- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MasterHUn #8616 üzenetére
Én még Tömb Raid-ről nemigen hallottam...
Max a JBOD-- de ezt inkább hagyjuk: pfúúúj pfúj nem is emlegessük....Mit szeretnél pontosan ?
Biztonság --->> RAID 1
Ehhez igazából csak a két egyforma winyó elég. Beszereled a másikat aztán WIN7 alatt beröffented a szinkront. Eltart egy ideig, de utána winyóhalál esetén nincs probléma, butulsz a másik winyóról...
Amit leírtam szoftveres. Ha az szeretnéd, hogy a deszkád csinálja, akkor backupolni kell, mert a tömb megkreálásánál elvész mindkét winyóról minden adat. RAID 1 egy kicsit gyorsítja az adatelérést, de inkább a biztonság miatt használják...
Mivel mindkét winyón ugyanaz lesz, így az egyik tárhelyet nem tudod használni.Teljesítmény főleg nagy fájlok mozgatásánál --->> RAID 0
Ebben az esetben teljes mentés kell. Ekkor a két winyó teljes tartalma látszik, és a következőt teszi a rendszer. Páros bitek egyik winyó páratlanok másik. Szóval mindkét winyóra egyszerre ír és olvas. Tök jó dolog, azonban rengeteg a hátránya. Bármelyik winyo hibájából az összes adat ugrik. Tapasztalatok szerint kis fájloknál nem működik. PL: Win betöltés nem lesz gyorsabb a gamek sem indulnak sokkal gyorsabban. Itt egy SSD a megoldás, mert ott pont a kis fájlok elérése ami nagyon gyors.
Itt a backup után az alaplapod RAID chipjének a Bioszában össze kell rakni a tömböt / Stripe vagy RAID0 / és mikor a windows installálod újra akkor egy USB-s beadod neki RAID drivert. Ekkor megjelenik az új meghajtó és lehet rátenni a rendszert.Raptorról írván szerintem te a RAID-0ra gondolsz....
Tanács: Csak pótolható adatokat rakjál rá, és ugye nem laksz olyan környéken ahol óránként áramszünet van ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Futás, futópályák
- Autós topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- SSD kibeszélő
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Synology NAS
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest