- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
BlackBerry Z10 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
minek?:S
őstag
válasz pranksta #30996 üzenetére
STL-2es, semmi bajom nincs vele, wipe még nincs, de alapvetőleg gyorsulást érzek, böngésző nem akad, nem fagy. Hívással nincs bajom, akku idő javult elég sokat, reggel 6tól full mobilnet(2G/3G), közepes-max fényerő, elég sok használat mellett és este 5kor 60%on vagyok(100ról).
Nekem tetszik az új dizájn is
Üdv.:M.
-
solties
tag
válasz pranksta #30996 üzenetére
Nekem eddig a következő bugok jelentkeztek ; rezgés, (igazából ez nem zavar) ,frissítés után a névjegyzék egy része eltűnt, néha nincs HD hang az arra alkalmas telefonnal sem, az akku idő szerintem semmivel sem jobb, a variálható színű Led jelzés nem az igazi, több memória kell a rendszernek...Szóval katyvasz az egész...Szerintem lesz itt még egy-két frissítés..
-
aate
tag
Ezt valaki értelmezze már nekem mert nem csinál semmit hiába kapcsolgatom ikon címke meg műveletsáv ?
Hol látszódnak ezek ? -
tibi683
tag
1. Azt jelenti, hogy ha pl belépsz a HUB-ba akkor az alul lévő ikonok alatt ott a felirat, hogy mi mit csinál, ha kikapcsolod akkor csak az ikon lesz nem lesz feliratozva mit is csinál!
Az általad linkel képen speciális felirat nem lesz ott ha kikapcsolod!
2. Ha lefelé görgetni akkor az alsó műveletsáv (pl. HUB, képek, stb ) eltűnik, hogy nagyobb részt láss a görgetendő felültből![ Szerkesztve ]
-
ViZo72
tag
Az Ikon és a címkéje ott van az általad beillesztett képen is legalul: "Speciális"
Ha kikapcsolod az ikoncímkét, akkor az ikon alól eltűnik a szöveg és csak akkor jelenik meg ha hosszan rányomsz az ikonra.
Ahol az ikon van, az a sáv a műveletsáv.
Ugyanezen a képernyőn nem tudod tesztelni, de pl. a névjegyzékben, vagy a HUB-ban (a sok e-mail között) a függőleges görgetésnél tapasztalhatod, hogy eltűnik a műveletsáv vagy fixen ott marad a görgetés alatt, attól függően, hogy van beállítva a csúszka.
Megelőztek 2-en is :-)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nekem frissítés után iszonyat lett.
Lagg,bug.
A névjegyeim,hol van,hol nincs.Egy része hiányzik.A gmail-es fiókomból is rosszul jeleníti meg.Nevek vannak,számok nincsenek.A másik telómba átraktam a kártyát és minden rendben,meg a gmail-es fiókommal is minden ok.
Arról nem is beszélve,hogy olyan lett,mint az asszony i4s-se,az ios 8-cal.
Előtte csináltam egy törlést,majd úgy telepítettem.De wifin keresztül frissült,mondjuk.
"...Móúnika,...teli vagyok ideggel b....meg..."[ Szerkesztve ]
HARLEY-DAVIDSON
-
LSiki
tag
Nekem a hivatalos kiadás kb 1 hetet volt fent. Pár napja fel tettem inkább a 2267-es leak-et, elsősorban az autoloader miatt. Mondjuk nekem nem volt olyan problémám hogy ne lett volna meg a névjegyzékem. A névjegyek nálam a hotmail-en vannak tárolva.
Ha kérdeznek, válaszolok.
-
kárátékutyá
őstag
válasz TheBikerider #31012 üzenetére
Tegnap visszatettem a 10.2.2.1531-et, és végre smooth, gyors, lagg és hiba mentes. Nem is teszek rá semmi robotot.
[ Szerkesztve ]
-
kovi831
aktív tag
Megpróbáltam a 10.2.2-es rendszert visszapakolni, de nem megy, mindig a 10.3.1. jön be újra.Nem tudom mi lehet a gond.Sőt még a biztonsági mentéssel is megpróbáltam, azzal sem megy, igaz a fájlokat/alkalmazásokat visszarakja.
Amúgy a Sachesi 2.0-ás verzióját használom.
[ Szerkesztve ]
-
kárátékutyá
őstag
Aki vissza akarja tenni a régi rendszert, annak feltettem Mega-ba a 10.2.2.1531-et STL100-2/3 készülékekre valót. Innen le tudjátok tölteni.
A menete legyen ez szvsz. Nyomsz egy wipe-ot az új rendszeren. USB-vel összedug, megvárod míg a BBLink felismeri a telefont, kinyomod a BBLinket. Ne a letöltött rar-ból telepítsd fel, hanem csomagold ki egy meghajtóra, és az így kapott fájlt indítsd el. Ha rám hallgatsz, ne beckupolj, lakd be elölről, és NE tegyél rá robotot.
A 10.3.1 a Passportra (esetleg talán a Classicra) lett írva, se a Z10-emen, se Z30-amon nem muzsikált olyan rezzenés és hiba mentesen mint a 10.2.2 OS. A BB teljesen az apple filozófiáját követi, tehát régi vasakra is feltehető az új OS (igaz így kapsz egy középkategóriás droid laggos készüléket) , és nem rest ugyanolyan vasakkal is kiadni új középkategóriának kikiáltott készülékeket 8amik egyenlőre még csak kémfotókon láthatóak) amikkel 3 éve is kiadott. Elhiszem hogy a túlélésért harcol, és valószínűleg ez a módja. Akinek ez kevés annak ott a Passport, ami nem is drága (tényleg nem), csak azért a mérete miatt nem mindenkinek gyere be.
[ Szerkesztve ]
-
eventus
veterán
válasz kárátékutyá #31016 üzenetére
Q10/ Z10 után kíváncsi leszek, hogy a Classic és szintén ezen procis telók mennyire lesznek "stabilak" ismét két év múlva. Legalább a Z30 procija lenne benne, az mindenben erősebb. Lehet àltatni magunkat, hogy nagyon jó most a Classic és utódai (cpu), de ugyanarra a sorsra jutnak, mint a Q/ Z10 - jön majd a 10.4 aztán lassú lesz vagy már nem is jön. Egy rendszer/ telefon.. És igen, ott a Passport, ami pár évig jó lesz, de mivel elég megosztó és drága így nem mindenki készüléke.
[ Szerkesztve ]
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
kárátékutyá
őstag
válasz eventus #31017 üzenetére
A válasz az orrunk előtt, a hsz-ekben hever. De azért nem várhatjuk el szvsz egyik cégtől sem, hogy 4 évig frissítse a telefonokat, amik végig reccenés mentesek lesznek. 2 év az jó szvsz, csak legyenek utód vasak. De a Z10/Z30-nak pld nincsen. Pedig ugye ezekből fogyott a legtöbb BB10 alatt.
-
eventus
veterán
válasz kárátékutyá #31018 üzenetére
Sajnos akkor fogyott, amikor olcsó lett, kevesebb a haszon. Marketing kellett volna, mondjuk az F1 helyett. Azért mert látom egy autón a BlackBerry feliratot meg nem veszem meg, megkell mutatni, hogy mi ez és miért jo. Nem is kell 4 év upgrade idő, de vashoz mérten legyen a frissítés. 9810 nagyobb élmény volt, mint most ez. Persze, azért marad a Q10, szeretem, kinézet miatt is, kicsi. - legalább nem kamu sztereó
[ Szerkesztve ]
-
margithid
veterán
válasz eventus #31017 üzenetére
Szerintem olyan szintű instabilitás itt nem lesz mint androidnál.
Régi blackberrykkel is úgy olvasom semmi baj nincs. Itt nem elsősorban a rendszer sebességére gondolok, hanem a stabilitására.
Nekem sebességben most sincs semmi problémám, teljesen meg vagyok elégedve a 10.3.2-vel!
Felvétel utáni rezgés nálam is tapasztalható, de ez nálam egyáltalán nem gond.
Mondjuk én lehet megbocsájtóbb vagyok, mert androidról jöttem, ahol már szinte használhatatlan volt a készülékem.
Én amúgy bízom benne, hogy a Classic-kal való hasonlóság okán még hosszú évekig támogatott lesz a Q5 is! -
eventus
veterán
válasz margithid #31020 üzenetére
Több BlackBerry telefonom volt, mint droid, időben is többet használtam szedret. Lehet ezért vagyok morcos Régi (nem divatos) szifonosok is morognak a rossz szoftver és készülékhàz miatt. Stabilitás: nem fagy le, ez tény. De nem is gyors
[ Szerkesztve ]
-
kovi831
aktív tag
válasz kárátékutyá #31016 üzenetére
Köszi, hál' istennek sikerült visszarakni(és látja a rendszer a SIM-ről at összes telefonszámomat).De még mindig van egy apróbb gondom, a mobilom folyamatosan jelzi hogyan használjam a menüt. Ilyeneket irkál ki: "Az e-mail és egyéb üzenetek a bal oldalon vannak." - Na ezt hogy lehet kikapcsolni?
[ Szerkesztve ]
-
DJosef
őstag
Üdv az Uraknak!
A Telekomos STL100-1 kollégákhoz szólnék. Reggel jelzett be a frissítés, szóval lehet próbálkozni. Szép hétvégét mindenkinek!
Forget about it
-
Coc@s
őstag
válasz kovi831 #31022 üzenetére
A SIM-edet azért cseréltesd ki egy újra.
Nekem egyébként semmi bajom nem volt a Z10-en (ráadásul a 100-1-esem van nekem is) a 10.3.1-el sem sebességben, sem bugokban.
Igaz, én jóval a hivatalos előtt a leak-eket tettem föl, és amikor nem volt már Z30 és Passport még nem, akkor használtam üzemszerűen.A hivatalost nem tettem rá, azzal nem próbáltam, de lehet hogy megteszem, most úgy sincs aktív használatban. Kíváncsi vagyok.[ Szerkesztve ]
18 éve itt
-
pranksta
tag
akik 10.2-re mennének vissza és nem gond a full wipe, azok számára van egy egyszerűbb megoldás, mint a zacsi. a 10.3.1-es topikban írtam
dubito ergo sum
-
Coc@s
őstag
válasz kárátékutyá #31031 üzenetére
Vagyis szerintem alapból nincs azzal baj, hogy ne lehetne kellően gyors a "régi" vas. Az már problémásabb, hogy hivatalosnak kiadnak olyat, ami bug-os, lassú....
Ez sokakat elriaszt abból a rel. kevésből is.[ Szerkesztve ]
18 éve itt
-
-
lpburny
tag
Nalam az uzemido egy kalap sz*r, teljesen mindegy milyen rom van rajta...regi, uj, leak, hivatalos.. reggel leveszem a toltorol, irodaban alig nyulok hozza es este 8-ra mar 20% korul van. Hetvegen is ez van, tehat nem az epulet okozza. Nem, nincs tele androidos appokkal. Mindig ilyen volt. Ezen kivul hemzseg az idegesito dolgoktol ez a rendszer. Ennyit egy telefon miatt sem idegeskedtem eddig, pedig pont ezert vettem BB-t. szamomra csalodas
-
veterán
-
zol2
tag
Úgy látszik, hogy én szerencsés vagyok az STL100-1 készülékemmel. Az akksi-töltési bugot leszámítva semmi gondom nem volt a kezdetektől (tavaly augusztusban vettem).
Február elején tettem fel egy 10.3.1 leak-et autoloaderrel, újra belaktam nulláról, így a hivatalos frissítés 5 MB volt mindössze (OTA frissítés, wipe nélkül). Én nem érzek lassulást, nincs hívásfogadáskor "utórezgés" sem.
Igaz, én nem a készüléken és nem a SIM kártyán tartom a kontaktjaimat, hanem ingyenes felhő-cuccot használok (Fruux Basic, ezt használom naptárra is (ha ide kattintva regisztrálsz, Te is és én is ingyen share-t kapunk)), IMAP-pal szedem az e-mailjeimet gond nélkül, képernyő-feloldáskor a kép-szám megoldást használom, így azzal a problémával, hogy nem jön fel a billentyűzet, nem is találkozhattam. A böngésző sebességével sincs gond. Az akkuidő nálam is javult a frissítéssel (már a leak telepítése után pár nappal).
Nem védeni akarom a BB-t, mert megértem, hogy mennyire kiakasztó lehet egy-egy olyan hibába futni, amelyekre panaszkodtok. De nekem a 10.3.1-gyel szinte új telefonom lett, amivel nagyon elégedett vagyok. Az egész rendszer (már a 10.2 is) olyan, mintha rám szabták volna; értem ez alatt, hogy annyira logikus a működése és felépítése, hogy nem kellett "tanulnom" a használatát, minden ott van és úgy funkcionál, ahogy az számomra ésszerű.
-
ViZo72
tag
válasz lpburny #31036 üzenetére
Azért ez érdekes mekkora különbségek vannak.
Z10 STL-100-1, (lassan 1,5 éves akkuval)
(Akku töltéskor mindig 100%-ra megy , kikapcsolni valahol 10% alatt kapcsol ki, de nem szoktam addig várni, 20% alatt töltőre teszem.)10.2-es gyári szoftverrel:
Hozzád hasonlóan reggel lehúzom töltőről, nap közben alig használom (csak némi magántelefon meg üzenetküldés), 3G/2G, WIFI, mobilnet állandóan bekapcsolva (e-mailek, üzenetek jönnek mennek de alapvetően nem nagy az adatforgalom).Este 10-20 perc netezés, BBM csatorna olvasás, estére éjszakai üzemmód és így volt 2 nap üzemidő.
(Nap végére kb. 60%-ra merült, ekkor még nekikezdtem a második napnak, de a harmadiknak már nyilván nem...)10.3 gyári szoftverrel:
1 hete van fent, szokni kell még.
Vannak ugyan hibák, de az üzemidő NÁLAM az előzőekben leírt használat mellett, úgy tűnik tovább nőtt.
A telepítést követő 1-2 napban nagyon merült, estére tölteni kellett, de most pl. ez a helyzet:Péntek reggel 8 óra körül vettem le töltőről és most szombat 13 órakor még 70%!
Ha így marad (és nem merül fel a használatot veszélyeztető hiba) én elégedett leszek.(Google áruházból van fent full Androidos Viber és Wazze, kíváncsi voltam mennyire szopják az akkut alattomosan a háttérből, de eddig úgy tűnik semennyire.
Viber ugyan nem épült be a hubba, "láthatatlanul" fut a háttérben, de ha üzenetem jön, feldobja az ablakot, tehát működik.
Wazze nem volt még élesben próbálva, csak nyomkodtam kicsit, mert 10.2 alatt rendszeresen leállt az Androidos verzió.)[ Szerkesztve ]
-
solties
tag
A random újraindulást tapasztalja valaki? Nálam az elmúlt napokban kétszer is volt...Az aksit hiába támasztom így vagy úgy ki mindenféle trükkökkel, semmit sem ér. Valószínű, hogy ez nem szoftveres dolog, de nem is az akku környékén kell a hiba okát keresni. Valahol a telefon belsejében lesz a "típushiba" stl-2
-
commanDOS
senior tag
válasz slashing #30903 üzenetére
Hogy kell "rendesen" beállítani? Kipróbálnám ezt a naptár szinkronizálást, de nekem nem hajlandó rá.
Naptár/Naptárszínek menüben csak a kezdőlap és a facebook szerepel, ezt meg is jeleníti, de a gmail-es fiókot itt nem tudom hozzáadni.Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)
-
-
lpburny
tag
válasz ViZo72 #31040 üzenetére
Igazabol nem is az a legszomorubb, hogy ilyen akkuidot en meg kikapcsolva sem ernek el.. hanem az, hogy ekkora szoras van keszulek es keszulek kozott. A Z10 szerintem egy nagyon felresikerult konstrukcio, eleve ez az stl 1-2-3-4 mizeria tok gaz, masreszt adott tipusok kozt is hatalmas a kulonbseg. Eleg csak felmenni crackberryre, ott is teljesen vegletes velemenyeket lehet olvasni.
-
bnc_lc4
csendes tag
Nem értem a sok negatív kritikát, szerintem annál a pár esetnél valami komolyabb gond lehet, esetleg user error, hardveres probléma , de semmi képpen nem kellene általánosítani, újra temetni a BlackBerry -t és főleg a droid szintjével hasonlítgatni...
Legcsóribb telenoros z10 re 18an, megjött a frissítés , wipe majd OTA, szépen újra belaktam, van rajta 6-8 droidos App is a 1 mobil marketbol .
Rezgés bug van egyedül, meg 1-2 nem teljesen értett számomra zavaró funkció. Ezektől eltekintve, nagy ugrás az előzőhöz képest, gyorsabb, magasabb aku idő, számos új / fejlesztett funkció. -
tutyesz
csendes tag
Mi a .... t takar pontosan a Pim szolgáltatások?
Új hozzászólás Aktív témák
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest