- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lujo10
aktív tag
Hát ez nem jött be, legalábbis nálam
-
xtevo
őstag
Kicsit régi a cikk, de megkérdem, hááátha valaki nézi. Ezeket a radikat lehet fektetve is szerelni, ház tetejébe? Vagy csak állítva?
-
Apollo_21
addikt
17 decibel hangos?
mert jópáran írtátok..átlag ventik..nemtudom noctua vagy vmi überbrutál mit tud...de az alpenföhn és egyéb 3-4ezres ventik amiket énis használok 1000rpm en 16-19decibel között lehetnek vhol..semmit nemhallani..abszolut hallásotok van?
-
Dr. Akula
félisten
"végre nem egy Asetek klón"
Pedig tök olyan... -
Graphics
Jómunkásember
-
HuTi.HUN
tag
Nem olyan rosszak ám ezek, mint ahogyan kinéznek!
H60-at használtam, mert más nem fért be a mini ITX házba és nagyon meg voltam vele elégedve. Van, hogy egyszerűen nem fér be más, vagy csak kompromisszumok árán (Shuriken és társai).
-
szab.tam
nagyúr
válasz
sing1ep1ayer #33 üzenetére
a nálam tapasztalt +kerregés valószínű nem annyira általános. (az alap búgás az persze adott.)
csak annyira utálom a g* bandát, hogy minden alkalmat megragadok, hogy fikázzam a corsair h50-et. megvettem, talán 150-200(?) üzemóra. nehéz megsaccolnom, csak cpu tesztek alatt ment, és pár óra autós játék.visszavittem kiskerbe. az a nagykerbe. dobták vissza (30+) nap után, hogy ez nem garanciális esemény. hangos, de működik. és hogy ez természetes, mind ilyen. (persze...)
én nem rekalmáltam, eladtam hibaismertetéssel 5k-ért asszem. (a kisker gariügyintézőnek. tehát ismerhette a hibát ugye....
valszeg süket volt a csávó. már nem érdekel, de jópofa történet. én ajánlottam neki fel. mielőtt kifordultam, tehát nem rafkózás volt a részéről.
hülye voltam. a vasalót kellett volna lehűtenem vele. a hűtágulás miatt valszeg szétment volna. és akkor nem dobták volna vissza, hanem kaptam volna egy 100%-os újat. bontatlant.... csak hát én ilyen kis hülye becsületesen próbáltam intézni.csak hát ráb*-tak. ezt idáig kb. 50* leírtam, és legalább még 100* le fogom.
lehet, hogy jobban jártak volna, ha nem csesznek ki velem.
és hogy nem a corsair tehet róla? mo-i kiskerben vettem. engem hol kell érdekeljen, hogy milyen nagyker forgalmazhat ilyet.
mondták többen, hogy küldjem vissza a gyártónak, mert korrektek, küldik az újat.
nehogy má' nekem kelljen postázgatnom kisker garival a zsebemben.úgyhogy: sem ilyen integrált vízhűtés, sem bármely corsair cucc többet...
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
sing1ep1ayer #33 üzenetére
Jó esetben PWM-es szabályozás, vagy sem, a fórumban többen is leszabályozták a pumpa sebességét.
Én persze kicsit hazabeszélek, mert mindenki azt támogatja amilyen cucc épp lapul a gépben.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
mrhitoshi #30 üzenetére
én a h50-et hasonlítgattam. kb. mugen2 szint.
annyi előny, hogy több hely marad bent, amit kicsit ront a 2 cső, és a belógó radi.
cserében hangosabb a pumpa miatt. (venti nem tényező, mert mindkettőre olyat teszel, amilyet akarsz, 1-et, 2-t...)
a pumpa hangossága attól függ, milyen példányt fog ki az ember. az enyém viszonylag kevés üzemóra után úgy el kezdett kerregni, hogy kivágtam a francba...
(de gariban sem vették vissza, mert működött ugye. megszívtam. viszont ez a pont idította el nálam a passzív hűtés mizériát.) -
mrhitoshi
veterán
válasz
KevinMulder #11 üzenetére
Okos megoldás.
Egy ilyen kompakt vs komoly léghűtések csatáját megnézném egy tesztben.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Po - Seidon?
nagy kreativitás kelett ehhez -
aero.
veterán
Szokatlanul csúnya megoldás ez a CM-től, többet vártam volna.
-
Rayyy
senior tag
Két 12-es S-Flex, egyik jó messze, a ház elejében, a másik kb. 8 centire a ház végében. Plusz a ház oldalsó 25-ös propellere (Sharkoon Value), amit téli időszakban ki szoktam kapcsolni, hogy még halkabb legyen a cuccos. Az kb. a borda tetejétől 4 centire lehet. Ez befele szívja a levegőt, a két S-Flex meg elölről hátra csinál szelet. Ja és alulfesz nélkül, de húzva sincs.
-
tvse1995
senior tag
Hát ez az átlátszó elég gagyira sikerült.
-
waterman_
aktív tag
válasz
sing1ep1ayer #21 üzenetére
egy ilyen apróság nem tudom milyen hangot ad ki ha hozzá van rögzítve az alaplaphoz/procihoz, de egy laing ddc t pumpa ha hozzáér a gépházhoz és nem egy szivacson ül, akkor olyan hangot is képes produkálni mint egy mákdaráló. - tapasztalat első kézből. szóval én egy kissé félek ezektől a processzorra aplikálható megoldásoktól.
@ Duliee - jó hallani egy pozitív tapasztalatot is.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
sing1ep1ayer #21 üzenetére
Nincs neki hangja
,nulla a víz elnyeli a pumpa által keltett hangokat is
A házból semmi hang nem jön ki, jó eséllyel a tápnak nagyobb a hangja , meg annak ha dolgozik a vinyó... -
sing1ep1ayer
őstag
Nem tudom miért nem tudják ezeket úgy megcsinálni, hogy egy kis műanyag víztartályt is építenek a rendszerbe. Olyat, ami hozzáférhető és a user utántöltheti, ha szükséges. Nem hiszem, hogy ez már sokat dobna az árán. Anyagköltsége valószínűleg 10 forint körül megállna.
Valahogy ebben a kész rendszerben nem bízom eléggé, de szerintem a Cooler Master sem, mert csak 2 év garit ad rá. Aztán mi lesz? Lehet kidobni? Mert akkor baromi drága hűtési megoldás.
Azt sem tudom mennyire hangos a vízpumpa egy ilyen kompakt rendszerben. Kihallatszik a házból ha megy? Mert ha igen, akkor ebben biztosan rosszabb, mint a hasonló árú léghűtések.
-
Graphics
Jómunkásember
Akkor a tapasztalat, egy vízhűtés nem hangos, hanem az egyik leghalkabb, és én jelenleg egy 2500K-t hajtok az aláírásomban szereplő hűtéssel + egy 300-at forgó ventivel.
4,2-re húzva, és szobahőmérsékleten 28-30 fokkal/netezve/, terhelve meg 70 fok alatt
És természetesen a cél a teljesítmény és a halkság volt, mindez egy nem túl szellős házban, sajna.
A hatásfokról meg annyit, hogy terhelve simán stabil hőfokot tart, a venti fordulata határozza meg a max hőfokot és a zajszintet.
Ja és mennyi idő alatt hűl le terhelés után. 3 másodperc alatt idle hőfokon van...
-
szab.tam
nagyúr
alulfeszelés nélkül?
házventi milyen közel van? mintha gyakorlatilag a hűtőn lenne rajta, vagy messzebb?
több ninja-m, mini ninja-m van/volt/lesz, egyben hagyva, szétfűrészelve.
hűtöttem már vele aktívan, passzívan, mikor hogy: E1200, 1400, 5700, 6300, 8400, 8500, q6600, q6700, qx6850, qx9650-eket.
de passzívan, kemény alulfesz nélkül, mini ninja-val q9550. még házhűtéssel is ügyi vagy....ilyen integrált vackom volt már.
ha egyáltalán szóbakerül, attól kiráz a hideg... -
banhammer
veterán
Nekem tetszik a hűtő.
Csak a ventilátor mintha kicsit zajos lenne. -
Graphics
Jómunkásember
Mert az, csak alakítottak a pumpafejen / egyedi igény / ,de a lapossággal még véznább az egész.
A tapasztalatok jók az AVC-vel / mondjuk a supportjuk csapnivaló... szerintem Kínába 2 napig megy az email meg jön... /
Múltkor csevegtem volna velük.. De egy e-mail 2 napig keringett, és totál hülyék voltak a kérdéshez, majd annak megértéséhez is.
-
N_A_S
veterán
Nekem is egyből az AVC Hercules ugrott be...
Én az EISBERG szériára leszek kíváncsi, elég borsos ára lesz a Corsairekhez képest, kérdés hogy teljesítményben megéri e majd dupla árat fizetni értük.
-
Graphics
Jómunkásember
A CM-nek szokása olyan gyártópartnerekhez fordulni, amik nem hozzák az elvárt minőséget.
Pl CM tápok esetében, remélhetőleg itt nem esik bele a cég ebbe a hibába, nincs gondom az AVC hűtésekkel , sőt van egész ígéretes darabjuk is,de a képeken is látszik, hogy a CM vízhűtése elég gyenge minőséget produkál.
Az a pumpafej rejti a pumpát? , nos elég kérdéses a mérete...
-
Anfänger
őstag
"de a gyártó 2 év garanciát vállal termékére, valamint azt is garantálja, hogy ez idő alatt semmilyen karbantartást nem igényel majd a gyárilag feltöltött rendszer."
Azután már igényel karbantartást? Folyadék cserét,vagy teljes blokk cserét esetleg?
Egyébként a Corsair H 100 ban nem kell folyadékot cserélni,esetleg kitakarítani a radit idövel?
Ha igen,akkor mennyi az az idö ,amikor érdemes egy teljes hütö takarítást elvégezni? -
Graphics
Jómunkásember
A Cooler Master nem a Dánokhoz ment, talán lehet ez volt a baj.
OEM partnertől van ez is ,csak egyenesen Kínából. Az AVC AquaCool/Hercules szériát vették át.
Áttetsző pumpafej, jellemzően AVC, közelben sincs a saját fejlesztéshez, teljes kínai a cucc
Cikkbe is bele lehet tenni nyugodtan
-
aram01
nagyúr
válasz
KevinMulder #8 üzenetére
akkor nem sűrűn rendezed át a lakást
-
Rayyy
senior tag
Egy ilyen vízhűtés minek? Két dolog miatt vesz az ember vizet a gépbe: hőfok és hang. Ez a cucc konkrétan hangos, a hűtési teljesítménye meg nem hiszem, hogy sokkal jobb lenne, mint egy jó levegős rendszernek.
Nekem a Q9550 van, hogy két napig renderel 24 órában, nyári 28 fokos lakásban és egy Scythe Ninja Mini van rajta passzívan(!) 3 jó házhűtővel. 75 fok fölé még nem mentem így.
És közvetlenül alatta meg egy GTX285-ösből fújódik majdnem-pont-rá a meleg. Persze ez nem éppen ideális, de probléma nem volt vele, úgyhogy így hagytam.
-
F e Z o
veterán
Kíváncsi lennék egy tesztre, hány fok különbség van az ilyen 120-as radis egybehűtők között. Sztem minimális.
-
Bopez
tag
Ezzel az áttetsző műanyag burkolattal csak picit lett ocsmány kinézete...
Ha, és tényleg csak HA valami extra minőség és teljesítmény akkor elnézem, de nem feltétlen azt sugallja a kinézet... -
aram01
nagyúr
Csak nekem tűnik gyengécskének a csövezés/csatlakozások? olcsó műanyag hatását keltik,bár lehet hogy csak a festés megtévesztő
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Formula-1
- ZIDOO médialejátszók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Battlefield 6
- Napelem
- Xbox tulajok OFF topicja
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest