- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Tigerclaw #66 üzenetére
Te se tudhatod mi lesz a valóság, szerintem, kár ennyit pörögni ezen...
Kicsit túl szkeptikus vagy, nem?
[ Szerkesztve ]
Tirexi -> Aurasync -> NvidiaRTX néven folytatja áldásos ténykedését 2025-ben...Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Tigerclaw
nagyúr
-
Tigerclaw
nagyúr
Ebből a videóból miért gondolod hogy létezik? Érdekes, hogy 21 percig beszélnek az óráról, de 1 másodpercig se jut eszükbe, hogy felvegyék azt asztalról és megmutassák, akár csak kikapcsolt állapotban. Azok ott az asztalon csak olyan modellek, mint mobilos boltokban a műanyagtelefonok. Látod, hogy nagyjából hogy fog kinézni, mekkora lesz, de kijelző helyett egy nyomtatott kijelző képe van beletéve.
A másik video már bemutatta ahogy 3D nyomtatóval elkészítették a modellt, elkészítették a számlapot a többi meg csak CGI volt. A másik video elején szerepelt a felirat, hogy a kijelző képe csak szimuláció (ezért is lógott ki nagyon a videóban)
Én itt nem arról akarok meggyőzni senkit, hogy nem lesz jó a Moto 360, csak azt akarom mondani, hogy felesleges a nyálat csurgatni ezekre a CGI képekre, videókra, mert a valóság nem lesz ennyire cool.
[ Szerkesztve ]
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Tigerclaw #57 üzenetére
És?
Mint minden modellnél prototípussal kezdünk, lemodellezik, megtervezik. Senki nem mondta, hogy valóság
Tirexi -> Aurasync -> NvidiaRTX néven folytatja áldásos ténykedését 2025-ben...Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
BDave
őstag
Egy ANT+ technológia azért elfért volna benne
-
anulu
félisten
válasz Tigerclaw #60 üzenetére
na igen, akku... nálam alsó hang az 1 hét, addíg lehet akármilyen csili-vili, és gyártótól függetlenül hidegen hagy. ehhez hozzávéve az előző hsz-em (kinézet + legyen értelme is a viselésének), nem hiszem, h rohanni fogok érte
[ Szerkesztve ]
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Tigerclaw
nagyúr
Tudnak, de okos-órába nem raknak olyan kijelzőt. A Samsung Gear 2-ben 282 ppi-s kijelző van, de a hír szerint a Google és az LG referenciaórájába 240ppi-s lesz, a korábbi órákban meg 200ppi alatti kijelzők kerültek. Elég nagy hiba lenne ha elkövetnék ugyanazt mint a telefonoknál, vagyis eltévesztenék az eszköz eredeti funkcióját és túlzsúfolnák olyan appokkal amik igénylik a nagyobb, jobb kijelzőt, a több ramot, az erősebb processzort és elkezdenék újra a specifikációk harcát. Remélhetőleg ezt a Google próbálja majd korlátozni az OS-en keresztül. Az akkuidő itt még többet számít, mint a telefonoknál..
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
válasz Parallaxis #51 üzenetére
De ott nincs szó értelmezésről. Csak le kell írnia a hallott szöveget, pont elég, ha felismeri a betűk-szavak hangalakját. Hangvezérlésnél azért kicsit bonyolultabb a dolog, lehet bele előre programozott parancsokat tenni, de ahhoz, hogy ne csak azokat értse, szüksége van egy nyelvtani modellre (amit a Swype nem használ).
Üdv, pengwin
-
Tigerclaw
nagyúr
Érdekes látni, hogy sokan a Motorola órájánál egyszerűen nem veszik észre hogy az nem termék csak egy ügyes design prototipus. Annyi köze lesz a valódi termékhez, mint egy koncepció autónak a szériamodellekhez. Ez egy csúcstechnológiával barkácsolt üres model.
Nézzétek meg. Ezt az számlapot olyan alacsony felbontású kijelzővel - ami ezekbe az órákba kerül - nem lehet előállítani. Ha OLED kijelzőt használnának a kontraszt lehetne ilyen jó, de valamit kezdeniük kell a vékony mutatók élsimításával, ami nem fog sikerülni és az tönkre vágja ezt a cool számlapot. Ha nem OLED kijelzőt használnak akkor még rosszabb lesz az egész. A szimulált számlapok mondjuk lehetnek ilyenek, sőt talán még jobbak is, mert ezek nagyon bénák.
Magáról az okos-óra koncepcióról az a véleményem, hogy. Az alacsony fogyasztás miatt az okosóráknak nem a csicsás multimédiára kellene koncentrálnia, hanem az ergonómiára és az információ közlésre. Az egyik legfontosabb szempont az interface optimalizálása. Betű típusok, betűméretek, betűszínek, háttér színek. OLED esetén a fekete háttér optimális a fogyasztás miatt. A betűk nem lehetnek túl kicsik, hogy ne kelljen közelről bogarászni az órát, vagyis túl sok szöveget, túl sok információt nem kellene belezsúfolni 1-1 képernyőbe. Épp ezért szerintem az érintőképernyőt sem kellene erőltetni ezeknél a kis méretű okos-óráknál amik eleve egy nagy kijelzős telefonhoz csatlakoznak. Az óra kerületén van bőven hely gomboknak, vagyis nem veszik el a helyet az óra belsejében. Tehetnek rá nyomógombokat, tekerő gombokat sőt akár számlap tárcsát/gyűrűt is többféle megvalósításban. Lehet a tekerő vagy a tárcsa végtelenített két irányú, vagy fix funkciós, vagy csak akár két irányba elmozduló. Egy ilyen kis kijelző és a telefon funkcióinak vezérléséhez ez több mint elég lenne.
[ Szerkesztve ]
-
sagem
addikt
"mióta van mobilom, azóta azon van az órám."
Pont ezért lehet piaca az ilyen kütyüknek Igazából két dolgon áll szerintem a dolog sikere: A design. Ez talán a legfontosabb, két pálcás bazári kinézetű órát senki sem fog szívesen hordani. Olyan elegáns, s "komoly" megjelenést, mint amilyent a hagyományos középkategóriás/drágább órák tudnak biztosítani a viselőjüknek, nem mostanában fognak elérni az okos órák, de nyilván nem is arra tervezték őket, hogy üzleti tárgyalásokon villogtassák az öltönyös emberek
A másik pedig, hogy mennyire tudja kiegészíteni az ember zsebében lapuló telefont. Ez utóbbira cél felé a saját OS elég jó lépésnek tűnik
Szerintem az órák több sikerre számíthatnak, mint pl. a szemüveg, egy óra megszokott és természetes a legtöbb ember számára, azok számára is, akik egyébként soha nem viseltek semmilyen órát. De hogy mindenki spéci szemüvegben rohangáljon..
[ Szerkesztve ]
„Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.”
-
anulu
félisten
szakadjak meg, tényleg nem értem ezt a hype-ot úgy en block az "okosórák" körül. ha látok egy Citizen vagy Omega órát, azok igenis szépek. ez? egy LCD lap, ami kerek. tökéletesen feleslegesnek tartom. mióta van mobilom, azóta azon van az órám.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Sebhelyes
senior tag
A magyar honosított Wear-ben "Dikmá Gúgle" lesz az aktivizálás OK Google helyett.
-
( V )
veterán
hogy Mr.Teifel szavaival élek: Mi ez a hülyeség?!
* Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aᴅʀᴏɪᴅ 14 *
-
Angolul nekem elég jól működik a hangvezérlés és diktálás, mondjuk ez az egyetemi szakom...
Németül viszont teljesen hibátlan, az a nyelv praktikusabb ilyen téren, sokkal jobban tűri az akcentust.Amit sokan nem tudnak, hogy az ilyen beszédfelismerő és értelmező szoftverek (számítógépes) nyelvészeti kutatásokon alapulnak, az azok által létrehozott modellek és adatbázisok segítik a működésüket. Magyar nyelvhez még nincsenek ilyenek, míg némethez, angolhoz már elég kiterjedtek. Nálunk kevesebben foglalkoznak ilyesmivel, kevesebb a megfelelő eszköz (a mi egyetemünkön pl. erre is használják a szuperszámítógépet), és a nyelv jellege is megnehezíti a dolgot. Szóval ne számíts rá egyhamar...
Üdv, pengwin
-
-
SkiDev
őstag
Hát ezen behaltam ELEVEN! ELEVEN!
Ehhez kapcsolódva reménykedem titkon, hogy egy ~10 milliós nyelvet csak beleintegrál egyszer a Google AZ IDŐJÁRÁS, ILLETVE A TELEPÜLÉSEKKEL EGYÜTT
Addig marad a többszöri próbálkozás angolul... Ömmm ugye németet is támogat?Az óra am nagyon tetszik, valamikor majd, ha a földet veri végre az ára lehet venni kéne egyet, jól begyakorolnám az angolt legalább... Egyedül eddig a Sony karórája tetszett, viszont nem láttam értelmét az okosórának, hátha most....
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
Graphics
Jómunkásember
így, hogy a Lenovo kezébe került, már nem a Google készül vele.
-
zsocy
őstag
A Motorola óránál erősen elkapott a "shut up and take my money" effektus...
Gyönyörű szép cucc, de vajon 2 év múlva ezt is dobhatom ki ha elavult és nem jön rá az új droid?
Nagy kár lenne érte. -
C$abi
aktív tag
Akkor a KitKat mégiscsak az 512 MB RAM-mal szerelt telefonoknak lett kitalálva, nem pedig az okosóráknak meg az ilyen kütyüknek. Ha lesz HTC-s okosóra akkor lehet, hogy az All New One-nal lesz bejelentve...
-
moleculez
veterán
Pár hónapja mondtam épp, miért nincs külön OS erre a szegmensre, végre van. A hangvezerles nekem nem gyere be, senkinek,semmi koze hozzá mit csinálok a gesztusvezerles szerintem praktikusabb.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
DMG
senior tag
Engem az érdekel, hogyan teljesít majd ez az OS, mivel eléggé célhardverre tervezik, így az elavulás is nyílván lassabb mint a telefonos OS esetén, mert abba jóval több funkció és jóval több innovációs lehetőség van, ami megköveteli a fejlődést, és azzal együtt az elavulást.
Én okos órákban még mindig az E-ink-et tartanám célszerűnek. Vagy valami hibridet, ami jobb képfrissítéssel bír, de nem zabálja úgy az akksit.
Amit ma megtehetsz, azt tegnap kellett volna.
-
Maxentius
addikt
Tyű de bejön ez a Moto 360 nekem is!
Samsung Galaxy S22 Ultra | JBL E65BTNC
-
bok92
addikt
Az a Moto... Kellkellkell!!
-
Peterson_
addikt
-" Kitt, szállj ki az autómból"
Egyébként ez az irány, el kell fogadni.
Részt venni viszont nem muszáj benne, pl az én telómon is mindent lehet hanggal vezérelni, de kipróbáltam, és úgy vagyok vele, hogy a mindennapi életben biztos nem fogom használni.
Ja de, bocsánat, a teló mérete miatt a fényképezőnél használom egyedül, ahol a "Csíz"-re ellövi a képet.
- Ha embert fényképezek, akkor még nem is néznek annyira hülyének -A Headsetet, főleg a kékfogast a mai napig van hogy benézem, és zizzentnek nézem a delikvenst.
Az órával pedig én is úgy vagyok, hogy minél praktikusabb és tartósabb legyen.
Azt hordom szívesen, amitről tudom, hogy nem kell rá anynria vigyáznom.Nem mondom, hogy nem fogadnék el egy ilyet-pl a Motóét-, de nem vagyok benne biztos, hogy kihasználnám az extrá
it, emellett pedig megfelelő lenne az igénybevételnek aminek egy óra sokszor ki van téve az én karomon.
Apu mi ez?-Ez? Feketeribizli...-Akkor miért piros?-Mert még zöld...
-
DemonDani
addikt
Nekem nem tetszik, de nekem eleve nem tetszenek igazán a kör számlapok, így nem is túl releváns. Tag Heuer Monacot kérném LCD kijelzővel. (ami persze szentségtörés )
A magyar dizájner órája szép ugyan, de ne vessük már össze egy bejelentett cuccal a papírra rajzoltat...
[ Szerkesztve ]
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
halkow
őstag
jól néznek ki, de nekem még mindig jobban bejönnek a modern kinézetű órák
Alcatel onetouch idol2s the king
-
Tigerclaw
nagyúr
Főleg hogy a hangfelismerés még mindig gyerekcipőben jár és már az enyhe akcentus, sőt gyakran az akcentus nélküli beszéd is problémát okoz neki, ami miatt ugyanazt többször el kell mondani, míg megérti (ha megérti), ami miatt egyszerűbb a hagyományos módszert választani.
-
Stauffenberg
nagyúr
15-20 éve meg azt is hülyének nézték aki egy fejéhez emelt téglával beszélget. Sőt, manapság is az első gondolatod a magában beszélgető emberekről, hogy vajon melyik intézetből szökhettek meg, amíg meg nem fordulnak és meglátod, hogy egy Bluetooth vezérelt bigyó csüng a fülén.
Szerintem ez semmivel sem másabb ilyen szempontból, mint az eddigiek. Mondjuk nekem a hangalapú vezérléssel azért vannak fenntartásaim, leginkább azért, mert nem szeretem ha valami 24 órában figyeli mi hangzik el körülötte. Ha viszont beállítható lesz, hogy csak akkor kezdjen fülelni mikor megérintem a képernyőt, akkor simán jöhet.
-
Motorola 360: Na ez egy veszett gyönyörű óra lett. Van egy adag analóg karóra fétisem. Az alap nagyon szép és a számlap szabadon variálható lenne a hangulatomtól függően, sőt akár sajátot is tervezhetnék. Pazar! Remélem idővel többféle szíjjal is megjelenik, nem szeretem a fém szíjakat, inkább egy gyönyörű hasított bőr szíj kellene!
-
Steve1207
veterán
Végre eljutottunk oda is, hogy vannak normális órák. Mostantól ez lesz a mérce remélem! Kár, hogy nekem az összes hülyén áll
(#20) Wajk: okosak ezek a beszédes dolgok nagyon, de nekem se jön be. Alapból vagy telefon vagy személyes, de pl kihangosítva is nagyon érdekesen hat, mintha a semminek beszélnék.
[ Szerkesztve ]
.
-
őstag
nagyon jó kis ötletek, várom már hogy megjelenjenek! (főleg ezek a "kerek" verziók)
Samsung Galaxy S25 + Apple iPhone 17
-
Wajk
addikt
válasz Tigerclaw #18 üzenetére
mert jelenleg fotoshoppal van rajta
Majd várd meg élőben, bár én valszeg maradok a jólbevált "buta"órámnál, azt legalább sosem kell tölteni...meg nem tudom, de nekem a hangparancsolgatás szetintem még mindig elég gagyi élőben, elég csak elképzelni a delikvenst a parkban ahogy az órájához beszél...
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
Tigerclaw
nagyúr
Az órás képe tényleg jól néz ki, de amikor átvált "okosórává" olyan, mintha csak photoshoppal lenne rámásolva a számlapra a kép és nagyon bénán néz ki. Nagyon fapados és igénytelen.
A Balogh Gáboros design mellett labdába se rúghat.
[ Szerkesztve ]
-
petipetya
nagyúr
Kell!
"nincs rá lezsóidő"
-
tothmaxy182
őstag
Nekem ezzel még mindig az a bajom, hogy ha kifizetek egy elég komoly összeget (mert tuti, hogy komoly összeg lesz) egy óráért, akkor azt nem két évig akarom használni. Márpedig manapság az a tapasztalat, hogy 1 (jobb esetben 2) évig van support, aztán semmi. Utána már belassul, elavul, tönkremegy a telefon. Egy ilyen órát gondolom nem lehet csak úgy főzött ROM-okkal tuningolni, pedig ha az ember megvesz egy ilyen gyönyörűséget, mint a Moto360, akkor azt nem akarja 3 év után kidobni. Legalábbis ha óraként tekintünk rá, és nem telefonként...
Minden szavam magánvélemény!
-
Wajk
addikt
engem az érdekelne, hogy legalább egy hétig bírják-e szuflával (akksival), ha nem, nálam felejtős.
De a Moto nagyon tetszikiPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
GALARDO
addikt
válasz tothmaxy182 #12 üzenetére
Ez nem teljesen köralakú, csak annak látszik.
[ Szerkesztve ]
How would I describe myself? Three words: hard working, alpha male, jackhammer....merciless...insatiable. by: DS
-
tjb007
nagyúr
válasz Dr.Anonymus #6 üzenetére
Szerintem kevés olyan ember van, aki nem ezen a véleményen van.
Mondjuk biztos meg is fogják kérni az árát rendesem, főleg a fémszíjas változatnak. -
tothmaxy182
őstag
válasz Parallaxis #10 üzenetére
Ment az a Motorolának már 5 évvel ezelőtt is... Persze a kijelzőt gondolom nem ők gyártják...
Minden szavam magánvélemény!
-
Örni
senior tag
válasz bollokcs80 #2 üzenetére
Képzeld el ahogy a metrón és a buszon mindenki a kezéhez beszél
There's too many men, too many people, making too many problems!
-
Parallaxis
addikt
Melyik gyártó képes kör alakú kijelzőt, ráadásul 1 mm-es kávával gyártani?
-
GALARDO
addikt
Ez a Moto 360 rendesen odavág. Az LG meg.... Egy ilyen Moto órára lehet, hogy benevezek.
How would I describe myself? Three words: hard working, alpha male, jackhammer....merciless...insatiable. by: DS
-
vgergo
aktív tag
-
tothmaxy182
őstag
Eddig ezt az egész okosóra dolgot hülyeségnek tartottam, és undorítóan néztek ki az eddigi próbálkozások.
De ez a Motorola... Atyám, de rohadt jól néz ki!Minden szavam magánvélemény!
-
tjb007
nagyúr
„Pletykák szerint a Google és az LG egy referencia okosórával is készül”
Azok nem pletykák, a Wear bejelentésével párhuzamosan jelentették be az érkezésüket.
[ Szerkesztve ]
-
Xaels
félisten
A Moto 360 azért odab@sz rendesen. Az LG olyan semmilyen.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Örni
senior tag
K.I.T.T. hallasz? Gyere értem!
There's too many men, too many people, making too many problems!
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Autós topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- Eladó hibátlan Apple watch SE 2 44mm sok tartozékkal
- Apple Watch Series 9 41mm,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple Watch Series 7 45mm Midnight Aluminium Case, GPS
- Apple Watch Series SE 2024 40mm Stairlight ÚJ BONTATLAN Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Gara
- Apple Watch Series 8 45mm,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest