Új hozzászólás Aktív témák
-
mekker
őstag
Hát nem tudom.. Fejleszteni nem tudom mennyire nehézkes Symbianra programokat, de felhasználói szempontból az N8 utáni Symbian (Anna, Belle) nekem jóval használhatóbbnak tűnik, mint az ICS/JB előtti droidok. Csak át kellett volna írni a rendszert, hogy támogassa a modernebb arm7 2-4 magos procikat (hardver-limit miatt) és talán a felületét fejleszteni. Olyan erőforrások mellett, mint a Nokiáé ez nem lehetett egy "lehetetlen feladat".
OFF
Megalkották ezt a Nokia 5800 nevű valamit, és azóta is mindenki arra asszociál, ha érintős Symbianokról van szó - na azon a készüléken meglátszott, mennyire szartak a dolgokra a Nokiánál néhány évig. -
Azért a Maemo egy más sztori.
Amikor megjelent a 7710, az első érintős Symbian, az nagyon nem vált sikeressé, mivel nem sok embernek kellett érintős okosteló, ezért alkották meg a MID sorozatukat, ami már Maemo alapú volt.
Aztán végül mégis úgy döntöttek, hogy a Symbiant tartják meg, és akkor alkották meg az S60v5-ös felületet, mert az akkori Maemo-t valószínűleg nem tartották telefonba-valónak. -
azopi74
addikt
válasz
sz.balazs.95 #110 üzenetére
" így gondolom az eredeti elképzelése a Nokiának az volt, hogy 2016 után, ha eléggé megerősödtek, és nem hosszabbítják meg a megállapodást, akkor saját platformmal térnek vissza, ami akár a jelentősen átalakított, és felújított Symbian is lehetett volna,"
Ha ez lett volna az elképzelés, akkor miért szervezték ki a teljes Symbian supportot az Accenture-nek, és miért váltak meg 2600 dolgozótól? Ha tovább akarták volna fejleszteni a Symbian-t, jelentősen átalakítani és felújítani, nem pedig lehúzni a vécén, akkor nem azt tették volna, amit tesznek, hanem teljesen mást. Bár azt sem teljesen értem, milyen esélye lett volna egy Symbian alapú, 5 év csipkerózsika-álomból felébresztett rendszernek az élő rendszerekkel szemben. Ezt a Nokia sem gondolhatta komolyan, még 2011-ben sem. Egyszerűen arról volt szó, hogy kicsit lassan, de végülis rádöbbentek, (amire a MS is korábban a WinMo kapcsán), hogy nincs semmi esélye a Symbian-nak a modern OS-ekkel szemben, nem érdemes azt tovább toldozgatni-foltozgatni - Nem véletlenül próbálkoztak ők is már jóval korábban is a Maemo-val majd MeeGo-val. Ezért kidobták az egészet az ablakon, fejlesztőkkel és supportosokkal együtt, de beígértek a Symbian felhasználóknak 2016-ig tartó támogatást, (ne feléedjük, akkor még telefongyártók voltak, nem amortizálhatták le a bizalmat egy csúnya húzással) ezért volt a megállapodás az Accenture-rel. Miután viszont szabadultak a készülék üzletágtól, és már a Micros*ft szerszámával verték a csalánt, hirtelen nem volt annyira fontos számukra a vásárlói bizalom, és az eredetileg ígértnél két évvel korábban, 2014 januárjában kinyírták a supportot. Nem ingyen dolgozott az Accenture sem, jó sokba fájt ez a Nokiának, a Microsoft pedig szintén nem akarta ezt a ballasztot a vállára venni.
-
nem, csak a Nokia-MS megállapodás eredetileg átmeneti volt, így gondolom az eredeti elképzelése a Nokiának az volt, hogy 2016 után, ha eléggé megerősödtek, és nem hosszabbítják meg a megállapodást, akkor saját platformmal térnek vissza, ami akár a jelentősen átalakított, és felújított Symbian is lehetett volna,
csak azóta ugye történt a felvásárlás, így most ez nem valószínű hogy megtörténik.Ami viszont érdekes lesz/lehet, az a Nokia-Jolla kapcsolat, aminek én pl nagyon tudnék örülni.
-
azopi74
addikt
válasz
sz.balazs.95 #97 üzenetére
Mert addig tart a vállalt support. És ez hogy jön ide? Utána felveszi a Nokia a symbian supportos accenture-ös dolgozókat és a néhány fejlesztőt, és újraindítja a platformot?
-
voyager4.4
senior tag
-
takacsbotond
őstag
Jól hangzik, megy is a telóra!
-
zseko
veterán
Szvsz a nokia minden volt, de átlátható és egyszerű az nem. Addig jó volt amíg nem használtam mást, ám pl. D500 után egy 7210-es email beállítása röhely. Nem is szólva arról, hogy míg a D500-ban pillanatok alatt betöltődő email kliens volt aminek csak meg kellett adni pár adatot (név, jelszó, pop/imap beállítások), addig a nokiában egy A4-es lapot írtam tele amit lediktált a szolgáltató, hogy hova, melyik menübe belépve mit kell átállítani több szinten is, szana-szét, és a betöltődésére is másodperceket kellett várni. Vicc. Nem mondom hogy a D500 maga volt a tökély a maga korlátozásaival, de volt benne pár apróság ami miatt soha többé nem használtam szívesen nokiát. Siemensről már nem is szólva.
-
a 2016 onnan van, hogy amikor megállapodott a Nokia a Microsofttal, 2011-ben, akkor 2016-ig szólt ez a megállapodás, mivel eredetileg azért álltak össze, hogy egymást segítsék, a Nokia a WP népszerűsítését, az MS pedig a Nokia talpraállítását.
Aztán végül ez lett a dologból.Illetve ezzel párhuzamosan a Symbian jelenlegi karbantartója (az Accenture) is elvileg 2016-ig foglalkozik a rendszerrel.
-
tjb007
nagyúr
válasz
s3nsitivity #86 üzenetére
A Nokia Devices and Services (nem Nokia Mobiles) eladása után maradt a Nokia Solutions and Networks, a HERE, valamint a Nokia Advanced Technologies. Ebből már talán ki tudod következtetni.
-
Воланд
titán
válasz
voyager4.4 #90 üzenetére
"Microsoft has also agreed to a 10-year license arrangement with Nokia to use the Nokia brand on current and subsequently developed Mobile Phones products based on the Series 30 and Series 40 operating systems." [link]
-
TOM-202
senior tag
válasz
Valamivel el kell tölteni az időt nekik is 2016. Január 1-ig, és arra tökéletesen alkalmas akár egy ilyen bejelentés is hogy a megfelelő (szakmai) érdeklődést továbbra is fenntatsa. Bizonyára nem mindenkiből lett MS alkalmazott és elegen maradtak a Nokia Mobile részlegén ahhoz hogy új mobilos (Nokia) korszakot kezdjenek el. Én továbbra is drukkolok nekik a Z1 Compactommal.
-
-
mekker
őstag
válasz
Maradt pár programozó náluk és most a mobilok felé is orientálódnak a cégnél. Mobilos múlttal rendelkeznek, ez egy elég kevés erőforrást igénylő projekt, miért ne foglalkozhatna ilyesmikkel?
-
s3nsitivity
addikt
Most nekem ez nem tiszta teljesen.
Ugye a Nokia telefonos részét felvásárolta a Misi.
Előtte még gyorsan kidobták a droidos telefonjaikat ez tiszta még.
Na de most akkor már a misi kezében van a Nokia Mobiles és maradt a Nokia Solutions and Networks a "régi" ismert nokia. Na ugye most az NSN nem igazén foglalkozik ilyennel.. szerintem.
Tehát most akkor közvetve de a Microsoft adta ezt ki vagy valamit félre értelmezek?BTW, mikor pocketnow-os teszt volt róla már néztem de nekem nem jön be.
-
petipetya
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #74 üzenetére
Telepítés után a start gomb lenyomására azt írja, hogy failed.
-
nuke7
veterán
ígéretesnek néz ki
-
Воланд
titán
válasz
voyager4.4 #82 üzenetére
10 evig hasznalhatja az ms a nokia nevet.
-
Воланд
titán
válasz
voyager4.4 #78 üzenetére
de, van szo. 2015 december 31-ig a nokia sajat nev alatt nem hozhat ki mobiltelefont a piacra.
-
tolvaj!
őstag
Unrootoltam a telom a poén kedvéért. Így sem indul sajnos, de valszeg a kínai proci a hibás.... sajnálom, kíváncsi lettem volna személyesen.
-
voyager4.4
senior tag
-
minek?:S
őstag
úú ez nem rossz, vajon xperia U-n elfutna normálisan?!
-
OutsideR
aktív tag
válasz
sz.balazs.95 #74 üzenetére
Ezer hála.
Meg is nézem milyen élőben a cucc. -
OutsideR
aktív tag
Kár hogy már nem lehet letölteni, kipróbálnám.
-
másnál is jelentkezik az a hiba, hogy maga a launcher marha lassan jön elő pl. appok bezárása után?
-
Glenda
addikt
Tegnap este egyik barátomnak mutattam, le akarta szedni a hivatalos oldalról, a beta betelt. Megtalálta az öbölben, viszont nem akart elindulni neki a rootolatlan P6-on.
Szóval biztos szép számot fog közölni a Nokia Corp a letöltéseket illetően, de kíváncsi leszek hány esetben indult el egyáltalán. Azért ez még egy prebetánál is szégyen.
-
Iván_78
csendes tag
Ha belegondoltok, tök egyszerűen rá lehet jönni miért ez az irány...
A 2000-es évek elejétől mindenki azért vette és szerette a Nokia készülékeket mert egyszerű volt, átlátható és könnyen használható.
Ha ez adta az alapötletet nekik, akkor Én kíváncsian várom milyen irányba halasnak tovább. -
Szatyor95
senior tag
(#45) kispx: "Tekintve, hogy szomszédos portálon az egyik tagnak akkor is ezt a képernyőt adta, amikor nem támogatott (nem rootolt) készülékre próbálta felrakni, én valamilyen bugra gondolok." Szerintem ezek után inkább jobb, ha nem szólalok meg a rootolt telefonommal.
(#47) morgyi: Hasonlón én is gondolkoztam már, de ebben a rendszerben is lenne buktató. Előre teszem hozzá, ez nem a tudatos felhasználókat érinti. De sokan a jogok kiválasztásánál vagy mindent pipálnának egyből, vagy ha nem is, utólag szintén ez lenne, mondván kéri az alkalmazás, akkor biztos kell neki. Mondjuk ez már inkább user error, de gyanítom, hogy még ők hőzöngenének, hogy mit kellett ennyit bonyolítani. Viszont egy fejlesztői opcióként szívesen látnám az általad írt megoldást. Így aki okosabb mint az Androidos eszköze, elég nagyot profitálna valóban. Aki meg nem, az szerintem ezek után már meg is érdemelné.
-
mekker
őstag
Mert annyi közük lehet az ezt fejlesztő Nokiás csapatnak a ma már MS vizeken futó X-hez, mint mondjuk ha az Ericsson emberei írnák a Sony telókra a felületet.
Most, hogy MS-nél van a mobilos részleg, mással kell etetni a részvényeseket. Meg hát a mellékes profit jönni fog a szoftverfejlesztésből, illetve arra is figyelniük kell, hogy a Nokia név ne halványuljon el 5-10 éven belül, hátha még adnak ki valami szórakoztatóelektronikát a jövőben Nokia név alatt (ez nekik hírverés is). -
jozso1989
őstag
Aki nem akarja letölteni, mert feleslegesnek tartja (az is), annak itt egy youtube link: Z Launcher Pocketnow
ui.: Ez a G3 valami szörnyen akadozik, meg lagol.
-
-
válasz
sz.balazs.95 #56 üzenetére
Nem, mert az csak kerülőúton tolja az android appokat. De nem úgy van, hogy külön kell lefordítani BB10-re, az appokat? Ezt nem tudom.
-
-
na erre lenne megoldás egy sokkal rugalmasabb engedély-kérő renszer*
*nem jut eszembe a rendes megnevezése, bocsi.
ja, most látom, hogy morgyi is ugyanezt magyarázza.
Én egyébként egy Jollával való partnerkedést látnék szívesen, vagy hogy a Nokia is elkezdjen Sailfish OS alapú telókat csinálni. Egyrészt visszatérhetne a MeeGo,másrészt ott az Androiddal való kompatibilitás, így az App hiány is megoldottnak tekinthető.
Ráadásul a Sailfish felülete fenejóra sikerült. -
Cathulhu
addikt
válasz
sz.balazs.95 #26 üzenetére
Updated
October 27, 2013Eléggé döglött szaga van.
Más: gondolom ez a launcher lett volna az androidos nokia telefonokon, feltételezem a koncepció már elég régi, és nem most találták ki, hogy unalmukban launchert fejlesztenek. Amúgy meg Aviate.
-
TOM-202
senior tag
Jó lesz ez. Amint lejár a szerződés szerinti határidő jöhetnek is elő újra a saját Nokia márkájú telefonjaikkal. Addigra már úgyis teljesen kettéválik a Microsoft Mobile a Nokiatól így nem lesz belőle keveredés megtévesztő kavarodás. Őszintén remélem hogy a Nokia kitart az új MS mentes koncepció mellett és realizálja ezt a projektet.
-
Szatyor95
senior tag
Az a másik fele. Csak ugye az 1.0-s user el sem olvassa, milyen jogokat kér az alkalmazás, de még a 2.0-s is csak annyit mond, hogy biztos van benne valami olyan funkció, amihez kell. Teszem hozzá, én szoktam ellenőrizni a kért engedélyeket, és kétes alkalmazást nem szoktam leszedni. Még ha fizetős, akkor sem szedek le virágboltból például semmit, hanem megnézek róla egy tesztet, videót, stb. Próbálom erre szoktatni a köreimben lévő embereket is, de sokan nem értik, mit kezdhetnének az adataikkal.
-
Szatyor95
senior tag
Nem azzal van a bajom, hogy egy BETA szoftver hibás. Hanem azzal, hogyha úgysem használja ki a root jogokat, akkor mégis mi köze van hozzá? Mit érdekli, hogy rootolt a telefon? Ez az első alkalmazás, ami olyan hibát dob, amit nem tudok hová tenni. Pedig az általam használt alkalmazások fele tesztelésre kiadott változat.
-
Szatyor95
senior tag
Nos, ma sem tudtam meg, milyen is ez a Z Launcher. Rootolt eszközök nem támogatottak... WTF?
Ha nem kell neki root jog, egyáltalán minek ellenőrzi, hogy van-e?
-
moleculez
veterán
Biztos vagyok benne, hogy más néven de csinálnak valamit.
-
wortz
tag
A Noki az egyik legjobb márka volt. Most, hogy kipörgette az "egy körből kimaradsz"-ot, szvsz most 3 évig fejleszti ezt a launcher-t, összeszedi a tapasztalatokat, felméri az igényeket, szorgoskodik, polírozgat, aztán ha sikerese lesz, amint lejár az MS szerződés miatti hardver stop, alá tesz egy olyan telót, hogy besíruni, és hopp... máris újra piaci játékos lesz. És ebben még az is benne van, hogy erős piaci játékos. Szerintem erre gyúrnak.
-
-
Johnny194
aktív tag
Érdekes, örülök hogy a Nokia nem hagyta abba a próbálkozást
-
Polllen
félisten
Végleges tablet verziót ide!
-
CJ4567
nagyúr
Rootolt telefonon nem működik
-
mazsi1911
aktív tag
iOS buzi szemmel, nekem nagyon bejon! Ez az amikor az android mar hasznalhatoan nez ki!
-
WinPho
senior tag
Be szíp trollmágnes topic lehet ebből!
Kicsit utánanéztem már ennek, elég jópofa.
Ha kikerül a BETA verzióból, jó lesz!
-
-
saelin
veterán
Elég fapados... még ha beta is. Egyébként mit akar egy launcherrel a nokia? Most hirtelen a facebook ilyen próbálkozása ugrott be, de ott az adatokért csinálták/ják.
#16:
Remélem csak próbálgatják a szárnyaikat, mert ezzel ha kiadnak egy telefont... -
halkow
őstag
faxa..... drodikus Windowsphonux
-
-
Sztbeni
őstag
Ha erre váltanak WP helyett, akkor még ma is létezne a Nokia
-
kispx
addikt
Ez még most is béta státuszban van, az X meg már kint van.
> "illetve mehet-e fel az X-re"
A FAQ szerint nem ajánlják:
"Right now, we recommend trying Z Launcher on newer model top selling phones like Samsung’s Galaxy 3, 4 or 5 phones and Nexus 5 running Android OS 4.1 or higher. The launcher is not optimized for tablet usage so please stick with phones. "
Link> "azaz tekinthető-e hivatalos bocsánatkérésnek azért a valamiért"
Nem. -
Fr0z3n
őstag
Nagyon tetszik. Jó lesz ez. Fent hagyom.
-
kipróbáltam. érdekes.
most egy darabig ez lesz, majd meglátom meddig marad. -
ghiottone
nagyúr
Rootolt teló nem támogatott - 2 másodperc és törlés lett a sorsa.
-
macskea
őstag
Villámkérdés, miért nem ez van az X-en, (mert azzal terelnek a WP felé, bullshit) illetve mehet-e fel az X-re (azaz tekinthető-e hivatalos bocsánatkérésnek azért a valamiért)?
-
k_laci
tag
Még eléggé bugos, de a koncepció nekem nagyon tetszik!
( Nexus 4 )szerk: a Jolla Launcherre leszek még kiváncsi nagyon
[link]
-
törölt tag
Fél percig volt a telefonomon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged