- Újabb koreai forrás ír Exynosra épülő Galaxy Z Flip7-ről
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- A Honor 400-ak is beszállnak a számháborúba
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Inclitus_pv
tag
Elvileg 2x5 MP-es, dupla előlapi kamerája lesz. Forrás
-
válasz
Robi BALBOA #13 üzenetére
Sosem zavart engem a vastag mobil. A mai egyre vékonyabb, kifejezetten hülye fogású mobilok annál inkább!
Dudoros, 2,5 centis vastag mobilt ide nagy optikával, nagy akksival, kicsi kijelzővel! 4,2' a sipitozóaknak meg törjön le az ujjúk a rettentő komplikált és megerőltető fiziológiai kihívástól!
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
#16820480 #12 üzenetére
Engem nem zavarna a 1Xmm-es vastagság(persze nem 6,5"-os kijelzővel és 3cm-es kávával karöltve értendő).
Kamera dudor rondaság ez megint olyan kinek a pap kinek a...., meg lehet nézni a mostani flagship telók kamera körüli részét, Note8-nál randa, az Ipone X-é is, egyedül a Mate 10pro-nál oldották meg nagyon ízlésesen.Az ilyen tesztek sz..tsem érnek álltalában, én kimegyek nógrádmegyében egy kicsit túrázni, és ott szoktam lőni képeket, tájképeket, a 808-al és más telókkal(a körülmények ugyan azok, így jó tesztelni a két techinikát
)és hidd el, hogy sokkal jobb tud lenni a 808, kb bárminél.
-
törölt tag
válasz
Robi BALBOA #10 üzenetére
Nagyobb érzékelővel arányosan kell nőnie a telefon vastagságának a bázistávolság miatt. Kétszer ekkora érzékelőhöz kvázi kétszer ilyen vastag telefon kell: 7-8mm -> 15-16mm, ez utóbbi kb a 808 vastagsága. Csak annak ugye még a kijelzője volt lényegesen kisebb ugye, így még meg lehetett fogni. Ezt egy 5-6"-os telefonnál nem lehet eljátszani már. Ha meg kamera dudor van, akkor megint ronda, kényelmetlen a fogása, stb.
Amúgy én nem látok olyan nagy előnyt a 808 javára, bár ez csak ISO teszt, de kb annyi, hogy nagyobb felbontás, de életlenebb is a kép,mintha felskálázták volna.
-
törölt tag
válasz
Robi BALBOA #10 üzenetére
Csakhogy a 808 nem csak kicsit vastagabb, hanem nagyon. Pláne a kamera környékén.
-
Robi BALBOA
őstag
Szerintem sokunkat nem zavarna ha egy kicsit vastagabb készüléket kellene kezünkbe venni, ha ezt egy mondjuk 5-5,5"-ös kijelzővel és elfogadható káva mérettel meg tudnák oldani.
Fejlődöt itt minden, de a szenzorok mérete kicsi, és azzal nincs mit tenni.
Meg bennem ezek az "újfajta" szenzorok valahogy mindig olyan érzést keltenek mintha állandóan bekapcsolva lenne egy szépítő funkció (nem természetes a végeredmény, még raw-ban sem), és ilyen túl szép, hogy igaz legyen végeredmények születnek, amik elsőre jól is mutatnak, de jobban megnézve, ellenben a jó öreg 808-ban lévő Fsi szenzor, na az számomra ezerszer természetesebb képeket készít, persze bőven akadnak hiányosságai is, mondjuk ennyi év távlatából még mindig jól megállja a helyét.
(#5) hagel: Együtt fogunk sorban állni, az fix, csak jussunk már el addig.
-
törölt tag
válasz
Robi BALBOA #4 üzenetére
Majd ha megint elfogadható lesz az emberek számára egy másfél centis telefon. De amúgy képminőségre a flagshipek szerintem nem maradnak el annyira a 808 szintjétől, mert a feldolgozó algoritmusok fejlődtek, a számítási kapacitás nőtt.
-
Bossyy
tag
Érdekes, hogy januárban mutatnak be egy fontos terméket, a holtszezon teljes közepén. Ha csak 6 héttel előrébb tudták volna hozni a megjelenését, vagy legalább az előrendelést biztosítani a karácsonyi szezonra szerintem jobban jártak volna. Nem tűnik akkora dobásnak, hogy ezért bárki elszalassza a karácsonyi akciókat, a nagy ünnepi költekezést.
-
Anulu79
addikt
Az LG panel nem túl meggyőző számomra.
Nagy kamera meg nem lesz szerintem egy flag shipbem. Max. ha megint csinálnak direkt fényképezésre kihegyezett mobilt.
-
válasz
Robi BALBOA #4 üzenetére
Nem tudni mi lesz. Kivancsi vagyok én is rá. PureView 808 egyfajta etalon volt, jó lenne valami "Homage" kiadás rendes Xenon vakuval. Állnék sorba érte!
-
Robi BALBOA
őstag
Mikor lesz már egy olyan Nokia teló, amiben a kamera olyan brutál lesz mint a 808PV-ben?
Ha kijönne egy olyan, úgy lennék mint némeik gyümölcs fanatikus és ott aludnák a boltnál megjelenés előtt már egy héttel. -
Persie12
aktív tag
Nagyon nagy baj van a fejekben ha valaki a szelfi kamera miatt vesz falgship Telefont(szerintem ezt te sem gondoltad komolyan). A kijelző mérete meg szubjektív, így is kissebb mint a legtöbb falgship zöme, főleg ha még egy keskeny kávás házba rakják bele. Szerintem akkor akkora lenne mint egy iPhone 7 ami ugye csak 4,7.
-
törölt tag
Flagship 5mpix ffc? Ez most valami vicc? 200e fölött pont a kutya se fogja venni, ekkora méretben meg pláne nem. Ezen a jó öreg Carl Zeiss sem segít. 2 év lemaradásban vannak. Hiába van erre is ráírva hogy Nokia 😐
Új hozzászólás Aktív témák
ma Már nem csak a kínai 3C-nél, hanem az amerikai FCC-nél is járt az új Nokia, amit januárban be is mutat a HMD.
- Politika
- Milyen SSD-t vegyek?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Horgász topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- 3D nyomtatás
- Okos Otthon / Smart Home
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest