- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
4 az ajánlott a 3 hdd a minimum...
Minden bit-nek a winyokon a javítókódban van egy javító bit.
2-vel ugye nem lehet megcsinálni, mert 1 adat 1 javító akkor már a RAID 1 hatékonyabbPista0001
Hát azért ha +1 winyót belerak és azt teszi amit mondok, elég hülye-biztos a rendszer. Én bevallom winyó bővítésnél nem állok neki minden adatomat backupolni.Persze a mindig csinálj backupot dolog mindenre igaz, de én a merevlemez bővítésnél nem szoktam...
Ami fontos annak irány a felhő........"Only the ICH7DH, ICH7R, ICH7-M, ICH7-M DH chip have AHCI support. The ICH7 (Base) and ICH7-U (Ultra-mobile) chip do not support AHCI." Wikipedia
A termék weboldala csak annyit ír déli hídnak hogy ICH7, tehát valószínűleg az alap (base) változat, tehát nem tud AHCI-t.
Ennyire nem néztem utána...
Akkor valami pre- vagy aplha ahci mod lehet
Jó régi az biztos -
Hát ugye a RAIDz egy picit jobb verziója a RAID5 -nek ezért a winyokat is RAID5 -ként érdemes méretezni.
3-al már működik, de ugye itt 66%-ot tudsz csak használni míg 4 -nél már 75%..maximum ? 12-nél én nem raknék többet egybe / Most 8 van RAID 6 ban /. A mostani Storage-inknél is probléma, hogy az okoskák több mint 12 winyót akarnak összerakni egy RAID 5 tömbe, de csak 12 fér a gépbe.
Most az "1 winyóval csináljunk RAID 0-t meg 1" és hasonló társait nem számítva.
-
Igen, és nem....
"lyukas hordó elve" alapján csak annyi helyet tudsz felhasználni a RAIDbe kötött winyoknál amennyi mindegyiken van. -->> a legkisebb winyo méretéig tudod tömni a raid tömböt.
Szoftveres RAID esetén van lehetőség, hogy a fennmaradó helyre is rakjál adatokat. Persze RAID 0 esetén, nagyon visszavágja a teljesítményt.
/ha azon winyokra ahol még maradt hely raksz partíciókat.../
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Battlefield 2042
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Synology NAS
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- One mobilszolgáltatások
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Óvodások homokozója
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged