- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Netfone
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
vanhalen
senior tag
Ezt nem tudtam. Opera 12 Alfa nem tiltja, Avira sem, meg Safari sem, szóval passz.
Talán érdemes lenne a "neve" alapján utánagugliznod, ha érdekel. Biztos találsz olyan oldalt is a találatok között, ami fertőzésmentes oldalra irányít. Nyilván nem az volt a célom, hogy vírusos oldalra navigáljalak, hanem a segítő szándék vezérelt. Sok sikert. -
vanhalen
senior tag
"Én most elvagyok 3 GB.-al, mivel x86-os rendszerem van, de a polcon pihen a negyedik giga, amit egy 64 bites rendszerrel tudok majd, - ha szükségem lesz rá (pedig dolgozom a gépen minden nap) - kihasználni!"
Ezt nézted már?: "Windows 7 32-bit with full 4 GB or 8 GB RAM support" [link]
http://www.unawave.de/windows-7-tipps/32-bit-ram-barrier.html?lang=EN -
ElEvEn11
senior tag
IrfanView home made picture-bogarászásra tökéletes. Képnézegetőként Én is ezt használom, ha éppen valamiért lassú a Bridge. Csak próbálj meg ugyanezzel a programmal 3-nál több színt megjeleníteni (CMYK, esetleg direkt színek, vagy más egyéb színtér). Nem fog működni, külső plug-in nélkül az tuti. Ezért részemről ismét behatárolt, hogy miért azt használom és miért ennyi memóval.
-
madgie
titán
Keresztelőn fotóztam a hétvégén, szerinted egyesével kellett volna megnyitogatnom a képeket szerkesztésre? Így 110 képpel egy óra alatt végeztem, egyesével a fél napom ráment volna. A #35 hsz meg elég furi, drágállani a ramot pont most, amikor szinte "fillérekért" dobják utánad... (pár éve annyiért vettem a négyet, mint most a tizenhatot)
-
ElEvEn11
senior tag
Rossz válasz!
Egyrész, ha (!) olyan munkákról van szó, amiket említettünk többen (kép- és videofeldolgozás), akkor már ma megkerülhetetlen, már csak azért is mert a komoly videovágó szoftverek egyre inkább csak 64biten futnak. Másrészt pedig azt Te sem gondolod komolyan, hogy 5 év múlva nem lesz drágább az addigra egyre ritkuló kínálattal rendelkező DDR2 és DDR3 piac. Nézd meg a DDR memók árát most!
No de nem akarnálak meggyőzni, hogy most azonnal rohanj a boltba és vegyél memót, csak azt értsd meg, hogy manapság sokaknak valóban szüksége lehet a 4 Giga RAM-ra és nem a játék okán! -
ElEvEn11
senior tag
Például kötegelt végrehajtás. Amikor több képen ugyanazt a műveletet hajtod végre. Ehhez memória kell, hogy egyáltalán be tudja hívni minél gyorsabban és azt le is kezelje. Ugyanez swap-ben elég gyászos. Ha például a nyári képeidet akarod egy action-nel kezelni, akkor hasznos. Persze az olyanok, mint Én, akik valóban használják is a PS-t és nem csak "játszanak" vele, ott érezhető ez a különbség.
-
Apollyon
Korrektor
-
ElEvEn11
senior tag
Akkor próbáld meg a szerkesztgetést komolyabban csinálni, nagy felbontású, legalább 200 dpi-s képekkel, hívj be 10-nél többet, vagy futass rajtuk scriptet, actiont és meglátod, hogy a Photoshop-nak a Jóisten összes memóriája is kevés egy bizonyos szinten. A videóvágásnál ez csak hatványozottabban igaz.
-
Chaser
legenda
Megy az 1-gyel is, csak próbálj húzósabb dolgokat csinálni úgy. Nem mind1 hogy hdd-n pötsöl vagy pikk-pakk betölti ramba, ugyanez igaz videovágásra is.
szerk: nem kódolásról van szó, vágásról, van egy 10GB-os fájlod amit szerkesztgetsz, hát jobb lenne ramban ügyködni vele mint hdd-n, valszeg ssd-nél is gyorsabb
-
Depression
veterán
Tévedsz. 4 giga összmemóriát kezel, amiben benne van a videókártyának a memóriája, a procié, stb. Ezért nem lett teljesen 4 giga memóriád, mert ezek levonódnak. Attól még több memóriád lett, hogy nem kezelte az egészet, és a polcon sincs nagyobb haszna, mint a gépben.
Látom közben szerkeztettél. A videókártyád memória méretét nem a használatától tettem függővé, meg hogy mire használod, hanem ha azon van 1 giga ram, akkor tényleg felesleges beleraknod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest