A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
törölt tag
Azt nem lehet, mert akkor nem maradna nekik elegendő mennyiség saját használatra. Sokkal több pénzt kibányásznak egy-egy kártyával, mint amennyit megkeresnének rajta, ha eladnák. Vannak boltok is, akik inkább már nem is adják el a kártyáikat, mert több pénzt hoz nekik bányászattal, mint amennyit keresnének rajtuk eladás esetén.
-
_drk
addikt
Honnan jött ez, hogy külföldön tök mindegy és bármennyit kiadnak egy VGA-ért???
Ha így lenne már alsó kategória nem is létezne, mert mi meg a csóró országok nem vagyunk piac. Külföndön meg ha van pénz és gamer is az illető akkor meg kell adni a módját és csak **70-es szériától venni?
Nagyon nem ez a helyzet.
Ott is szépen megvannak az ársávok, aki tudatában van a pénztárcájával (ami a magyarra nem jellemző) tudja, hogy mennyit költhet az évben VGA-ra, sőőt egész konfigra és ott is sok esetben kijön a 100-200$-os keret rá. -
cof
veterán
Na, 3200+ Barton itt HA-n 6k Ft.
Aztán még csodálkozunk, hogy a VGA árak ilyen magasak.
Én adtam el annak idején, 8! éve egy Zalman hűtövel 5000 Ft-ért. [link]
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
gban
Közösségépítő
Helyi 3570k árak:
11k
18k
29k
30k
32kHihetetlen...
Postázást nem vállalok.
-
-
cof
veterán
Mert olcsón szerezted biztos.
De én még 12000 Ft-ért vettem, és 2 évet használtam. Most meg veszel egy VGA-t és 3 év múlva még drágábban adod el mint amennyiért vetted...
Ja és fullos volt ám a hűtő is, fordulatszabályzó, Socket 478 lefogató stb...
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
-
KROK640
nagyúr
írtam én valahol, hogy az akkori induló ár alatt kellene adni?
Azt írtam, akkor lehet érdekes. Utána a hozzászólásom további részében le is vezettem, hogy (számomra) miért, meg hogyan lesz egy 350 usd-s kártyából cca 160 ezer mire a kezembe foghatom, és hogy 80-90 körül vennék VGA-t így ha ez lesz, akkor nem lesz érdekes sajnos számomra.
(illetve ez sem igaz, némi szerencsével ha sok-sok RTX2060 jönne, akkor lenyomhatná más kártyák árát is).Két külön dolog, hogy mi hangzik jól (mondjuk 1660 Super 50 ezrért... az jól hangzik) és hogy mennyiért fogják adni.
-
-
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
Szerintem a 30 és a 32K-s megvette a 11 és 18K-stól és most nyerészkednek xD
Röhely, hogy a 35K-ért már van 10100F, vadi újan hűtővel meg dobozzal. Ami ugye a 7th gen I7 7700-ast is lenyomja. Ami azért nagyon más pite mint a 3570K ...Bár a 11-es vagy a 18-as érheti egy hozzávaló olcsó lappal és sok DDR3-al,
netezős/régi játszós gépnek egy normálisabb VGA-val.
Ejj miket beszélek??? A Haswell már netezni sem jó, ez meg alatta van!Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
-
envagyok
veterán
válasz MZsoltee #76100 üzenetére
"Azok, akik keresni akarnak rajta szerinted honnan szerzik? Ugyanonnan veheti a gamer is."
Hm..
Én úgy tudom nem.
A nagykerből már nem jut ki, mert az ott dolgozók lecsapnak rá lehetőleg egy jó kis eldobós nettósító céggel, aztán megy lófogásra és ide apróra.
Nem hinném hogy sok nagykerben dolgozó gamer lenne. -
KROK640
nagyúr
Forgok olyan körökben, ahol 10-ért egy Barton proci ma sem meglepő, nemrég 25-ért cserélt egy gazdát.
jah, mondjuk ott nem az a feature, hogy "szeretett", "lesarkazás mentes"; hanem hogy 2750MHZ-en 1,86V-on stabilan hozza a Windowst, így még léghűtővel 4000+ ... (és most a konkrét procit mondtam).A GeForce 3-asomért is 50 eur-t akartak adni, de mert Ti200-as, úgy hozza a Ti500 feletti értékeket, ráadásul 128-MB-os, és doboza szép állapotban, hiánytalanul minden tartozékával együtt eladó. Van egy olyan sandám, hogy nem a bányába ment volna XD
Szóval lassan így visszagondolva nem is csodálkozom a VGA árakon ...
-
törölt tag
Meredeknek meredek. Én amire még kíváncsi lennék, hogy mondjuk egy bányászatmentes évben vajon mennyi VGA fogyott, illetve egy bányászós évben mennyi? Ha a bányászós években többszörös mennyiség, akkor ez nagyon nagy biznisz a gyártóknak. Nem mélyedtem el a témában, fogalmam sincs, hogy mennyi pénz kellene hozzá, de vajon képesek lennének maguk a gyártók egy bányászlázat bármikor beindítani megfelelő mennyiségű pénz belepumpálásával? Ha igen, akkor mi tartaná vissza őket ettől a nagy lehetőségtől?
-
BiP
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
"gépbővítési tervek ide vagy oda."
Ne is mondd. Végre sikerült összeraknom egy új gépre, erre 2 hónapja mindenkitől azt hallom h most ne vegyek, mert nem jó. Azaz lap+proci+ram csere tutira lesz már, de VGA az marad ... pedig azt is cserélni akartam.
Persze ha úgy megtáltosodik majd a GTX950 a 10400F mellett mint anno a HD4850 a Pherom 9500-ról Core I3 4330-ra váltás után, akkor még maradhjat is kicsitInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
BiP
nagyúr
válasz KROK640 #76145 üzenetére
Szomszéd ősszel épített gépet. (már tavasszal akart, de a járvány közbeszólt).
De novemberben már nem bírta tovább, újra elővette a témát, hogy a gyerek már nagyon nyaggatja.
Mondom oké, de most a karácsony miatt minden fel fog menni, várjon ki január végéig, akkor szoktak mélyponton lenni. Meg most jön az új generáció prociból is, videokártyából is, a régi meg MÉG drága, még nem nyomta le az új.
Nem hallgatott rám, csakazértis rakjuk össze. Mondom jó, de így nem feleslegesen kidobja a pénzt. De milyen jól tette, hogy nem hallgattak rám.
Mert már akkor alig találtunk videokártyát (2060Super lett végül), akkor azt hittem, hogy vírus meg az új gen. előtti raktárkisöprés. -
válasz #24845312 #76143 üzenetére
Nem igazán lehet összehasonlítani, mert utoljára kb. 6-7 éve volt bányászatmentes év. és akkor még bőven nem így nézett ki a PC piac sem.
Hogy mi tarthatná őket vissza? Szénné büntetnék őket, ha kiderül. S amúgy sem olyan bombabiztos üzlet.@KROK640 : Ja, de azok gyűjtői darabok, gondolom doboz, minden, stb.
@BiP : Bármi egymagos proci, meg régi VGA sem jó bányába.
-
BiP
nagyúr
Haswell meg 3570k-ról volt szó. azok csak jók már.
VGA-ból meg ha jól tudom, most 4giga feletti kell, szóval 6gigától felfelé mindent elvisznek, azok nem annyira régiek még, hogy ne akarnák befogni.
Nv oldalról a 970 akkor már kiesett, de 980Ti-okat meg régi Titanokat szerintem simán befogják, ha nincs más.
10-es szériát meg látjuk, mindent elvisznek, amin van elég ram.
AMD oldalon ez 470/480 és 570/580-as alsó határt jelent, és látszólag azokat szinten dolgoztatják már, szóval nagyon úgy tűnik, hogy MINDENT, amin >4giga van, befogják.[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
Hát persze. Állítólag van olyan is, amire konkrétan biztosítást kötöttek, mint egy házra vagy autóra
Az enyém GeForce 3 is erősen gyűjtői (nem véletlenül kaptam rá ajánlatot) de egyelőre még nálam kell majd 3D Mark pontokat begyűjtenieInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
Új hozzászólás Aktív témák
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos autók - motorok
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- Xbox One
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen videókártyát?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest