- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megjelentek a Vivo telefonjai Magyarországon, ezek az induló árak
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
imiadmin
őstag
válasz BrianDK #4900 üzenetére
Simán... nekem volt olyan, hogy az OTU nem tudta megfrissíteni és hasonlóan nem csinált semmit (az mondjuk bekapcsolt de nem több), de a custom rom simán ráment és működött... gari lejárta elött 2 nappal bevittem a szervízbe... mondjuk ez egy 918d volt.. a vége alaplap csere lett....
[ Szerkesztve ]
-
imiadmin
őstag
Szerintem elég gyorsan meg fog nőni a kereslet a külföldi 997d-k iránt...
-
coolpet
senior tag
mivel tud tobbet a JB az ICS-nel? Mivel jobb akkuidon kivul? Az enyem kibir igy is vagy 5 napot toltes nelkul.
-
vorosp
csendes tag
válasz BrianDK #4898 üzenetére
Szia!
Nekem is ez történt, frissítés után se kép, se hang ...bekapcsolni se lehet....a telefon épp most ment vissza a szervízbe, mert még garis.
Kíváncsi leszek az eredményre, Mobilexpressz szerint 2-3 hét, amíg lesz info.
Kicsit soknak tartom az időt, de mit tudok tenni....Üdv
-
viktor19816
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap sikeresen frissült a telefonom.Németből van az igaz.
A tanàcsom,hogy mindent mentsetek,mert egy szůz telefont kaptok.
Amúgy nekem nagyon bejön az új rendszer.
Ha jól vettem észre eddig můködik az automata fénybeàllítàs a vibràlàs megszűnt. -
Ocsy
aktív tag
válasz imiadmin #4908 üzenetére
Igen, jó lenne ennek utánajárni. Próbáltam keresgélni külföldi tapasztalatokat, de pl. az xda-n is annyit tudnak, mint mi. Csak OTU-n megy, csak német telefonoknál (francia fb lapon állítólag a napokra ígérik a franciáknál is), Framaroot-tal rootolható, factory resetet csinál, ennyi. Nincs említés téglásításról.
-
coolpet
senior tag
Meg mindig nem ertem hogy miben kulonbozik a nemet beszerzes a magyartol?
Hardwerre ugyanaz nem?
Szoftverre meg lehet frissiteni ha ugyvan nem?szoval ha megvan a nemet stock rom, akkor feltolva azt latja majd a JB frisistest?
Vagy nagyon el vagyok tajolva es epromban van beegetve hogy ez nemet, ez magyar, es nem ajalnja fel az updatet ez miatt? -
zizidor
őstag
Úgy nézem eltűnt az SRS hangeffekt opció, én legalábbis nem találom. Kár lenne érte.
„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
samger
csendes tag
Sajnos nálam nem frissíti fel pedig német volt a teló bekapcsoláskor(vBF7-0) nem ismeri fel a gép. Nem lehet véletlenül hogy valami nyílt teszt ez az egész? A telefon nyelve megmarad magyarnak? Remélem sikerül összehozni valahogy a frissítést.
-
Ocsy
aktív tag
2.6.2 alatt MINDKETTŐ volt. Ezért lehet érdekes. Ld. itt. És azt tudjuk a korábbiakból, hogy a ONE TOUCH 997-tel működik. Szóljon, akinek nem, illetve akinek elszállt, az próbáljon visszaemlékezni, hogy melyiket választotta. Ennek lehet a vége az, hogy a ONE TOUCH 997-tel jó, az OT-997-tel meg nem.
[ Szerkesztve ]
-
LustaDick123
tag
Az OTU verziószám szerintem tök mindegy, mert maximum abban különbözik, hogy ismer újabb telefonokat. Ha már ismeri a 997-et, mennie kell. Ugyanaz az agyatlan, buta kliens mind, nincs benne többlet funkció, szerintem ugyanarról az alkalmazásba drótozott szerverről próbál frissíteni.
Magyar készülékkel nézve, sehogy sem látta a telefonom a frissítést, mindegy, hogy a telefonon néztem vagy melyik klienssel, azon belül pedig ot-997 vagy one touch 997 opciót választottam.
Akinek német készüléke van, kérhetném, hogy ellenőrizze, hogy a telefon maga látja-e a frissítést? Szerintem ott is látszania kell (lévén szerintem ugyanonnan tölti le), így elkerülhető a felesleges USB probléma, felesleges factory reset stb.
-
püki
aktív tag
-
zizidor
őstag
válasz LustaDick123 #4924 üzenetére
Én a 2.8.0 verzióval frissítettem, a "ONE TOUCH 997" típust választva. Maga a készülék (OTA) nem talált új verziót, hiába próbálgattam.
-
püki
aktív tag
-
Ocsy
aktív tag
válasz LustaDick123 #4924 üzenetére
OTA-n sehol nem látja, sem itt, sem Németországban:
"Leider steht Android 4.1 nicht als OTA-Update bereit. Man benötigt einen PC und das Programm Alcatel OneTouch Upgrade."
"Sajnos a 4.1-es Android nem elérhető OTA-Update-ként. Egy PC-re és az Alcatel OneTouch Upgrade programra van hozzá szükség." -
Ocsy
aktív tag
válasz LustaDick123 #4927 üzenetére
-
püki
aktív tag
válasz LustaDick123 #4927 üzenetére
Amikor itt a fórumon megláttam, hogy van JB a telóra, azonnal rányomtam a System Updates-ban kb. 15x ,hogy keressen frissítést, de semmit nem talált. Tehát csak OTU-val frissül, az viszont rejtély egyelőre hogy egyeseknél miért sikerül, míg mások telefonja használhatatlan lesz.
[ Szerkesztve ]
Galaxy S24 Ultra Titanium Blue 512Gb
-
LustaDick123
tag
Akkor egy újabb piros pont a fejlesztőknek.
Összefoglalva:
Ha frissíteni szeretné valaki a magyar telefonját, akkor azt csak úgy teheti meg, hogy időnként találomra rádugja az OTU-ra és reseteli a telefont miközben retteghet, hogy elindul-e utána.Kezdem érezni azt, hogy ez volt az első és utolsó Alcatel telefonom.
[ Szerkesztve ]
-
Ocsy
aktív tag
válasz LustaDick123 #4932 üzenetére
A találomra dugdosás, ahogy az élet több területén , itt sem túl okos megoldás. Azt már tudjuk, hogy csak a vBF7-es firmware-re lehet rátenni a JB-t. Ha valakinek nem ez van, és OTA-n nem is jön le neki, akkor felesleges próbálgatnia. Ha mégis okosabb akar lenni, mint a fórum kollektív tudata, akkor a jutalma egy factory reset...
Én inkább úgy foglalnám össze, hogy akinek nincs, és OTA-n sem jön le a vBF7, az ne piszkálja. Viszont az még nyitott kérdés, hogy miért van probléma egyes esetekben a vBF7-eseknél is.
-
imiadmin
őstag
válasz LustaDick123 #4932 üzenetére
nem akarom védeni az Alcatel-t, de ez így azért eléggé sarkított....
én 2 nap alatt 3 telefont updateltem hiba nélkül...egyébként más gyártók sem csinlják másképpen a verzió váltást...
-
Dominger
csendes tag
-
LustaDick123
tag
-
samger
csendes tag
Sikerült a frissítés. Kiderült hogy az USB kábelemnek volt gondja. One Touch 997 választottam. Kb 20 percig töltötte le a szerverről, utána kb 5 perc volt a frissítés. A bekapcsolás követően 7-8 percet kelett várni a bootolással(kicsit megijedtem) német nyelvű volt de könnyedén átállítottam. Google fiók egyebek. Nem tetszik az új lockscreen de hát nem lehet minden tökéletes. Az akksit nálam 100%-ról 70%-ra merítette a frissítés közben. A SIM kártyát németül jelzi ez kissé zavaró. És valamiért nem engedi letölteni a Swiftkeyt(megvásároltam még a 4.0 alatt és most azt írja hogy újra meg kell vennem). Volt egy újraindulás amikor az akku kímélőt kikapcsoltam.
-
sysrq
őstag
Mint írtam nekem is téglásította a telefont a frissítés. Kinek mi az ötlete, németből vettem és persze most járt le az egy év. A telehere foglalkozik így is a "javításával" és vajon menyiért?
Fel volt töltve, azóta kompozit eszköznek ismeri fel a vin, de ha rá van dugva folyamatosan frissíti magát az eszközkezelő, mintha mindig megtalálná.[ Szerkesztve ]
Keresek Thermalright 1150 lefogatót
-
customrobi
tag
válasz imiadmin #4879 üzenetére
Nézd, szerinted, ha nincs mit frissíteni, akkor kérdezném? Esetleg felajánlaná a kütyü az elérhető frissítést?
A frissítést letöltöm, katt, elindul, de hibásnak találja a letöltött állományt. Persze simán lehet, hogy nem a root-tól van, de én azt hittem.vb5-y nál járok egyébként.
[ Szerkesztve ]
Vessetek az oroszlányok elé.
-
imiadmin
őstag
válasz customrobi #4940 üzenetére
szerintem a te telód (ezzel a verzióval) nem frissíthető....
itt már írtak róla....
-
imiadmin
őstag
válasz customrobi #4940 üzenetére
hibás letöltéssel egyébként én is találkoztam...
próbáld meg azt, hogy kitörölsz mindent az OTU program könyvtárából, mert valószínű, hogy maradt valami szemét ott...
az is jó, ha uninstall-t nyomsz és úgy törölsz ki mindent.... egy próbát megér... -
BrianDK
tag
Én Telemax szervízpontra vittem be, itt van közel hozzánk Zuglóban. Nem kecsegtettek semmi jóval, de jövő hétre árajánlatot ígértek. Majd meglátjuk lesz-e értelme megjavítani. Ha nem, akkor nálam egészen biztosan az utolsó TCL-Alcatel volt, amúgy is kinéztem már egy Prestigio-t, de ha simán megy ez a JB dolog, akkor azt mondtam volna, hogy rendben maradjon ez, mert a Project Butter miatt néhány dolog biztosan "smooth"-abb lett volna, de így... Nagyon kíváncsi leszek az árajánlatra, de rosszat sejtek, pláne úgy, hogy a garanciám épp két hete járt le.
Ha mégsem éri majd meg megjavítani, akkor fogok tudni szolgálni nektek egy makulátlan narancs színű hátlappal, egy imak tokkal, és egy fóliával (ha nekem már nem kell, "occóér' " oda adom valakinek).iPhone 7, Redmi Note 9
-
Logitech
aktív tag
Beszéltük hogy a mobilnet visszakapcsolás nem mindig működik, csak repülőgépes üzemmód vagy ki/bekapcs után javul meg. Ha jól emlékszem t-mobillal jelentkezett a hiba, most már telenoros vagyok, de így is előjött.
Másik: akinek lehalt a telefon frissítés közben hogy volt beállítva a kikapcsolás? Gyors indítás engedélyezve volt?
-
imiadmin
őstag
Nagyon elcsendesült a fórum...
-
zizidor
őstag
Na kérem, most hogy a frissítés után újra belaktam a telefont, tegnap este megadta magát. Bekapcsolásnál megakadt a boot logónál, ott szépen lefagyott. Néhány ilyen kör után factory resettel próbálkoztam, de semmi nem változott. Lehet az OTU-t kényszeríteni a frissítésre? Magától nem csinál semmit, mondván hogy nincs újabb szoftver. Na ja, köszönöm. Próbálkoztam a twrp recoveryvel is, ráment, működik is, de így sem indul a telefon. Végül már erre is rászántam magam, de a helyzet változatlan. Nem tudom mi a jobb: Telemax vagy kuka.
-
imiadmin
őstag
válasz zizidor #4947 üzenetére
Elképedve olvasom a rémtörténeteket! Nálam semmi ilyesmi nem tapasztalható, pedig a frissítés óta vagy 20x újra lett indítva!
A recoverikkel meg egyelőre ne próbálkozzatok, mert teljesen más lehet a particiós kiosztás!Bár ha bekapcsolt vele, akkor működhet...
Kellene neked egy 4.1.1 mentést...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Elden Ring
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lexus, Toyota topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Letiltotta a DLVR megkerülését az Intel új mikrokódja
- Poco X6 Pro - ötös alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest