Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HUfantom

őstag

válasz MasterHUn #8616 üzenetére

Én még Tömb Raid-ről nemigen hallottam...
    Max a JBOD-- de ezt inkább hagyjuk: pfúúúj pfúj nem is emlegessük....

Mit szeretnél pontosan ?
    Biztonság --->> RAID 1
    Ehhez igazából csak a két egyforma winyó elég. Beszereled a másikat aztán WIN7 alatt beröffented a szinkront. Eltart egy ideig, de utána winyóhalál esetén nincs probléma, butulsz a másik winyóról...
    Amit leírtam szoftveres. Ha az szeretnéd, hogy a deszkád csinálja, akkor backupolni kell, mert a tömb megkreálásánál elvész mindkét winyóról minden adat. RAID 1 egy kicsit gyorsítja az adatelérést, de inkább a biztonság miatt használják...
    Mivel mindkét winyón ugyanaz lesz, így az egyik tárhelyet nem tudod használni.

Teljesítmény főleg nagy fájlok mozgatásánál --->> RAID 0
    Ebben az esetben teljes mentés kell. Ekkor a két winyó teljes tartalma látszik, és a következőt teszi a rendszer. Páros bitek egyik winyó páratlanok másik. Szóval mindkét winyóra egyszerre ír és olvas. Tök jó dolog, azonban rengeteg a hátránya. Bármelyik winyo hibájából az összes adat ugrik. Tapasztalatok szerint kis fájloknál nem működik. PL: Win betöltés nem lesz gyorsabb a gamek sem indulnak sokkal gyorsabban. Itt egy SSD a megoldás, mert ott pont a kis fájlok elérése ami nagyon gyors.
    Itt a backup után az alaplapod RAID chipjének a Bioszában össze kell rakni a tömböt / Stripe vagy RAID0 / és mikor a windows installálod újra akkor egy USB-s beadod neki RAID drivert. Ekkor megjelenik az új meghajtó és lehet rátenni a rendszert.

Raptorról írván szerintem te a RAID-0ra gondolsz....
    Tanács: Csak pótolható adatokat rakjál rá, és ugye nem laksz olyan környéken ahol óránként áramszünet van ? :B

Új hozzászólás Aktív témák