- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pepeba
csendes tag
válasz
bambano #8989 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, igen ez valóban Debián/Linus kérdés.
Root-ként szeretném elindítani a Python programot X-n (ami nem konzolon ír ki dolgokat hanem grafikusan)
Ezt a crontab-ot próbálgattam, de nem igazán működött.
Az X szervert hogyan lehet elindítani virtuális terminálon? -
pepeba
csendes tag
Üdv!
Raspi/Rasbián-t használok és szeretnék egy grafikus felületű Python programot automatikusan indítani, még bejelentkezés előtt. (táp kimaradás után, automatikusan induljon)
Net-n keresgélve találtam megoldásokat, de nekem nem sikerültek.
Van rá bevált megoldás és hogyan? -
pepeba
csendes tag
Üdv!
Raspi/Debian OS alatt milyen C fejlesztői környezetet használtok? javasoltok?
Python-t használtam eddig, de GPIO-n viszonylag gyors (250-300 Hz) jelet kell megszámolnom egyégnyi idő alatt. (amire már a Python nem alkalmas)
Azt tudom hogy szövegszerkesztővel meg lehet írni és fordítani kell. Viszont nem ismerem annyira a C nyelvet.
Az is elég lenne ha a GPIO kezelést lenne C-ben, de hogyan kell Python-ból hívni a C betét programot? -
pepeba
csendes tag
Üdv.
Tud valaki segíteni?
hogyan lehet winXP alól a Raspi grafikus felületén' futó' alkalmazást elérni?
-SSH működik
-Tvnviwer működik, csak nem 'látom' a futó alkalmazásokat, grafikus felelület ott van
-FileMozzila működik
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Kikristályosodik a Razr 60
- PlayStation 3
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- HP ChromeBox G2, olcsó pici gép internetezésre.
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 9 7900/9900X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- Motorola G72 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest