- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megjelentek a Vivo telefonjai Magyarországon, ezek az induló árak
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
Új hozzászólás Aktív témák
-
SaGa59
őstag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy jó helyen kérdezem, de talán tudja valaki a választ. A céges levelezésben egy szigorú policyt- vezettek be, aminek eredményeként a telefont pinkóddal le kell zárni. Ezt kikényszeríti a levelező program távmanagementje, amíg az nincs meg, nem lehet szinkromizálni a leveleket. Így most vagy feloldom a képernyőzárat a pinkóddal (vagy jelszóval, a többi lehetőséget kizárja a szabály), vagy csak segélyhívást tudok indítani. Ki akartam próbálni, hogy ez konkrétan mi is lenne és kiderült, hogy csak a 911-et eszi az alcateles (androidos) "vészhívó", sem a 112-t, sem a 107-et és társait nem fogadja el.
Hol lehet (ha lehet) megváltoztatni a 911-et 112-re?SaGa
STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
Slem
tag
Sziasztok,
Amatőr kérdés. Előre elnézést kérek. A fórumot azért átnéztem.
Van-e arra mód, hogy egy pen drive-ot csatlakoztassak USB eszközként a telefonhoz?
Jó lenne, ha nem kellene a telefont root-olni. Átmeneti root megoldás azért jöhet.Köszönöm.
-
Ceree
senior tag
válasz Samanbacsii #4488 üzenetére
Hát, pedig már 2012.12.17-én belinkeltem, hogyan sikerült életre kelteni a telefonon.
Akkor tessék még egyszer Navigon.
[ Szerkesztve ]
Másolat_eredetije
-
samger
csendes tag
Nálam eddig nem volt gond. Talán az egyetlen dolog amit észrevettem(első 2 SIMes telefon) hogy ha hívok az egyikről beszélek lerakom és hirtelen hívnék a másikról akkor elsőre teljesen süket(másik fél se csöng ki) de következő hívásra már reagál. Tudom hogy a két SIM nem megy egyszerre de akkor e miatt nem kell aggódnom?
A német oldal már nálam 1 hete könyvjelzőben van
-
Ocsy
aktív tag
A tárcsázót nem szabad bántani, csak összezavarod. A vonal bontása után is képes másodpercekig tűnődni a világ dolgain, mire észbekap, hogy már semmi dolga. Ilyen. Lehetne próbálkozni másik tárcsázóval - ha létezne dual simhez. De nincs, állítólag azért, mert a jelenlegi Android SDK nem támogatja a dualt. Szóval elvileg minden kétsim-es telefonon a gyártó által hekkelt tárcsázó van. Egyébként szerintem jó ez, teszi a dolgát, csak mondjuk engem időnként zavar, hogy leteszem, és utána még hosszasan azt látom a kijelzőn, hogy "Hívás befejezése". Ezen lehet, hogy még lenne mit optimalizálni...
Ezen felül nyilván kell még egy kis idő a másik kártyának, hogy visszataláljon a hálózatra, hiszen az nem elérhető addig, amíg az egyiken beszélsz.[ Szerkesztve ]
-
Ocsy
aktív tag
Tényleg nem kötözködésképpen, meg köszi az infót ismét, de szvsz 18e Ft-ért ne kelljen már összevissza hekkelni azért, hogy működjön. Ha a gyártó azt állítja, hogy nem kompatibilis, az biztos nem véletlen. Persze, ha valaki warezt használ (ha jól értem, a link is a warez verzióról szól), azt nem zavarja, ha még kell vele bűvészkedni, de ha valamiért fizet az ember, az működjön má' úgy, ahogy kell.
Egyébként ez a kompatibilitási dolog is egy érdekes történet. Az Asphalt 6 demo verziója gyárilag rajta volt a telefonon. Viszont sem a demóban lévő linken, sem a Play-en keresztül nem lehet hozzájutni a teljes verzióhoz. A link nem csinál semmit, a Play szerint nem kompatibilis a készülékkel, ezért nem engedi letölteni. Az Asphalt 7 gond nélkül lejön és fut. Az Asphalt 8 megint nem kompa. Hogy ezt ki érti...?
Nem mintha nagy gamer lennék, de néha jól jön unaloműzéshez az ilyesmi a telefonon. A két teljes verziós gyári játékot emiatt fenn is hagytam (Pinball és Bebbled), ezen kívül az Asphalt 7-et vettem meg, mert valami 225 Ft-ot sztem megér. A másik a Carmageddon (OK, az már kemény 450 Ft volt), mert azzal nagyon jól elvoltam anno PC-n is, és miután hozzászokott az ember az irányításhoz, nagyon szórakoztató tud lenni, csak az akksi bírja szuflával... -
samger
csendes tag
Lényegében akkor semmi gond vele. Köszi a választ. Talán az lenne a legjobb ha mindkettő SIM egyszerre tudna működni. Amúgy mennyire bírja a telefon a játékokat? Szóval a NOVA 3 elfutna vagy meg se próbáljam? Nem akarom fölöslegesen megvenni. Böngésztem utána de nem sok info volt. (warezos verziót nem akarok rárakni).
[ Szerkesztve ]
-
Ceree
senior tag
De ez kötözködés!
Amikor az ember már megvette a korábbi telefonjára, akkor nyilván nem fogja veszendőben hagyni... Megpróbáltam, sikerült. Ennyi.
Samanbacsii
A linket tényleg nem lehet elérni. Utána keresek, hátha megvan a leírás hozzá, de... félek, hogy nem lesz. Nem szokásom lementeni.[ Szerkesztve ]
Másolat_eredetije
-
imiadmin
őstag
hát.. lassan eltelt a szeptember első hete... nem túl sok hír van az erre a hétre ígért Jely Bean frissítésről... a német Alca Facebook oldalán is csak a kérdések sorakoznak a témában... válasz nincs...
-
-
-
Logitech
aktív tag
válasz imiadmin #4514 üzenetére
Tegnap délután meg emailem jött, és az egyik kártyára beállított csengőhang szólalt meg, hangbeállításban megnézve értesítési hangnak a csengőhang volt beállítva. Most leszedtem, megnézem így mi történik, később még lehet kipróbálom, mert nagyon jó lenne ha tudnám hang alapján hogy melyik kártyán hívnak.
-
customrobi
tag
Skacok,
Unroot-ot miként kéne csinálni?
Vessetek az oroszlányok elé.
-
samger
csendes tag
Éééés megint eltolják a frissítést.(Német Face) Ez lesz a negyedik? Nembaj majd legközelebb.
-
-
jaffika
csendes tag
szerintem ez itt megállt. azaz el se indult..:S Sose lesz ebből frissítés..
-
imiadmin
őstag
nagyon vicces a német facebookon kiadott pénteki "közleményük"...
"Wir verstehen, dass ihr wegen dem ausstehenden Update des ALCATEL ONE TOUCH 997 D auf Jelly Bean verärgert seid. Auch wir sind mit dieser Situation nicht glücklich. Gerade haben wir aus China von der Technik die Information erhalten, dass sich das Update leider noch einmal verschiebt. Wir vom Marketing bemühen uns nach Kräften, dass es so schnell wie möglich stattfindet. Aber wir können nichts versprechen. Es tut uns wirklich leid, doch die letzten Tests ziehen sich in die Länge und das Update soll ja einwandfrei funktionieren. Sobald wir etwas Neues wissen, erfahrt ihr es hier."
A legjobb ez benne: "Aber wir können nichts versprechen."
magyarul: nem tudunk semmit sem ígérni....
[ Szerkesztve ]
-
grafnet
veterán
Srácok!
Szerintem lassan belenyugodhatunk, hogy nem lesz semmilyen frissítésünk. (Nem csak a magyaroknak.)
- Miért kínlódjanak egy rendszer frissítésén, mikor minden energiájukat az új-újabb-ésmégújabb kütyük piacra dobása köti le???
Ez az egyik, a másik, hogy sorra jönnek ki a hasonló vassal szerelt POPok és IDOLok, azok már mind 4.1-4.2-vel jönnek ki, s ha emlékem nem csal van némelyikből 2 kártyás verzió is.
Azt nem lehet átimportálni, s oszt' kész?Kérdezgettem valakit, aki beszéltmár valakivel... a garancia miatt ne cseréljük le a rendszert, de elvileg megoldható. Ha sufnituningban megoldható, akkor a "nagy" gyárak miért nem csinálják meg? Ja, nem lesz olyan szép és olyan jó a sufnituning? Kitérdekel, úgysem egy szuper UI van a telcsin gyárilag, meghát lecseréled, ha nem tetszik.
Egyébként nem értem a dolgot, hogy a magyarok miért nem érdemlik meg a használható iránytűt?
grafnet
Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
-
grafnet
veterán
Most néztem, tök ugyanaz a SoC a 997Dben, mint az IDOLban (6030D), s az már 4.1-vel van...
A 6033ban is ugyanaz a SoC, csak ott feljebb húzták a procit, azt 4.1.1-vel írják...A többi is hasonló, 1GB RAM, 4,7"-os kijelző, bár több hasonlóság már nincs is...
Viszont, akkor miért nem lehet azokat rátenni???
grafnet
[ Szerkesztve ]
Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
-
Ocsy
aktív tag
válasz imiadmin #4540 üzenetére
No jó, de a TLC egy kicsit komolyabb cég, mint a barkács ROM-szakácsok, vagymi. Nem hiszem el, hogy a programozóiknak ez tényleg ekkora problémát jelent, amikor már egy komplett generációnyi készülékre főztek 4.1-es droid firmware-eket, köztük több dualsim-est is, szóval még ez sem kéne, hogy gondot okozzon.
-
Ocsy
aktív tag
Ez is egy megoldás.
Nekem jó ez a 997D, nincs vele semmi bajom, szóval akkor sem fogok a Dunának menni, ha sosem készül hozzá JB. Csak ha már belengették, akkor ne csináljanak má' s*gget a szájukból. Egyszerűbb lett volna, ha sosem mondják azt, hogy lesz. Ha mégis felbukkan egyszercsak, akkor örültünk volna neki. Nem hiszem, hogy sokan vettek csak azért 997D-t, mert csőben volt hozzá a JB. De ha nem húzgálják ezt a mézesmadzagot (zseléscukrosmadzagot), akkor sem veszítették volna el az összes, mindenképpen JB-s dualsim Alcatelre vágyó vásárlót, mert azok vettek volna Idolt. Úgy lett volna valamivel több boldog idolos, meg valamivel kevesebb boldog 997D-s, most meg van annyi boldog idolos és 997D-s, amennyi, viszont emellett van egy csomó igen elégedetlen 997D-s is... Szóval termékmenedzsmentből 1-es, leülhetnek. -
noname626
csendes tag
Ez várható lépés volt az Alcateltől sajnos. Bár amikor erre a készülékre esett a választásom, akkor pozitív pont volt a JB frissítés ígérete. Mondjuk akkoriban amikor a készülék megjelent, nagyon erős ajánlat volt, és ha valóban nem jön rá frissítés, akkor is hosszú ideig használható marad.
Volt egy LG Optikus 2X-em ami használhatatlan volt a gyári szoftverével, és sosem kapott frissítést.
Bízok abban, hogy hátha kijön, ha nem is OTAn, hanem egy kiszivárgott leak, vagy egy átportolt JB.Bízzunk együtt !
ui: Azért egy "soha többé Alcatelt" lemaradt
[ Szerkesztve ]
-
imiadmin
őstag
Én nem gondolom, hogy nem lesz rá soha.... mert pl. a992D-re azonnal rámondták, hogy nem lesz rá frissítés, pedig szinte ua. a hw (kivéve a kijelző meg a fél giga ram). Szóval idővel ki fogják adni...
A zavaró inkább az, hogy ugyanezzel a procival működő JB-s telókból rogyásig van a piac...
emiatt érthetetlen az alca tökölése....ugyanakkor azért az egy kicsit erős, hogy "soha többé alca", mert tegyük a szívünkre a kezünket: ide vagy oda JB, ez egy nagyon jól sikerült telcsi az ár/érték arányt figyelembe véve...
[ Szerkesztve ]
-
-
OldPinokkio
csendes tag
Sziasztok!
Telepítettem az Auto Hide Soft Keys progit.
Bekapcsoláskor az alábbi üzenetet küldi és kikapcsolt állapotba vált.
Device is not supported. Ifyour device has soft keys, email developer to add device support.
Mit rontottam el?
Előre is köszi. -
válasz OldPinokkio #4548 üzenetére
rootolni kell hozzá a telefont?
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest