-
Mobilarena
BlackBerry Z10 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
littledon
tag
Lenne egy másik kérdésem is a Facebookal kapcsolatban. Miért van az, hogyha a "javaslatok megjelenítése" be van kapcsolva és elkezdek írni akkor keletkezik egy fekete sáv a javaslatok felett? Szöveges üzeneteknél és Twitter esetében sem produkálja ezt, csak Facebook esetében. Elég idegesítő, hogy az miatt "ugrál" a kép ha elkezdek gépelni... (A képen pirossal bekereteztem amire gondolok valamint szemléltetés végett beillesztettem, hogy twitter esetében nem csinálja hanem azt a fekete sávot használja ki ami alapból is ott van.)
[ Szerkesztve ]
"Whether you think you can or whether you think you can't, you are right!" - Henry Ford
-
Gzolo
senior tag
Ma egy új dologra lettem figyelmes. Autós tartó, jackről zene(Deezer offline), max. 1000 mA-t leadni képes töltő. Navi még nem is ment, de a teló olyan forró lett, hogy letiltotta a töltést, piros felkiáltójel volt az akkukijelzésnél. Aki már hosszabb távon navigált a telefonnal, tapasztalt hasonlót?
Navfree jól működik, jól vette az első tesztet, gyors, szép, ha Google módon keresek címet, házszámra is elvisz, csak még tesztelni kell, melyik tervezési beállítás az optimális.
-
solties
tag
Navfree navigációval kapcsolatban lenne pár kérdésem! Van-e hozzá magyar hang? Illetve magyar lokalizáció. Így se rossz egy ingyenes navitól nekem nem is a hang, hanem a magyar megjelenés hiányzik. Ha van, hol lehet letölteni?
-
vitezpeto
tag
Sziasztok!
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy van-e olyan lehetőség aktív tokos használatnál ami a képernyő lezárást-feloldását kezeli, viszont csak én tudjam felvenni a bejövő hívást. Ne a tok kezelje azt is.
Előre is kösz ! -
dani3l
őstag
válasz vitezpeto #18457 üzenetére
A telefon beallitasainal a Tok menü alatt ki tudod kapcsolni, hogy kihuzasnal/visszarakasnal fölvegye/megszakitsa a hivast.
Aktiv tok meg gondolom mindig bekapcsolja/kikapcsolja a kijelzöt, legalabbis erre vonatkozo beallitast nem talaltam.
Egyebkent frissitest se telepitettem meg ilyen sokaig..
-
törölt tag
-
dani3l
őstag
Egy-ket kerdest en is szeretnek tisztazni, ami igy hirtelen eszembe jutott:
Az ugye nem kavar be semmit, hogy a BB ID-m az a gmailes cimem, amit androidon is hasznalok?
Szinten ez a kerdes a dropboxhoz, mielött összekavarom, inkabb megkerdem.. Ha droidrol oda szinkronizalom föl a kepeket es ezen a telon is beallitom, az nem lesz gaz, probalta mar valaki?
Illetve a BBM-et nem tudnam valahogy beallitani, hogy mindket telefonon be legyen jelentkezve? Ez annyira nem fontos, leven egyetlen darab ismerösöm nincs, aki hasznalna, de tervezem megteriteni öket..Igy hirtelen ennyi. Velemenyt egyelöre nem mondok rola, bar elsö benyomas eleg jo volt, minösegre kb mint a PB, azzal is meg voltam elegedve, jo ez a gumirozott boritas.
-
keyol
aktív tag
Sziasztok.
Ma teszteltem a gps jelerősségét.Az lehetséges,hogy elég egy fix műhold a helymeghatározáshoz?Mert nekem 1 fix volt a többit csak látta.
-
Novics
senior tag
válasz hsrasus #18426 üzenetére
Ha egyszer veszek, akkor nagyon valószínű, hogy ilyen lesz. Bár elég hullámzó a lelkesedésem. Egy időben nagyon le akartam cserélni, és azonnal, de most éppen jól elvagyok a Nokiával. Viszont az zavar, hogy a suli wifi-jére nem tudok csatlakozni, valamiért. Korábban ment, de egy ideje nem. De nyáron úgysem lesz suli.
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
keyol
aktív tag
-
xperiasigi
őstag
A telo kikapcsolt ma 3-4%-nàl,ez normális vagy hülye kicsit az aksi?
Iphone 6s
-
smrJoe
tag
Sziasztok! Ma reggel mikor le vettem a telefont a töltőröl feltűnően meleg volt a telefon, ez akkor sem szünt miutan levettem... kb percenkent 1% ot merűl... ujra indítottam, ez kb 8 percet vett igenybe mire magahoz ter.. most nem melegszik... mi lehetett vele, es ez a 8 perces restart idő normális???
-
istnag
addikt
válasz smrJoe #18467 üzenetére
8 perces restart idő "normális", ha kikapcsolod a PIN kérést egy kicsit rövidül (kb felére)
(#18461) dani3l
Nekem is egy ID -m, van a telefonhoz, dropboxhoz, gmailhez. Nem kavarodott össze semmi, viszont dropboxba automatikusan nem tudok feltölteni, mert nem találtam rá beállítást. (lehet én vagyok béna). Appot találtam rá, de nem az igazi. Most Onedrive töltöm fel automatikusan a képeket, ott van, ilyen lehetőség.(#18466) xperiasigi
biztos STL100-1 -es, ugye? Annak szokott ilyen nyűgje lenn, valakinek 15-20% -nál is kikapcsol(t)![ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz xperiasigi #18466 üzenetére
Szoftverileg kicsit hülye néha a teló ami az akksikijelzést illeti, ez van. :/
-
törölt tag
válasz lugosi #18469 üzenetére
Ha valóban szoftveres hiba az akkujelzés probléma akkor már a 10.1 óta jelen van,tegnap találtam egy leaket és azzal is kikapcsolt 20%nál,anno az első sw amivel kijöttek az stl100-1 azzal jó volt minden,ezt a hibát hogy hagyhatták figyelmen kívül?! Ez örök rejtély marad
-
törölt tag
válasz lugosi #18472 üzenetére
szerintem is az leeht, de nem tudom kideríteni mivel az első 10.0-ás rendszert nem tudom megszerezni ha azzal tökéletesen működne az aksi jelzés akkor bizonyítható az utána következő frissítéstől van jelen a hiba, ámde, mitől van az hogy nem mindegyik STL100-1-es produkálja ezt a hibát! ezért rendelek egy új akksit majd hogy ezt is ki tudjam zárni....én igazából inkábbb akkura gyanakszom, mivel ha az aksi rossz állapot adatot küld a telónak úgy a telefon rosszul fogja jelezni az állapotot, egyenlőre én egy progit használok ami ingyenes és be lehet állítani hogy XY%-nál jelezzen,egyenlőre ez van
-
Gymnova81
tag
Egy kis help kéne srácok! Kérdeztem előzőleg egy problémával kapcsolatban,de senki nem reagált.Sebaj, megkérdezem megint. Miért van az, hogy barátnőm z10-e random kikapcsol-újraindul, illetve hogy a billentyűzár gombra nem reagál, azaz ha benyomjuk akkor semmit nem csinál a telefon se feloldani, se lezárni nem lehet. Asszem van rajta egy-két Androidos alkalmazás... Lehet az kavarászik?
-
zolee0307
őstag
Találkozott valaki olyannal hogy a BBM nem megy wifin? Más wifin hálózatra csatlakoztam, mert elutaztunk, de a wifi jel mellett nem jelent meg a BBM ikon, és a BBM se megy.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
-
-
lugosi
MODERÁTOR
Múltkor volt róla szó, hogy szifon i4s kamerája összehasonlítva a Z10-zel.
Ma volt egy kis családi kirándulás és megejtettem a próbát. Érdekes volt egymás mellett a kettő, az eredmények is érdekesek.
Majd leírom hosszabban is meg teszek fel képeket, de a tömör tapasztalat:
1. Felhős időben egyik se találta el a fehéregyensúlyt. Az i4s túl meleg, a Z10 túl hideg színeket csinált.
2. Képélesség teljesen rendben van mind a kettőnél.
3. Mivel nappal volt, zaj stb szerintem teljesen rendben van mind a kettőnél.
4. A Z10 általánosságban világosabb, az i4s általánosságban sötétebb képeket csinált.
5. Kontraszt: a dinamikatartományt a Z10-en nagyobbnak érzem a sötét, az i4s-en a világos részeken (nyilván az eltérő expozícióval és/vagy görbével lehet összefüggésben).
6. Maga a fotó app: sokat fejlődött a szifoné is mióta nem használtam, de a Z10-zé sokkal jobb! A szifonnál sokat kitakarnak félig a kezelőszervek, a Z10-nél minden jól látszik.
7. A Z10 kamerájának a látószöge érezhetően szélesebb = használhatóbb volt.
8. Amin nagyon meglepődtem: a Z10 képernyője a tűző napon észrevehetően jobban látható volt.
9. Az i4s kamerája sokkal, de sokkal kevésbé kekec az ellenfényes esetekben, amikor a Z10 már használhatatlanságig becsillan, az i4s simán fényképez elfogadható képeket.
10. A szoftverben mind a kettőben vannak olyan ötletek, amiket átemelnék egy harmadik, "igazán jó" fotó progiba (i4s: AF/AE lock, Z10: akárhova kattintok, exponál, láthatóbb keresőkép, kevesebb on-screen info).Majd teszek fel képeket valahova, összességében azt mondanám, hogy a kettő közül bármelyiket önmagában is elvinném egy nyaralásra, átlagos mindennapi használatra, teljesen rendben vannak. Élesség, mikrokontraszt alapján ezen a kiránduláson készült képek alapján nem tudnék választani közöttük egyértelműen.
-
slashing
senior tag
válasz lugosi #18485 üzenetére
AF lock elvileg van Z10-en amikor megjelenik a Lakat ikon a fókusz téglalap alján. Nekem inkább az hiányzik a fókuszból hogy nincs folyamatos fókusz minidig húzni vonni kell a téglalapot, remélem a 10.3-ban lesz majd, nagyon sok újdonság várható a fényképezés terén.
[ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz rbalint88 #18486 üzenetére
Relatív és mindenki mást ért azon, hogy mit kell tudni egy telefon kamerájának. Én még a mai napig rácsodálkozok arra, hogy mekkora fejlődés volt a telefonos kamerák terén.
De igen, gyakorlatilag amit te mondasz, kis kompakt gép ezek mellé már nem kell. Csak valami komolyabb, ha az ember tényleg valami komolyabbat akar (zoom pl). -
California1
őstag
válasz istnag #18432 üzenetére
Van benne igazság! Egyszer egy androidos app fejlesztő mondta,hogy minden este legyen kikapcsolva vagy ujrainditva, és ne lesz zűr. A nejem és a gyerek teloja így van ahogy ajánlotta. Plusz 2naponta cache törlés az assitant-al. Mert szemetelni azt tud a robot. Amúgy egy baja van az Androidnak,hogy nem BB :-)
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz California1 #18490 üzenetére
Mi ez a cache törlés androidon? Faterom telefonját lehet hogy gatyába rázná.
-
California1
őstag
válasz #97246720 #18473 üzenetére
Nem akksi hiba!
Az én valamikori z10-em produkálta az akksi zurt, a nejem stl100-1 teloja nem....hm
Akksi csere bere, és a másik akksival is ziccer volt, míg a nejem telojaval továbbra is all ok! Ki érti ezt? :-)@Gymnova81:
Androidos app kavarhatnak rendesen, először nézz rá, hogy a bbw-ben nincs e egy ugyanolyan app, aztán ha tényleg muszaly akkor telepits androidosat, de mikor települ kérni fog hozzafereseket! Nézd meg melyekhez kér, és amihez nem fontos vedd ki a pipát! -
veterán
válasz California1 #18490 üzenetére
Az Android még mindig igényel némi "törődést" - leginkább az alsó és közép kategóriásak, pont azok, amiket a legtöbben meg tudnak venni. Babrálni kell, újraindítani, takarítani néha, stb. Ez az átlag felhasználónak nyűg. Több ismerősöm is váltott WP8-ra vagy aki tehette almára, mert azt bekapcsolod és megy. A rendszer megoldja a többit a háttérben.
Ez az egyik oka annak is, hogy BB10 is egyre népszerűbb - a rendszer értelmesen használja fel, amije van, nem kell a felhasználónak foglalkoznia azzal, hogy gyors és kezes maradjon. Persze a marketing még nem az igazi...
Androidnál túl nagy a különbség az alsó és a felső kategóriás készülékek között. Az alsóra van pénzed, megveszed, de szívás az egész pont azért, mert gyenge a hardver. 512MB memóriával az Android csak szenved. Ezzel szemben egy Nokia Lumia 520 pont ugyanazt a sebességet és kényelmet adja fél giga memóriával, amit egy 1520.
-
Pitypangom
tag
válasz stevve #18495 üzenetére
Erre írtam, hogy megváltás volt számomra androidról BB-re a váltás. Anno mikor megvettem a live-ot, az egy elég korrekt kis telefon volt a maga 512-es memóriájával, de aztán egyre inkább éreztem, hogy kevés. Az utolsó időben egyre többször jött fel az üzenet, hogy elfogyott a RAM, zárjak be pár programot. Takarítottam, nyomtam, ki a progikat, naponta újraindította,de amikor a telefonkönyv betöltése is egy percet vett már igénybe, akkor meguntam. Erősebb telefon kellett, ez lett volna a Z1 compact, ami biztos, hogy villámgyors le, nem akadt volna...., na de az ára....
Szerencsémre pont futtatta ki a Z10-et a Telekom és így most már boldogan élek vele már három hónapja.
Nincs alatta atomerőmű, csilliárd maggal és mégis gyors. Amelyik program ikonjára nyomok az elindul, nincs gondolkodási idő.. Nincs akadozás... sorolhatnám. A lényeg, hogy most azt mondom, hogy soha többé android[ Szerkesztve ]
Xperia x8 => Sony live with Walkman=> BB Z10 STL-1 fehér => Huawei p8 lite
-
California1
őstag
válasz Pitypangom #18497 üzenetére
Nem minden az erőmű, lásd szifon.
Meg is minden hw-t a droidra asszocialnak! -
veterán
válasz California1 #18496 üzenetére
Tudom, hogy tudod, csak a tiéd volt az utolsó hsz ebben a témában, azért válaszoltam arra.
Egyébként a gyártók elmehetnek a sunyiba, mert azért még WP8.1 telefon is jön ki 512MB memóriával, hogy még alacsonyabb költsége legyen. Jó az, meg minden, de kicsit pofátlanság.
-
Pitypangom
tag
válasz California1 #18498 üzenetére
Soha nem volt iphone-om. Igaz, az is ott volt a listámon, hogy milyen telefonom legyen. De a BB tesztek meggyőztek, illetve elég volt csak egyszer kézbe vennem és máris elvesztem. Az iphone-nal szemben előítéletes vagyok, valahogy nem szeretnék egy ennyire hypeolt telefont venni.
Xperia x8 => Sony live with Walkman=> BB Z10 STL-1 fehér => Huawei p8 lite
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest