- Vodafone mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
- Mobil flották
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyulaszu
senior tag
Volt már olyan is a történelem folyamán, hogy bizonyos d*ll akkuk robbantak...
Nekem ugyan 992D-m van, de ha akku melegedést reklamál, akkor én lehúzom a töltőről, hogy legalább az se melegítse tovább. Valamint visszahűtésként odateszem a szellőzőrácshoz.
Én gondolkodom még egy szellőzőrácsra akasztható telefontartón is...
Csak ez meg nem minden autónál van optimális helyen.gyulaszu
-
sysrq
őstag
válasz gyulaszu #4051 üzenetére
Autóba nem opció hogy lehúzom mert, megy a navi vagy az Autoguard. A 2A-os töltő így is csak éppen többet tölt mint fogyaszt. A helye meg ott van a látómezőben, de kap egy tokot, az árnyék lehet elég lesz neki, a kijelző is jobban látszik majd. Jöhetnek a home-made megoldások.
Keresek Thermalright 1150 lefogatót
-
Ocsy
aktív tag
Nna, tartó-fronton még nincs újabb fejlemény, mert megvettem ugyan a Samut, de még nem volt időm foglalkozni vele. Viszont az akksi (?) érdekes dolgokat csinál, és ezt már másodszor veszem észre. Feldobom töltőre, 100%-nál lehúzom. Kb. fél óra múlva már csak 91%, úgy, hogy nem csinált semmit, csak készenlét. Telefonálok 5 percet, már csak 86%. Kikapcsolom-bekapcsolom, 95%. WTF?
-
Ocsy
aktív tag
No jó, csak az a fura, hogy valójában nem esik annyit, amennyit mutat, mert ki-bekapcs után visszaáll annyira, amennyi reálisan kéne, hogy legyen. Most megint ment egy órát készenlétben, és csak 2%-ot esett. Olyan, mintha kéne egy off-on ahhoz, hogy helyesen érzékelje a töltöttséget. Ha éjszakára teszem töltőre, amikor amúgy is kikapcsol automatikusan, akkor nem csinálja ezt, csak amikor bekapcsolt állapotban rátöltök.
-
19_OsY_81
aktív tag
Ez nekem már a harmadik androidos telefonom, eddig mindegyik más más márka volt, de mindegyik így viselkedett akku téren. Szerintem az android ilyen béna akksi kezelésben.
iPhone 12 Pro, Apple Watch S5, iPad 2018, Apple TV 4K
-
bsanya
aktív tag
Sziasztok!
Nemrégiben ezt a kérdést tettem fel a "milyen mobilt vegyek" fórumban:
"Sziasztok!
Jelenleg egy Samsung Galaxy Note I. telefont használok, de tervezem a lecserélését egy kisebb egyszerűbb telefon + tabletre.
Hozzátok természetesen a telefon ügyben fordulnék.
Amire szükségem lenne:
Egyszerűen használható telefon (kizárólag telefon funkciókat szem előtt tartva) (régebben Nokia-im voltak, azokat szerettem)
Wifi megosztás funkció, ezzel adnék netet a Tabletnek.
Nem fontos az érintőképernyő...
Lehetőség szerint min. 5MP kamera
Az sem lenne nagy baj, ha Dual Sim-s lenne, mert akkor megoldódna a céges/magán kártya gondom :-D
Ezeket nézegettem eddig:
Samsung Galaxy Music Duos S6012
HTC Desire U
Nokia X3-02
A pénz max. 50e.
Kösz
Sanya"Majd, rátaláltam az Alcatel OT-997D telefonra, kérnék tőletek megerősítést vagy eltántorítást....
Xiaomi Mi 11i
-
bsanya
aktív tag
Kösz a véleményt.
Azért 8MP kamera nem olyan rossz. Nem fotós vagyok, a pillanatot, azért ezzel is le lehet kapni, igaz?
Telefonban eddig a Nokia N8-m vitte a pálmát fotó terén...
A kamerát leszámítva jó megoldásnak tűnik ez a telefon...
A kijelzője Gorilla Glass?(valakit innen egy Note I csere? )
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 11i
-
sysrq
őstag
Láttál három statikus témáról készült képet erős fényben.
Tedd nagyon alacsonyra a mércét és kellemesen fogsz csalódni.
Telefonálni lehet vele, a wi-fi-t meg megosztja 3G-ről.
A kijelző nem GG, de még nem írta senki hogy megkarcolta volna, bár itt mindenki fóliát tett rá.
Olvass vissza, vannak hülyeségei, de melyiknek nincs?Keresek Thermalright 1150 lefogatót
-
püki
aktív tag
Nem csinál olyan képeket mint egy tükörreflexes Nikon, de hozza a közepes szintet.Nekem semmi bajom vele, ha valami vicceset látok és meg akarom örökíteni, vagy ha lusta vagyok leírni valamit,inkább csak lefotózom, ilyenekre használom, ezekre tökéletes, komolyabb fotópályázatra persze nem ezzel kell menni.
Egy telefonba építette optika ami akkora mint egy 1Ft-os soha a büdös életben nem fog olyan minőségű képeket készíteni mint egy fényképezőgép,ami direkt arra lett kitalálva. Lehet dobálózni mindenféle, hosszú és jól hangzó marketing dumával,de nem véletlenül hívják telefonnak, és nem fényképezőgépnek.Galaxy S24 Ultra Titanium Blue 512Gb
-
grafnet
veterán
Srácok!
Ne ijesszük meg "szegény" kollégát a kamerával.
Igen, nem egy Nikon van benne! De, attól még élvezhető képeket csinál. Vannak app-ok, amik már kihozzák belőle a max-ot.Sanya:
A telefon jó, bővebben: nagyon jó.
Működik rendesen, akár 3-4 napot is kibír, ha telefonként használod. Ha droidolsz és WiFizel, akkor már lehet délben enni kér... (Bár, ezt bármelyikkel lehet produkálni.)
Az iránytűjét hibásan kezeli, legalábbis amik még nem kapták meg a legújabb frissítést.
Teszel rá egy tokot, egy fóliát, s nem igazán tudsz kárt tenni benne. P2i bevonat is jópofa, de az inkább csak marketing, ha tokot és fóliát is kap. (Fólia: nekem még mindig a gyári van rajta, ami eredendően is ferdén volt rajta, bírja.)Én, nem használtam korábban droidot, én is N-s voltam, de egészen barátságos a telefon. A N-X3 az azért nem ez a kategória...
Az 50eHUFot nem tudom honnan fogod tudni teljesíteni, de használtat biztosan tudsz venni.
(Tipp: ha használtat veszel, akkor inkább a német importot válaszd, mert ott van frissítés legalább.)A többi készüléket nem ismerem, de gyorsan össze lehet hasonlítani a HW-t.
SW tekintetében biztosan szebb és jobb a "nagyok " telefonja, de ha nem akarsz sokat költeni, akkor ár/teljesítményben verhetetlen.A végére csak, hogy össze is kavarjalak: van egy "kistesó"-ja a 992D...
grafnet
Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
-
beretva
csendes tag
Hali Nekem is N8-am volt, és elötte is csak symbian.
Az tény hogy az n8 nagyok király képeket csinált, de azon kívül ez mindent visz számomra, és ezzel is lehet jó képeket csinálni. Az androidon csak tátottam a szám hogy miket tud a symbianhoz képest pedig már azzal is lehetett jó dolgokat csinálni.
Én a gps-t használom + mobilnet a dugók miatt + bt headset telefonáláshoz + a munkát amit csinálok ahhoz a kameráját fényképezni dátumozással. Ugy hogy a kocsiban töltöm menet közben.
Eddig egyszer fagyott meg, a napokban a 36 fok árnyékban a kocsi szélvédőjén volt ment a gps közbe telefonáltam és lefagyott uraidulás és ment tovább
Mostmár lejjeb raktam és ráforditottam a rácsokat igy már birja.
Szerintem egy probát megér,ha nem akarsz posztereket gyártani teljesen jó. -
Ocsy
aktív tag
Az általad emlegetett mindhárom készüléknél komolyabb a 997D. Az egyetlen kérdés, hogy a tablet mellé kell-e neked egy ilyen tudású és ekkora méretű telefon.
Más:
Feltettem a Samsung autós tartót. Az CL-nal szemben előnye, hogy jobban néz ki, fokozatmentesen állítható (a CL-nél csak függőleges és vízszintes állás van), karmos (kicsit visszahajló) kiképzésű az alsó része, így akkor sem esik ki belőle a telefon (álló helyzetben, persze), ha nincs ráhúzva a két oldalsó tartókar, így egy kézzel kezelhető. A rövid kar stabil, nem remeg menet közben. Hátránya, hogy nem csillapított az oldalsó tartók nyitása (a CL szépen lassan nyílik, a Samu gombnyomásra szétpattan). OK, ez csak egy extra, de ha már ilyen igényesen kidolgozták a dizájnt, ez sokat dobott volna még rajta. A rövid kar hátránya, hogy elhelyezéstől függően nyújtózkodni kell utána, és meredek szélvédőnél gond lehet, hogy korlátozott a döntési lehetősége a tartónak (nálam még éppen jó, de teljesen felfelé van nyomva).
Nálam marad a Samu. Ennyi pénzért kifejezetten jó vétel volt, tekintve, hogy van, ahol még mindig 2x ennyibe (9-10e Ft) kerül. Viszont az iPonnál tegnap óta nem kapható, úgyhogy lehet, hogy én még pont belenyúltam az olcsóba. 6-7e Ft-ért máshol még van. -
imiadmin
őstag
a 918D nagyon jó kis készülék, sokáig használtam... idővel (azaz nemsokára) rá fogsz jönni, hogy sajna kevés a HW és váltani fogsz... én speciel a kijelző nagysága miatt törpöltem sokat a 997D-n... túl nagy volt nekem... de ma már nem bánom, hogy ezt választottam... (mondjuk ha hamarabb kijön a 992D, lehet, hogy most nem ebben a topicban írogatok... )
-
püki
aktív tag
Üdv Néktek! Van valami új infó a JB update-et illetően?
Galaxy S24 Ultra Titanium Blue 512Gb
-
TakxQ
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem egy 997d. Még sosem volt androidos telefonom és amúgy sem vagyok egy telefon zseni. Biztos lesz egy pár kérdésem. Olvasgattam de erről nem írt senki. A bluetooth tal átmásolt képek ha egyszerre többet szeretnék pl 10 ből csak 5 vagy 6 másolódik át. Ez miért lehet. És miért tette be az egyik fotót a zenelejátszó háttérképeként. És, hogy lehet azt onnan törölni?
Köszi mindenkinek előre is. -
Logansmg
csendes tag
Juhé!
Mióta elvégeztem a visszaállítást gyorsabb ugyan a teló, de nem működik pontosan a GPS...
Ilyenkor mit tegyek? -
Ocsy
aktív tag
Fritzen' folyamatosan izélgetik az Alcatel Németországot miatta. Utoljára júni 20-án, azaz 4 napja jött egy semmitmondó válasz a kérdésben:
ALCATEL ONE TOUCH DEUTSCHLAND Hallo! Wir werden hier an dieser Stelle Bescheid sagen, sobald das Update zur Verfügung steht. Bitte noch etwas Geduld. = Kb. "Itt [fácebúk] fogunk értesíteni, amikor a frissítés kijön. Még egy kis türelmet."[ Szerkesztve ]
-
Ocsy
aktív tag
Azért nem írt senki róla, mert BT-vel képeket másolgatni, hát, az nem kúl. Lassú is, meg bizonytalan is nagy mennyiségű adat átvitelére. Ajánlott az USB, SD, WiFi helyette.
Hogy milyen zenelejátszó miért hova rak háttérképet, azt a lejátszó beállításai között kéne megnézni. Ha zenefájlok között van a kép, akkot talán albumképnek (=lemezborító) gondolja. -
zizidor
őstag
A húgom vett egy Galaxy i9070-et. Kicsit meglepődtem, hogy a GPS lakáson belül(!) 2 másodperc alatt behatárolja a pozíciót, én meg örülök ha szabadban fél perc alatt sikerül. Házon belül meg esélytelen. A GPS Test szerint ugyanazokat a műholdakat látja. Ekkora különbség lehet aGPS és aGPS között ????????
Persze van amiben az Alca jobb. Kicsit olyan az i9070 mint a hőskorban az Alcatelek voltak, néha fél másodperces késéssel reagál az érintésre, pedig a hardver hasonló.
„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
TakxQ
csendes tag
Köszi a választ! Legközelebb, majd így teszem át a képeket.
Hát szerintem is ezt teszi. Borítónak képzeli, de miért? Ki lehet törölni, (médiaalbum/tel tárhely/android/data/com.android.proviers.media/albumthumbs) itt át kell nevezni a fájlt jpg re és utána láthatóvá válik a kép. Kitörlöm, de tesz helyette egy másik fotót. ????
Lehet külön külön beállítani hogy a kártyákról bejövő hívásokat némítom vagy rezgőre teszem? (Pl a cégest 17:00 után lenémítom, de a másik kártyára jövő hívások alapon szólnak) -
-
imiadmin
őstag
Egy hatalmasat szívtam ma... tanulságként megosztom veletek...
A két és fél éves kisfiam játszott a telóval és hogy ne tegyen "kárt", a feloldást egy mintával lockoltam...
pár perc múlva láttam, hogy nem tudja nyomkodni, mert a kijelző visszaszámol, de aztán ismét engedi a "játékot".
Érdekes lett, hogy egy idő után nem játszott többet a telóval.. hát azért nem, mert a képernyőn egy "Túl sokszor próbált mintát megadni" felirat volt és hogy adjam meg a gmail-os accountot és jelszót.. megadtam, de nem fogadta le...
elkezdtem kutakodni és rájöttem, hogy ez fel akar nézni a netre az authentikációhoz, de mivel sem a mobilnet sem a wifi nem volt bekapcsolva, így ezt nem tudta megtenni.
Én sem tudtam megtenni, mert a teló ezen beállításaihoz fel kellett volna oldanom a képernyőt... tehát patthelyzet.Az egyedüli megoldás a Factory Reset... de azt nem akartam, mert jó rég volt, hogy mentést csináltam volna a telóról, így tovább túrtam a netet: hogyan lehet aktiválni a wifi-t másképpen..
Találtam egy jónak tűnő megoldást (pontosabban A megoldást): adb és sqlite3 használata!
igen ám, de alapból nincs sqlite3 a telón, így valahogy hegeszteni kellett rá egyet, de nem volt egyszerű:
- kell egy recovery amivel hozzá tudok férni a telóhoz ( CWM_recovery_OT-997D.img ) Ez felment SP Flash Tool-al.
- kell egy update.zip ami tartalmazza az sqlite3-at (mivel nem találtam, így muszály volt magam legyártottam azt használva az "UPDATE-SuperSU-v1.25.zip" file-t alapul.)
- miután fent van az sqlite3, már csak adb shell-ből el kell indítani az alábbi paranccsal és a megfelelő "tábla" értékét updatel-ni.adb shell
sqlite3 /data/data/com.android.providers.settings/databases/settings.db
update secure set value=1 where name='wifi_on';
.exitui.: nekem még az alábbi update is kellet, mert nem akart elsőre menni:
update secure set value=1 where name='wifi_saved_state';ezután adb restart és máris ugyanazt a gyönyörű képernyőt kapjuk mint eddig ("Túl sokszor próbált mintát megadni"), de aktív WIFI-vel!
Ezek után a gmail-os accout-al már újra beállítható a minta és már kész is...Felraktam ide az Sqlite3 zip-et: UPDATE_sqlite3-997D.zip
az tábla infókat itt találtam: Settings.Secure.html[ Szerkesztve ]
-
püki
aktív tag
válasz imiadmin #4090 üzenetére
Ez érdekes. Egyszer párom Samu Galaxy 3-a is le lett tiltva, de az csak simán kérte a gmail account adatait (usern., pw) beírtuk, aztán egyből feloldódott a cucc, nem kellett hozzá wifi. Igaz azon még csak Gingerbread fut, így lehet hogy az ICS-ben ez a wifis ellenőrzés már valami biztonsági fejlesztés, viszont ahogy a mellékelt ábra is mutatja könnyen csecsre lehet vele futni
Galaxy S24 Ultra Titanium Blue 512Gb
-
Fire_Vire
tag
Én mindig feltöltöm és úgy vágok neki a hosszú útnak.
Amikor sokáig 20 - 40 Km-ig nincs lényeges változás lezárom és így nem szokott gond lenni vele.
Talán nem szívja úgy az aksit a kijelző és így már elbírja a proci áram felvételét túlmelegedés nélkül.sajtosszenya.mybrute.com
-
Ocsy
aktív tag
válasz Fire_Vire #4093 üzenetére
Múlt pénteken, amikor még nyár volt, beültem a napon álló kocsiba, amiben elég meleg volt ugye, bekapcsoltam a navit, majd letettem magam mellé (direkt nem a szélvédőre, és töltés sem volt), és fél perc múlva már visított is. Tényleg valahol 35 fok körül lehet a határ, de nem hiszem el, hogy ennyit nem bír ki. Engem már nem izgatott, ráböktem az elvetés gombra, aztán gyí... Én rá tudom irányítani a tartóra a klímát, ha muszáj, de amikor csak a városban csalinkázok, nem szívesen kapcsolom be, csak akkor, ha már tényleg a nyelvem lóg a hőségtől. Egyszerűen nem szeretem, inkább leeresztem az ablakot. Csak akkor persze a telefont sincs, ami hűtse.
Majd veszek egy jó nagy proci hűtőbordát, aztán ráhegesztem a telefon hátuljára. Jobbat nem tudok... -
Bferibörs
addikt
válasz Logansmg #4083 üzenetére
nekem első indításnál keres elég sokáig-pld. gyári vissza állítás után- lakásban hosszabb ideig, utána 3-5 másodperc alatt kész és 10-30 m-en belül jelöli a poziciómat.A g.maps ha nincs gps akkor téved ennyit :-) biztos békapcsoltad a gps-t ?
Pixel 8 Pro,Galaxy S23 ultra, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- Vodafone mobilszolgáltatások
- BMW topik
- Milyen routert?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- ZIDOO médialejátszók
- Elemlámpa, zseblámpa